Ruská Premier Liga - preview 21. kola

12.09.2009, 08:26, aktualizováno 13.09.2009, 08:49
Previews
Spartak Moskva stále sní o titulu, pokud dnes zvládne těžké derby s Dinamem, přiblíží se vedoucí Kazani na čtyři body. Zenit s Lokomotivem nyní bojují o pátou pohárovou přičku, dnes hrají proti Nalčiku a Rostovu. Trápící se Těrek přivítá Tomsk.
FK Moskva - Amkar Perm  (sobota 12:00)
O evropské poháry bojující FK Moskva hostí v sobotním zajímavém duelu 21. kola trápící se Amkar Perm. Uralské mužstvo zažilo oproti minulé sezóně strmý pád a krize vyvrcholila vyhazovem kouče Dimitara Dimitrova, kterého nahradil starý známý Rašid Rachimov.

FK Moskva v létě posílilo jedno zvučné jméno, z Betisu Sevilla měšťané podepsali Branka Iliče. 25letý Slovinec strávil v Seville dvě sezóny a připsal si 34 soutěžních startů. Trenérovi Miodragu Božovičovi, který minulou sezónu vedl právě Perm a dotáhl ho na čtvrté místo bude proti svým bývalým hráčům chybět Branislav Krunič, reprezentant Bosny se ještě plně nezotavil ze zranění. Uzdravil se naopak Marenič.

Už tak úzký kádr Permu tradičně v této sezoně trápí četné absence, v sobotu nevyběhne na trávník zraněné trio Gaál, Volkov a Fedoriv. Kvůli kartám stojí i Čerenčikov s Žiljajevem.

Nový kouč Permu Rašid Rachimov, který během reprezentační přestávky nahradil neúspěšného Dimitrova, se v posledních deseti kolech pokusí dostat své staronové muže z pásma sestupu. Čtvrtý tým minulé sezony čeká na vítězství od začátku srpna a na sestup má pouze bodový náskok.
FK Moskva - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Nababkin, Okoronkwo, Epureanu, Grigalava - Samedov, Rebko, Tarasov, Vukič, Česnauskis - Jakubko.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Bělorukov, Kalašnikov, Grišin - Pejev, Novakovič, Drinčič, Pomerko, Jean Carlos - Kušev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CSKA Moskva - Křídla Sovětů Samara  (sobota 14:15)
Už po třech dnech v nové funkci čeká nového trenéra armády Juande Ramose první těžká zkouška, CSKA Moskva hostí Samaru.

V kádru CSKA nezůstal v posledních týdnech kámen na kameni, když po Vágnerovi opustil tým i Erkin Caner, kterého získal Galatasaray. Armějci se na poslední chvíli poohlíželi po posile do středu záložní řady, velký zájem byl hlavně o hráče Betisu Emanu, jenže proti bylo vedení andaluského týmu. A tak se poslední posilou, co se týče hráčského kádru, stal mladičký Nika Pilijev.

S týmem se musel v tomto týdnu rozloučit překvapivě i Zico, který přestože získal dvě trofeje, nevydržel na lavičce ani do konce sezony. Nástupcem slavného kanárka se stal Juande Ramos, který v minulosti vedl Sevillu, Tottenham i Real Madrid. Španělský manažer nebude mít při své premiéře k dispozici dva členy základní sestavy, chybět by měl González s Krasičem.

Křídla Sovětů kvůli špatné finanční situaci posílil jen Ramón, který je na hostování právě z CSKA. Naštěstí pro hosty bude mít Leonid Sluckij k dispozici kompletní kádr a ideální podmínky vrátit armádě prohru z minulého zápasu.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Šemberas, V.Berezuckij, Ignaševič, A.Berezuckij - Maazou, Aldonin, Mamajev, Carvalho - Dzagojev - Guilherme.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Šiškin, Jarošík, Belozerov, Budylin - Kalačev, S. Ivanov, Adžindžal, O.Ivanov, Ignatjev - Koller.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.35 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - FK Saturn  (sobota 16:30)
Pod koučem Gordějevem výborně hrající Saturn čeká těžký úkol, musí vybojovat body v hlavním městě Tatarstánu a zpomalit k obhajobě mířící kolos jménem Rubin Kazaň.

Domácí oplývají v posledních zápasech skvělou formou, naposledy venku porazili nejvážnějšího konkurenta v boji o titul Spartak Moskva rozdílem třídy. Vychvalován je hlavně útočník Alexandr Bucharov, který nastřílel již 12 branek a bude chtít atakovat nejvyšší příčky i v soutěži střelců. Kurban Berdyjev má k dispozici kompletní kádr.

Na Saturn má navíc Kazaň skvělé vzpomínky, právě na jeho hřišti si Ruby zajistilo ve 27.kole ruské ligy premiérový titul v historii klubu. Hosté se do metropole Tatarstánu vypraví bez dvou důležitých hráčů Jevsejeva a Jurčenka. První jmenovaný dokonce příjde o celou sezónu, operace kolena se totiž nevydařila podle předpokladů.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Ansaldi, Šaronov, Navas, Kalešin - Karadeniz, Semak, Sibaya, Noboa - Domínguez, Bucharov.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Loskov, Němov, Kuzmičev, Karjaka - Kiričenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.90 - 7.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Kubaň Krasnodar - FK Chimki  (sobota 18:45)
Duel dvou horkých aspirantů na sestup. Jinak se utkání mezi Kubaněm Krasnodar a FK Chimkami ani nazvat nedá. Zatímco domácí mají ještě vekou šanci na udržení prvoligové příslušnosti, podmoskevští už se pomalu smiřující s druhou ligou....

Krasnodarci musí splnit v sobotu tříbodovou povinnost, proti beznadějně posledním Chimkám ani svěřenci trenéra Galstjana jiný výsledek nemůžou brát. Zelenožlutí se jako každý rok mezi elitou perou o udržení a ještě nikdy se jim jí nepodařilo uhájit. Pro splnění letošního cíle hýří Krasnodar aktivitou na přestupovém trhu, k dřívějším exotickým posilám se přidal i Rumun Andrei Muresan, který přichází na hostování z celku Gloria Bistriţa. Domácím bude chybět Ušenin, který musel na operaci menisku.

Byl by zázrak, kdyby se podmoskevské Chimki v posledních deseti kolech zvedly a vyvarovaly se sestupu. O něm totiž v Rusku nepochybuje nikdo. Finančně slabý klub se snaží špatné výsledky zlomit četnými změnami v kádru, ale bez kýženého efektu. Před reprezentační přestávkou dostaly Chimki s novými posilami čtyřku od Zenitu Petrohrad a tím jen korunovaly herní i výsledkovou bezmoc v této sezoně. Nejnovější změnou v Chimkách je jmenování generálního ředitele, stal se jím Sergej Roska.
Kubaň Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Stepanov - Chaguš, Džinojev, Zasejev, Boaventura - Žavnerčik, Topču, Tlisov, Babaiguwa, Draman - Traore.
FK Chimki - pravděpodobná sestava:
Berezovskij - Golovatenco, Jovanovič, Zinovjev, Semočko - Strelcov, Maximov, Blatnjak, Kirillov, Romaščenko - Popov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 2.85 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - Spartak Moskva  (neděle 12:00)
V moskevském derby přivítá Dinamo na stadionu Arena - Chimki Spartak Moskva. Oba celky budou body potřebovat, Dinamo bojuje o evropské poháry, hosté živí naději na titul, v současnosti mají na vedoucí Kazaň sedmibodovou ztrátu a zápas k dobru.

Dinamo prožívá krušné časy, vypadlo z evropských pohárů a v lize poslední dvě kola neuhrálo ani bod. Minulý týden proti Samaře (1:3) se navíc moskevským zranil pilíř obrany Denis Kolodin a přijde o zbytek sezóny. Červená karta proti Volžanům vystavila stopku Dimidkovovi. Deset kol před koncem je Dinamo sedmé.

Spartak Moskva dostal minulý týden direkt od přímého konkurenta v boji o titul, s Kazaní mužstvo Valerije Karpina prohrálo doma vysoko 0:3 a z druhého místa se na vedoucí Rubin dívá s čtyřbodovým odstupem.

Spartak má před metropolitním duelem celou řadu absencí, kvůli zranění zápas vynechají Ibson, Maidana, Stranzl, Pletikosa a Sajenko. Diskvalifikován je Paršivljuk. Naproti tomu představí dvě nové akvizice, z Chimek Eldar Nizamutdinov a z Cardiffu si Spartak stáhl Owusu Abeyieho.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - K.Kombarov, Fernandez, Tanasijevič, Kowalczyk - D.Kombarov, Chochlov, Aguiar, Wilkshire - Keržakov, Kokorin.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Makejev, Fathi, Jiránek, Bojarincev - Abeiye, Carioca, Kovalčuk, Jakovlev - Alex - Welliton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.00 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Lokomotiv Moskva  (neděle 14:15)
Lokomotiv dosahuje očekávaných výsledků, nemalou zásluhu na tom má i trenér Semin. Železničářům se v tomto kole postaví Nalčik, který poslední dvě utkání vyhrál a stále udržuje kontakt s nesestupovými příčkami. Pokud chce, aby tomu bylo tak i nadále, musí vzhledem k sobotním výsledkům opět naplno bodovat.

Spartak zažil doslova hrozivý vstup do ligy a byl pasován do role jednoho z nejvážnějších kandidátů na sestup. Svěřenci Jurije Krasnožana se v průběhu ligy zvedli, ale stále jsou předposlední. Zítra ale nebude stát proti domácím jen historie, ale i zranění opory domácí defenzivní řady Džudoviče.

Klub z hlavního města se po hrozném začátku sezony zvedá, zásluhu na tom má klubová legenda Jurij Semin. Jeho svěřenci neprohráli v lize skoro tři měsíce, naposledy rozdrtili Krasnodar 4:1. Vyplácí se i angažování Wagnera, Brazilec skóroval v posledních dvou utkáních a dokazuje, že ruské týmy mají v Brazílii všeobecně skvělý scouting. Jeden kanárek však Lokomotivu bude v Nalčiku chybět, mimo hru je Charles.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Radič - Filatov, Amisulašvili, Ferreira, Jatčenko - Koncedalov, Leandro, Geterjev, Asildarov, Samsonov - Kalimullin.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Janbajev, Asatiani, Rodolfo, Kuzmin - Odemwingie, Torbinskij, Dujmovič, Wagner, Gatagov - Syčev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.00 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - FK Rostov  (neděle 16:30)
Zenit Petrohrad pokračuje v honbě na pohárové příčky zápasem proti Rostovu. Na domácím hřišti v Petrohradě nebere Zenit jiný výsledek než vítězství.

Domácí půjdou za vítězstvím i s čerstvou posilou z Paris Saint-Germain Matejou Kežmanem, který přišel na půlroční hostování. Srbský útočník hned na prvních trénincích ukázal obrovský zápal pro hru a že za místo v sestavě Zenitu bude bojovat ze všech sil. Toho se mu zřejmě dostane hned v prvním soutěžním zápase. Fatih Tekke s největší pravděpodobností ještě nebude připraven po drobném zranění a Sergej Kornilenko zatím marně hledá optimální formu.

Proti Rostovu však nečeká Zenit lehký zápas. Rostov v letošní sezoně na hřištích soupeřů přehrál i CSKA s Rubinem Kazaň a čerstvé je i jarní vítězství právě nad Zenitem na domácím hřišti. Kromě zraněné trojice Madrikyn, Hong Jong Cho, Astafjev bude mít navíc Rostov k dispozici všechny své hráče včetně střelce Akimova. Právě Petrohradský odchovanec sestřelil Zenit v posledním vzájemném souboji.

Stadion Petrovskij dále v neděli poprvé "přivítá" navrátilce Vladimira Bystrova, který je v obrovské nevoli petrohradských fanoušků. Zápas začne v 16:30 středoevropského času.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Meira, Lombaerts, Kim - Bystrov, Semšov, Denisov, Zyrjanov, Rosina - Kežman
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Gerus - Čerkes, Rožkov, Lengyel, Andželkovič - Petrovič, Kulčij, Gatskan, Pavlenko, Lebeděnko - Akimov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Tom Tomsk  (neděle 18:40)
Těrek po několika výborně odehraných zápasech, kdy atakoval pohárové příčky, nezískal body již potřetí za sebou a v tabulce je až dvanáctý. V utkání 21. kola ruské ligy se Těrek bude muset vypořádat nejen s hráči Tomsku, ale i s nelichotivou bilancí - domácí svého dnešního soupeře zatím neporazili.

Těrek prožívá sezonu jako na houpačce, ambiciózní mužstvo sice hned v úvodu vedlo ligu, ale poté prošlo krizí, která trvá dodnes - Čečenci jsou kvůli nevyrovnaným výkonům až dvanáctí. Krize Těreku graduje v posledních týdnech, předešlé tři ligové zápasy nezískalo kavkazské mužstvo ani bod a inkasovalo deset branek. Není divu, že se začíná spekulovat o osudu impulzivního trenéra Vjačeslava Grozného

Tomsk je se svojí stávající situací spokojen. Sibiřské mužstvo se napříč předsezónním prognózám nepohybuje v pásmu sestupu a nepoložily ho ani finanční problémy a odchod střelce Kornilenka. Případný bodový zisk z jihu Ruska by Sibiřany opět o něco přiblížil k definitivní záchraně.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Omeljančuk, Haimovič, Iliev, Zabavnik - Kobenko, Margaritescu, Dzachmišev, Georgijev, Petre - Lachijalov.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Catanysus, Smirnov, Jokič, Ivanov - Charitonov, Radosavlevič, Mičkov, Skobljakov - Maznov, Dzjuba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.05 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň20134342:1343
2.Spartak Moskva20123537:2139
3.FK Moskva2097424:1434
4.CSKA Moskva20103729:2033
5.Lokomotiv Moskva2088427:2032
6.Zenit Petrohrad2087533:2231
7.Dinamo Moskva2093821:2430
8.FK Saturn2085724:2429
9.Křídla Sovětů Samara2084824:2528
10.FK Rostov2068615:1826
11.Tom Tomsk2066818:2324
12.Těrek Groznyj2066822:3224
13.Amkar Perm20461018:3018
14.Kubaň Krasnodar20461013:3018
15.Spartak Nalčik2038918:2317
16.FK Chimki20241415:4110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Širokov se stihl pohádat už i s Kežmanem, i když chápu, tohle bylo v zápalu boje. Ale i tak, virus Širokov opět úřaduje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele