Ruská Premier Liga - preview 8. kola

30.04.2010, 08:27, aktualizováno 02.05.2010, 08:23
Previews
Zenit se představí na hřišti Saturnu a bude se snažit odpovědět na další domácí výhru Nalčiku. Rubin hraje ve Vladikavkazu, CSKA přivítá Tomsk. Spartak hraje v Permu, už dopoledne bude Sibir proti Rostovu usilovat o rozšíření svého jednobodového konta...
Sibir Novosibirsk - FK Rostov  (neděle 09:30)
Prvním zápasem v nedělním bloku ruské nejvyšší soutěže je duel mezi posledním celkem Premier Ligy, Sibirem, a osmým týmem, Rostovem. Hráči z Novosibirsku mají na svém kontě pouhopouhý bod. To Rostované jdou do tohoto duelu s body deseti.

Sibiřané už nemají kam spadnout, jsou na úplném dně. A případná porážka by byla dalším hřebíčkem do rakve. Rostov zase nemá konstantní výkony a rozdíly mezi jednotlivými zápasy jsou znatelné. A stává se, že je špatná hra odrazem nedorozumění mezi hráči a trenéry.

Hosté budou ve svém týmu postrádat Timofeje Kalačeva, jenž prodělal operaci, která podle slov lékařů proběhla úspěšně. Nejbližších šest týdnů stráví Kalačev s berlemi. Pak ho čeká vyšetření v Německu, kde se rozhodne o dalším průběhu léčby.

Kromě Kalačeva bude Rostovu chybět v zápase proti Sibiru Prošin. Ten prodělává rekonvalescenci po operaci kolena. Hong bude chybět kvůli reprezentačním povinnostem. Domácí tým bude postrádat zraněného Antipenka.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Solosin - Aravin, Filipenko, Vychodil, Mološ - Zinovjev, Šulenin, Makarenko, Čížek - Bliznjuk, Medveděv
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Čerkes, Grigalava, Okoronkwo, Andjelković - Blatnjak, Kulčij, Gaţcan, Pavlenko, Lebedenko - Adamov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.95 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CSKA Moskva - Tom Tomsk  (neděle 12:00)
Nedělní hrací den pokračuje duelem CSKA s Tomskem. Domácí prohráli v dohrávce se Zenitem, ale i přesto útočí na čelo. Tomsk po dobrém startu klesnul do středu tabulky.

Armějci měli dobrý vstup do soutěže a v případě výhry nad Petrohradem mohli jít do čela. Jenže v dohrávce čtvrtého kola to vypadalo jakoby vyhrát chtěli jen hosté, kteří si zaslouženě odvezli všechny body. CSKA tak nedokázalo navázat na předvedený výkon proti Novosibirsku, kde minulé kolo jednoznačně zvítězilo.

V sestavě by se měli od začátku objevit Miloš Krasič s Markem Gonzálezem, kteří v minulých zápasech byli jen na lavičce. Naopak nenastoupí Berezuckij, Nababkin, Zabolatnij a Sekou Oliseh.

Hosté ze Sibiře přijeli kompletní, výjimku tvoří Maznov, který je na marodce. Tomsk měl velmi dobrý vstup do soutěže, když dokázal porazit Rostov, zavařit Kazani a vyhrát v Samaře. Tímto duelem zakončí šňůru zápasů s favority, které vždy dokázal potrápit a s vyjímkou Lokomotivu i obrat o body.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Šemberas - Krasič, Dzagojev, Honda, González - Guilherme.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, Džiojev, Jokić, An.Ivanov - Klimov, Mičkov, Kim Nam-il, Charitonov - Dzjuba, Kornilenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.47 - 3.80 - 7.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Saturn - Zenit Petrohrad  (neděle 12:00)
Zenit Petrohrad sehraje osmé kolo Premier Ligy proti svým oblíbencům Saturnu. Svěřenci trenéra Spallettiho proti podmoskevskému celku neprohráli patnáctkrát v řadě.

Saturnu se vůbec nevydařil vstup do Premier Ligy a po sedmi kolech je předposlední s pouhými čtyřmi body. Nahlas se začíná mluvit o odvolání mladého trenéra Gordějeva. V těchto těžkých dnech je pro podmoskevské mužstvo alespoň plusem pomalé vyprazdňování marodky, mimo hru jsou pouze Parfenov, Topič, Kovel a Jevsejev.

Zenit Petrohrad uprostřed týdne suverénně přejel CSKA Moskva a dýchá na záda vedoucímu Spartaku Nalčik. Spalletti ale zůstává nohama na zemi a ze Saturnu má respekt. "Takové vítězství může špatně ovlivnit mužstvo. Budeme si myslet, že když jsme si hladce poradili s těžkým soupeřem, tak slabší nás ničím nezaskočí. Saturn je považován za outsidera pouze na papíře. Viděl jsem tento tým, má velmi kvalitní a zkušené hráče. Věřte, že vědí, jak proti nám hrát. Obávám se, že výsledek předpovídat nelze."

Italský stratég může počítat s uzdraveným záložníkem Vladimirem Bystrovem, na marodce je pouze Srb Danko Lazovič.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Gračev, Nachušev - Ivanov, Sapeta, Němov, Karjaka, Bojarincev - Jakubko.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Meira, Lombaerts, Hubočan - Bystrov, Zyrjanov, Denisov, Rosina - Danny - Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.20 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Alanija Vladikavkaz - Rubin Kazaň  (neděle 14:15)
Bez mnoha zraněných hráčů se vypraví do Vladikavkazu Rubin Kazaň. Trenér Kazaně Kurban Berdyjev bude stejně jako v předchozích kolech lepit sestavu, jak se jen dá.

Do letní pauzy Rubin bude postrádat zraněné opory Karadenize, Rjazanceva a Šaronova, do Severní Osetie neletěl ani kapitán Sergej Semak, Tekke, Bystrov a Baljajkin. Přes velké ztráty ještě Rubin v letošní sezóně neprohrál a se třinácti body se drží na předních místech tabulky.

Domácí Alanija Vladikavkaz v minulém kole překvapila vítězstvím v Rostově a posunula se na průběžné třinácté místo. Proti favoritovi z Tatarstánu bude Alanija spoléhat na fantastické domácí prostředí na stadionu Spartak, kde nováček proti Rubinu ještě nikdy neprohrál. Listina marodů nováčka čítá tři jména - Zebu, Mašukova a Čočijeva.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Mamah, Gnanou, Zuela, da Costa - Stojanov, Gabulov, Kirillov, G.Bazajev, D.Bazajev - Kuzněcov.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Jordi, Orechov, Navas, Ansaldi - Kasajev, Murawski, Sibaya, Noboa, Galiulin - Bucharov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.70 - 3.20 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Spartak Moskva  (neděle 16:30)
Na závěr osmého kola je přichystán zápas permského Amkaru s aspirantem na titul, Spartakem Moskva.

Brankář Amkaru Sergej Narubin se podělil s očekáváními od následujícího zápasu: "V našem týmu nikdo nedělí soupeře na silné a slabé, snažíme se jít do zápasu v té nejlepší formě, ať už je to Sibir či Spartak. A pro brankaře není důležité, kdo proti němu stojí, důležitá je sebedůvěra a taky klid. Nejdůležitější bude sbírat nakopávané míče, abych tak ulehčil hře obránců."

"V Samaře jsme předvedli dva různé výkony. První půle byla z naší strany hrozná, nedokázali jsme si vytvořit šanci a obdrželi jsme gól. Po přestávce jsme dostatečně útočili, vyrovnali skóre, a proto jsme byli s remízou spokojeni. I přesto, že jsme si tam jeli pro tři body. Většinou platí, že čím je silnější soupeř, tím hraje Amkar lépe," podotkl gólman Permu.

Záložník Spartaku Alexandr Šešukov před zápasem prozradil, že si dal za úkol upevnit svou pozici v moskevském klubu: "Musím předně přemýšlet o tom, jak vybojovat místo v základní sestavě, vždyť v posledním zápase jsem nehrál kvůli rozestavení, jenž vybral Valerij Karpin. Psychicky se cítím absolutně perfektně a v klidu pokračuji v tréninku. Mít v týmu konkurenci je úplně přirozené."

"Proti Nalčiku jsme hráli dobře. Ale náš soupeř hrál dozadu skvěle, navíc, když byl vyloučen Koncendalov, přešli k totálnímu bránění. Projít tak masivní obranu středem by bylo příliš složité, proto nebezpečí přicházelo od křídel," řekl Šešukov pro Sportbox.ru.

Amkaru v zápase bude chybět pouze zraněný Čerenčikov. Na druhé straně se neobjeví diskvalifikovaný Alex, zranění Drinčič, Kirejev, Pletikosa a nemocný Makejev.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Popov, Bělorukov, Fedoriv - Pejev, Kneževič, Novaković, Grišin - Volkov, Kušev
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Suchý, Stranzl, Kudrjašov - Sajenko, Sabitov, Ananidze, Ibson - Ari, Welliton
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.25 - 3.00 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Lokomotiv Moskva  (sobota 14:15)
Sobotní část osmého kola ruské Premier Ligy zahájí zápas v Grozném, kde domácí Těrek přivítá Lokomotiv Moskva.

Bezesporu se bude jednat o zajímavý zápas. Těrek za Vjačeslava Grozného a za Anatolije Bajdačného se od sebe hodně liší. Teď předvádí tým z Grozného méně atraktivní, ovšem více racionální fotbal. Jako výsledek této přeměny je umístění v tabulce. Co se týče Lokomotivu, ten má herní výkyvy. Navíc hrát dobře v hlavním městě Čečenska, to není nikterák jednoduchý úkol.

Důležitý hráč Lokomotivu, Alexandr Alijev před zápasem s Těrekem přiznal, že se cesty do Grozného nebojí. "Spoluhráči mi toho o Grozném řekli spoustu. Ale nechci říkat, co přesně. Vím, že to bude velmi těžké, ale výjezdu do Grozného se nebojím."

"Na sudího ohled neberu. Hlavní je, abychom předvedli hru, jakou dokáže Lokomotiv předvést. Ovšem je možné, že nějaké sympatie vůči Těreku tam budou. Proto proti nám nejspíš bude stát 12 soupeřů namísto jedenácti," prohlásil Alijev pro "Sovětskij Sport".

Od Lokomotivu se před sezónou čekalo hodně. Nakonec železničáři poztráceli hodně bodů, což se dá vysvětlit příchodem nováčků. A velký problém pro moskvany je útok. Zápas proti Těreku může probudit dřímající útočníky. Týmu z Moskvy v tomto duelu budou chybět zranění Wagner, Jefimov, Kambolov a Rodolfo. Právě jeden ze zraněných, útočník Wagner, doufá, že jeho tým vyhraje 2:0.

"Popravdě řečeno, skoro nic o Grozném nevím. Ani jednou jsem tam zatím nebyl. Ale ani na chvíli jsem nepřemýšlel nad tím, že by Lokomotiv prohrál. Zvítězíme. A také doufám, že to skončí 2:0. Navíc chci, aby gól vstřelili Alijev a Maicon," řekl Wagner.

Domácí tým žádné problémy nehlásí, všichni hráči by měli být zdraví a připravení na zápas. Dokáže Těrek udržet skvělé výsledky ze začátku sezóny?
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Omeljančuk, Ferreira, Jatčenko - Arce, Maurício, Georgiev, Lachijalov - Bracomonte, Asildarov
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Baša, Janbajev - Glušakov, Dujmović, Alijev, Tarasov - Maicon, Odemwingie
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 2.85 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Dinamo Moskva  (sobota 16:30)
Nového trenéra Dinama Moskva Miodraga Božoviče čeká křest ohněm v Kabardino-Balkariji proti vedoucímu týmu Premier Ligy Spartaku Nalčik. Černohorský stratég nahradil na lavičce bělomodrých Andreje Kobeleva, který byl po nepřesvědčivém vstupu do soutěže odvolán.

Miodrag Božovič si v Rusku udělal jméno díky povedeným štacím v Amkaru Perm a FK Moskva. Když se mu minulý týden Dinamo ozvalo, neváhal ani na vteřinu. "Rád se vracím do Ruska, těší mě, že budu pracovat v silném Dinamu. Věřím, že se nám bude dařit. Je tady všechno, co trenér potřebuje, včetně kvalitních fotbalistů, proto musí být klub v tabulce vysoko. Jestliže nebude Dinamo v první pětce, tak jenom mojí vinou," prohlásil Božovič.

V Dinamu Božovič povede čtyři bývalé svěřence z působení v FK Moskva - Česnauskise, Epureaneho, Samedova a Rebka.

Bez největší hvězdy se ale bude muset obejít, za červenou kartu v předchozím kole proti Saturnu stojí Ukrajinec Andrej Voronin.

Dinamo krčící se na desátém místě, odstartuje éru pod lodivodem Božovičem v Nalčiku, který se překvapivě stále drží na samém vrcholu Premier Ligy. Kavkazský Spartak měl sice v úvodu lehčí los, ale letos už stihl uhrát ceněný bod s velikány Rubinem Kazaň a Spartakem Moskva.

"Samozřejmě dobře víme, jak hraje Dinamo pod Kobelevem, což by nám ulehčilo přípravu na zápas. Na druhou stranu styl Božoviče z působení v Amkaru nebo FK Moskva máme taky dobře zmapovaného, takže máme přibližnou představu, jak bude hrát. Jestli je to pro nás plus nebo mínus bude jasné z výsledku zápasu," řekl Božovičův protějšek Jurij Krasnožan.

Statistiky vzájemných duelů hovoří pro Dinamo. Moskevský celek s Nalčikem naplno bodoval už čtyřikrát v řadě, naposledy v Nalčiku 4:2. Nalčik navíc na domácím hřišti neporazil moskevské kluby už jedenáctkrát v řadě. Naposledy 27. Srpna 2007 shodou okolností právě Dinamo (4:1).

Magnet osmého kola Premier Ligy začíná 16:30 SEČ na stadionu Spartak v Nalčiku. Na starost jej bude mít sudí Pettaj z Petrozavodsku.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Kisenkov, Džudovič, Amisulašvili, Filatov - Leandro, Maljarov, Geterijev, Siradze, Gogua - Djadjun.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Fernandez, Epureanu, Granat - Samedov, Chochlov, Rebko, Semšov, Česnauskis - Kokorin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.00 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - Křídla Sovětů Samara  (pátek 15:00)
Jako první v osmém kole ruské nejvyšší soutěže otevře své brány stadion Dinamo v Machačkale. Výkonnostně zvedající se Anži přivítá tápající a formu hledající fotbalisty ze Samary.

Favoritem tohoto střetnutí jsou domácí. S příchodem Gadži Gadžijeva jejích hra získala na spolehlivosti. Naproti tomu Samara pořád hledá formu. Za tak krátkou dobu se velký počet nováčků pořádně sehraje jen stěží.

V sedmém kole Anži byla vynucena kvůli zranění stáhnout z hřiště Kébého. Tehdy ho nahradil Mamajev. U zraněného Senegalce bylo podezření, že se mu znovu obnovilo staré zranění kolene. Ovšem tyto špatné zprávy se nepotvrdily a fotbalista tak mohl trénovat s týmem.

"Kébé si stěžoval na bolesti během hry v Kazani. Rozhodl se, že se bude šetřit, aby si toto zranění nezhoršil a poprosil o střídání. Nic hrozného se však při lékářském vyšetření nezjistilo, a tak v následujícím zápase proti Křídlům s ním počítám. Jako jediný zraněný tak zůstává Žosan," řekl hlavní trenér fotbalistů z Machačkaly, Gadži Gadžijev.

To v Samaře je to o dost horší. Křídla Sovětů přicestovala do Machačkaly hned bez pětice hráčů. Kvůli různým zraněním zůstali doma Oleg Ivanov, Igor Strelkov, Alexandr Belozerov a Oleg Samsonov. Zároveň samarským fotbalistům nepomůže jejích kapitán Ruslan Adžindžal, který má silnou otravu z jídla.

Po přistání se hlavní tým Křídel vypravil na hotel a večer provedl předzápasový trénink na stadionu Dinamo. Mládežnický tým se přesunul na stadion Sokol, kde odehrál zápas Prvenství mládežnických týmů a remizoval s mladými hráči Anži 1:1.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Revišvili - Agalarov, Pekovič, Tagirbekov, Kébé - Şükürov, Bakajev, D. Ivanov, Corajev, Strelcov - Holenda
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Drmić, Taranov, Djordjević, Budylin - Tkačev, Gridněv, Bober, Petrovič, Stavpec - Savin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Spartak Nalčik743011:415
2.Zenit Petrohrad74307:215
3.CSKA Moskva742111:614
4.Rubin Kazaň73405:113
5.Těrek Groznyj72417:410
6.Lokomotiv Moskva731310:910
7.Spartak Moskva72417:610
8.FK Rostov73138:1110
9.Tom Tomsk72328:79
10.Dinamo Moskva72326:69
11.Anži Machačkala72238:78
12.Amkar Perm72236:68
13.Alanija Vladikavkaz72236:98
14.FK Saturn70433:64
15.Křídla Sovětů Samara71155:124
16.Sibir Novosibirsk70166:181

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Holenda dneska Anži vystřílí vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze ne, at se vratej do perdivu

Reagovat
smazaný uživatel

už si tam cype?

Reagovat
smazaný uživatel

Ruslan Adžindžal, má silnou otravu z jídla. co sežral?

Reagovat
Arbiter

já se mu do jídelníčku nedíval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Do kedy je mimo Wagner, nevie niekto ?......Uz sa na neho tesim...

Reagovat
smazaný uživatel

Těrek - Lokomotiv

Přenos tady: sop://broker.sopcast.com:3912/93722

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele