Fagioli dostal za sázky sedmiměsíční trest a pokutu

17.10.2023, 18:15
Aktuality
Nicolò Fagioli (© AFP)

Záložník Juventusu a italské reprezentace Nicoló Fagioli dostal sedmiměsíční distanc za sázení na fotbalové zápasy. Dvaadvacetiletý hráč se k porušení pravidel přiznal. Na utkání vlastního týmu ale prý nesázel. O trestu pro dvaadvacetiletého fotbalistu informovala agentura Reuters.

K sedmi měsícům bez fotbalu dostal Fagioli ještě pětiměsíční podmínku. Navíc musí zaplatit 12 a půl tisíce eur (přes 300 tisíc korun) a docházet na skupinovou terapii, aby se zbavil závislosti na hazardu.

Fagioli je hráčem Juventusu od roku 2015. S klubem vyhrál italskou ligu, pohár i superpohár. V uplynulé sezony byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem Serie A. Za národní tým si zahrál jednou.

Trest za sázky hrozí i dalším dvěma italským reprezentantům. Ve čtvrtek museli kvůli vyšetřování opustit sraz národního týmu záložníci Nicoló Zaniolo z Aston Villy a Sandro Tonali z Newcastlu.

Fotbalisté v Itálii mají od svazu zakázáno sázet na fotbalové zápasy, na jiné sporty sázet mohou. Za porušení pravidel jim hrozí zákaz činnosti minimálně na tři roky a pokuta nejméně 25 tisíc eur (asi 617 tisíc korun). Fagioli vyvázl podle médií s nižším trestem díky tomu, že při vyšetřování spolupracoval.

Autor: ČTK

Komentáře (39)

Přidat komentář
Raffaello

Je důležitý, že si přiznal, že má problém a že se obrátil na své nejbližší, že měl komu se ozvat. Ne každý závislý tohle může říct.

Drž se Nico a dostaň ty démony pryč.

Reagovat
stuff

Reagovat
Salfovic

Absurdní trest.

Reagovat
LeonardoUžoa

No, a jak budou řešit Zaniola a Toncka? Pod italský svaz nepatřej, z repre je třeba vyřadí, ale teďko spadají pod vedení PL. A ti se tím budou nějak zabývat?

Reagovat
Furia Ceca

Samozřejmě když obě soutěže spadají pod Uefu... Pokud dostanou bany v Itálii, automaticky platí ve všech členských zemích. Anglii nevyjímaje.

Reagovat
Salfovic

Ale tady to přeci není trest podle nějakého sazebníku UEFA/FIFA, který by se automaticky přenášel do všech soutěží.

Reagovat
Furia Ceca

Hele, uvidíme... já myslím, že se to přenese.

Reagovat
Messiáš

Trippier dostal trest pod PL v době, kdy přestupoval do Atletica a v La lize pak nemohl hrát. Přišlo mi to dost absurdní, ale precedens existuje

Reagovat
10

Reagovat
LeonardoUžoa

No, jestli to je jak říkáš, mají kluci vyděláno.. Jen mi přijde právě divný, že jim hrozí min. 3 roky dle podmínek italského svazu, což bych právě pochopil, kdyby aktuálně v Itálii působily. Jsem zvědav teda, jak to dopadne.

Reagovat
LeonardoUžoa

Působili*

Reagovat
LeonardoUžoa

V nejhorším holt arábie. Což vlastně není taková hrůza pro ně.

Reagovat
Furia Ceca

Když trestali Paraticiho v Juventusu, tak se přece taky vědělo, že jestli to jeho odvolání bude neúspěšný, že bude muset v Tottenhamu skončit...

Reagovat
LeonardoUžoa

No jsem na to opravdu zvědavý. Je to škoda, jsou to mladí blbové. Budou nejspíš fakt velkým strašákem pro mladé bohaté hráče.

Reagovat
Salfovic

Pochybuji.

Reagovat
Tsigi

Pokud sazis na vlastní zápasy- fauly, žlutý atd. a přijde se na to, tak bys měl dohrát doživotně.

Tohle fundamentálně podkopává důvěru v produkt na hřišti.

Reagovat
Kohout 1882

Tu pokutu má za noc zpátky.

Reagovat
Damis

Kurs 2 NHL a je zahojeny

Reagovat
stuff

Reagovat
Furia Ceca

Tak to letos stihne jedno, maximálně dvě poslední kola – pokud vůbec Ach jo... Ještě klika, že tuhle sezónu nehrajeme Evropu.

Reagovat
Raffaello

Důležitý je, že může trénovat s týmem.

Reagovat
stuff

Reagovat
maras93

Aspoň už mi ten prodej Sandra v létě dává smysl. Reálně by mě ale fakt nenapadlo, že bude on i ostatní závislej na sázkách. Údajně dával i na zápasy AC. Snad se z toho dostane a chytne rozumnej trest (např. na rok). Byla by ho škoda.

Reagovat
10

Ano, údajně sázel na AC, když tam hrál https://football-italia.net/tonali-admits-he-gambled-on-milan-games-report/

Jsem sám zvědav, jak se tohle bude řešit, protože Newcastle klidně může žádat nějakou kompenzaci, pokud dostane minimálně roční ban za něco, co dělal v AC...

Reagovat
smazaný uživatel

Kompenzaci od koho?

Reagovat
Kucka

Maximálně od Tonaliho, že je dement a porušil smlouvu.

Reagovat
10

Od Tonaliho. Případně AC, pokud by vyšlo najevo, že o tom věděli.

Reagovat
Greny

Pokud by vyšlo najevo že o tom AC vědělo tak nějaká kompenzace pro Newcastle bude až ten poslední problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

mě se nechce věřit tomu, že by o tom AC nevědělo

Reagovat
maras93

Taky jsem na to zvědav, ale zatím jsem nic v tomto smyslu neviděl. Ale kdyby se provalilo, že to AC vědělo, tak to je velkej průser a nikdo by se nemohl divit, kdyby nějaké odškodnění chtěli.

Reagovat
GEGE

Zrovna jeho sem bral z téhle generace jako jednoho z těch normálnějších...masakr sem fakt zvědavý na ty důsledky...

Reagovat
maras93

Já taky. Měl jsem ho za rozumného a kdybych měl na tohle někoho tipovat, tak on je mezi posledníma.

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
Zark

Ten Tonali je ještě více hrozivý případ než náš Fagio snad tvle. Za sázení na zápas vlastního týmu dostal kdysi nedotknutelná legenda Atalanty Doni strašný hejty, jak od vlastních tak od široké veřejnosti. Dneska to podle mě nebude u fandů v souvislosti s dalšími a dalšími nově objevenými asi tak žhavé a spíše Tonaliho podpoří si myslím.

Reagovat
M11

Takze pristi sezonu

Reagovat
LeonardoUžoa

Jinak Juve zažívá opravdu zajímavé časy v posledních letech. Najednou mi přijde být fanouškem MU trochu lepší.

Reagovat
Raffaello

Sophiina volba. Finanční podvody, sázkařské skandály vs. násilníci. Těžký.

Reagovat
Zark

A co Manolo Portanova? My máme fakt vše

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele