Schalke potvrdilo nového trenéra, spasitelem se má stát Gross

27.12.2020, 16:14
Aktuality
Ještě minimálně jedno trenérské angažmá před sebou má Christian Gross. Zkušený švýcarský kormidelník se po deseti a čtvrt letech vrací do německé ligy, když přijal výzvu v podobě angažmá v Schalke. V Gelsenkirchenu na něho čeká hodně náročný úkol - udržet klub v nejvyšší soutěži...

Ve Vestfálsku už koncem září skončil David Wagner a zlepšení se nedostavilo ani po příchodu Manuela Bauma, který byl propuštěn před devíti dny. Okolo vánoční pauzy se týmu dočasně ujal starý známý Huub Stevens.

Schalke se už od jara topí v krizi a v 1. Bundeslize nebralo všechny body v 29 duelech v řadě, zvítězit se mu povedlo jen ve dvou pohárových duelech proti amatérským klubům (Schweinfurt a Ulm). Hodně nepříjemný je pro fanoušky pohled na tabulku, jejich tým s pouhými čtyřmi body uzavírá celé startovní pole, na šestnáctý Bielefeld ztrácí šest bodů.

"Musíme pracovat všichni na stejném cíli - výsledcích. Z hráčů chci každou vteřinou cítit ambice, potřebujeme pozitivní přístup uvnitř týmu i okolo něj, abychom mohli být úspěšní. Dám do toho vše, abychom společnými silami dosáhli vytouženého cíle," slibuje Gross.

Gross už v minulosti vedl v bundeslize Stuttgart, působil i v Tottenhamu, se švýcarskými kluby Grasshopper Curych a FC Basilej získal dohromady šest titulů. V roce 2014 se přesunul mimo Evropu a vedl saúdskoarabský celek Al Ahlí a egyptský Zamalek. Debut na lavičce Schalke, které dělí jen dva zápasy bez výhry od historického negativního rekordu Tasmanie Berlín, ho čeká už 2. ledna na hřišti Herthy.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (19)

Přidat komentář
Filip12

pamatuju jak hráli každý rok LM co se tam stalo Gazprom už tam nesype lowe?

Reagovat
smazaný uživatel

V posledních letech se to horší, ale momentálně patří někam do průměru, takže jenom penězma to není. Je ale pravda, že kam vstoupí Rusák,tráva 100 let neroste

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Ty voe to je zas argument...

Reagovat
Heresy

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Salfovic

Sype, ale asi ne tolik co dřív.

Reagovat
Rudnevs

Gazprom je hlavný sponzor, žiaden investor. Každý tím má predsa nejakeho hlavného sponzora, tým pádom by som to nebral tak, že Gazprom spôsobuje alebo spôsoboval Schalke nejake výrazné výhodý oproti ostatným. Tým pádom z toho vychádza, že momentálna kríza nemá s Gazpromom nič spoločné.

Ak to mám veľmi skrátiť, hlavným problémom sú zle investované peniaze, zlé rozhodnutia, zlá prestupová politika a skladba kádra.

Reagovat
Realita

Že by hrálo Schalke každý rok LM se mi nezdá. Pro mě to byl vždy spíše provinční klub, ve svém regionu vždy až druhý za BVB, pamatuji si spíše, že Schalke více seděl Intertoto cup..

Reagovat
smazaný uživatel

tobě zase jedličkárna

Reagovat
monty25

Reagovat
Filip12

hrával ještě za Kurányiho a Farfána

Reagovat
smazaný uživatel

No podle mě když je to už třetí trenér, tak bych řekl, že to třeba vůbec nemusí být trenérem.

Reagovat
Rudnevs

To je pravda, zároveň sa to však nevylučuje s tvrdením, že výmena trénera bola správna voľba.

Reagovat
celeb

Súčasná situácia klubu musí byť nočnou morou pre fanúškov, S04 hrávalo pravidelne LM či EL, zrazu beznádejne poslední v tabuľke, 2 zápasy od dorovnania rekordu Tasmanie...uff

Reagovat
Rudnevs

To hej, je mi z toho naozaj smutno. Ale treba to brať tak, že je to len futbal. Máme predsa aj vlastné životy, v ktorých máme vlastné nočné mory.

Reagovat
pistacik11

Pri tom vybere klubov sa ti ani nečudujem, se to takto berieš. Slabší kus by si už asi hodil slučku z toľkej radosti z futbalu

Reagovat
Rudnevs

Som z toho síce smutný, ale ako píšem, stále je to len futbal. Na druhú stranu, má to aj výhody, mám rád sympatizovať s outsidermi. Čím dlhšia a strastiplnejšia cesta to bude, tým viac sa človek bude tešiť na niečo dobré, resp. z niečoho dobrého, čo sa možno v budúcnosti stane. To bude tá pravá radosť.

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Witcher

Jj děda vypadá ,že to vytáhne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele