Sarri má podepsat s Juventusem na tři roky

08.06.2019, 10:56
Aktuality
Zdá se, že italský manažer Maurizio Sarri skutečně v létě vymění lavičku Chelsea za angažmá v Juventusu. Čerstvý vítěz evropské ligy se podle britského deníku Guardian už dohodl s italským mistrem na tříleté smlouvě. Od Chelsea zároveň dostal svolení k odchodu.

Italův agent Fali Ramadani se v pátek měl setkat se členy nejužšího vedení Chelsea a výsledkem je údajně dohoda o tom, že italský kouč smí z klubu odejít. Zároveň by Juventus neměl platit žádné odstupné.

Sarri do Chelsea přišel loni v létě po třech úspěšných letech v Neapoli, aby nahradil krajana Antonia Conteho. Fanoušky si ale příliš získat nedokázal, ačkoliv došel do finále Carabao Cupu, zajistil klubu Ligu mistrů pro příští ročník a navrch vyhrál Evropskou ligu. O jeho konci na Stamford Bridge se od zimy spekulovalo prakticky neustále.

Jeho nástupcem na lavičce Chelsea by mohl být podle Guardianu Massimiliano Allegri, který v Juventusu po zisku titulu skončil, dále Nuno Espírito Santo z Wolverhamptonu, Javi Gracía z Watfordu či Laurent Blanc, který je bez angažmá od roku 2016, kdy byl propuštěn z Paris Saint Germain. Hovoří se také o hráčské legendě Chelsea Franku Lampardovi, který má za sebou první sezonu na lavičce Derby. Útok na postup do Premier League mu ale těsně nevyšel.

Autor: Jiří Fišara / guardian.co.uk

Komentáře (787)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele