Sampdorii přebírá Ranieri. Podepsal na dva roky

12.10.2019, 17:34
Aktuality
Italská Sampdoria Janov se dohodla s trenérem Claudiem Ranierim. Ten ve funkci vystřídá odvolaného Eusebia Di Francesca. Dnes podepsal s Námořníky smlouvu do června roku 2021.

"Prezident Massimo Ferrero a Sampdoria vítají Claudia Ranieriho, který podepsal s klubem smlouvu jako nový trenér do 30. června 2021," napsal italský klub v prohlášení na svém vlastním webu. "Prezident přeje trenérovi a jeho spolupracovníkům mnoho štěstí."

Ranieri podruhé v krátkém čase střídá ve funkci Eusebia Di Francesca. V březnu jej nahradil na lavičce AS Řím, který pak vedl do konce sezony jako dočasný kouč.

V Sampdorii skončil Di Francesco po pěti porážkách z úvodních šesti kol. Prvními volbami vedení Sampdorie údajně byli Stefano Pioli a Gennaro Gattuso. Oba však nabídku odmítli. Pioli se mezitím domluvil na angažmá v AC Milán.

Ranieri bude mít za úkol vyvést Námořníky ze sestupového pásma do bezpečných vod. Pokud by se mu to nepodařilo, je ve smlouvě podle italského tisku klauzule, která kontrakt předčasně zruší.

Pro Ranieriho, jenž na konci příštího týdne oslaví 68. narozeniny, je to již 17. působiště v jeho bohaté kariéře. A výčet klubů, které vedl, je impozantní. Po začátcích v menším týmech jako Vigor Lamezia, Puteolana nebo Cagliari, trénoval Neapol, Fiorentinu, dvakrát španělskou Valencii, Atlético Madrid, anglickou Chelsea, Parmu, Juventus, dvakrát AS Řím, Inter Milán, Monaco, řeckou reprezentaci, anglický Leicester City, francouzské Nantes a před posledním římským záskokem také anglický Fulham.

Jeho zřejmě největším úspěchem je senzační anglický mistrovský titul s Leicesterem City. S Valencií vyhrál pohár i evropský superpohár. S Fiorentinou Coppa Italia a italský superpohár.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (14)

Přidat komentář
Arsenalista

Co na to Jankto?

Reagovat
honzal

myslíš Janktova Sampdorie ?

Reagovat
Vsadim gule

*o

Reagovat
Stannis Baratheon

Sampdorio?

Reagovat
PBLead

Reagovat
Vsadim gule

Já vím

Reagovat
smazaný uživatel

To nebylo nic lepšího, Claunio?

Reagovat
Lech

Reagovat
To som ja

Pre Sampdoriu veľmi dobrý tréner

Reagovat
smazaný uživatel

Titul

Reagovat
Rolf

Jeden z nejlepších trenérů na světě,ale až po Tvrdíkovo klukovi.

Kolik toho nahraje "opora" našeho nároďáku,asi nic.

Reagovat
El-Pistolero-68

On má s Janktem nějaký problém nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

ne,on je jen mimo

Reagovat
Mr.Jindros

Osobnosti jako Claudio vždycky rád uvidím oživit Serii A.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele