Ruská Premier liga - preview 31. kola

18.11.2011, 10:35, aktualizováno 20.11.2011, 08:07
Previews
Zenit a CSKA v pátek zaváhaly, čehož se v neděli proti Kubani bude snažit využít Dinamo Moskva. Hlavní město pak uvidí derby mezi Spartakem a Lokomotivem, ve skupině o záchranu se Tomsk pokusí o zázrak v Rostově...
O titul
Dinamo Moskva - Kubaň Krasnodar  (neděle 11:00)
Svůj první duel v části o titul sehrají družstva Dinama Moskva a překvapení Kubaň Krasnodar. Dinamovci by rádi využili zaváhání Zenitu a CSKA.

O repre pauze si mohli v Moskvě mnout ruce. Přišly totiž dvě příjemné zprávy. Ta první potěšila především Kevina Kurányiho, který nebyl disciplinárně potrestán za faul na hráče Spartaku Paršivljuka, a tak může hrát. Ta druhá se týká Alexandra Kokorina, který si v duelu s Řeckem poprvé zahrál za ruský národní tým. Dinamu by jinak nikdo neměl chybět. Všichni přijeli z repre srazů fit.

V Krasnodaru slaví. Kubaň letos postoupila do Premier Ligy a už jenom to, že se dostala do top 8, o něčem svědčí. Tým táhne hlavně útočník Traoré, který vstřelil čtrnáct branek. Nicméně o repre pauze nebylo nic moc slyšet. Snad jen to, že Dan Petrescu, kouč krasnodarského celku, byl na koberečku u guvernéra krasnodarské oblasti a slíbil mu, že tým bude makat i nadále na 100% a doslova nepodvede fanoušky. Máme se tedy na co těšit. Kubaň bude ještě hodně kousat, zejména doma je hodně silná.

Zápas začne v 11:00 CET a bude ho řídit pan Bilkov z Nižného Novgorodu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.70 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva  (neděle 13:15)
Velké derby nabídne nedělní duel ve skupině o titul. Střetne se totiž moskevský Spartak s taktéž moskevským Lokomotivem. Oba mají stejně bodů a jsou sousedy v tabulce. Máme se na co těšit.

Naposled se oba celky střetly v 29. kole a Spartak díky Emenikeho hattricku vyhrál. Začněme tedy u domácích. Ti o repre pauze podepsali nové kontrakty s kapitánem komandy Sergejem Paršivljukem a dalším obráncem Nicolasem Parejou. O toho měly zájem údajně Valencie a AS Řím, ale argentinský obránce dal přednost Moskvě. O dalšího obránce, Roja, má zájem údajně Benfica a Porto. Nicméně zadák Spartaku k tomuto zápasu nenastoupí, neboť se v týdnu zranil v duelu s rezervou Dinama. Otázkou je také start kanonýra Wellitona, který dolečuje zranění.

V táboře Železničářů tak veselo není. Ti v týdnu ztratili zraněné opory Loskova a Burlaka. Zejména ztráta klíčového muže středu hřiště Loskova bude bolet. Zkušený středopolař dával hře myšlenku a spád, to bude chybět. Podobně jako u Spartakovců je otázkou, jestli nastoupí klíčový útočník mužstva, Felipe Caicedo.

Před samotným výkopem bude oceněn bývalý trenér Spartaku Nikita Simonjan, který je zároveň nejlepším střelcem Spartaku všech dob.

Zápas začne v 13:15 CET a bude ho řídit pan Lajuškin z Moskvy. Tento zápas bude určitě stát za to.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Zenit Petrohrad - Anži Machačkala  (pátek 16:30)
Přátelé, kamarádi, ruská nejvyšší soutěž ještě nekončí, to zajímavé teprve začíná. Ano, je tu nadstavbová část Premier ligy. Tu načne duel mezi průběžně prvním Zenitem a osmou Machačkalou.

Letošní zápasy Zenitu s Machačkalou byly hodně vyostřené. Nikdo ani tak nekoukal, jak to dopadlo na hřišti, poněvadž oba tábory fanoušků jsou hodně znepřátelené, tak se dají problémy očekávat i dnes.

Zenit v minulém kole remizoval na půdě Kubaně. Jedinou branku vsítil Děnisov, ale to není tak podstatné, neboť to formu Zenitu neukáže. Pro Zenit byly daleko důležitější reprezentační zápasy, neboť tohoto zápasu se nezúčastní zraněný Keržakov a zdá, že ani Danny, která léčí zranění a nemohl pomoci ani Portugalsku proti Bosně v baráži. Na druhou stranu se vrátí do sestavy Criscito s Lombaertsem.

V táboře Anži se toho při repre pauze moc neudálo. Anži mělo kolo před koncem jistou účást v části o titul, ale i přesto doma zničilo v posledním kole Samaru 3:1. Za zmínku stojí snad jen nominování Samuela Eto'o na nejlepšího hráče Afriky, kde obhajuje vítězství. Machačkala by měla hrát v nejlepší možné sestavě.

Zápas začne v 16:30 CET a bude ho řídit pan Jesikov z Moskvy. Máme se na co těšit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.25 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Rubin Kazaň  (pátek 17:15)
Zápas druhého se šestým. Takový duel najdeme v prvním kole v části o titul. O tři body si to rozdá CSKA s Rubinem. Máme se na co těšit.

Leonida Sluckého během reprezentační pauzy trápily jen příjemné starosti. Možná bude vyznamenán řádem zasloužilého trenéra. Jeho hoši se po přestávce vrátili domů relativně celí. Zranění Oliseh s Hondou se dali dohromady. Honda byl navíc nominován na nejlepšího hráče Asie. Na marodce se tak nachází už jen Ščenikov, Tošič a dlouhodobě zraněný Tomáš Necid. CSKA v minulém zápase remizovalo v ostře sledovaném duelu s Lokomotivem 1:1, když branku dával pochopitelně Doumbia.

V Kazani je nálada poněkud horší. Trenéra Berdyjeva určitě nepotěšil Alexej Eremenko, který si v zápase finské reprezentace přetrhl křížové vazy a bude zhruba půl roku mimo hru. Navíc Kazaň v sezoně nezvykle ztrácela se slabšími týmy, proto se nachází až na šesté příčce, odkud se útočí na titul hodně špatně, i proto burcoval v týdnu útočník Ďaďun své spoluhráče: "Máme velký odstup na první místo. A tento odstup umažeme jedině výhrami nad lídry ligy. Proto se s chlapci budeme v tomto zápase bít za vítězství." Netřeba komentáře. Tento zápas bude stát za to. Kazaň by kromě Eremenka měla hrát v optimální sestavě.

Zápa začne v 17:15 CET a bude ho řidt pan Bezborodov z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad301710359:2561
2.CSKA Moskva301611358:2959
3.Dinamo Moskva30167751:3055
4.Lokomotiv Moskva30158749:3053
5.Spartak Moskva30158748:3353
6.Rubin Kazaň301310740:2749
7.Kubaň Krasnodar30147938:2749
8.Anži Machačkala30139838:3248
O udržení
FK Rostov - Tom Tomsk  (neděle 15:30)
Nedělní program a zároveň program celého kola zakončí duel ve skupině o udržení. Rostov, který by se měl v pohodě zachránit, doma přivítá tragický Tomsk, který by se zachránit naopak neměl.

V Tomsku to snad již horší být nemůže. Sice tomiči dali po 1100 minutách minule gól, ale body to stejně nepřineslo. Hráči neviděli výplatu taky jak je rok dlouhý, někteří naposledy v červenci, někteří v březnu. Finanční situace trápí klub z Uralu už hodně dlouho. Guvernér jim vždy pomohl, ale tým i tak jde od porážky k porážce. Hráči hrozí bojkotem.

V Rostově naopak panuje klid. Tým se probral z absolutního dna a teď se pohybuje v klidných vodách tabulky o udržení. Navíc hraje poměrně hezký fotbal a našel oporu ve Stipe Pletikosovi, který vychytal Rostovanům již hodně bodů. Navíc tým z jižního Ruska je opravdu v klidu. Hráči využili repre pauzy k navštívení dětských domů a nemocnic a rozdání pár podpisů. Navíc jim v tomto zápasu nikdo nebude chybět a cokoli jiného než výhra by bylo obrovské překvapení.

Zápas začne v 15:30 CET a bude ho řídit pan Fedotov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.00 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Amkar Perm  (sobota 11:00)
Sobotou také začíná dolní polovina tabulky. První utkání obstará souboj mezi Volgou a Amkarem.

V Nižném Novgorodu to vře. Oba týmy z tohoto ruského města nemají peníze a v prvoligová Volga je na tom bledě. Hráči již několik měsíců neviděli výplatu, hrozí stávkami a na druhé straně tlačí na vedení svaz a hrozí odečtem bodů. Všechno je prostě špatně. VEdení klubu se proto rozhodlo řešit situaci bezplatným vstupem na tento zápas, jenž bude zároveň posledním domácím duelem Volgy v tomto kalendářním roce a zároveň apeluje na příznivce, aby přišli podpořit klub v tíživé situaci. Naštěstí protento celek jsou všichni hráči zdraví.

V Permu je jasno. Klub z Uralu chce skončit nejhůře 12., aby se vyhnul barážovým nebo nedejbože sestupovým starostem. Trenér Božovič má jasno v tom, že důležité bude bodovat v obou letošních zápasech, neboŤ oba hraje Amkar venku. Teď v Novgorodě a příští kolo v Rostově. Božovič dodává, že poku hráči budou koncentrovaní na 100%, tak nějaké body určitě přijdou. Také jim nikdo chybět nebude.

Zápas začne v 11:00 CET a bude ho řídit pan Kazmenko z Rostova na Donu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Křídla Sovětů Samara  (sobota 13:15)
Dalším zápasem první rundy v boji o udržení bude duel Těreku se Samarou. Zatímco v Grozném je klid, co se boje o sestup týče, v Samaře bijí na poplach.

V Grozném bylo o repre pauze docela rušno. Byl zmlácen kapitán rezervy Krasnodaru a klub z Čečny vyfasoval zatím trest 50 tisíc rublů (zhruba 300 tisíc Kč) a dál se případem bude zabývat policie. Jinak byl v Grozném relativní klid, jestli se to tak dá nazvat. Chybět budou zranění Pavlenko se Sadajevem, kteří se zranili v duelu s Litvou, naopak se vrací Kacajev, z čehož měl trenér Čerčesov zajisté velkou radost.

V Samaře na rozdíl od České republiky už sněží a to tak usilovně, že hráči Křídel neměli kde hrát a museli odjet na bázu. Jestli přivítají v 32. kole doma Volgu, to nikdo neví, bude se to ještě řešit. Jinak se o repre pauze v Samaře nic moc nedělo, snad jen za zmínku stojí příchod dvou talentovaných Gruzínců Panculaji a Kachidzeho, oboum je 17 let. Samara by měla nastoupit jinak v optimální sestavě.

Zápas začne v 13:15 CET a bude ho řídit pan Meškov z Dmitrova.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Krasnodar - Spartak Nalčik  (sobota 15:30)
Krasnodar je prakticky zachráněný, proto lze očekávat, že bude hrát uvolněně a bude se snažit o hezký fotbal. Naopak v Nalčiku na tom moc dobře nejsou a každý zápas je pro ně klíčový.

V Nalčiku je trošku menší dusno než tak 3 týdny zpátky. Tým z jižního Ruska totiž v posledním kole porazil doma po boji Amkar a utekl tak poslednímu Tomsku na 4 body a na Křídla ztrácí pouhé tři. I tak se Spartak bude muset bít o každý bodík. O repre pauze se toho moc nedělo a bylo ticho jako po pěšině. Otázkou zůstává případná účast či neúčast Miodraga Džudoviče, který se zranil nedávno v souboji s Vagnerem, jinak by měl být tým kompletní.

V Krasnodaru panuje klid, aspoň co se výsledků týče. Nováček ligy málem prošel mezi nejlepších osm, ož je ohromný úspěch. Navíc obrovský náskok na sestupové pozice dává zelenočerným velkou šanci na udržení se. Ale ambice budou jiné než případná záchrana. Pozice v první desítce byl FK za jeho výkony jistojistě slušela. O repre pauze se v Krasnodaru řešila situace kolem Gognijeva, který byl zmlácen po obdržené červené kartzě v souboji rezerv s Těrekem. Za nesportovní chování dostal pokutu 50 tisíc rublů. Tým je jinak pohromadě a měl by nastoupit v plné síle.

Zápas začne v 15:30 CET a bude ho řídit pan Lapočkin z Petrohradu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar301081238:4338
10.FK Rostov30881431:4532
11.Těrek Groznyj30871529:4531
12.Volga Nižnij Novgorod30841824:4028
13.Amkar Perm30691520:3927
14.Křídla Sovětů Samara30691521:4327
15.Spartak Nalčik30591623:4024
16.Tom Tomsk30481819:5820

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
kubys

Konečně, už jsem se nudil. U Rubinu dnes doufám v X.

Reagovat
smazaný uživatel

ted se dívám, že v Rusku se bude hrát baráž?? že 13-14 místo je tak označeno a budou 3 nové celky ?

Reagovat
smazaný uživatel

čtu web rfpl.org, píšou, že 15. a 16. místo sestupuje rovnou a je nahrazeno 1. a 2. místem ve FNL, zatímco 13. a 14. místa hrajou dvojzápas proti 3. a 4. celku FNL (13. proti 4., 14. proti 3.) o to, kdo zůstane/postoupí do RFPL.

Reagovat
smazaný uživatel

takže minimálně 2, maximálně 4 nové celky

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, čekal sem, že nadstavba začne až v roce 2012. Tohle je zas pro mě překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem to nějak blbě pochopil a myslel, že 31. a další kola budou až na jaře.

Reagovat
RickNash

Moc hezkej koncept soutěže.

Poraďte mi, bude některej z dnešních mačů hezkej fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom prechodnej koncept souteze.

Reagovat
paver

Předpokládám že Zenit Petrohrad - Anži Machačkala bude zajímavý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem to předpokládal. a bylo to hrozné. z obou stran

Reagovat
smazaný uživatel

No ted budou vsechny zapasy zajimavy v te lepsi osmicce.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně, teď když se mezi sebou rubou ty nejlepší celky ligy, tak ztrácet body budou všichni, titul na konci tohodle všeho může získat kdokoli, je to nepředvídatelné.

Když už by titul nemohli získat armějci, tak to přeju musorům, ať aspoň jednou po 30 letech maj jejich fandové nějakou radost, jestli jim teda nejací fandové vůbec zbyli

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavá redka pro Boussoufa

Reagovat
smazaný uživatel

zbytečná ztráta Zenitu a mého tiketu, škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele