Ruská Premier Liga - preview 22. kola

27.08.2011, 09:18, aktualizováno 28.08.2011, 09:58
Previews
Zenit čeká utkání s Krasnodarem a následně bude fandit Spartaku, který v moskevském derby přivítá vedoucí CSKA. Dinamo je jasným favoritem proti Nalčiku, od Rubinu se očekává výhra nad poslední Samarou. Lokomotiv se v posledním zápase 22. kola představí na půdě Kubaně...
Dinamo Moskva - Spartak Nalčik  (neděle 14:30)
V dvaadvacátém kole si to moskevské Dinamo rozdá s předposledním týmem ruské Premier Ligy, Spartakem Nalčik.

Dinamo v minulém kole prohrálo venku s Anži a nyní se bude chtít rehabilitovat před vlastními fanoušky v zápase se Spartakem Nalčik. Spartakovci se v minulém kole podělili o body s jmenovci z Moskvy a nyní se pokusí bodovat i v souboji s dalším moskevským týmem.

Nedávno se k Dinamu připojil dvacetiletý záložník Alan Gatagov, který předtím hrál za Lokomotiv. Před několika dny byla oznámena koupě ukrajinského záložníka Borise Taščiho, o kterého měl prý zájem i Manchester United. Je možné, že se oba objeví v nedělním zápase.

Debut za Dinamo si možná odbude i obránce Šitov, i když to není moc pravděpodobné. Chybět pak jistě budou diskvalifikovaní obránci Granat a Lomić. Zápas se odehraje v Chimkách o půl páté místního času.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - FK Krasnodar  (neděle 14:45)
Zenit si v nedělní části 22. kola ruské nejvyšší soutěže zahraje proti Krasnodaru, který se nachází na devátém místě a jistě bude chtít zabojovat o osmičku nejlepších.

V minulém kole si Petrohrad s chutí zastřílel. Deklasoval totiž Křídla Sovětů, když Samařanům dokázal vstřelit pět branek. Nyní přivítá na svém hřišti Krasnodar.

Do následujícího zápasu jde Zenit s jedenácti zápasy bez prohry v řadě. V těchto jedenácti zápasech si Petrohrad připsal tři velké výhry a pouhé tři remízové zápasy. Naposledy svěřenci Luciana Spallettiho prohráli více než před třemi měsíci. V Tomsku prohráli s místní Tomi 1:2.

Oba aktéři nedělního souboje se potkali pouze jednou. V první části letošní sezóny skončil zápas bezbrankovou remízou. Ono vůbec v první části soutěže nikdo nedokázal v Krasnodaru vstřelit domácímu týmu jediný gól.

Za zmínku pak stojí to, že záložník Krasnodaru Oleg Samsonov v roce 2006 odehrál 30 zápasů za rezervní tým Zenitu, ve kterém vstřelil pět gólů. Změny v sestavách týmů se nepředpokládají.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 6.75 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Křídla Sovětů Samara  (neděle 16:45)
Ve dvaadvacátém kole ruské Premier Ligy přivítá Rubin v Kazani jednoho z outsiderů soutěže, Křídla Sovětů.

Původně se měl zápas odehrát v sobotu. Jelikož měl ale Rubin v týdnu zápas předkola Ligy mistrů, zápas ruské nejvyšší ligy byl přesunut na neděli.

Zatím není jasné, jaký bude mít vliv na hru neúspěch s Lyonem. A za čtyři poslední zápasy si Kazaň vítězství neužila ani jedno. Ale asi málokdo by si vsadil na výhru či zisk bodu Křídel. Přece jen je to poslední tým Premier Ligy.

Kurban Berdyjev má pořád problémy s tím, že postrádá klíčové hráče. Jmenovitě jsou to Ansaldi, Navas a Rjazancev. Trojice bude chybět kvůli zranění. Navíc kvůli diskvalifikaci si nezahraje Bocchetti. Křídlům pak bude chybět Jakovlev, jenž má příliš mnoho žlutých karet. Mimochodem, tento hráč si zastřílel v předešlém zápase proti Zenitu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.23 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spartak Moskva - CSKA Moskva  (neděle 17:00)
V nedělní části ruské nejvyšší soutěže se odehraje ten nejzajímavější zápas dvaadvacátého kola. Spartak Moskva si to totiž rozdá s CSKA.

Následující utkání se stane klíčovým pro Valerije Karpina. Po porážce 2:3 od Legie a s ní spojeným vyřazením z EL fanoušci opět žádají jeho hlavu. A prohra v tom největším derby hned po vypadnutí z Evropské ligy se slušnou pravděpodobností ukončí jeho trenérskou kariéru ve Spartaku. Ovšem hádat, co trenérovi Spartaku přichystá osud, jestli derby vyhraje, je opravdu dost těžké.

Těsně před zápasem tiskové oddělení Spartaku sdělilo, že se na zápas prodalo více než 47 tisíc vstupenek. Takže o atmosféru v tom největším derby Premier Ligy bude jistě postaráno. Spartak se mimochodem obrátil na své fandy s prosbou, aby se na tribunách chovali rozumně. "Počítáme s tím, že emoce červenobílých tribun nepřekročí hranici a na stadiónu se bude dodržovat pořádek a organizovanost. Vyzýváme vás, aby jste se nenechali vyprovokovat a nepodlehli spekulacím jistých osob či skupin, které nemají s fotbalem nic společného. Jejích cíle a úkoly nemají nejsou vůbec sportovní," stojí v prohlášení tiskového oddělení.

V kabině CSKA znovu panuje mnohem lepší atmosféra. Armádní klub si, vypadalo to, kráčel pro titul, remízy v Krasnodaru s Kazani společně s domácí porážkou od Zenitu ale vytvořily třízápasovou šňůru bez výhry a daly petrohradskému celku možnost na dotažení se do čela tabulky.

V minulém kole CSKA konečně zabralo a porazilo Tomsk 3:0, devět kol před koncem tak má na Zenit k dobru dva body.

Hosté měli na přípravu na derby celý týden, v utkání jim budou chybět Ščennikov (kotník) a Necid (koleno).
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - Lokomotiv Moskva  (neděle 19:00)
Dvaadvacáté kolo ruské nejvyšší soutěže završí duel mezi krasnodarskou Kubaní a moskevským Lokomotivem.

Lokomotiv odcestoval do Krasnodaru rovnou ze Slovenska, kde odehrál zápas s trnavským Spartakem o Evropskou ligu. Moskvané budou jistě znavení, nečekali totiž, že se na postup do další fáze soutěže tolik nadřou.

V první části sezóny Kubaň s Lokomotivem prohrála. A prohrála docela nešťastnou shodou okolností. Následující zápas tak bude brát domácí jako revanš. Dokáží to domácí? To je dost těžká otázka.

Od chvíle, kdy v Lokomotivu byl jmenován nový trenér, Portugalec José Couceiro, železničáři ani jednou neprohráli. V Premier Lize dokonce neinkasovali ani jeden gól.

V sestavě Lokomotivu se očekává nastoupení uzdraveného Dmitrije Torbinského. Sestavu Kubani během týdne posílil obránce Pobřeží slonoviny Igor Lolo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.90 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tom Tomsk - Amkar Perm  (sobota 13:30)
Dvaadvacáté kolo nejvyšší ruské soutěže načne duel sousedů v tabulce, Tom doma přivítá Perm.

Oba týmy jsou v hlubokém útlumu a po pěkném startu do sezony to vypadá na tuhý boj o záchranu. O něco lépe na tom jsou hostující hráči, kteří z posledních čtyř zápasů uhráli tři remízy. Naposled doma překvapivě s Rubinem. Příznačné pro uralský klub. Zahraje dobře s favority, ale když musí se slabšími týmy taky tvořit hru, tak hoří. Proto se dá očekávat, že svěřenci kouče Rachimova budou v Tomsku opět hrát na protiútoky z neprostupné obrany. Amkaru budou chybět Novakovič s Fedorivem.

Tom je na tom příšerně. Jak po herní, přes výsledkovou po finanční stránce. Tom prohrála poslední čtyří zápasy a kouč Nepomjaščij dokonce prohlásil cosi ve smyslu, že když to půjde takhle dále, tak nabídne svou rezignaci. To by byla pro tým velká ztráta. Velkým problémem Tomi jsou góly, které by měl dávat Kannunikov, ale tápe celá záloha a Maxim si na gól sám nepřihraje. V zápase, kde bude Tom mírným favoritem budou domácím chybět Sosnovskij, Jokič a Starikov.

Zápas začne v 13:30 a bude ho řídit pan Jesikov z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 4.50 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Těrek Groznyj  (sobota 15:45)
Další zápas 22. kola obstarají týmy ze spodní části tabulky, tragická Volga a hrozný Těrek.

Pokud se chce fanoušek fotbalu nabažit pěkné kopané, ať raději tento zápas vynechá. Volga je na tom příšerně a už je 3. od konce. V minulém kole dostala nepopulárního "bůra" na hřišti Kubaně a nováčkovská euforie je ta tam. Tým nemá naprosto žádný útok a obrana je na tom očividně taky bledě. Navíc bude chybět Salukvadze, měl by ho nahradit navrátivší se Chazov.

Těrek je na tom o něco lépe. V minulém kole dokonce uhrál pěknou remísu s řezníky z Rostova, kteří kupodivu neschytali žádnou červenou kartu. Groznyj se nachází v klidné části tabulky a o nějaký výrazný posun asi nouze bude. Týmu nejde o nic jiného, než o klidné dohrání ligy a posílení do nové sezony. Chybět by měl kapitán Ucijev, který se proti Rostovu zranil.

Zápas začne v 15:30 a bude ho řídit pan Nikolajev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Rostov - Anži Machačkala  (sobota 18:00)
Sobotní program zakončí hvězdy z Machačkaly, které zavítají na krvavou půdu Rostova. Je se na co těšit.

Anži v týdnu opět mocně nakupovalo. Do své sbírky nakonec získalo kamerunského borce, Samuela Eto'o, který ale ještě do tohoto souboje nenaskočí. Dobře pro něj, mohl by to být zároveň jeho poslední zápas. Anži jinak hraje jako na houpačce, trojku od Spartaku vystřídala pěkná a cenná výhra nad Dinamem. Tým Gadžiho Gadžijeva by měl ustálit výsledky a hlavně se soustředit na to, co mu jde, na obranu. Čeká se, že do zápasu naskočí český útočník Jan Holenda coby jediný hrot podporovaný Dzsudzsákem a Bousouffou. Chybět bude spousta hráčů: Jucilei, Lachijalov, Prudnikov a Joao Carlos.

Rostov v minulém kole remizoval s Těrekem a aspoň na chvíli dal zapomenut hrůzostrašné sezoně, která vyústila v sestuppové trable a 7 červených karet. Tým hraje opravdu hrozně a brutální fauly hře moc nepomohou. Hlavně by tým z jižního Ruska měl zlepit obranu, které to moc nejde. Do sestavy se jinak vrací Elson, který by měl zaujmout místo uprostřed zálohy. Chybět budou distancovaní Bracamonte, Bussaidi a Ivanov a zranění Jankov a brankář Radič.

Zápas začne v 18:00 a bude ho řídit pan Jegorov z Nižného Novgorodu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.20 - 1.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva21136240:1545
2.Zenit Petrohrad21127236:1543
3.Dinamo Moskva21115537:2538
4.Anži Machačkala21106524:1836
5.Rubin Kazaň2198427:1835
6.Spartak Moskva21105628:2335
7.Kubaň Krasnodar21104729:2034
8.Lokomotiv Moskva2196632:2233
9.FK Krasnodar2168724:2726
10.Těrek Groznyj21651019:2923
11.Amkar Perm2157915:2822
12.Tom Tomsk21471018:3519
13.Spartak Nalčik21381018:2717
14.Volga Nižnij Novgorod21521417:2917
15.FK Rostov21451222:3617
16.Křídla Sovětů Samara21371114:3316

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tomsk - Perm 2:1

Novgordo - Těrek 1:1

Rostov - Machačkala 1:3 ( )

Reagovat
smazaný uživatel

jaktože "který ale ještě do tohoto souboje nenaskočí."? Já zas na ruských webech čtu, že už jo.

Do Rostova odletěl, takže minimálně jako náhradník do hry naskočí.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, ale moc Machačkale nevěřím, tento narychlo dělaný "slepenec" bez koncepce vhodných hráčů ke spolupráci...i když na druhou stranu Eto se asi dokáže prosadit všude, celkem rychle si zvykl na zcela jiný styl v Interu oproti tomu Barcelonskému a góly sázel pořád, jenže Machačkala není Inter...

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na zítřejší Moskevské derby, favorizoval bych CSKA, hráči Spartaku budou asi psychicky "nahlodaní" po tom "skandálním" vyřazení z Evropské ligy, i když v lize hráli poslední dobou dobře, hlavně doufám, že se bude na co dívat (a že tam Nova Sport nedá na posloední chvíli něco jiného...přece jen na nějakém streamu na netu to není ono)

Reagovat
Hai

Honda da goly!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele