Ruská Premier Liga - preview 18. kola

20.08.2010, 14:36, aktualizováno 22.08.2010, 11:45
Previews
Spodní patra tabulky okupuje jak Novosibirsk, tak i Amkar. Pro oba týmy proto bude dnešní vzájemné střetnutí velice důležité. Magnetem dnešního programu bude derby moskevského Dinama a Lokomotivu. Kazaň se po utkání se Saturnem může přiblížit vedoucímu Zenitu, jehož zápas s CSKA Moskva byl odložen.
Sibir Novosibirsk - Amkar Perm  (neděle 11:45)
Brány nedělního kola otevře duel Sibiru s Amkarem.

V Novosibirsku přivítá účastník Evropské ligy Sibir permského adepta na sestup Amkar. Hosté mají nad domácím celkem náskok šestí bodů. To, že se duel odehraje je celkem překvapivé, protože logickým krokem by byl jeho odklad stejně, jako se odložil i duel Zenitu s CSKA.

Ve čtvrtek dokázal tým Igora Kriušenka udělat velký krok v pohárové Evropě, když porazil slavný nizozemský PSV Eindhoven. Ovšem jak se zdá, tak se projevil dvojí metr a namísto přípravy na odvetu v Amsterodamu bude muset novosibirský celek odehrát ligový zápas. Na jednu stranu má Sibir skvělou náladu a může se pokusit přehrát Amkar, avšak na straně druhé určitě nemá nekonečně mnoho sil.

Za domácí určitě nenastoupí diskvalifikovaný Mološ a zranění Antipenko s Nagibinem, hostům zase nepomůže trojice Gaal, Pejev a Fedoriv.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Solosin - Valentič, Filipenko, Vychodil, Aravin - Astafjev, Kanjas, Šumulikoski, Vasiljev - Ševčenko, Grzelak
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Usminskij - Sirakov, Popov, Bělorukov, Čerenčikov - Pilijev, Novaković, Kolomejcev, Grišin - Volkov, Maki
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva  (neděle 14:00)
Největším tahákem nedělní části nejvyšší ruské soutěže je bezesporu moskevské derby mezi Dinamem a Lokomotivem.

Dinamo prochází velkými změnami a o tomto týmu nelze nic tvrdit s jistotou. Ke klubu se připojili nováčci - Dujmovič, Kisenkov a Jakubko, odešli bratři Kombarovovi, ví se o zájmu o Timoščuka, takže sestava Miodara Božoviče může prodělat zemětřesení. A to i vzhledem k tomu, že Dinamo okupuje jedenáctou příčku, což určitě nesouhlasí s proklamovanými cíli vedení.

Lokomotiv má podobné potíže. Ucelená hra týmu prostě a jednoduše chybí. Projevilo se to i v zápase Evropské ligy proti švýcarskému Lausanne. Bez gólů Alexandra Alijeva železničáři vyhrávají jen velmi těžko.

"Brankaři se jeho střely bojí. A strach, ten je horší, než soupeř," řekl před zápasem Božovič. "Náš brankář poslední dny nespí. Na tréninku mi řekl, že pořád přemýšlí o Alijevových střelách. Ale myslím si, že je lepší přemýšlet o vítězství. I když je pravdou, že samo od sebe k nám nepříjde."

Na moskevské derby se nejspíš přijde podívat trenér ruské reprezentace Dick Advocaat, jelikož k zápasu nastoupí několik ruských reprezentantů. Domácím nepomůže diskvalifikovaný Chochlov a zraněný Fernández, na druhé straně budou určitě chybět marodi Baša, Wagner a Charles.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Wilkshire, Kolodin, Epureanu, Lomić - Samedov, Dujmović, Semšov, Česnauskis - Voronin, Kurányi
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Šiškin, Rodolfo, Burlak, Janbajev - Glušakov, Tarasov, Alijev, Torbinskij - Maicon, Syčev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rubin Kazaň - FK Saturn  (neděle 16:30)
Zkrocený Rubin přivítá na svém hřišti Saturn, který je i přes prohru v Rostovu dobře nastartovaný.

Ruský šampión nedávno odmítl nabídku Spartaku na koupi brankaře Ryžikova a tak se zdá, že zkušený gólman zůstane do konce sezóny v kazaňském klubu. Na oficiálních stránkách Rubinu se objevilo prohlášení hlavního trenéra Kurbana Berdyjeva: "V posledních dnech se znásobily spekulace na téma přestupní politiky Rubinu. Všechny tyto spekulace vytvářejí nechtěný rozruch kolem Rubinu a mezi jeho fanoušky."

"Abych ukončil takové spekulace, chtěl bych říct následující. Minimálně do konce roku nikdo z předních hráčů tým neopustí. Navíc se chceme posilnit před startem Ligy mistrů a práce v tomto směru neustává ani na chvíli. Potřebné finanční zdroje vedení klubu má k dispozici."

Saturn pustil svou hlavní ofenzivní zbraň Martina Jakubka, jenž se stěhoval do moskevského Dinama. Do tréninkového procesu se vrátil obránce černomodrých Alexej Igonin, který byl zraněn v zápase se Sibirem a následně vynechal duel s Rostovem.

Berdyjev nemůže počítat s diskvalifikovanými Murawskim a Césarem Navasem a zraněnými Fatihem Tekke a Šaranovem. V sestavě Saturnu se opět neobjeví Nachušev a Topić.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Kalešin, Orechov, Salukvadze, Ansaldi - Bystrov, Sibaya, Noboa, Kasajev, Gökdeniz Karadeniz - Medveděv
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Rebrov - Angbwa, Zelăo, Gračev, Němov - Ivanov, Mahmudov, Jevsejev, Sapeta, Karjaka - Kiričenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 8.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Alanija Vladikavkaz - Anži Machačkala  (neděle 18:45)
Osmnácté kolo ruské Premier ligy završí kavkazské derby mezi Alaniji a Anži.

Tento zápas lze bez okolku nazvat bitvou o přežití, vždyť se jedná o duel dvanáctého týmu s týmem třináctým a rozdíl mezi Amkarem a Křídly Sovětů není až tak propastný. Vladikavkazci se nedávno posílili o nejlepšího střelce Nižního Novgorodu, jednatřicetiletého Alexandra Tichonoveckého. Krom toho Alanija čeká na příchod pětadvacetiletého útočníka danského AGF Aarhus a reprezentanta Liberie Dioha Williamsa.

Hlavní trenér Anži Gadži Gadžiev před zápasem zhodnotil šance svého týmu na vítězství: "Souboj s Alaniji pro nás může být mnohem důležitějším, než zápas s CSKA a to kvůli tomu, že se nacházíme na podobných pozicích," prohlásil trenér na tiskovce.

"Alanija nevypadala vůbec špatně a byla dostatečně agresivní v posledním zápase venku. Stejně jako my tam ztratili body, to přidává na emocích, tvrdosti a významu následujícímu zápasu. Nemyslím si, že budou nějaké významné změny v sestavě, i když nevylučuji některé kosmetické úpravy. Porážka v posledním zápase nás nezlomila, velkým rozdílem prohrávají i velké týmy," dodal Gadžijev.

Alanija nemůže spoléhat na diskvalifikované Bibilova a Mašukova, zranění jsou Dadu a Nizamutdinov. Soupeř pak nepošle na hřiště zraněného Holendu a Strelkova.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 5.00
více informací
Spartak Moskva - Tom Tomsk  (sobota 14:00)
Posílený Spartak Moskva se netradičně na stadionu Lokomotiv utká proti Tomi Tomsk.

Spartak po nepovedeném jaru výrazně posílil mužstvo. Červenobílí přivedli Pareju z Espanyolu, McGeadyho, Dmitrije a Kirilla Kombarova a brankáře Belenova. Proti Tomsku se v sobotu představí obránce Pareja a záložník Dmitrij Kombarov. Ir McGeady se ještě adaptuje a Kirill Kombarov je na marodce.

Hostující Tomsk není před utkáním v ideální formě ani složení. Tomiči uhráli z posledních šesti ligových zápasů pouhé čtyři body a jsou osmí. Navíc bude kouč Nepomnjaščij postrádat dva stabilní členy základní sestavy, diskvalifikovaného Charitonova a útočníka Dzjubu, který je hráčem Spartak a po dohodě obou klubů nenastoupí.

Zápas začíná v sobotu od 14:00 SEČ pod taktovou sudího Eduarda Malého z Volgogradu.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Pesjakov - Paršivljuk, Suchý, Pareja, Ivanov - Baženov, Šešukov, Ibson, Alex, D.Kombarov - Welliton.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Smirnov, Džiojev, Jokič, Gultjajev - Klimov, Mičkov, Kim Nam-Ill, S.Kovalčuk, Chataženkov - Kornilenko.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Křídla Sovětů Samara - Těrek Groznyj  (sobota 17:00)
Stadion Metallurg bude v sobotu dějištěm utkání 18. kola ruské Premier Ligy mezi domácími Křídly Sovětů a hostujícím Těrekem Groznyj.

Předposlední Křídla Sovětů pod novým trenérem Tarachanovem ještě nevyhrály, avšak také nevyhrály. Samara drží čtyřzápasovou šňůru remíz v řadě.

Jediným marodem před sobotním duelem je kapitán Ruslan Adžindžal.

Hosté přicestují k řece Volze bez tvůrce hry Georgijeva a také formy na hřištích soupeřů. Tam svěřenci trenéra Bajdačného uhráli pouze pět bodů za jednu výhru a dvě remízy.

V sobotu na stadionu Metallurg od 17:00 SEČ, řídit jej bude sudí Jurij Baskakov z Moskvy.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Djordjevič, Belozerov, Budylin - Samsonov, Bober, Kovba, IVanov, Kuzněcov - Savin.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Ferreira, Edijev, Jatčenko - Arce, Essame, Mauricio, Lachijalov - Bracamonte, Asildarov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.10 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Spartak Nalčik  (pátek 19:00)
Na úvod 18. kola Premier Ligy proti sobě postaví dva adepti na pohárové umístění FK Rostov a Spartak Nalčik.

Jde o hodně, oba týmy od sebe v tabulce dělí tři body. Rostov je pátý, Nalčik čtvrtý. Domácí navíc mají obrovskou motivaci oplatit kavkazskému celku jarní debakl 5:2.

"Máme reálnou šanci se posunout na čtvrté místo, pokud porazíme Spartak Nalčik," je si vědom brankář Rostova Amelčenko, který byl hlavním strůjcem vítězství v minulém kole nad Saturnem. Jižané vyhráli 2:0, běloruský gólman vytáhl několik parádních zákroků a dokonce chytil penaltu.

Rostov má, jak už je poslední týdny zvykem, hodně absencí v kádru. Kvůli červené kartě dostal třízápasový trest Blatnjak, rodinné problémy řeší Ghionea a na marodce jsou Valikajev, Ivanov, Kalačev,Hong Young - Jo a Čerkes. Na debut je naopak připravena nová posila z Metalurgu Doněck Čavdar Jankov.

Skromný Nalčik v boji o evropské poháry přišel o další oporu. Bohaté Dinamo zlákalo do svých řad obránce Vladimira Kisenkova, za něj bělomodří zaplatili kavkazskému Spartaku 500 tisíc eur.

Na hostování z CSKA se v nejbližších dnech v Kabardino-Balkariji objeví útočník Ricardo Jesús. Brazilec v Nalčiku působil v roce 2007 a vsítil devět ligových branek, v dresu Armějců se ale nedokázal prosadit.

Souboj o čtvrté místo začíná v 19:00 SEČ pod taktovou hlavního sudího Vjačeslava Charlamova z Moskvy.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Chaguš, Okoronkwo, Živanovič, Andjelkovič - Pavlenko, Prošin, Kulčij, Gatskan, Lebeděnko - Adamov.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Vasjanovič, Vasin, Džudovič, Jovanovič - Šanicin, Golič, Koncedalov, Siradze, Leandro - Ďaďun.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.22 - 2.70 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad16124026:740
2.CSKA Moskva16103328:1333
3.Rubin Kazaň1796218:733
4.Spartak Nalčik1794425:1831
5.FK Rostov1791719:2228
6.Lokomotiv Moskva1765622:1823
7.Spartak Moskva1665523:2023
8.Tom Tomsk1764722:2522
9.Těrek Groznyj1756616:1521
10.Dinamo Moskva1648417:1720
11.FK Saturn1755712:1520
12.Anži Machačkala1754817:2119
13.Alanija Vladikavkaz1753916:2518
14.Amkar Perm17431011:1915
15.Křídla Sovětů Samara1726910:2412
16.Sibir Novosibirsk17231223:399
Zbývající zápasy
21.08. 12:00Zenit Petrohrad - CSKA Moskva (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na jedničku Rostova je pěkný kurs...

Reagovat
Pipo123

ten Nalčik vyzerá byť sympatický tým

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to je, ale na evropské poháry už to nevidím ani náhodou. Krasnožan musel překopat celou obranu, z čtveřice Kisenkov, Džudovič, Amisulaševili, Filatov, už je tam pouze Džudovič....Nalčiku dochází dech a vidím to tak na sedmé místo....

Reagovat
smazaný uživatel

"Saturn pustil svou hlavní ofenzivní zbraň Martina Jakubka"

...no nevim, z lavicky rozhodne hlavni ofenzivni zbran nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak tohle není až tak z mojí hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

Jezis to si ty? ja si rikal co tady mame za novyho prispivovatele

Reagovat
smazaný uživatel

to víš, sázka

Reagovat
kubys

U Rubinu není tip EF, čím to.

Reagovat
smazaný uživatel

rozklikni si ten zápas

Reagovat
kubys

No to jsem si rozklikl, ale já to chci na hlavní straně.

Reagovat
smazaný uživatel

Arbiter je srab ....ja myslim, ze by zrovna tady mohlo bejt nejaky prekvapeni. A na Dinamo bych se nebal zkusit jednicku. S tim nadupanym muzstvem by to uz bylo neuveritelny aby neco neuhrali konecne a Loko je fakt zoufaly. Nebej Alijeva, tak hrajou snad o udrzeni...

Reagovat
kubys

Nevím, já ty fízly nemám rád, je fakt, že ten jejich TOP tým by už měl zabrat, ale čím déle se budou plácat v polovině tabulky, tím lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste co se tyce toho Alijeva...tak ted koukam na cisla a z 22 golu Lokomotivu dal 12 golu Alijev a z toho drtiva vetsina z primaku. Fakt zoufala bilance pro muzstvo, ktery melo bejt jednim z hlavnich adeptu na boj o titul...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš to nadupané mužstvo, co okupuje 11. příčku? Nemyslím si

Reagovat
smazaný uživatel

Individualne je ten tym ohromne silnej. Ted konecne maj i kvalitniho hrotovyho utocnika kdyz prisel Kuranyi, ted prisly dalsi posily co si pro sebe pral uz trener Bozovic (hlavne Kisenkov je podle me pro Dinamo vybornej hrac), kterej je vybornej trener. Verim, ze se to jeste vsechno sehraje a pude nahoru. Budou hrat urcite o pohary, uz dnesni vitezsvi by je posunulo na 6. misto.

...a kdy jindy se chytit, nez proti marnymu Lokomotivu

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

jo, souhlasím, že se to sehraje, jenže to opravdu bude potřebovat nějaký čas. Navíc kvalita jednotlivců ještě kvalitu celku nedělá Podle mě remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Zachvilku uvidime, uz se na zapas tesim

Reagovat
smazaný uživatel

No nerikal sem to? .....Loko si jeste ani neprdlo....

Reagovat
smazaný uživatel

no jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele