SAE na domácím Asijském poháru povede Ital Zaccheroni

15.10.2017, 10:13
Aktuality
Spojené arabské emiráty na domácím Asijském poháru 2019 povede zkušený italský trenér Alberto Zaccheroni. Vítěz stejného kontinentálního turnaje s Japonskem včera dorazil do Dubaje, a ještě dnes by měl být všem oficiálně představen. Jednat se bude o jeho třetí asijské angažmá...

Čtyřiašedesátiletý držitel scudetta s AC Milán na nejlidnatější kontinent poprvé zavítal roku 2010, kdy se ujal kormidla Japonska. S ním následně okamžitě vyhrál Asijský pohár a o dva roky později ovládl také Východoasijský šampionát. Na mistrovství světa v Brazílii však Samurai Blue nevyvedl ani ze skupiny.

Ihned poté Zaccheroni rezignoval a reputaci si záhy po roce a půl pokoušel vyspravit v čínském Beijingu Guoan, tam však potupně skončil po pouhých devíti zápasech ve funkci. Ambiciózní klub v nich úvodem sezony 2016 získal jenom devět bodů a vstřelil sedm branek.

Na lavičce Spojených arabských emirátů bude Zaccheroni navazovat na práci Edgarda Bauzy, který se po pár měsících přestěhoval ke kormidlu Saúdské Arábie. Ročně si má italský veterán přijít až na dva a půl milionu amerických dolarů, kontrakt podepíše do února 2019.

Autor: Tomáš Daníček / ahdaaf.me

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,5 milionu USD...dobré přilepšení k důchodu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele