Šádek k přestupu Staňka do Slavie: Oboustranně povedený obchod

07.02., 19:40
Aktuality

Brankář Jindřich Staněk si podle plzeňského generálního ředitele Adolfa Šádka rozmýšlel přestup do Slavie deset dní. Šéf Viktorie před startem jarní části sezony věří, že šlo o dobrý obchod, protože Západočeši vedle finanční částky získali i záložníky Lukáše Červa a Matěje Valentu. Plzeňský kapitán Lukáš Hejda byl zpočátku šokovaný, že by gólmanská jednička mohla v lednu odejít k pražskému rivalovi.

"Osobně rozhodnutí o odchodu Jindry, možná to vyzní alibisticky, jsem neudělal já ani klub. Jindrovi byl přislíben možný přestup. Samozřejmě jsme všichni doufali, že to bude do zahraničí. Jindra se při nabídce ze Slavie deset dní rozhodoval, zda ji přijme, nebo nepřijme. Rozhodl se přijmout tuhle výzvu," řekl Šádek na tiskové konferenci.

"Bylo to už asi třetí nebo čtvrté přestupní období, kdy jsme o tom velmi aktivně diskutovali. Jako klub jsme se rozhodli to akceptovat. Samozřejmě i při příležitosti, že byla možnost doplnění našeho kádru o dva reprezentanty (do 21 let). Z našeho pohledu a asi i ze strany Slavie to byl povedený obchod. Do jaké míry, to asi ukáže až čas," doplnil funkcionář.

Sedmadvacetiletý Staněk přišel do Plzně v lednu 2020 z Českých Budějovic, původně na hostování a později přestoupil. Postupně se vypracoval v jasnou jedničku Západočechů, předloni pomohl Viktorii k titulu a postupu do skupiny Ligy mistrů. Osminásobný reprezentant se ale během přípravy Slavie zranil a bude chybět několik týdnů.

"Teď se to může zdát, jakože máme navrch, že se Jindra zranil, ale já si myslím, že je dost kvalitní gólman a že ještě Slavii určitě pomůže. Doufám, že ne tady, ale přeju mu to v osobní rovině," uvedl Šádek.

Hejda původně zprávám o možném přestupu Staňka do Slavie vůbec nevěřil. "Nebudu nic předstírat, zprvu jsem byl v šoku. Když jsem si to přečetl, tak jsem si myslel, že je to nějaká kachna. Pak jsme to nějak pobrali, Jindra se takhle rozhodl a my to respektovali," přiznal zkušený stoper.

"Co se týče sportovní stránky, tak si nemyslím, že by to byla nějaká velká změna. S Jedlou (brankářem Martinem Jedličkou) teď fungujeme naprosto v pohodě. Myslím, že by to neměl být velký zásah do týmu," dodal Hejda.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
kattos

Ty vole já koukal na ty přáteláky a Jedlička dobrý, ale proč jsem tam častěji viděl Tvrdona než Baiera?

Reagovat
Mr.Mike

Ja to teda moc nasledovany nemam, ale cekal sem ze z Baiera udelaj jednicku ..treti flek si ukopou v pohode tak bych se ho nebal stavet..jeho muzou strelit za dobrej balik za par let

Reagovat
poz3n

Baier byl behem zimy zdravotne mimo

Reagovat
letitfly

A na jaro bude ready?

Reagovat
poz3n

V podcastu myslim bylo zminovano, ze mel snad mononukleozu, v treninku uz pry asi je, ale logicky to do herniho standardu asi bude trvat. Osobne ho ted na zacatku zatim na zapasovych soupiskach neocekavam. Snad behem jara naskoci.

Reagovat
db18

Reagovat
Freedo

To je na hovno nemoc, člověk může být unavenej půl roku. Snad bude v pohodě, vypadá jako velkej talent

Reagovat
Axelrose

Tak to je ideální pozvánka k nám do Slavie.

Reagovat
$dolar$

Protože byl Baier nemocný.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
dave30

Šádek je prostě diplomat. S takovou by se mu dařilo i v politice...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele