Ruská Premier liga - preview 28. kola

12.11.2010, 08:31, aktualizováno 14.11.2010, 08:26
Previews
Zenit má, tenisovou terminologií napsáno, druhý mečbol a titul může slavit dnes v případě, že porazí Rostov a CSKA ztratí v Nalčiku, v případě porážky moskevského klubu by Petrohradu stačila i remíza. Lokomotiv před sebou má snadný úkol v podobě domácího duelu se Sibirem, Spartak hostí Samaru...
Spartak Nalčik - CSKA Moskva  (neděle 12:00)
Šlágr neděle se odehraje v Nalčiku. Domácí Spartak přivítá CSKA Moskva. Oba týmy bojují v závěru soutěže o přední pozice. Nalčik je pátý a věří v účast v Evropské lize a CSKA chce udržet současné druhé místo, v lepším případě stále živit naději na mistrovský titul.

Nalčik má na dosah historicky nejlepší umístění v ruské lize a premiérovou účast v evropských pohárech. Dosavadím největším úspěchem kavkazského celku je deváté místo z roku 2006. V zádech budou mít Spartakovci podporu bouřlivého domácího publika, před kterým se jim daří. "Jsem přesvědčen, že pro nás bude těžší zápas v Nalčiku než v Petrohradu," míní trenér CSKA Leonid Sluckij.

Právě v týdnu jeho mužstvo porazilo vedoucí Zenit Petrohrad 3:1 a překazilo mu mistrovské oslavy. Řádilo především útočné duo Doumbia a Vágner Love. Oba útočníci se střelecky prosadili. "Byla to láska na první pohled, samozřejmě ve fotbalovém smyslu. Rozumíme si perfektně," řekl Doumbia.

CSKA je před bitvou v Nalčiku kompletní, domácímu týmu chybí zranění Vasjanovič a Filatov, diskvalifikován je Geterijev.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Kolinko - Leandro, Džudovič, Vasin, Jovanovič - Šanicin, Koncedalov, Golič, Gogua - Gošokov, Ďaďun.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Nababkin, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Oliseh, Šemberas, Honda, Gonzalez - Vágner Love, Doumbia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.50 - 4.50 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - FK Rostov  (neděle 13:00)
Zenit Petrohrad hostí FK Rostov a jeho fanoušci věří, že tento nedělní podvečer bude ve znamení oslav. A to nejen oslav vítězného zápasu, ale především mistrovského titulu. Pokud Petrohrad zvítězí a CSKA klopýtne, získá tým Spallettiho historicky druhé ligové zlato.

Zenitu nebude chybět záložník Igor Děnisov, ten byl disciplinární komisí potrestán čtyřzápasovým trestem za hádku s trenérem Spartaku Karpinem. Trest však vejde v platnost až za deset dnů a reprezentant Ruska tak bude moct nastoupit v ligových duelech proti Rostovu a Kazani. Na marodce Zenitu je pouze Slovák Hubočan.

"Musíme získat titul co nejdříve, proč by se nám to nemohlo podařit v neděli? Zenit si zaslouží titul. Donedávna pro nás bylo nejdůležitější utkání sezony to proti CSKA, teď to platí o Rostovu. Musíme hodit za hlavu nedávné neúspěchy, s Rostovem to bude těžké, ale hrajeme doma a je třeba získat všechny tři body," řekl obránce Zenitu Bruno Alves.

Rostov je totálně z formy. Klubu se nedaří jak po ekonomické, tak sportovní stránce. Jižané mohou být jenom rádi, že nahráli dost bodů na jaře, kdy se dokonce pohybovali na pohárových příčkách. V současnosti je Rostov osmý.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Alves, Lukovič - Bystrov, Děnisov, Zyrjanov, Semak, Danny - Keržakov.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Chaguš, Okoronkwo, Ghionea, Andjelkovič - Blatnjak, Kulčij, Jankov, Lebeděnko, Kalačev - Adamov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 6.75 - 18.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Sibir Novosibirsk  (neděle 14:15)
Nic jiného než vítězství se neočekává od Lokomotivu Moskva v souboji se Sibirem. Železničářům jde o evropské poháry, zatímco hosté z Novosibirsku mají takřka jistý sestup do druhé ligy.

Lokomotiv se v závěru sezony nastartoval a mohutně finišuje. Od 12. září svěřenci kormidelníka Jurije Semina nepoznali chuť porážky a vyšvihli se na šesté místo. Od první pětky zaručující účast v evropských pohárech dělí Lokomotiv pouze horší skóre. Lokomotiv favorizuje i domácí prostředí, kde ztrácí minimálně. Naopak Sibir je venku tristní.

Bez ohledu na to, zda Sibir sestoupí či ne, bude v týmu nadále pokračovat gólman Petr Vašek. Český legionář ve službách Orlů se dohodl na dvouletém kontraktu. Vedení klubu je s jeho výkony nadmíru spokojeno. Nyní je však Vašek na marodce, v Německu ho čeká operace kolena. Orlům chybí také Buchrjakov, Vasiljev a Zinovjev. Absence hlásí i Lokomotiv. Za vyloučení pyká hříšník Ďurica a zranění sužuje Maicona, Traoreho a Charlese.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Rodolfo, Baša, Janbajev - Glušakov, Tarasov, Loskov, Alijev, Torbinskij - Syčev.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalewski - Aravin, Joseph-Renett, Vychodil, Mološ - Astafjev, Šumulikovski, Nagibin, Čížek, Galiulin - Grzelak.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.14 - 6.75 - 18.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - Křídla Sovětů Samara  (neděle 17:00)
Moskevský Spartak, aktuálně se nacházející na čtvrtém místě, v Lužnikach vyzve třináctá Křídla Sovětů.

Spartak v minulém kole přišel o vítězství na hřišti Kazaně v nastaveném čase a připravil se o možnost přiblížit se třetímu místu zaručujícímu předkolo Ligy mistrů. Zavděk tak budou muset vzít Spartakovci Evropskou ligu a ani tam nemají nic jistého, tlačí se na ně Lokomotiv s Nalčikem a v Evropě je místo pouze pro prvních pět.

Kvůli kartám stojí záložník Šešukov, zranění postihlo kapitána Alexe, Paršivljuka a Ariho. Hosté nemůžou počítat se zraněným Petrovičem a mladíkem Jakovlevem, který do Spartaku přišel právě ze Samary a po dohodě obou klubů do utkání nezasáhne.

Křídla Sovětů mají mnohem nepříjemnější starosti než Spartak. Bojují totiž o holé přežití mezi elitou, v cestě jim stojí také krutý los. Po Spartaku mají Dinamo Moskva a Zenit Petrohrad. Srdnatý tým trenéra Tarchanova ale minulý týden proti CSKA Moskva ukázal, že hrát se dá s každým. Křídla sice prohrála 3:4, ale byla lepším týmem.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - Makejev, Pareja, Suchý, Ivanov - McGeady, Ibson, Zotov, Drinčič, D.Kombarov - Welliton.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Taranov, Djordjevič, Leilton - Samsonov, Sosnin, O.Ivanov, Gridněv, Bober - Jelič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.34 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - Alanija Vladikavkaz  (sobota 12:30)
Sobotní část osmadvacátého kola ruské nejvyšší soutěže odstartuje duel mezi o záchranu hrající Alaniji a pořád sestupem ohroženou Tomi.

Tři kola před koncem soutěže se nad vladikavkazským týmem vznáší Damoklův meč. V sobotu hostující tým má pětadvacet bodů a sídlí na patnácté příčce. Ovšem oproti týmům, které také bojují o udržení v Premier Lize má Alanija relativně lehký los. Naposledy Vladikavkazci zaznamenali výhru ve dvacátém kole, kdy porazili už téměř jistě sestupující Sibir 2:1. Od té doby nasbírali pouhé tři body.

To Tomsk je na tom o něco lépe. Sice se pořád může podívat do nižší soutěže, ale pokud v zítřejším duelu zvítězí, může starostí o setrvání v elitní soutěží hodit za hlavu. Avšak i kdyby Tom zítra nezvítězila, čeká ji lehký Sibir, kde si případné potřebné body může nahrát. Co se týče vzájemných zápasů, tak lépe je na tom Alanija, která dokázala zvítězit ve dvou ze čtyř společných duelů.

Na straně domácích bude chybět Zraněný Smirnov a na straně hostů nenastoupí taktéž zraněný Dadu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Anži Machačkala  (sobota 14:45)
V rámci 28. kola Premier Ligy se v Grozném odehraje jedno z kavkazských derby, kterých je rok od roku v nejvyšší soutěží víc a víc. Domácí Těrek přivítá Anži.

Tým Anatolije Bajdačného v posledních zápasech prožívá herní krizi. Těrek nedokázal zvítězit ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech. Sil ke konci sezóny grozenský tým nemá nazbyt. Těšit Těrek snad může to, že sestup je v pouze v rovině teorií a jedině nějaký statista by se odvážil říct, že v následujícím ročníku bude tým v nejvyšší ruské lize chybět.

To Anži je na tom podstatně hůř. Zaujímá dvanáctou příčku a od sestupové zóny ji dělí pouhé dva body. Po drtivé porážce od Dinama v Moskvě v polovině října svěřenci Gadži Gadžijeva začali předvádět docela pohlednou hru. Dokonce dokázali remizovat se Zenitem, a to i přesto, že prohrávali už 1:3. Pak přišla porážka od Lokomotivu a následně tým z Machačkaly porazil Tom.

Od tohoto duelu fanoušci očekávají opravdu tvrdou bitvu. Těrek musí před svými fanoušky odčinit neúspěchy v posledních zápasech a Anži musí získávat body za každou cenu. Domácí by měli vyslat na hřiště nejsilnější sestavu, hostům pak určitě nepomůže zraněný Vasiljev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.00 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Rubin Kazaň  (sobota 17:00)
V 28. kole se utká moskevské Dinamo s kazaňským Rubinem. Zápas to bude věru důležitý, vždyť Rubinu jde o přímý postup do Ligy mistrů a Dinamo se stále snaží dostat na pohárové příčky.

Začněme u hostů. Ti si v minulém kole zkomplikovali cestu do prestižní Ligy mistrů. Na domácím stadionu pouze remizovali se Spartakem Moskva, a to ještě dali vyrovnávající gól v nastavení. Vůbec střílení branek dělá v poslední době problémy. Všimla si toho i opora hostí Christian Noboa, která celou situaci glosovala takto: "Máme problémy v útoku, i když si vytváříme mnoho šancí. Čelíme tomu jak v lize, tak v Lize mistrů. Čekají nás ještě tři zápasy ligy, tak uvidíme, jak to bude." Proto se dá očekávat, že v útoku nastoupí hrdina minulého duelo Kornilenko a ze zálohy mu budou vypomáhat Rjazancev s Kasajevem. V minulém týdnu ještě proběhla zpráva, že Sibaya neprodlouží smlouvu a po sezoně odejde.

To domácí stále ještě hrají o pohárovou Evropu, proto potřebují v třech zbývajících zápasech co nejvíce bodovat. Na pátý Nalčik ztrácí pět bodů. Moskvané budou jistě spoléhat na svou německou oporu, Kevina Kurányiho, který se v týdnu nechal slyšet, že hra Dinama se zápas od zápasu zlepšuje. Avšak navzdory zlepšování Dinamo v minulém kole pouze remizovalo na hřišti Rostova. Za Moskvu vyrovnával Alexandr Samedov, který je ve formě, trefil se již v druhém zápase po sobě. To je na jeho poměry výborná statistika.

Hostům bude chybět obránce Šaronov, to domácí budou muset oželet oporu zadních řad Denise Kolodina.

Zápas začne v 17:00 CET a bude ho řídit pan Jegorov z Nižného Novgorodu.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Wilkshire, Fernandez, Epureanu, Granat - Samedov, Dujmovič, Ropotan, Semšov, Voronin - Kurányi
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kuzmin, Cesar Navas, Bocchetti, Kalešin - Kasajev, Natcho, Noboa, Karadeniz, Rjazancev - Kornilenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Saturn - Amkar Perm  (pátek 16:00)
Předehrávku 28. kola Premier ligy obstarají dva sestupem ohrožené týmy. Saturn má na sestupové příčky náskok 4 body. Amkar dokonce jen lepší skóre.

Hosté jdou do tohoto zápasu v lepším rozpoložení. V minulém kole si vcelku bez problémů poradili s Těrekem, který hrál, jako by to byl trénink. Navíc na tento zápas byly vypsány podivné kurzy. Proto se o tomto zápasu hodně diskutovalo, poněvadž Perm tento zápas hrál na půl plynu a Groznyj na čtvrt plynu. Zápas rozhodly hlavičky Novakoviče a Rističe, na kterého budou Permané jistě spoléhat i v tomto zápase. Dobrou zprávou pro Rachimova je též návrat Sergeje Volkova, který chyběl v minulém zápase pro karty. Musel ho nahradit neproduktivní a stárnoucí Kušev. Hosté by jinak být kompletní. V brance by měla stát opora posledních kol, Igor Usminskyj.

Domácím to v poslední době vcelku jde. Navzdory špatné finanční situaci se jim daří držet se nad sestupovými příčkami a zejména díky poctivé defenzivě vyválčili mnoho důležitých bodů, jako například před dvěma týdny, kdy v deseti odolali náporům útočníků CSKA a vyválčili bod. To se nepovedlo v kole minulém, kde opět v první půli výborně bránili, ale proměněná penalta Nalčiku jim vzala vítr z plachet a nakonec padli 2:0. Což znamená, že záchrana není jistá, ale již v tomto kole si budou moci Mimozemšťané zajistit setrvání v soutěží pro příští rok. Musí porazit Perm. V tom by jim měl pomoci zadák Nachušev, který v minulém kole stál kvůli kartám. Jinak domácí ztráty nijak netrápí, měli by podobně jako hosté nastoupit v plné síle.

Zápas začne v 16:00 CET a bude ho řídit pan Kajumov z Moskvy.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Parfenov, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Němov, Mahmudov, Sapeta, Karjaka - Kiričenko.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Sirakov, Čerenčikov, Bělorukov, Gaál - Pejev, Novakovič, Kolomejcev, Grišin - Volkov, Ristič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad27196254:1963
2.CSKA Moskva27176447:2057
3.Rubin Kazaň271510233:1255
4.Spartak Moskva27138641:2947
5.Spartak Nalčik27127837:3043
6.Lokomotiv Moskva27127831:2743
7.Dinamo Moskva27911735:2738
8.FK Rostov271041325:3434
9.Těrek Groznyj27881125:2832
10.Tom Tomsk27861330:4130
11.FK Saturn27781222:3429
12.Anži Machačkala27761422:3527
13.Křídla Sovětů Samara27681327:4026
14.Amkar Perm27741619:3225
15.Alanija Vladikavkaz27671421:3825
16.Sibir Novosibirsk27461732:5518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Pinturicchio

Lehký offtopic: Zdravím, chlapi, měl bych dotaz ohledně jednoho hráče, Milan Milanovic, mohl by mi ho někdo přiblížit? Děkuju.

Reagovat
kubys

To ti pomůže snad jen někdo, kdo sleduje dubly, případně mládežnické výběry, za A-tým zatím nehrál.

Reagovat
Pinturicchio

Díky, tak snad se někdo najde.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko o něm něco říct, když ještě za áčko nenastoupil. Je v kádru, ale Lokomotiv má stopery obsazené. Prý je to velký příslib. A teď nedávno jsem četl o zájmu AC Milán.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak proto se ptáš. Teď čtu, že míří do Juventusu .

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, přesně proto . Uvidíme, co z toho bude. Díky.

Reagovat
Marv

Pěkná 0 na 1. poločas

Reagovat
smazaný uživatel

Amkar dobrej bodík

Reagovat
smazaný uživatel

zítra sem si chtel vsadit lahudku Tomsk - Alanija 1 kurs 2,65 a dojdu do SK a v nabidce to není,nebot se sazí na HOSTY.. absolutně nechápu,proč by tomsk měl pouštět zápas doma pred divakama....to že terek doma pustí machačkale,to je jasné kavkaz je kavkaz ale u toho Tomsku mě to fakt zaráži

Reagovat
kubys

Snad dneska Dinamo neukope remízu. Рубиииин!!!

Reagovat
Losinho

Snad dneska Kazaň neukope remízu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak s Kazaňí to nevypadá moc dobře

Reagovat
Radin

tak sem koukl na los a Zenit si to už pohlídá :-) škoda CSKA má výborné hráče :-)

Reagovat
Radin

hm tak nic :-D

Reagovat
smazaný uživatel

má někdo link na spartak ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele