Ruská Premier Liga - preview 21. kola

18.09.2010, 09:41, aktualizováno 20.09.2010, 08:43
Previews
Zenit čeká další krok na cestě za titulem, tentokrát hraje petrohradský tým na hřišti nebezpečného Těreku. V pondělních dohrávkách se bude také bojovat o třetí místo. CSKA Moskva hostí Novosibirsk, proti sobě se postaví Spartaky z Nalčiku a Moskvy.
Těrek Groznyj - Zenit Petrohrad  (pondělí 14:00)
Těrek Groznyj se na stadionu Sultana Bilimchanova pokusí znepříjemnit Zenitu Petrohrad cestu za historicky druhým ligovým titulem, která zatím vypadá více než hladce.

Mužstvo z Grozného je doma velmi silné, o čem se Zenit přesvědčil minulou sezonu, kdy prohrál 3:1. Domácí jsou navíc kompletní a plní sil, protože během týdne neabsolvovali žádný zápas, zatímco Zenit ve čtvrtek bojoval na Anderlechtu v zápase Evropské ligy.

Petrohrad v Bruselu zásluhou hattricku Keržakova zvítězil 3:1. Na góly ruského kanonýra bude trenér Spalletti spoléhat i v pondělí, tím spíš, když je zraněný jeho konkurent Bucharov. Na marodce je i Ital Rosina a kvůli červené kartě stojí hříšník Širokov.

Pokud Zenit zvítězí v Grozném, opět se výrazně přiblíží k ligovému titulu. Před druhým Rubinem má mužstvo Gazpromu tříbodový náskok a tři zápasy k dobru.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Hodzjur - Omeljančuk, Ferreira, Edijev, Jatčenko - Arce, Essame, Mauricio, Lachijalov - Bracamonte, Asildarov.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Ževnov - Aňukov, Alves, Lombaerts, Hubočan - Bystrov, Děnisov, Semak, Danny, Lazovič - Keržakov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.30 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - Spartak Moskva  (pondělí 17:15)
Derby dvou Spartaků je na programu v pondělní dohrávce 21. kola Premier Ligy, Spartak Nalčik hostí Spartak Moskva. Kdo by řekl, že deset kol před koncem bude kavkazský Spartak před svým slavnějším sokem z hlavního města. Ve vzájemném souboji je o hodně, oba týmy bojují o evropské poháry.

Senzace letošní sezony Spartak Nalčik je blízko historicky nejlepšímu umístění, v posledních kolech však svěřencům trenéra Krasnožana dochází dech. V posledních třech kolech Nalčik uhrál pouze dva body, v minulém kole navíc podlehl předposlední Samaře.

Domácím budou chybět dvě opory základní sestavy Koncedalov a Filatov. Hosté mají ještě větší ztráty, budou se muset obejít bez diskvalifikovaného kanonýra Wellitona a zadáka Paršivljuka. Zranění jsou Baženov, Drinčič a Kirill Kombarov.

Ve středu si připsal Spartak snový vstup do Ligy mistrů, když porazil Marseille na jeho půdě 1:0. Vyloupí červenobílí i půdu Nalčiku?
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Vasjanovič, Vasin, Džudovič, Jovanovič - Leandro, Geterijev, Golič, Gogua - Gošokov, Ďaďun.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Dikan - Makejev, Pareja, Suchý, Ivanov - McGeady, Šešukov, Ibson, Alex, D.Kombarov - Ari.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - Lokomotiv Moskva  (neděle 12:00)
Duel sousedů v tabulce přichystalo 21. kolo nedělní Premier Ligy. Tom Tomsk hostí Lokomotiv Moskva.

Zatímco Lokomotiv je devátý, Tomsk je desátý. Oba týmy od sebe dělí bod.

Lokomotiv se v minulém kole chytil vítězstvím v derby nad CSKA a fanoušci v Čerkizově věří, že se blýská na lepší časy. Tomsk však nebude jednoduchým protivníkem, svěřenci trenéra Nepomnjaščého jsou schopni potrápit kohokoliv.

Tomsku chybí Smirnov a Charitonov. Hosté přicestují bez diskvalifikovaného Astatianiho a Maicona a zraněného Wagnera. Zápas začíná v neděli od 12:00 SEČ pod taktovou sudího Pettaje z Petrovodsku.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, Džiojev, Jokič, Petkovič - Matsui, Mičkov, Nam-Ill, Skobljakov - Maznov, Dzjuba.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Rodolfo, Baša, Janbajev - Glušakov, Loskov, Alijev, Tarasov Torbinskij - Syčev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.20 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Anži Machačkala - Rubin Kazaň  (neděle 14:15)
V Machačkale se místní Anži pokusí obrat o body Rubin, který nepřestává s honbou z lídrem Premier Ligy, Zenitem.

Tento zápas by podle Sport-Express.ru mohl navštívit sám prezident RFS Sergej Fursenko. S pozvánkou na zápas přišlo vedení republiky Dagestán. Očekává se, že kromě návštěvy samotného zápasu Fusenko obhlídne fotbalovou infrastrukturu regiónu a prokonzultuje perspektivní rozvoj studentského fotbalu.

Domácí tým, který okupuje 11. místo, prakticky ztratil jakoukoliv motivaci. Vždyť boj o přežití v nejvyšší soutěži svěřenci Gadži Gadžijeva s největší pravděpodobností svádět nebudou.

Rubin čeká zápas po neúspěšném vkročení do Ligy mistrů. Ke konci zápasu neudrželi svěřenci Kurbana Berdyjeva bezbrankovou remízu a nakonec podlehli Kodani. Proto dvojnásobný ruský šampión nemusí být ve stoprocentní psychické pohodě.

Machačkale v zápase nepomůžou zranění Holenda a Iluridze. Rubin nemůže počítat s Baľajkinem, Rjazanceve a Šaronovem.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Agalarov, Chizanejšvili, Tagirbekov, Gadžibekov - Corajev, Kébé, Ivanov, Bokajev, Josan - Strelcov
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kuzmin, Orechov, Navas, Ansaldi - Kasajev, Sibaya, Noboa, Eduardo - Medveděv, Martins
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.70 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Amkar Perm - Křídla Sovětů Samara  (sobota 13:00)
Zápas o 6 bodů. Tak by se dal charakterizovat souboj mezi čtrnáctým Amkarem a patnáctými Křídly Sovětů. Oba týmy musí vyhrát, prohra by znamenala další a větší problémy, výhra naopak drobné oddechnutí. Tento napjatý duel otevře 21. kolo Premier Ligy.

Hostující Samara vkročí do tohoto utkání takřka v plném počtu, chybět bud pouze Petrovič pro zranění, ale i tak by měla být Křídla Sovětů v lepším rozpoložení, protože si v minulém kole doma překevapivě poradila s překvapením z Nalčiku v poměru 2:0. Jestli chtějí hosté pomýšlet na nějaký bodový zisk, tak se konečně musí probrat útočník Savin, od kterého se očekávalo, že po odchodu Kollera převezme štafetový kolík a bude sázet góly. Místo toho se Savin v útoku Samary trápí a proto se do hry stále více dostává devatenáctiletý mladíček Jakovlev, který právě proti Nalčiku skóroval. Výhra v minulém kole byla první od 1. května, což jistě Samařany povzbudí.

Amkar má s ofenzivou podobné problémy, víc jak jeden gól vstřelil naposled v červenci. V tomto zápase by tak mělo nastoupit ofenzivní duo Kušev-Volkov, které by mělo zaměstnávat obranu Sovětů po celý zápas. Domácí vstoupí do tohoto zápasu v úplně jiném rozpoložení než Samařané. Narozdíl od nich v minulém kole prohráli. 3:0 je vypráskal Carlos Eduardo a s ním celá Kazaň, avšak s touto porážkou se tak nějak počítalo, což se o minulé výhře nad Rostovem říci nedá. Domácím bude chybět pouze Kněževič, který je zraněný, jinak také nastoupí v plné sestavě.

Podaří se Permu odpoutat od Samary a tedy od sestupového pásma, nebo naopak Samara vyhraje a poprvé se dostane z pásma sestupu?

Zápas začne v 13:00 CET a bude ho řídit pan Nikolajev z Moskvy.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin- Sirakov, Popov, Belorukov, Čerenčikov- Peev, Novakovič, Topiču, Pilijev- Kušev, Volkov
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos- Calagov, Djordjevič, Belozerov, Budylin- Samsonov, Taranov, Kuzněcov, Leilton, Adžindžal- Savin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.20 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Alanija Vladikavkaz - FK Rostov  (sobota 15:15)
Vladikavkazská Alanija, která v minulém kole utrhla v posledních minutách vítězství nad Sibirem, přivítá hosty z Rostova.

"Je to moc dobrý tým. Hráli jsme proti nim u nich doma a zvítězili jsme. Hráli jsme tam jeden ze svých nejlepších zápasů letošní sezóny. Budeme se snažit o zopakování výsledku i na domácí půdě. Na našem hřišti nám moc pomáhají naši fanoušci. Proto si myslím, že když vyběhneme na hřiště v plné síle, vyhrajeme na sto procent," okomentoval předcházející zápas útočník Alanije Florescu.

"Co se týče zápasu se Sibirem, hráli jsme za všechny ty, kteří zemřeli při útoku. Snažili jsme se podpořit jak jejich rodiny, tak i příbuzné. To byla pro nás motivace. Nehráli jsme jen za sebe, ale i za všechny ty, kteří utrpěli během útoků," dodal Florescu na oficiálních stránkách vladikavkazského klubu.

Svěřenci Olega Protasova jsou pořád ještě ve hře o místenky do evropských pohárů. Zatím jsou pátí. Na paty jim však šlape moskevský Spartak. Navíc i první tři týmy se bodově vzdalují.

Svému týmu pořad nebudou moct pomoci zranění Valikajev a Jankov. Mimochodem oba hráči už začali s rehabilitací a mají individuální přípravu.

Co se týče domácího týmu, do tréninku se opět zapojili da Costa a Oganjan. Na marodce zůstává Nizamutdinov a po střetnutí se Sibirem mu budou dělat společnost Marenič s Gigolajevem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Saturn - Dinamo Moskva  (sobota 17:30)
Sobotní program ukončí zápas mezi Saturnem, který se nachází jen pár bodů nad sestupovou propastí a Dinamem Moskva, které se stále snaží probojovat na příčky zaručující pohárovou Evropu.

Domácí budou jistě chtít ukončit černou sérii 4 zápasů, ze kterých získali pouhý jeden bod a to v zápase s předposlední Samarou. Pomoci by jim k tomu měl hlavně špílmachr Karjaka a útočník Kiričenko, který se trefil v minulém kole na hřišti Spartaku, kde Mimozemšťané neodehráli špatný zápas, ale dvěma brankami je skolil Welliton. V tomto zápase jim bude chybět pár opor kvůli karetním trestům. Jedná se o Jevsejeva, obránce Angbwu a Nachuševa.

Hosté mají opačné starosti. Stále se snaží probojovat na pohárové příčky, proto přišel i německý kanonýr Kuranyi, který se v pěti zápasech trefil hned čtyřikrát a pomohl tak vyřešit Dynamu jeho hlavní problém, což je střílení branek. Již přestřílel Voronina, který bude v tomto zápase chybět. Do sestavy by se mohl vrátit Cholchov a tyto věci by měly přispět k ustálení výkonů, které jsou v dosavadní sezóně dosti kolísavé.

Povede se hostům uspět na hřišti Saturnu a přiblíží se tak pohárové Evropě? Nebo domácí zaberou a odpoutají se od pásma sestupu...

Zápas začne v 17:30 CET a bude ho řídit pan Kajumov z Moskvy.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský- Kobel, Zelau, Gračev, Parfenov- Ivanov, Němov, Karjaka, Vorobjev, Bojarincev- Kiričenko
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov- Wilkshire, Kolodin, Epureanu, Lomič- Samedov, Dujmovič, Ropotan, Semšov, Česnauskis- Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.00 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad18144031:746
2.Rubin Kazaň20117224:840
3.CSKA Moskva18113430:1536
4.Spartak Nalčik2096527:2233
5.FK Rostov20102821:2432
6.Spartak Moskva1985629:2529
7.Těrek Groznyj2076722:1927
8.Dinamo Moskva1968523:1926
9.Lokomotiv Moskva2075823:2426
10.Tom Tomsk2074925:3125
11.Anži Machačkala2065918:2223
12.Alanija Vladikavkaz20641019:2822
13.FK Saturn2056914:2021
14.Amkar Perm20531212:2318
15.Křídla Sovětů Samara20371014:2816
16.Sibir Novosibirsk20331425:4212
Zbývající zápasy
20.09. 18:00CSKA Moskva - Sibir Novosibirsk

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele