Ruská Premier Liga - preview 20. kola

08.03.2013, 08:39, aktualizováno 10.03.2013, 08:37
Previews
Posledním šesti týmům dnes začíná druhá část sezony a velká očekávání vzbuzuje v pořadí druhý dnešní duel, v němž Rubin hostí Zenit. Anži cestuje do Saransku a bude chtít zareagovat na včerejší výhru vedoucího CSKA Moskva, Spartak dopoledne vyzve Těrek...
Spartak Moskva - Těrek Groznyj  (neděle 10:30)
Nedělní část dvacátého kola načne duel mezi moskevským Spartakem a čečenským Těrekem. Oba týmy jsou na tom v tabulce stejně s tím rozdílem, že domácí musí, kdežto hosté můžou..

Spartak Moskva se po podzimní částí soutěže nachází hned za pohárovými příčkami, což jistě svěřencům kouče Karpina nevyhovuje. Rádi by výše. V prvé řadě musí méně inkasovat. V celé Premier lize najdeme pouze 5 celků (posledních pět), které dostaly více branek, což je vcelku alarmující. Aby brankář Dikáň nemusel tolikrát lovit balon ze své sítě, byl zakoupen z Kazaně zadák Bocchetti, zkušený italský pes obranář a výborný ve vzduchu. Dále přišel Chorvat Vukojevič z Dynama Kyjev. Jedná se o defenzivní záložníka, který by měl obraně také vypomáhat. Naopak v útoku by měl řádit Armén Movsisjan, koupený z Krasnodaru a nakonec také vcelku neznámý Ghaňan Waris ze švédského Häckenu. Toť vše k příchodům. Ze Spartaku ale také hráči odcházeli. Například: Welliton na hostování domů do Brazílie, De Zeuw na hostování do Anderlechtu a do ruských klubů odešli Prudnikov, Džanajev nebo Mahmudov. Kouč Karpin se v týdnu nechal slyšet, že Movsisjan s Bocchettim budou hrát již o tomto víkendu, protože zdejší poměry znají a rychle se sžili s týmem. Máme se tedy na co těšit.

V Grozném musí být po podzimu spokojeni. Trenér Čerčesov dovedl mužstvo na pěkné sedmé místo a Čečenci chtějí pokračovat v nastoleném trendu i nadále. Tedy chudým brát a bohatým také. K tomu by jim měli vypomoci nové akvizice z Jižní Ameriky: Píriz a Kanu a zadák z Finska Ojala. Kouč Čerčesov si pochvaloval hlavně Kanua: "Jedná se o kvalitního hráče, který hrál v belgickém Anderlechtu a probojoval se s ním do Ligy mistrů." Uvidíme tedy, jestli se Těrek trefil do černého a zda nově příchozí hráči mužstvu vypomohou.

Zápas začne v 10:30 CET a bude jej řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rubin Kazaň - Zenit Petrohrad  (neděle 13:00)
Šlágr neděle bude sehrán bezpochyby v Kazani. Zdejší Rubin si to rozdá s mistrovským Zenitem. Oba týmy hrály v týdnu Evropskou ligu a určitě se nebudou šetřit ani v neděli.

Lépe dopadl klub z Tatarstánu, když Berdyjevovi hoši uhráli pěknou remízu 0:0 na půdě nebezpečného Levante, které doma své zápasy většinou vyhrává. V lize to ovšem tak slavné není, aspoň tabulkově. Rubin je až na devátém místě, ale v kontaktu se špičkou. Na čtvrtou Kubaň to má pouhé 4 body. Berdyjev byl v zimě na přestupovém poli poměrně aktivní. Dokázat přivábit hvězdného Francouze Yanna M'Vilu z Rennes, když za něj vysázel 12 milionů euro. Jedná se o hráče podobného exkapitánovi Noboovi. Defenzivní až střední záložník s výborným čtením hry a dobrou hrou nohou. Dále do útoku přišel neznámý Ekvádorec Chalá a z Ázerbajdžánu zadák Abisov. Naopak odešli Carlos Eduardo a Davydov na hostování a obranu oslabil odchod Itala Bocchettiho do Spartaku. Uvidíme, jak se s tím obrana Tatarů popere. Na úvod má toho nejsilnějšího možného soupeře...

Zenit na rozdíl od svého rivala z Kazaně v týdnu prohrál. Stalo se tak v Basileji, kde Petrohrad podlehl zdejšímu týmu 2:0. Obě branky padly v posledních deseti minutách zápasu, což není zrovna povzbudivé. Spaletti ale určitě nevěší hlavu a svým svěřencům naordinuje lepší taktiku, aby své zaváhání napravili výhrou v Kazani. Co se týče přestupů, tak modrobílí vyztužovali hlavně obranu, přišli Neto ze Sieny a Rodič z OFK Bělehrad. Naopak odešli útočníci Kannunikov do Permi a Lazovič do Rostova. Zenit moc v zimě aktivní nebyl a vedení se hlavně snažilo, aby se mužstvo sehrálo, protože na papíře je Zenit supersilný, ale na hřišti to na podzim trochu skřípalo...

Zápas začne v 13:00 CET a bude jej řídit pan Arslanbekov z Moskvy.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Mordovija Saransk - Anži Machačkala  (neděle 15:30)
Program dvacátého kola zakončí duel posledního s druhým. Mordovija přivítá Anži. Favorit je nad slunce jasný a cokoli jiného než výhra Anži by bylo překvapením.

Anži není pro hráče Saransku oblíbeným soupeřem. Ze všech třech vzájemných zápasů prohrál nováček ligy všechny tři. Navíc Mordovija na tom není vůbec dobře. Po slibném a sympatickém začátku, kde sice poztráceli hodně bodů, ale snažili se hrát pěkný fotbal, se svěřenci nového kouče Munteanua krčí se ztrátou na poslední příčce. Ten si přivedl z rumunské ligy, kde dříve trénoval, 3 hráče. Zadáky Perendiju a Božoviče, kteří by měli pomoci hlavně děravé obraně, a záložníka Opritu. Uvidíme, jestli budou k něčemu platní...

Anži v zimě opět posilovalo. Guus Hiddink si přál Williana a bohaté vedení mu jej za cenu přesahující 30 milionů eur koupilo. Tento brazilský fotbalista je snad snem každého šéfa velkého klubu. Bohužel pro ně, Willian upřednostnil Machačkalu a bude tak tvořit supersilný útok s Eto'oem. Oba nastoupili již v týdnu proti Newcastlu v Evropské lize, ale jejich síla nestačila na to, aby dali gól, zápas skončil 0:0 a Willian se zranil, ale ruská média se nezmiňují o tom, že by neměl nastoupit. V tomto případě je ochoten zaskočit Lacina Traoré, také vynikající útočník. Hiddinkovi pláchl Christopher Samba do QPR a tak se jal role a nechal si přivézt zadáky Ješčenka a Spahiče. Tito hráči mají svou kvalitu a obrana jist nebude strádat. Anži tak budí ze sna všechny kouče v ruské soutěži, a pokud se hráči nerozhádají, tak bude přetěžké tento kolos vůbec zastavit.

Toto utkání začne v 15:30 CET a bude jej řídit pan Karasev z Moskvy.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva  (sobota 10:30)
Sobotní "rundu" načne moskevské derby, Dinamo totiž přivítá Lokomotiv. Oba týmy na tom nejsou dobře a oba musí jaro začít vítězně. Máme se na co těšit.

Domácí mužstvo v zimě moc neposilovalo, jak to má ve zvyku. Přišli pouze Ignatovič a Davydov na posílení útoku a také navrátilec z hostování Epureanu. Naopak kouč Petrescu se musel vzdát služeb Zvezdana Misimoviče, jenž přestoupil za velkými penězi do Číny. Dinamo za něj vyinkasovalo zhruba 3,5 milionu Eur. Odešel také Adrian Ropotan do Nižného Novgorodu.

Kouč Petrescu má před sebou nelehký úkol: napravit nepovedený podzim a přiblížit se pohárům. Zatím se Dinamo nachází na 11. místě a v našlapané Premier lize třeba na 5. místo ztrácí pouhé dva body.

Slaven Bilič na tom není o moc lépe. Konkrétně o jedno místo v tabulce a o jeden bod. Lokomotiv je vždy týmem plným ambicí na začátku sezony a na konci často mluvíme o týmu nenaplněných cílů. Do této "mantry" by se dala zařadit také kariéra lamače dívčích srdcí, Dmitrije Syčova. Ten před nedávnem odešel do Dynama Minsk. Železnice naopak posílily v obraně, když se z hostování vrátil Janbajev a z Dněpru přišel Uzbek Denisov. Naopak odešli Ibričič, Filcov, Ziegler a Ješčenko. Kouč Bilič s obranou nemá takový problém, ale v útoku to není ono. Tomu se podle Chorvatových slov v zimě věnovali nejvíce. Na souhře NDoyeho, Obinny, Pavljučenka a dalších se zálohou bude ohromně záležet. Bez kvalitní spolupráce nemůžou červenozelení pomýšlet na poháry ani na první desítku...

Zápas začne v 10:30 CET a bude jej řídit pan Bezborodov z Petrohradu.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - CSKA Moskva  (sobota 13:00)
Jasného favorita bude mít duel v Samaře, kam přicestují Armějci. Ale zdání může klamat. Křídla mají nového trenéra, kopu nových hráčů a velkou motivaci. CSKA to rozhodně nebude mít lehké.

Kouč Alexej Kobelev skončil svojí trenérskou štaci a nahradil jej vynikající trenér Gadži Gadžijev s mnoha zkušenostmi, který se vrací na známé místo, neboť zde již trénoval. To je pro Křídla první dobrá zpráva. Klub se nachází jen těsně nad hranou sestupu a v zimě musel posilovat. Za zmínku stojí příchody příchody zkušených forvardů Lachijalova s Portnjaginem, záloze vypomohou Drahun a Maksimov s talentem Mahmudovem a vzadu budou tvrdit muziku zkušení Angbwa s Amisalaišvilim. To je nezanedbatelná síla a na papíře působí Křídla hodně silně.

CSKA v zimě takřka neobchodovalo. Kouč Sluckij pouze přivítal ztraceného syna Vagnera Lova, který se rozehrával doma v Brazílii a Armějci jej opět koupili, protože v útoku je tak trochu tlačí bota. N podzim sice příjemně překvapil, ba až zazářil Ahmed Musa, ale to je vše. Necid se teprve vrací po zranění, Doumbia se opět zranil a v březnu patrně do hry nezasáhne a víc útočníku moskevský celek nemá. CSKA v zimě ještě uvolnilo na hostování Sekou Oliseha, konkrétně do soluňského PAOKu.

Další zpráva z tábora červenomodrých hovoří o tom, že s týmem necestoval Honda, což může být klíčový hráč pro případný bodový zisk domácího celku. Hosté budou bez Hondy určitě k poražení.

Zápas začne v 13:00 CET a bude jej řídit pan Kazmenko z Rostova.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Alanija Vladikavkaz - FK Rostov  (sobota 15:30)
Sobotní program zakončí duel mezi Alanijí a Rostovem. Čeká se klasický záchranářský duel plný nasazení, bojovnosti, bohužel se moc počítat nedá s krásou.

Rostované v zimě moc neposilovali, snažili se spíše o kvalitní souhru a nenarušovat tým. Kouč Božovič dbal hlavně o to, aby tým dával více branek. K tomu jistě rád využije služeb Danka Lazoviče, který přišel z Petrohradu. Mimo něj přišel akorát zadák Belajev z Lokomotivu. To jsou jediné dva zimní příchody. Naopak, s týmem se rozloučil obránce Angbwa, který odešel posílit Křídla Sovětů.

Dá se tedy čekat, že Rostov bude v obraně podobně silný a jeho útočná vozba bude také konečně za něco stát. Můžeme se těšit na klidné jaro?

To ve Vladikavkazu mají problémů až nad hlavu. Nováček ligy sice do sezony vstoupil nebojácným fotbalem, ovšem body to nepřinášelo. Kouč Gazzajev převzal od svého syna tým na předposledním místě a tam se také drží. Kavkazané tedy začali mohutně posilovat: Bressan, Vranješ, Čanturia, Wellinton, Drenthe, Campos, Prudnikov a Gabulov. Odešel pouze zadák Bulgaru. Zkušený Gazzajev ví, že tento tým kvalitu má, potřebuje jen jediné: aby se hráči sehráli a začali sbírat body. Protože útočit a nedávat góly a přitom hloupé dostávat...to moc na úspěch nevypadá.

Zápas začne v 15:30 CET a bude jej řídit pan Lapočkin z Petrohradu.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Kubaň Krasnodar  (pátek 10:30)
8. března se můžeme těšit na start jarní části ruské Premier Ligy a aktéry úvodního utkání budou mužstva Volgy Nižnyj Novgorod a Kubaně Krasnodar. Hosté jsou mírnými favority, jelikož v jarní části budou bojovat o poháry díky čtvrté příčce, která jim v současnosti náleží. Volga je také čtvrtá, avšak od konce, proto i ona bude bojovat, jenže s tím rozdílem, že se bude jednat o boj o přežití v nejvyšší soutěži. Při současném stavu tabulky by musela do baráže o udržení.

Je jasné, že nás s prvním zápasem jarní části, speciálně u těchto dvou celků čeká něco zcela nového. Obě mužstva během přestávky změnila trenéry, a tak bude zajímavé sledovat, který tým se se změnou vypořádá lépe a převezme herní filozofii nového vedoucího. Ale nejen na postu trenérů byly k vidění změny. Oba týmy také v zimě pořádně posilovaly a je možné, že se nám už zítra od začátku představí Castelen, Ropotan, Bulgaru nebo Pucila na straně domácích. U hostů se potom můžeme těšit na nové akvizice v podobě Kaborého, Adeleyho, Xandaa, případně Leandra.

Pod vedením rozhodčího Jeskova nám jaro ruské Premier Ligy začne v 10:30 CET.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Krasnodar - Amkar Perm  (pátek 13:00)
V premiérovém jarním duelu uvidíme i souboj druhého krasnodarského klubu a to tedy místního FK. Na "návštěvu" přijedou hosté z Permi, kteří určitě nebudou chtít odjet s prázdnou. Obě mužstva jsou si sice tabulkově poměrně blízko, ale úspěšnější FK Krasnodar má na svého zítřejšího soka náskok devíti bodů.

Domácí fanoušci zřejmě budou velice napjatí, jak se jejich favoritům povede nahradit obávaného střelce Juru Movsisjana, který zamířil za lepším a přestoupil do moskevského Spartaku. Jednoznačnou náhradou by za něj měl být Brazilec Wanderson, který pálil ostošest již na podzim a s odchodem Arména by se mohl posunout na hrot. Také se změnil jeho status v týmu a místo hostujícího hráče je již plnohodnotným členem kádru. Podporovat by jej, vedle nejproduktivnějšího hráče ligy Joazinha, mohli nové akvizice - Brazilec Isael a Uruguayec Mauricio Pereyra, který přišel z argentinského CA Lanús.

V Permi bylo v zimě také poněkud živěji a může za to především neuspokojivé umístění v tabulce. Uralští jsou totiž stále zapleteni do bojů o záchranu a tato situace vyústila ve změnu trenéra. Na lavičce již neuvidíme Nikolaje Trubačeva, jehož místo zaujal místní oblíbenec Rustěm Chuzin. Tým se potýkal především s impotencí v útoku, a tak během zimy odešel málo gólový Ignatovič do Dinama Moskva a jeho místo zaujal prověřený Nikita Burmistrov s kdysi obrovským talentem Maximem Kannunikovem. Ze zálohy by je mohla podporovat nová posila z Těreku - Blagoj Georgiev.

V Krasnodaru je start naplánován na 13:00 CET s hlavním sudím Vitalijem Meškovem.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva19141433:1743
2.Anži Machačkala19125234:1841
3.Zenit Petrohrad19115336:2038
4.Kubaň Krasnodar19102732:2132
5.Spartak Moskva19102735:3032
6.Těrek Groznyj19102723:2732
7.Rubin Kazaň19101826:1931
8.Lokomotiv Moskva1994627:2131
9.Dinamo Moskva19100928:2530
10.FK Krasnodar1984733:2728
11.FK Rostov1955920:2520
12.Amkar Perm19541019:3119
13.Volga Nižnij Novgorod19451019:3017
14.Křídla Sovětů Samara19441118:3616
15.Alanija Vladikavkaz19251218:3111
16.Mordovija Saransk19231418:419

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super, konecne liga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Taky se těším. Jenom oblíbený tým máme každý jiný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele