Sázet měl i Zalewski. Zaniolo s Tonalim se přiznali k nelegálním hrám

13.10.2023, 14:51
Aktuality
Nicola Zalewski (© AFP)

Záložník Juventusu Nicolò Fagioli je v problémech až po uši a po doznání k nelegálním sázkám čelí až tříletému distancu, nyní však policie vyslýchá také jeho přátele, mezi nimiž jsou mimo jiné Nicolò Zanioli a Sandro Tonali. Identitu čtvrtého hráče zasvěcený agent Fabrizio Corona prozradil před chvílí, jednat se má o Nicolu Zalewskiho z AS Řím. Celkem by se mohlo jednat až o 10 hráčů, z nichž ještě jeden má působit v Juventusu.

Zaniolo s Tonalim, kteří už v Serii A nehrají, byli policií vyslýcháni včera poté, co odhalené konverzace s Fagiolim odhalily jejich zapletení do nelegálních sázek. Zaniolo měl podle Corony konkrétně sázet na zápasy Coppy Italia, během nichž seděl na lavičce.

Podle listu La Repubblica se zatím aktuální hráči Aston Villy a Newcastlu svým rodinám a agentům doznali k nelegálnímu hraní pokeru a blackjacku, jejich účast na sázkách, kterou odmítají, je nadále prověřována. Pro tuto chvíli oba fotbalisté opustili přípravný kemp italské reprezentace.

Podle dnešního vydání Gazzetty dello Sport nebude Fagiolimu i přes doznání k nelegálním sázkám vyměřen maximální tříletý trest. Případné suspendace Tonaliho se Zaniolem by potom platily i za hranicemi Itálie, ve vztahu k zápasům Premier League.

Všichni podezřelí v probíhající kauze se prozatím narodili v letech 1999-2002 a toho času se tak jednalo o vrstevníky z velkých italských klubů, kteří dle dostupných informací často komunikovali prostřednictvím mobilních telefonů.

Autor: Tomáš Daníček / gazzetta.it, repubblica.it, getfootballnewsitaly.com

Komentáře (77)

Přidat komentář
kilobyte

Takže on naprášil sebe a pak ještě "spoluhráče"?

Reagovat
Salfovic

Idiot a ještě kurva.

Reagovat
10

ne, ty jména propálil do médií Corona, to vyšetření probíhá delší dobu...

Reagovat
fabec1222

Zrušit celou ligu

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Error

Na EF je stale spousta nefunkcnich stranek, pritom od noveho vzhledu uz ubehla spousta casu. Mame to brat jako definitivni stav?

Reagovat
herbage

Kdy bude "dark mode"? Čistě technicky je půl rok stále v mezích vyjádření "pár týdnů", ale rád bych věděl, jestli bude dřív než půjdu se šedým zákalem do nemocnice

Reagovat
Pablos

to si to blbě pochopil... to je právě ten dark mode pak

Reagovat
netopier

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
kilobyte

Reagovat
bayern987

Reagovat
Greny

Nemáš sluneční brýle?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Manik...

Reagovat
fabec1222

Však to tu Kily nedávno psal, že vývoj EF byl už před časem zastaven. Takže ano, tohle je definitivní stav.

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to běžte do prdele

Reagovat
Zephyr

Reagovat
Kixi Syhimour

Tomu se mi moc nechce věřit

Reagovat
fabec1222

Tak hledat ti to nebudu, ale musíš se s tim smířit no

Reagovat
ratusek

Jojo psal to tu. Příkaz zněl, že mají veškeré síly vrhnout na nový tenisportal

Reagovat
Bakary3

Preview posledního kola naší ligy

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Moshe Dajan

Opravdu by mě zajímalo, proč mají dvacetiletí milionáři potřebu sázet na Coppu Italia. Tihle týpci musí mít v hlavě hodně vymatláno.

Reagovat
Raffaello

Protože je to nemoc. Často nejde o peníze, jde o adrenalin, zábavu, gamble, to riziko. Tihle kluci nad tím nesedí a nedělají si analýzy a rozbory jak mnozí profi sázkaři. Nedělají to pro peníze. Vezmi si Michaela Jordana. On nepotřeboval peníze, měl jich hromadu, ale stejně jezdil do zapadlých casin, hrál se spoluhráči v letadle karty o peníze a měl potřebu vyhrávat všude. A když prohrál, chtěl hrát znovu, aby vyhrál. Ti kluci by z toho mohli mít větší problém, než to, že si několik měsíců nebo rok dva nezahrají fotbal.

Reagovat
Largo

Reagovat
Moshe Dajan

Jenže ta zábava, gamble a riziko právě mizí s tím, že nemáš materiální nedostatek. Proto mi nejde na rozum, o co jim jde, snad tedy jenom riziko té ilegality. Nebo snad myslíš, že kdyby se v sázkách na sport vyhrávaly třeba jenom pomeranče nebo pytlíky s celozrnnou rýží, že to bude nejvýdělečnější byznys na světě?

Reagovat
Raffaello

Je úplně jedno, jestli máš nebo máš aktuálně peníze. Jsou lidi, co čekají celý měsíc na výplatu, aby si mohli jít vsadit. Na druhé straně tyhle "bohaté děti", které často jsou z průměrných rodin, žádných zazobaných, mají tendenci k tomu spíš spadnout. Tady má od dorostu fungovat osvěta. Kluby mají pomáhat klukům s financemi, učit je, jak s nimi nakládat, jak zvládat tlak, když najednou mají peníze.

Ti kluci si myslí, že když berou 100-120k euro měsíčně, že si můžou "dvacku" prosázet jak nic, že můžou rozhazovat. Cítí se neohrožení. A ta ilegalita je další boost, zvedá to adrenalin. Jsi frajer, co dominoval v mládeži. Žil jsi z toho adrenalinu, kdy jsi byl hvězda. Mohl sis ledacos dovolit. Přijdeš do prvního týmu a sedíš. Moc si nezahraješ. Hledáš adrenalin jinde. Kopeš se po tréninku do zadku a děláš chujoviny.

Zaniolo jeld pohledu gauner, frajer až na půdu. U něj nikoho nepřekvapí, že jede v podaných věcech. Tonali je tichá voda, dost možná se rád přidal. Fagioli do toho mohl spadnout, že chtěl být v partě s klukama. Začne jeden a už se to veze. Je to jedna generace hráčů. Potkávali se na repre od U15 až do U21. Ten problém bude větší.

Fakt už mě sere, jak se kluby nestarají. Neřeší problémy. Když je problém, tutlají ho, zametou ho. Ti kluci potřebují reálně pomoc.

Reagovat
10

Reagovat
Moshe Dajan

Zase bych ze všeho hned nedělal nemoc, každý nemusí mít diagnózu jenom proto, že dělá píčoviny. Spíš je to hloupost a absence fantazie, dovedu si představit asi milion zábavnějších způsobů jak si zvýšit adrenalin, když už mi tedy nestačí třeba 50k diváků, kteří mi nadávají do kurev nebo vzývají jako boha

Reagovat
romeo351

Ten poslední odstavec - ještě jim utírat prdel ne?

Reagovat
Bakary3

-

Před každým tréninkem - tak hoši, jak je.

Máte se fajn, žijete pocestným životem...?

Kdo je tu smažka?

Kdo gambler?

A chtěli byste si popovídat?

Reagovat
Nuno čomes

Zase jeden klasicky subjektivně přehnaný názor

Reagovat
DelPiero137

Pride ti to smiesne, sucasnej mladej generacii skutocne chyba vychova = pomoc. Deti su cim dalej, tym viac rozmaznavane. Rodicia im nic nezakazuju, vsetko maju povolene. V puberte sa presunu do junioriek kde, zda sa, ich opat nikto neformuje. V 20 dostane balik prachov a co dalej. Niekto stavkuje, niekto mlati zeny, iny vyhladavaju ine zabavy aby sa nenudili. Tych pripadov pribuda, nahoda to nebude.

Reagovat
romeo351

Tak ale to je v první řadě problém těch rodičů nebo jejich blízkých (lidech, jenž je vychovávají, formují). Respektuji, že i někdo pochází z neúplných či snad horších, ale vždy je to o jednotlivcích, skupině nebo státu a jeho nebo nezávislých organizacích. Házet to na fotbalový klub jakožto jejich zaměstnavatele (nedělej si iluze: ti hráči jsou pro ně jen objekt pro vlastní zisk - i tak by o něj měl pečovat, rozvíjet jej). Ale nějaké kecy směřující k zodpovědnosti, chápu-li dobře . Tyto záležitosti nebo spíše jejich četnost je problém, fenomén nynější generace a částečně i vlastně už mojí a bude hůř - nedostatečná zdravotní péče (psychiatrie, adiktologie), kterou, věř mi, vážně nikdo pořádně ještě nezačal řešit. Ovšem obracet je třeba na náležité orgány nebo lépe postavit se k problému čelem ne se schovávat v tomto případě za organizaci

Jinak tahle kauza je dle mého jen taková spadlá kapka v parný letní odpoledne - prostě kluci proházeli „pár korun” vzhledem k jejich zisku, obratu. Jsou mladí, jde s tím pracovat a navíc jde se spíše jen s kůží na trh, aby z toho nevyplynul nějaký vyšší ban. Já jsem každopádně rád, že se o tom celkově mluví nebo alespoň začíná - nicméně ve světě fotbalu nic nového (vzpomeň na juniorskou ligu v Česku, kterou radši zrušili, protože tam výsledky, průběhy zápasů opravdu nebyly na základě nějakých sportovních kvalit). Sám jsem měl, vlastně mám problémy se závislostí (ne hraní) a i další psychického rázu a toto téma se mě osobně dotýká. Nicméně znovu opakuji je třeba být otevřený, nespolíhat jen na jakékoliv organizace (úroveň je často tristní až platonická). Hledat pomoc spíše u opravdových blízkých, sám v sobě a opět a znovu komunikovat…

Reagovat
Jordi Alba

Mrdko doba no.

Reagovat
Mass

Reagovat
tr1p

Reagovat
Zark

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mass

Počkej, tobě tvůj šéf v práci kontroluje za co utrácíš peníze?

Reagovat
Seydou Doumbia

Osobně i já se už dostal do takové fáze, žě mě většina zápasu fotbalu nebaví, když si tam alespon za pár korun nenajdu nějakou pičovinu a nevsadím na ní. Ale popsa si to dobře, jde o zábavu, a adrenalin.

Reagovat
fabec1222

Však Jarda Jágr taky prošustroval ve vegas miliony dolarů. Tam se prostě nejspíš dostaneš do takové životní fáze, že máš tolik prachů, že vlastne nevíš co s nima, a tim pádem nemáš strach z toho, že o část příjdeš, že je prostě v klidu investuješ do takového rizika.

Reagovat
Moshe Dajan

No jo, ale absence strachu o ztrátu by měla být na druhé straně vyrovnaná s absencí chuti nahromadit pár ubohých peněz navíc. Pokud ne, je to diagnóza.

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Furia Ceca

Jágr to samý. Slyšel jsem, že kdyby zavolal do Las Vegas a řekl, že chce přijet hrát, tak mu i dneska do jakýhokoliv koutu světa pošlou soukromý letadlo. Protože ten tam projebal neskutečný prachy a dodneška se tam na něj vzpomíná jako na velkýho klienta.

Reagovat
Raffaello

On v tom jede pořád i u nás, je celkem věrným zákazníkem Fortuny…

Reagovat
didosh

Reagovat
Nuno čomes

Kolik?

Reagovat
ACSeRw!n

vic nez Petrzela v Petrohrade ?

Reagovat
Salfovic

??? Většina lidí sází jen pro zábavu.

Reagovat
Moshe Dajan

Dokaž to

Reagovat
Salfovic

Tak můžeme si klidně udělat anketu tady, kde sází spousta lidí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Napiš to pod prewiew dalšího kola PL a uvidíme, ale mělo by to tak být. Proto jsou sázkovky tak úspěšné, když tam každý sází for fun na buzerantské tutovky s kurzem 1,3 co nemá absolutně žádnou value. To jen si rozklikneš tipsport a vidíš 5 mega vsazeno na nějakou tutovku. Zadarmo peníze pro ně.

Reagovat
fabec1222

Taky je to ideální na nízkej tlak.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Furia Ceca

Takhle to holt dopadá, když maj v mladým věku všechno... Navíc si vem, že o ni nemají žádný mládí, zatímco jejich vrstevníci chodí do hospod a do klubů, oni nemůžou pít, nemůžou experimentovat s drogama, pomalu se jim zakazuje sex... ten hazard asi jediný vzrůšo, co jim zbylo. A v mladým věku prostě chceš nějaký to vzrůšo.

Reagovat
Bakary3

Cože? To už nemyslíte vážně, ne?

A pásy cudnosti nedostávají?

Zakalit můžou stejně jako všichni ostatní.

Už z nich nebudeme snad dělat chudáky, zejo?

Že tomu museli spoustu obětovat je jasný, to ale u jejich vrstevníci v jiných profesích.

A že jsou to někteří gumy, kteří si toho neváží, že mají to privilegium a narozdíl od většiny za to dostali zaslouženou odměnu, to je jejich problém, jejich odpovědnost, jejich blbost.

Ano, někteří, nějaká spetka, mají opravdový problém. Většina je pak jen tupá.

Reagovat
Furia Ceca

Tak já jsem jen konstatoval... samozřejmě se jich nezastávám.

Reagovat
romeo351

Cože?

Reagovat
ACSeRw!n

vsichni fetujou neboj

Reagovat
Rozumvhrsti

Zeptej se Adama Hlouška který za kariéru vydělal cca 200mil a teď tak cca 50 dluží

Reagovat
misinho7

To Taliansko

Reagovat
icka

Dobrá krysa

Reagovat
fenixLFC

to musia byt v newcastli nadseni

Reagovat
Luc-Luc

italove no

Reagovat
Greny

Tohle asi nebylo f?rove sazeni

Reagovat
PBLead

Ne asi, chtěli poznat krásy Prahy, vrátili se však s kontaktem na Fer ove sazeni a od té doby to s nimi jde z kopce.

Reagovat
ACSeRw!n

Juve opet z obliga

Reagovat
Furia Ceca

A co na to Gigi Buffon s jeho legendárníma sázkama na Viktorku Žižkov?

Reagovat
Salfovic

?

Reagovat
Infeld Prácheňský

Chci detaily

Reagovat
smazaný uživatel

Sází se odjakživa. Jen ti chytřejší se nenechají chytnout.

Reagovat
Lech

Ale ti nejchytrejsi nesazi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zurix_new

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele