Ruská Premier liga - preview 26. kola

01.10.2011, 08:30, aktualizováno 02.10.2011, 08:49
Previews
Na velký duel se mohou těšit v Lužnikách, tradiční střetnutí tu totiž proběhne mezi Spartakem Moskva a Zenitem Petrohrad. Neméně atraktivní bude také utkání druhého CSKA s Krasnodarem. Všichni jsou také zvědaví, jak si po výměně trenéra povede proti Lokomotivu Machačkala. Poslední Tomsk přivítá Kazaň.
Tom Tomsk - Rubin Kazaň  (neděle 12:00)
Nedělní část šestadvacátého kola ruské nejvyšší soutěže odstartuje zápas v Tomsku, kde domácí Tom přivítá tým z Kazaně.

Rubin si v týdnu, konkrétně ve čtvrtek, odehrál zápas základní skupiny Evropské ligy. S athénským AEK se rozešel smírně 2:2. V zápase byl Rubin lepší, ale vývoj zápasu nakonec mohl ruský klub nechat bez bodu. V neděli čeká kazaňský tým výjezd do Tomsku. Poslední výsledek v ruské Premier Lize odhodil Rubin na mez, která bude dělit týmy na ty, jenž budou bojovat o titul a ty, které se budou rvát o setrvání v elitní lize. Šanci napravit situaci budou mít hosté s outsiderem zápasu.

Tom hraje čím dál tím hůř, v posledních osmi zápasech nedokázali Tomiči vstřelit ani jeden gól. Ovšem na novinových titulcích se jméno klubu objevuje poslední dobou docela často. Ve čtvrtek poslanci tomské oblastní dumy odsouhlasili pro Tom další finanční garanci. Tentokrát se jedná o sumu 50 mil. rublů (28,5 mil. korun - pozn. redaktora).

Nehledě na všechny problémy, záložník Denis Bojarincev neztrácí optimismus. "Co se týče výměny trenéra, tak je to součástí fotbalu," řekl záložník pro Championat.com. " Málokteří trenéři stabilně pracují s jedním týmem dlouhou dobu. Proto na změně trenéra není nic hrozného. Ovšem teď se nenacházíme v lehké situaci. Ale udělali jsme si to takto těžké sami. A sami se musíme z této situace dostat. Zbývá nám jen pracovat na hřišti. Se změnou trenérského štábu mohou přijít i svěží nápady."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.80 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Spartak Moskva - Zenit Petrohrad  (neděle 14:15)
Jedním z největších duelů ruského fotbalu je utkání mezi Spartakem Moskva a Zenitem Petrohrad. Domácí Spartak je v tabulce čtvrtý, Zenit ruskou ligu vede.

Do sestavy Spartaku se vrací Brazilec Welliton, který si odpykal třízápasový distanc za brutální faul na brankáře CSKA Akinfejeva. I bez něj se červenobílým dařilo, vyhráli tři ligové zápasy v řadě a posunuli se na čtvrté místo. Září především letní posila z Fenerbahce Emenike, Nigerijec byl strůjcem posledního vítězstvím 4:2 na hřišti Krasnodaru, postaral se o tři branky.

Zenit má v nohách středeční těžký duel Ligy mistrů s Portem, svěřenci trenéra Spallettiho vyhráli 3:1. Uvidíme, jak se náročný program projeví na výkonu Petrohradu v neděli proti Spartaku. "Musíme myslet jen na vítězství. Odehráli jsme hodně zápasů a je to pro nás zcela normální, dostatek síly máme," míní obránce Zenitu Bruno Alves.

Na marodce Spartaku jsou Ananidze, Zotov, Paršivljuk Rodriguez. Zenitu chybí diskvalifikovaný Bucharov a zraněný Huszti.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - CSKA Moskva  (neděle 15:00)
Nedělní program 26. kola ruské nejvyšší soutěže je bohatý na atraktivní zápasy. V jednom z nich hostí Kubaň Krasnodar CSKA Moskva.

Domácí zelenožlutí zažívají nejlepší sezónu v historii klubu. Vítězstvím na hřišti Spartaku Nalčik v minulém kole tým kouče Petrescua získal 43. bod. Průběžné šesté místo je pro Kubaň obrovským úspěchem, vždyť v minulých letech se tento tým každý rok potácel mezi první a druhou ligou.

CSKA Moskva se po nešťastné prohře proti Interu Milán v Lize mistrů opět soustředí na domácí soutěž, kde bojuje o první místo s Petrohradem a Dinamem. Nepříjemností pro trenéra Sluckého je absence Vágnera Lovea kvůli kartám. Mimo hru jsou i zranění Akinfejev, Vasin, Gonzalez, Necid a Honda. Kubani chybí Pogočij a Corajev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anži Machačkala - Lokomotiv Moskva  (neděle 17:15)
Anži Machačkala před utkáním proti Lokomotivu vyměnila trenéra. Kvůli špatným výsledkům byl odvolán zkušený stratég Gadži Gadžijev, místo něj se kormidla dočasně ujal asistent Gordějev. Projeví se změna už v nedělním utkání?

Anži nyní hledá věhlasného trenéra a spekuluje se o velkých jménech. Bohatý vlastník Kerimov má v hledáčku Capella, Hiddinka nebo Scolariho. Ambiciózní Machačkale se momentálně nedaří, má po neúspěšném anglickém týdnu. O víkendech podlehla Kubani a doma jen remizovala s Těrekem, uprostřed týdne byla vyřazena Dinamem Moskva z ruského poháru.

Lokomotiv ve čtvrtek poprvé pod trenérem Couceirem prohrál, v Evropské lize nestačil na Anderlecht 0:2. V Premier Lize se ale železničářům daří, prohráli naposledy 26. června proti Dinamu a ligovou tabulkou stoupají stále výš.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Těrek Groznyj - Spartak Nalčik  (sobota 12:00)
Těrek Groznyj přivítá ve 26. kole v kavkazském derby Spartak Nalčik. Domácí nastoupí s novým trenérem, smlouvu v hlavním městě Čečenska podepsal Stanislav Čerčesov.

Bývalý ligový brankář Čerčesov se proslavil na lavičce Spartaku Moskva, který v sezóně 2007 dovedl k druhému místu v tabulce. Těreku se upsal na dva roky.

Spartak Nalčik musí zabrat, v tabulce je poslední. Derby navíc nepostihlo hosty v dobrém rozpoložení, v lize Spartak prohrál čtyřikrát v řadě a sužuje ho rozsáhlá marodka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.67 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Křídla Sovětů Samara  (sobota 13:30)
Sobotní program nabídne také mimo jiné záchranářský duel mezi ve formě hrajícím Rostovem a Samarou, která minule zaskočila moskevské Dinamo.

Rostov z první půlky sezony a z druhé? To je jako nebe a dudy. Když si vzpomeneme, že klub z jižního Ruska měl pomalu víc červených karet než bodů, tak to je opravdu síla. Nicméně žlutí si v poslední době vedou skvěle a od půlky srpna neprohráli. Obrovskou zásluhu na tom má chorvatský brankář Stipe Pletikosa, kterým zadním řadám dodal potřebnou jistotu a Rostov kvalitu v útoku má. Zejména pak Adamov má kvalitu na reprezentaci. Ten právě v minulém kole rozhodl napínavý duel v Permu, kde Rostované vyhráli 1:0 a vyhoupli se tak již na 10. příčku. Obdivuhodný výkon. Další dobrou zprávou je návrat diskvalifikovaných Kalačeva a Chaguše.

Také Sarama v minulém kole uspěla. Ve skandálních podmínkách doma udolala výborně hrající Dinamo. Navíc hostům nebyl na konci utkání uznán regulérní gól, po kterém se hodně zlobili. Proto na tomto vítězství leží jakási pachuť. Nicméne doma to Samara umí a často tam neprohrává. O to horší je bilance venku, kde Křídla mají nejhorší bilanci v celé lize. Dokázala zatím vyhrát pouze jednou. To je špatná bilance. Pro naopak hovoří, že vítězná sestava z minulého kola by měla nastoupit i v tomto zápase.

Zápas začne v 13:00 CET a bude ho řídit pan Kuzněcov z Krasnozavocka.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.30 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Amkar Perm  (sobota 14:15)
Dalším záchranářským duelem soboty bude utkání v Nižném Novgorodu. Tamní Volga doma přivítá Perm. Fanoušci úporného fotbalu a bojů o každý míč se mají na co těšit.

Začněme u hostů. Tam v týdnu vybouchla bomba, když byl odejit trenér Rašid Rachimov a byl nahrazen Miodragem Božovičem, pod kterým Permiči skončili v sezoně 2008 na skvělém 4. místě a zahráli si finále poháru. Tedy vskutku velký návrat. Hvězda výběru Georgi Pejev to však brala s klidem: "Obešlo se to bez velkých rozhovorů. Představili nám trenéra a šli jsme na trénink." Hlavním úkolem Božoviče bude jistě záchrana týmu. Amkar je v hluboké krizi. Vyhrál naposledy v červnu a i přes pár slušných remíz je na tom tým bledě. V minulém kole doma uralský tým padl s Rostovem a to byla poslední kapka. Hlavním viníkem jsou zranění v obraně, nejsilnější linii. Avšak Belorukov a Popov by se podle médií měli vrátit již v tomto utkání.

Co se týče Volgy, tak ta je na tom tabulkově podobně. Dokonce v minulém kole taktéž prohrála. Nicméně panuje bojová nálada, jak v rozhovoru pro tiskovou službu pravil útočník Džavadov: "Nálada je dobrá, bojovná... Slibuji fanouškům, že budeme bojovat celých 90 minut, hra bude bojem." Nováčka ligy může také těšit postup do 1/4 finále pohráu, když v předminulém týdnu modrobílí vyhráli na hřišti moskevského Spartaku. To je dobrá vzpruha do bojů o záchranu. Nikdo důležitý by domácím neměl chybět.

Utkání dvou sousedů v tabulce začne v 14:15 CET a bude ho řídit pan Jeskov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dinamo Moskva - FK Krasnodar  (sobota 16:30)
Třetí Dinamo Moskva hostí devátý FK Krasnodar. Jižané doufají v senzační vítězství, které by je přiblížilo první osmičce zaručující boj o titul.

Bělomodří v minulém kole překvapivě prohráli na hřišti Křídel Sovětů 0:1. Nutno dodat, že hřiště v Samaře bylo neregulérní, což samozřejmě vyhovovalo bojovnému celku domácích a Dinamu nebyl uznán regulérní gól. "Některým lidem se prostě nelíbí, že Dinamo je nahoře," stěžoval si po utkání trenér Silkin.

Krasnodar ztrácí pět kol před koncem základní části soutěže na osmý Rubin sedm bodů. Po vítězstvích nad Kazaní a Tomsk, Krasnodar minulý týden prohrál doma proti Spartaku 2:4. "My jsme hráli, ale soupeř dával góly," povzdechl si kouč Krasnodaru Muslin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad25157350:2152
2.CSKA Moskva25148346:2350
3.Dinamo Moskva25145646:2647
4.Spartak Moskva25136638:2745
5.Lokomotiv Moskva25127642:2543
6.Kubaň Krasnodar25134833:2243
7.Anži Machačkala25118629:2341
8.Rubin Kazaň25109632:2539
9.FK Krasnodar2588933:3732
10.FK Rostov25671226:3825
11.Těrek Groznyj25661323:4024
12.Volga Nižnij Novgorod25721623:3523
13.Amkar Perm25581215:3323
14.Křídla Sovětů Samara25571317:3722
15.Tom Tomsk25481318:4520
16.Spartak Nalčik25381418:3217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sobotni program je takovej boj zoufalcu

Reagovat
smazaný uživatel

zufalec si mozno ty

Reagovat
smazaný uživatel

Dotknul jsem se nejakyho tvyho oblibenyho klubu? souboje ze spodni poloviny tabulky, to je fakt - neudelas nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiv vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Lacina Traore

Reagovat
smazaný uživatel

LOKO VPERIOD!!LOKO VPERIOD!!LOKO VPERIOD!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele