Ruská Premier Liga - preview 27. kola

30.10.2009, 12:09, aktualizováno 01.11.2009, 08:05
Previews
Spartak Moskva hraje s Rostovem a potřebuje nutně vyhrát, aby zase stáhl manko na vedoucí Rubin na rozdíl jednoho bodu...
CSKA Moskva - Těrek Groznyj  (pátek 16:00)
Souboj dvou nových trenérů otevře program 27. kola ruské Premier Ligy. V moskevských Lužnikách CSKA Moskva, pod vedením Leonida Sluckého, hostí Těrek Groznyj Šachina Dinieva.

Utkání mezi CSKA a Těrekem je soubojem dvou týmů s velkými předsezonními ambicemi, které se však ani jednomu z týmů nejspíše nepodaří naplnit. Armějci šli do sezóny s myšlenkami na mistrovský titul a ambiciózní Těrek s vidinou historického postupu do Evropských pohárů. Ani jeden z týmů se však nepotkal s oslnivou formou a ve vzájemném duelu si oba soupeři budou chtít reputaci napravit.

Debutant Leonid Sluckij nebude mít v zápase k dispozici hned několik opor. Kvůli zranění nenastoupí dvojice Jihoameričanů Gonzalez s Guilhermem a kvůli karetnímu trestu bude chybět Nigerijec Chidi Odiah. Těreku naopak chybí pouze dlouhodobě zraněný Bracamonte a vykartovaný Florentin Petre.

CSKA se letos ve vyhnanství v Lužnikách výsledkově nedaří. Stejně tak Těrek patří na hřištích soupeře k nejhorším v lize. Poloprázdné tribuny Lužnik při zápasech CSKA tak dnes nejspíš nebudou vyhovovat ani jednomu z mužstev. Přesto budou mírným favoritem domácí Armějci.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikaň - Uciev, Omeljančuk, Kleber, Zabavník - Georgiev, Džabrailov, Kacajev, Kobenko - Lachijalov, Pancu
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Šemberas, Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov - Krasič, Mamajev, Aldonin, Piliev - Dzagojev - Necid
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.40 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara  (pátek 17:00)
Zajímavé střetnutí nabízí Volžské derby mezi Rubinem Kazaň a Křídly Sovětů Samara. Ruby si nemůže v ligovém finiši dovolit klopýtnout, hostům už jde jen o čest.

Rubin, zdá se krizi zažehnal, Tataři vyhráli poslední tři soutěžní utkání v řadě a stále drží první místo s pouhým bodovým náskokem před Spartakem Moskva. Obrovskou psychickou vzpruhou bylo pro svěřence Kurbana Berdyjeva především vítězství nad Barcelonou v Lize mistrů. Domácí budou v pátek postrádat dva obvyklé členy základní sestavy, zraněného Sergeje Semaka a distancovaného Jevgenije Kalešina.

Ani hosté nejsou kompletní, mimo hru jsou Andžindžal a Kulik. Samara si v minulém kole posilnily sebedůvěru v zápase proti Těreku, Čečence jasně přehráli a vyměnili si s nimi deváté místo. I tak budou v duelu proti úřadujícímu mistrovi ruské ligy jasným outsiderem.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Ansaldi, Šaronov, Navas, Kvirkvelija - Rjazancev, Noboa, Sibaya, Gökdeniz - Domínguez, Bucharov.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Belozerov, Jarošík, Leilton - Kalačev, S.Ivanov, Bober, O.Ivanov, Ignatjev - Koller.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Saturn - FK Chimki  (pátek 18:15)
Saturn hostí v podmoskevském derby FK Chimki, hosté v druhé polovině ruské ligy ještě nezískali ani bod a jsou jistým sestupujícím do nižší soutěže.

Saturn letos s největší pravděpodobností na evropské poháry nedosáhne, ale i tak musí být sezóna mimozemšťanů hodnocena kladně, mužstvo se dokázalo otřepat z mizérie pod bývalým koučem Jurgenem Röberem a je sedmé. O favoritovi podmoskevského souboje tak není sporu, Chimki mají na posledním místě obrovskou ztrátu a nezbývá jím, než se smířit se sestupem.

Absence na straně Saturnu jsou poměrně velký, chybí režisér hry Loskov a obvyklí členové sestavy Igonin, Jevsejev a Zelao. Chimki postrádají Jovanoviče a Berezovského.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Gračev, Parfenov, Nachušev - Ivanov, Němov, Vorobjev, Kuzmičev, Karjaka - Kiričenko.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Komarov - Rotenberg, Ibragimov, Zinovjev, Gapon - Semočko, Sansoni, Cvetkovič, Blatnjak - Antipenko, Kožanov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.40 - 8.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Moskva - Zenit Petrohrad  (sobota 12:00)
Na stadionu Eduarda Strelcova proběhne zápas o třetí místo, domácí FK Moskva přivítá Zenit Petrohrad. Mírným favoritem budou hosté, které do Moskvy přijede podpořit početná skupinka fanoušků, ale měšťané se nemůžou podcenit, zvlášť po přesvědčivé vítězství 3:1 na hřišti CSKA Moskva.

Vzájemné zápasy obou celků provázelo hodně vzruchu. Například v sezóně 2007, kdy FK Moskva prohrál kontumačně 0:3 kvůli neoprávněnému startu českého obránce Romana Hubníka. Letos vzbudilo hodně emocí jarní utkání v Petrohradu, kdy sudí Eduard Malyj kvůli předčasnému vyběhnutí hráčů odvolal nařízenou penaltu proti Zenitu.

FK Moskva i Zenit jsou ve formě, domácí získali z posledních čtyř utkání deset bodů a Zenit Petrohrad neprohrál už devět utkání v řadě, i když remíza 2:2 v minulém kole na stadionu Petrovskij vyřadila svěřence Anatolije Davydova ze hry o titul.

Trenér FK Moskva Miodrag Božovič musí řešit nepříjemnou ztrátu ve středu obranu, diskvalifikován je Epureanu. Hostům budou chybět ofenzivní esa Huszti, Rosina a Danny.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Nababkin, Okoronkwo, Nadre, Da Costa - Samedov, Tarasov, Krunič, Rebko, Česnauskis - Jakubko.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Meira, Lombaerts, Šírl - Bystrov, Denisov, Zyrjanov, Semšov - Tekke, Kežman.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.00 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - Amkar Perm  (sobota 14:30)
Zklamání sezóny Dinamo Moskva ve zbytku soutěže hraje jen o udržení se ve středu tabulky, loňský bronzový tým si tento rok rozhodně za rámeček nedá, špatnou sezónu má za sebou i Amkar Perm, který na rozdíl od domácích potřebuje body jako sůl, hraje totiž o udržení.

Bělomodří mají řadu absencí, na marodce jsou Svěžov, Denisov i Tanasijevič, diskvalifikován je klíčový hráč Dmitrij Kombarov. Ani uralský celek není kompletní, chybí jim Kalašnikov a Pejev.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Kowalczyk, Kolodin, Fernandez, Granat - K.Kombarov, Wilkshire, Ropotan, Chochlov, Aguiar - Keržakov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Sirakov, Bělorukov, Čerenčikov, Gaál - Afanasjev, Novakovič, Drinčič, Grišin - Kušev, Jean Carlos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.00 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - Lokomotiv Moskva  (neděle 09:45)
Lokomotiv si jede pro povinné tři body do Tomsku, kde budou svou tvrz bránit domácí fotbalisté. Ti hrají ve velké pohodě, naposledy obrali o body Perm.

Tomsk se veze na vítězné vlně, i když v posledním utkání jen remizoval s uralským Amkarem. Sibiřané byli v tomto utkání lepším týmem, stejně jako v několika předešlých. Na což doplatili některé moskevské týmy, jako Spartak nebo Dinamo. Proti Lokomotivu nebudou hrát Strojev, Nemeth a Ivanov.

Loko si po remíze se Saturnem a prohře v derby nemůže dovolit ztratit další body. Už teď hosté ztrácejí čtyři body na CSKA a další prohra by je definitivně odepsala z boje o poháry. Do hry navíc nezasáhne Rodolfo a Asatiani.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, D. N. Smirnov, Jokic, Skobljakov - Charitonov, Radosavljevic, Mičkov, D.A. Smirnov, Djadjun - Dzjuba.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Baša, Sennikov, Janbajev - Odemwingie, Glušakov, Dujmović, Torbinskij, Gatagov - Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.00 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Moskva - FK Rostov  (neděle 12:00)
Spartak Moskva přivítá v Lužnikách FK Rostov a pokud chce držet krok s vedoucím Rubinem Kazaň, musí vyhrát.

Červenobílí postrádají dlouhodobě zraněné Maidanu, Sajenka, Pletikosu a Kovalčuka. Hosté přiletí bez marodů Živanoviče a Pavlenka. Právě pro druhého jmenovaného bude zápas speciální, protože ještě na jaře hájil barvy Spartaku Moskva.

Spartak si nemůže dovolit klopýtnout, Rubin se mu totiž včerejším vítězstvím vzdálil opět na čtyři body a do konce ruské ligy už zbývají necelá čtyři kola.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Stranzl, Makejev - Ananidze, Carioca, Sabitov, Baženov - Alex - Welliton.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Astafjev, Šerijev, Lengyel, Andželkovič - Slivič, Kulčij, Petrovič, Gackan, Lebeděnko - Akimov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Nalčik - Kubaň Krasnodar  (neděle 15:00)
Přímý souboj o záchranu zakončí toto ligové kolo. Do Nalčiku přijede předposlední Krasnodar, s jasným cílem vyhrát a přeskočit svého soupeře v tabulce.

Domácí Spartak, přestože je až čtrnáctý, neprohrál již pět zápasů v řadě. V posledním kole jeho fotbalisté obrali o body Zenit, i když dvakrát prohrávali. Na druhé straně barikády stojící Krasnodar naopak pět zápasů v řadě nezvítězil, přesto naposledy málem porazil slavné Dinamo.

Logicky jsou domácí jasnými favority, nahrává jim i prázdná marodka. Ani Krasnodar si nemůže nijak stěžovat, hostům bude chybět pouze Draman. V neděli se očekává vyrovnaný zápas, na jeho průběh bude dohlížet Jurij Baskakov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radic - Kisenkov, Džudović, Amisulašvili, Filatov - Leandro, Geterjev, Koncedalov, Siradze, Samsonov - Asildarov .
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Stepanov - Chaguš, Džinojev, Zasejev, Boaventura - Žavnerčik, Mureşan, Ušenin, Babangida, Topču - Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň26165553:2053
2.Spartak Moskva26164652:2552
3.Zenit Petrohrad26138544:2547
4.FK Moskva26128634:2144
5.CSKA Moskva26134941:2643
6.Lokomotiv Moskva26119634:2842
7.FK Saturn261061032:3636
8.Dinamo Moskva261051125:3235
9.Křídla Sovětů Samara26961127:3133
10.Těrek Groznyj26961131:4033
11.Tom Tomsk26881022:3332
12.FK Rostov26710924:2931
13.Amkar Perm26771224:3528
14.Spartak Nalčik265111024:2726
15.Kubaň Krasnodar26591219:4124
16.FK Chimki26242018:5510

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli dneska CSKA nevyhraje v Grozném, tak bude mít co dělat, aby si příští rok evropské poháry, FK Moskva a Lokomotiv jsou podle mě v mnohem větší pohodě.

Kazaň.

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA hraje doma v Moskve (koukam ze i v nadpisech je chyba)

Reagovat
smazaný uživatel

jj. Tak doma v Lužnikách by problém mít neměli.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok má být podle Sport-Expressu opět sedm legionářů v základní sestavě....

Reagovat
smazaný uživatel

SATURN takový nevinný klub, snad ještě zautočí na poháry

Reagovat
smazaný uživatel

7 bodů čtyři kola před koncem, to nedoženou....

Reagovat
smazaný uživatel

no i když záleží kdo vyhraje pohár, pokud vyhraje třeba Zenit nebo FK Moskva tak se tam dostanou ze 7 místa

Reagovat
smazaný uživatel

do EL

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda a je to dost pravdepodobny... ale stejne fakt radsi uvidim v poharech Loko nez Saturn

Reagovat
smazaný uživatel

Ze šestého, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Štve mě Dynamo , jsem na začátku sezóny myslel že zautočí na titul , a ještě aby se bál o sestup skoro

Reagovat
Slejdy

Necid

Reagovat
Tsigi

Reagovat
smazaný uživatel

Keržakove, pořádně fandi v té Moskvě!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nemohl jsem si nevšimnout že u zapasu terek groznyj a cska trošku prohodili sestavy...že by v těreku hrali necid s akinfeevem??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele