Juventus má nového trenéra, z Chelsea přichází Sarri

16.06.2019, 15:22
Aktuality
Z Juventusu po pěti letech odešel trenér Massimiliano Allegri a jeho nástupcem bude Maurizio Sarri. Šedesátiletý kormidelník se na Apeninský poloostrov vrací po ročním angažmá v Chelsea, dnes odpoledne bylo vše oficiálně potvrzeno...

Sarri dříve úspěšně vedl Neapol a o jeho budoucnosti se spekulovalo už několik měsíců. S Blues obsadil třetí příčku tabulky Premier League a dovedl je do finále Ligového poháru, s klubem se pak rozloučil triumfem v Evropské lize.

"Při jednáních po finále Evropské ligy nám dal jasně najevo, jak moc touží po návratu do vlasti. Vysvětlil nám důvody toho, jak důležitá pro něho práce v Itálii je. Zároveň považuje za důležité být blíže k rodině, a to především kvůli rodičů," sdělila ředitelka Chelsea Marina Granovskaia.

Allegri dříve vedl AC Milán a s Juventusem během pěti let získal pět italských titulů, k nimž přidal dalších šest trofejí, vedle toho s Bianconeri dvakrát došel až do finále Ligy mistrů. Smlouvu měl ještě na jeden rok a vedení se rozhodlo tento kontrakt předčasně ukončit.

Sarri v Turíně uzavřel tříletý kontrakt a Juventus za něho měl zaplatit pět milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (801)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele