Ruská Premier Liga - preview 26. kola

24.10.2009, 09:58, aktualizováno 25.10.2009, 09:01
Previews
Rubin po dlouhé době přišel o první místo v tabulce, vrátit se před Spartak ale může díky výhře v Rostově. V boji o titul je také Zenit, který hostí Nalčik. Ten bojuje o přežití v nejvyšší soutěži a hodně ho budou zajímat výsledky zápasů Kubaň - Dinamo a Perm - Tomsk...
Křídla Sovětů Samara - Těrek Groznyj  (sobota 12:00)
Reprízu kontroverzního utkání a zároveň i první zápas 26. kola uvidí diváci na stadionu Metallurg. V něm se představí domácí Samara, která bude chtít pod novým trenérem získat první body. Na druhé straně barikády stojí Těrek, který do utkání povede prezident klubu Chajdar Alchanov.

Poslední vzájemné utkání doprovázela řada kontroverzní, když Těrek nakonec vyhrál gólem z 84. minuty. Do tohoto utkání vstupují oba týmy s novými trenéry. Minulé kolo si na lavičce domácích neúspěšně odbyl premiéru Jurij Gazzajev, na straně hostí si ligovou premiéru teprve odbude prezident klubu Alchanov, který do konce sezony nahradí rezignujícího Vjačeslava Grozného.

Oba trenéři mají k dispozici víceméně kompletní kádry, Gazzajev nemůže počítat s Kulikem, Adžindžalem a Šiškinem. Naopak na marodce Těreku je jen Pancu.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Budylin, Belozerov, Jarošík, Leilton - Kalačev, Bober, S. Ivanov, O. Ivanov, Ignatijev - Koller.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Utcijev, Kleber, Omeljančuk, Zabavník - Georgijev, Džabrajlov, Katz, Kobenko - Lachijalov, Bracamonte.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Chimki - Spartak Moskva  (sobota 14:15)
V jednom ze svých posledních ligových zápasů přivítají Chimki Spartak, který si zde přijel vylepšit skóre. Vše by tak mělo být otázkou pouze první branky.

Pro Chimki nastává temná doba. Nikdo nevěří, že by se tým udržel v nejvyšší soutěži. Navíc i v druhé lize má mnoho týmů kvalitnější kádr. Dobrou zprávou je alespoň vyprázdněná marodka, na které je pouze Golovatenco.

Naopak favorizovanému Spartaku chybí hned pětice hráčů, na marodce jsou Sajenko, Maidana, Pletikosa, Bojarincev a Makajev.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Komarov - Semočko, Ibragimov, Zinovjev, Trivunovic - Blatnjak, Kirillov, Sansoni, Maximov, Starkov - Kožanov.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Jiránek, Stranzl, Kudrjašov - Baženov, Sabitov, Carioca, Ananidze - Alex - Welliton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 12.00 - 6.30 - 1.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lokomotiv Moskva - FK Saturn  (sobota 17:00)
V přímém souboji o evropské poháry hostí Lokomotiv podmoskevský Saturn. Zatímco pro mimozemšťany by byly evropské poháry povedenou tečkou za úspěšnou sezonou, domácí si jiné cíle ani dávat nemůžou.

Lokomotiv ztrácí na vedoucí Rubin Kazaň devět bodů, novou prioritou tak je pro svěřence Jurije Sjomina kvalifikace do evropských pohárů a případným dnešním vítězstvím by se Loko stanovené metě výrazně přiblížilo a zároveň by odřízlo dotírající Saturn.

Lokomotiv bude v sobotním utkání postrádat zraněného obránce Rodolfa a vykartovaného Petera Odemwingieho, pro moskevské mužstvo vážné ztráty. Saturn přicestuje z nedalekého Ramenskoje Alexej Igonin a Vadim Jevsejev.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Baša, Janbajev - Torbinskij, Glušakov, Charles, Dujmovič, Gatagov - Syčev.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Gračev, Nachušev - Ivanov, Němov, Loskov, Kuzmičev, Karjaka - Kiričenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amkar Perm - Tom Tomsk  (neděle 10:00)
Nedělní program ruské ligy otevře duel Amkar Perm - Tom Tomsk, který má stanoven už na desátou hodinu dopolední středoevropského času. Domácí mají jen čtyřbodový náskok na nesestupové pozice a bodovat naplno v tomto duelu je pro ně povinností.

Amkaru bude chybět opora záložní řady Georgi Pejev, Bulhar si způsobil svalové zranění. Už déle je mimo hru obránce Kalašnikov. Hosté, posilněni o důležité vítězství na hřišti Dinama Moskva, nastoupí bez marodícího tria Strojev, Nemeth a Catynsus.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Bělorukov, Sokolov - Afanasjev, Drinčič, Novakovič, Grišin - Sikimič, Kušev.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Djadjun, D.N. Smirnov, Jokič, An.Ivanov - Charitonov, Mičkov, D.A. Smirnov, Radoslavlevič, Skobljakov - Dzjuba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 2.85 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - FK Moskva  (neděle 12:00)
CSKA má, stejně jako FK, jedinečnou šanci využít zaváhání Lokomotivu. Armějci se mohou v tabulce přiblížit vytouženému třetímu místu. Zatímco hosté by mohli v případě výhry ještě bojovat o účast na evropské scéně.

CSKA v minulém kole zbytečně ztratilo body v Nalčiku, i přesto, že se jeho hráčům podařilo brzy skórovat. Jako velký příslib do budoucna se ukázal Guilherme, který odehrál kvůli zranění jen 43 minut a v derby nebude k dispozici. Naopak ve velmi špatné formě se ukázal být Tomáš Necid, který přesto nastoupí v základní sestavě.

Domácím dále chybí Mark González. Chilan dokazuje, že je výborným hráčem s opravdu chatrným zdravím. Dobrou zprávou pro všechny fanoušky armády jsou výkony náhradníka a zároveň další letni posily jménem Nika Pilijev.

Měšťané jsou v tabulce jen dva body za svým protivníkem a případná výhra by je katapultovala do boje o Ligu mistrů. Svěřenci Miodraga Božoviče v posledním kole sice získali všechny tři body, ale pořádně se nadřeli a mohli děkovat gólmanu Ževnovovi, který v rozhodujících chvílích utkání chytil penaltu. Hlavní rozhodčí navíc rozdal nečekaně mnoho karet, na což doplatili diskvalifikovaní Jakubko, Šešukov a Nababkin.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfeev - Semberas, V. Berezutski, Ignaševič, Ščennikov - Krašić, Aldonin, Mamaev, Pilijev - Dzagojev - Necid.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Grigalava, Okoronkwo, Epureanu, DaCosta - Samedov, Tarasov, Krunic, Rebko, Česnauskis - Marenič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.20 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Spartak Nalčik  (neděle 12:30)
Zenit Petrohrad hostí před vyprodaným stadionem Petrovskij Spartak Nalčik a bude chtít potvrdit skvělou jízdu, která ho vrátila do boje o titul.

V posledních osmi ligových zápasech pod vedením Anatolije Davidova Zenit Petrohrad sedmkrát vyhrál a jednou remizoval. Skvělá forma vynesla Petrohrad na třetí místo s reálnou šancí na zisk ligového titulu. Kdo by to od ještě v létě rozhádaného mužstva čekal?

V neděli bude Zenit postrádat obvyklé pilíře defenzívy Meiru a Aňukova, mimo hru je i mladík Ionov. Dlouhodobě chybí Danny, o kterém se nedávno mluvilo v souvislosti se zimním hostováním v Barceloně.

Spartak Nalčik může v Petrohradu jen překvapit, jako se mu to ostatně v posledních vzájemných soubojích daří, Zenit nad kavkazským Spartakem nevyhrál už tři ligové zápasy v řadě. Domácí příznivci mají ještě v živé paměti bláznivé utkání, které Spartak Nalčik na stadionu Petrovskij senzačně vyhrál 4:3.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Hubočan, Križanac, Lombaerts, Kim - Bystrov, Semšov, Denisov, Zyrjanov, Rosina - Tekke.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radič - Ferreira, Amisulašvili, Džudovič, Kisenkov - Samsonov, Mašukov, Koncedalov, Geterijev, Leandro - Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.30 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - Dinamo Moskva  (neděle 14:45)
V cestě zachránit se stojí Krasnodaru tentokrát Dinamo. Moskevský tým dohrává ligu jenom z povinnosti a podle toho vypadají i výsledky. Na druhé straně barikády stojící žlutozelení se rvou o každý bod, přesto v minulém kole podlehli Zenitu.

Kubaň nastoupí s nejsilnější možnou sestavou, která bude odhodlána zvítězit. Nalčik, tedy hlavního rivala v boji o udržení, čeká těžký zápas s Kazaní, a to odhodlání domácích v tomto utkání jen posílí.

Dinamo i přes velkou podporu fanoušků v minulém kole podlehlo Tomsku. Hráči určitě nebyli pochváleni ani za předvedenou hru. Do tohoto utkání nezasáhne čtveřice hráčů, jmenovitě Svežov, Gabulov, Denisov a Kombarov.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Stepanov - Chaguš, Zasejev, Zuela, Boaventura - Topču, Ušenin, Mureşan, Babangida, Draman - Traore.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Šunin - Kowalczyk, Tanasijevic, Fernandez, Granat - Kokorin, Wilkshire, CHokchlov, Aguiar, D. Kombarov - Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Rubin Kazaň  (neděle 17:00)
Rubin Kazaň bude hájit první místo v Rostovu, kam zajíždí po senzačním vítězství nad Barcelonou ve třetím kole základní skupiny Ligy mistrů.

Rostov v minulém kole překvapivě porazil Těrek Groznyj na jeho hřišti 3:2 a vzlétl na jedenácté místo ruské ligy, ale proti úřadujícímu mistrovi trápí kouče Olega Dolmatova několik nepříjemných absencí, kvůli diskvalifikaci si nezahrají Astafjev a Andjelkovič a kvůli zranění můžou zápas vynechat Akimov a Čerkes.

Rubin v úterý vydřel vítězství na Nou Campu nad úřadujícím vítězem Ligy mistrů Barcelonou a zatím má základní skupinu milionářské soutěže rozehranou nadmíru dobře. V utkání však přišel o režiséra hry a kapitána Sergeje Semaka, který si krátce před poločasem přivodil zranění třísel. Víkendové utkání tak Semak bude sledovat maximálně jako divák.

Na Rubin vytvořil v sobotu tlak Spartak, který očekávaně vyhrál na hřišti Chimek a předskočil mužstvo z hlavního města Tatarstánu o dva body. Rubin má však všechny trumfy v kapse...
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Mandrykin - Čerkes, Lengyel, Šerijev, Slivič - Lebeděnko, Kulčij, Valikajev, Pavlenko, Gackan - Ahmetovič.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Ansaldi, Šaronov, Navas, Kvirkvelija - Rjazancev, Noboa, Sibaya, Kalešin - Domínguez, Kabze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.50 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň25155551:1950
2.Spartak Moskva25154649:2549
3.Zenit Petrohrad25137542:2346
4.CSKA Moskva25134840:2343
5.FK Moskva25118631:2041
6.Lokomotiv Moskva25118632:2641
7.FK Saturn251051030:3435
8.Dinamo Moskva251041124:3134
9.Těrek Groznyj25961031:3833
10.FK Rostov25710823:2731
11.Tom Tomsk25871022:3331
12.Křídla Sovětů Samara25861125:3130
13.Amkar Perm25761224:3527
14.Spartak Nalčik255101022:2525
15.Kubaň Krasnodar25581218:4023
16.FK Chimki25241918:5210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

http://www.rpleague.estranky.cz/ teprv na tom pracuju, zatím jen tak...

Reagovat
Heretic

Reagovat
smazaný uživatel

Wow

Reagovat
smazaný uživatel

fandil jsem FK Moskva at udělaj titul,měli to pěkně rozehrané ,do ted nechápu prřestup Bracamonteho do zkorumpovaného Tereku

Reagovat
smazaný uživatel

Božovič umí dělat divy s malými tými

Reagovat
smazaný uživatel

Bracamonte by nehrál tak ani tak, Těrek ho koupil zraněného a na hřiště se dostal až myslím v minulém kole a byl úplně z formy. Tak alespoň za něj dostali dobré penízky, které potřebovali....

Reagovat
smazaný uživatel

Moc Kazani v Rostovu nevěřím, vítězství nad Barcou jim vzalo spoustu sil.

Reagovat
smazaný uživatel

Danieli, dneska jim to ukaž.

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

co to tam dneska ty rudoarmejci provadej?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele