Sága je u konce: Payet se po roce a půl vrátil do Marseille

30.01.2017, 09:02
Aktuality
Dimitri Payet se definitivně vrací na místo činu, na jih Francie, a končí tak dlouhou přestupovou ságu. West Ham včera potvrdil prodej své největší hvězdy uplynulé sezony do Marseille za 25 milionů liber. Zkušený francouzský reprezentant s l'OM podepsal kontrakt na čtyři a půl roku...

Celý přestupový příběh se začal psát koncem prosince po Payetově prohlášení, že se mu stýská po zápasech Ligy mistrů. Finalista loňského Eura posléze otočil, že prý chce z rodinných důvodů zpátky do Marseille, a když se nejprve West Ham vzpíral, Payet začal trucovat, aby byl de facto vyřazen z prvního týmu.

"Klub chce veřejně vyjádřit své upřímné zklamání nad tím, že Dimitri Payet neprokázal West Hamu stejnou oddanost a úctu, jakou mu prokázal klub se svými fanoušky, zvláště když s ním teprve v minulém roce podepisoval novou smlouvu na pět a půl let," píše na stránkách WHU spolupředseda David Sullivan.

Devětadvacetiletý Dimitri Payet se nyní vrací na místo, kde si pod Marcelem Bielsou skvělými výkony původně přestup do Premier League vysloužil. Velkou roli prý v záložníkově comebacku sehrál jeho kamarád Patrice Evra, ale i trenér Rudi Garcia, který s Payetem pravidelně komunikoval po dobu dvou měsíců.

Tu patrně největší roli nicméně v Payetově odchodu sehrála rodina, která se podle všeho nebyla schopna v Londýně usadit; fotbalistova manželka od loňského září neustále přelétala na trase Londýn - jih Francie. Dalším důvodem potom má být nesplněný slib od West Hamu, který se při podpisu nového kontraktu zavázal, že v létě ve snaze usilovat o vyšší příčky adekvátně posílí.

Dimitri Payet se s Premier League loučí s bilancí jedenácti gólů a 19 asistencí. V paměti všem utkví především jeho parádní přímé kopy.

Autor: Tomáš Daníček / whufc.com, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (511)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele