Ruská Premier Liga - preview 14. kola

18.06.2011, 08:26
Previews
Ve 14. kole Premier Ligy může moskevské CSKA potvrdit svou suverenitu na hřišti posledního Nalčiku. O tři body bude jistě usilovat také druhý Zenit, který se představí v Novgorodu. Těrek Groznyj se po nepovedených zápasech pokusí rehabilitovat proti Samaře, avšak už bez kouče Gullita.
Dinamo Moskva - Tom Tomsk  (sobota 14:30)
Čtrnácté kolo Premier Ligy načnou týmy ze středu tabulky. Sedmé Dinamo přivítá desátý Tomsk. Oba týmy chtějí do osmičky. Máme se na co těšit.

Dinamo v minulém kole prohrálo vysoko 0:3 na půdě Rubinu Kazaň. Vzhledem k tomu, že Rubin má výborný tým a prohrál naposled v pátém kole, to není nic strašného. Tým Sergeje Silkina tak prohrál první zápas jeho vedením. Důvodem k této porážce byla jistě i neúčast Kevina Kurányiho, kterého trápilo zranění, a kvůli kterému odcestoval i do Německa. Na tento zápas bude však připraven.

Tomiči v minulém kole zachraňovali bod proti Spartaku za pět minut dvanáct. V nastavení bod trefil Maxim Kannunikov, který je tak ve výborné formě. Tomsk se navzdory finančním problémům drží v příjemném středu tabulky a produkuje sympatický fotbal. Hlavní podíl na tom mají středopolaři Golyšev a Sabitov. Vedení Tomsku se navíc rozhodlo pomoci obětem přírodní pohromy v Japonsku a vzalo deset chlapců ve věku třináct až šestnáct let k sobě do tréninkového centra. Hráči si tak užili chvíli volna s malými Japonci.

Zápas začne v 14:30 CET a bude ho řídit pan Kazmenko z Rostova.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.44 - 4.10 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amkar Perm - Anži Machačkala  (sobota 14:30)
Amkar ve 14. kole přivítá silnou Machačkalu. Oba týmy budou chtít zvítězit. Permiči se chtějí odpoutat od posledních pozic a potvrdit dobrou herní formu. Anži chce odčinit porážku z Moskvy.

Amkar v minulém kole udolal Těrek Groznyj a nepřímo tak odvolal kouče Gullita z funkce. Lví podíl na tom měl centrující Pejev a vlastenec Omeljančuka z 90. minuty. Zajímavá situace v klubu z Uralu panuje v útoku. Záložní a obranná řada se prakticky nemění, ale útočná formace, ta je jako jarní počasí. Trenér Rachimov ne a ne najít správně složení. V dnešním utkání je možné, že zase posadi Džaloviče a místo něj vyběhne aktivní Ristič, který by si s Burmistrovem mohl sednout. Mužstvo jinak svými výkony opět táhne výborný Pejev. Permu by nikdo chybět neměl.

V Dagestánu se mají opět z čeho radovat. Válkou a mafií sužovanou zemi táhne za lepším světlem fotbalové Anži. Tento tým vedený Gadžim Gadžijevem okupuje přední příčky Premier Ligy a s poháry to myslí vážně. V minulém kole však Machačkala nestačila na CSKA a odvezla si výprask. Avšak všechno zlé je k něčemu dobré. Mužstvo aspoň spadne zpátky na zem a pravděpodobně se vrátí k defenzivnějšímu stylu, se kterým slavilo úspěchy. Na hrotu by neměl chybět český bomber Holenda, kterému ubyl konkurent. Brazilec Tardelli se totiž zranil a odcestoval zpátky do Brazílie na léčení.

Zápas začne v 14:30 a bude ho řídit pan Karasejev z Moskvy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.00 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Nalčik - CSKA Moskva  (sobota 16:45)
Poslední Spartak Nalčik přivítá s novým trenérem rozjeté CSKA Moskva. Je vůbec v silách domácího outsidera porazit moskevský velkoklub? Minimálně soupeři CSKA v bojích o nejvyšší příčky věří, že ano.

Nalčiku se pod vedením kouče Ještrekova vůbec nedařilo. Kavkazský Spartak uzavírá tabulku s pouhým jedním vítězstvím na kontě, navíc hned v prvním kole proti Křídlům Sovětů. Od té doby začal půst Nalčanů, který trvá už tři měsíce. Vedení Spartaku se tak odhodlalo k ráznému kroku a Ještrekova odvolalo. Místo něj usedl na lavičku Sergej Tašujev. "Jsem fanoušek stylu Barcelony, kontrola míče, rychlá hra. K tomuto stylu budu hráče nutit," řekl nový muž na lavičce Nalčiku. Domácímu týmu bude chybět pouze zraněný srbský zadák Jovanović.

CSKA Moskva v minulém kole porazilo silnou Machačkalu 3:0 a trenér Sluckij si mnul ruce. "Byl to jeden z nejlepších zápasů CSKA nejen v této sezoně, ale i za dobu mého působení v CSKA." Armějci vedou tabulku o dva body a mají zápas k dobru. Navíc se do herní pohody vrátil Brazilec Vágner Love a s trenérem se udobřil Dzagojev, který je v posledních týdnech opět důležitou součástí sestavy.

Marodka CSKA Moskva čítá tři jména. Ščennikova, Gonzáleze a nově i Necida. Český reprezentant půjde na operaci předního křížového vazu a nezahraje si přibližně půl roku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 4.25 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Těrek Groznyj - Křídla Sovětů Samara  (sobota 16:45)
Grozenský Těrek se pokusí vrátit fanoušky na svoji stranu v zápase proti Křídlům Sovětů. Hraje se o šest bodů, oba týmy se totiž topí v sestupových vodách. Těrek je čtrnáctý, Křídla Sovětů patnácté.

Těrek se po týden staré prohře na hřišti Amkaru rozešel ve zlém s holandským koučem Ruudem Gullitem. Vedení klubu bývalého slavného fotbalistu nařklo s nedostatečného zápalu pro práci v klubu, v sáhodlouhém prohlášení na oficiálních stránkách mu vytýkalo plno věcí a nakonec s ním rozvázalo kontrakt. Frustrovaný Gullit nedávno reagoval dosti podrážděně na telefonát novináře Sovětského sportu. "Už mě neobtěžujte," hlesl do telefonu.

"Je to humorné, vyhodili by mě, i kdybychom vyhráli," ušklíbil se Gullit po vyhazovu z Těreku. Dočasným trenérem byl jmenován hrající Argentinec Hector Bracamonte. Nyní Těrek jedná o nástupci Gullita, vrátit by se mohl Anatolij Bajdačnyj, který mužstvo vedl minulou sezonu.

Nedaří se ani Křídlům Sovětů, ale možná se blýská na lepší časy. Mužstvo z břehu Volgy minulé kolo porazilo silnou Kubaň a odlepilo se z posledního místa v tabulce. Trenér Tarchanov měl pro své svěřence jen slova chvály, protože kvůli marodce musel lepit sestavu, jak se jen dalo. Ani do Grozného neletělo několik důležitých hráčů. Doma zůstali zranění Callagov, Kuzněcov, Mološ, Escobar a Zverev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.70 - 5.25
více informací
Volga Nižnij Novgorod - Zenit Petrohrad  (sobota 16:45)
Volga před utkáním proti Zenitu Petrohrad odvolala trenéra. Domácí mužstvo se rozloučilo s Gruzíncem Omari Tetradzem, který odvolání nesel těžce. Nestabilita uvnitř Volgy jen hraje do karet hvězdami nabitému petrohradskému týmu.

Tetradze v prohlášení vyčetl vedení Volgy neochotu přivést mu hráče, které v zimním přestupním období požadoval. Podle něj tým nemá bez angažovaných posil hrát v první polovině tabulky, jak klub zamýšlel. Vytkl také klubu z Nižního Novgorodu neadekvátní tréninkové podmínky na umělé trávě, které zapříčinily zranění některých klíčových hráčů. "Neřekli mi ani konkrétní důvod odvolání," hořekoval Tetradze.

Zenit Petrohrad v minulém kole mistrovskou hru proti Rostovu, který rozstřílel 4:0. Nelze však vysoké vítězství přeceňovat, v minulých kolech se svěřencům trenéra Spallettiho příliš nedařilo, a navíc je Rostov letos opravdu slaboučký. Momentálně je Zenit na druhém místě, dva body za vedoucím CSKA. Armějci mají zápas k dobru.

Marodka Zenitu čítá před zápasem na hřišti Volgy čtyři jména. Jsou na ní Hubočan, Bystrov, Aňukov a Širokov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.25 - 4.10 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Kubaň Krasnodar - FK Krasnodar  (sobota 18:00)
Krasnodarské derby přichystalo 14. kolo ruské Premier Ligy. Domácí Kubaň "hostí" FK Krasnodar. Slovo hostí je v uvozovkách proto, že oba týmy hrají na stejném stadionu.

Krasnodarské derby by mohlo přinést parádní podívanou a především zaplněný stadion. Převahu v hledišti budou mít určitě fanoušci Kubaně, kteří mají na rozdíl od FK Krasnodaru, založeného před pár lety, rozsáhlou fanouškovskou základnu.

Trenér zelenožlutých Dan Petrescu před zápasem prohlásil: "Pokud se bavíme o situaci v tabulce, tak jsme favorité, ale pokud se bavíme o momentální formě, je favoritem Krasnodar. Vstřelil v posledních dvou zápasech sedm branek a získal šest bodů, nabral formu. Obecně si myslím, že v derby mají oba týmy srovnatelné šance na úspěch."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lokomotiv Moskva - Spartak Moskva  (sobota 19:00)
Opravdovou lahůdku nabídne sobotní program Premier Ligy. Střetnou se totiž dva odvěcí rivalové a týmy ze špičky tabulky. Lokomotiv se pokusí dotáhnout na první CSKA, Spartak se zase chce přiblížit zpátky k pohárům.

Železničáři v minulém kole doslova udolali poslední Nalčik. Utkání nabídlo dva góly v úvodu zápasu a dva góly Loka v nastavení. Mezitím panoval klid zbraní. Prozatimní trenér Maminov si tak připsal první výhru na lavičce Moskvanů. Navíc si pochvalioval nasazení svých hochů a v týdnu vyzval na webu všechny fnaoušky, aby šli podpořit mužstvo na stadion s tím, že hoši už na nic jiného nemyslí. V kabině Lokomotivu bude tak před zápasem velké napětí. Tým by měl být kompletní. Djibi Fall sice v týdnu trénoval individuálně, i on ale měl by být fit.

Naopak Spartak není v moc dobrém rozpoložení. Tým ztratil vítězství na půdě Tomsku v posledních sekundách. Navíc se ukázalo, že zranění McGeadyho je vážnějšího charakteru a Ir bude chybět zhruba dva měsíce. Má neurčié problémy s nohou, operace však prý nění nutná. Dalšími marody byli Welliton s obráncem Šešukovem, ale ti již ve čtvrtek trénovali s družstvem a jejich start není vyloučený. Naopak otazník visí nad startem Ariho a Makejeva, kteří celý týden trénovali individuálně. Karpin má tak co dělat. Nepotěší ho ani Marek Suchý, který zápolí na ME v Dánsku. Zkrátka Spartak na tom není nejlépe. Z posledních třech zápasů vyválčil dva body. A to je málo....

Zápas začne v 19:00 CET a bude ho řídit Pan Lajuškin, rodilý Moskvan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Rostov - Rubin Kazaň  (sobota 19:00)
Sobotní program uzavřou týmy z opačných pólů tabulky. Bídný Rostov přivítá výborně hrající Kazaň.

Rostov je na tom špatně. V minulém kole schytal děsivou prohru 0:4 na půdě Zenitu. To vypovídá o celkovém obrazu týmu z jížního Ruska. Špatná defenziva a ještě horší útok. Tým navíc ztratil tuniského záložníka Boussaidiho, který si zlomil ruku a jeho start je vyloučený. Dalším znakem hry Rostova jsou fauly. V Petrohradě jich bylo mnoho, proto v dnešním zápase budou chybět klíčoví hráči Adamov s Chagušem, k nim přibyde ještě Cholchov. Nic moc...

Rubin po nevýrazném začátku ligy nabírá druhý dech, nepohrál již 8 zápasů v řadě a v minulém kole navíc vyparáskal oslabené Dinamo 3:0. Má to však vadu na kráse. Góly nestřílejí útočníci. V minulém kole se třeba trefili dva stopeři. To může být nevýhda. Ďaďunovi to moc nejde. Navíc bude Berdyjevovi chybět kapitán a klíčový záložník Noboa, kvůli reprezentaci Ekvádorů na mistrovstí Jižní Ameriky. Uvidíme, jak se s tim mužstvo popere. Nahradit by ho mohl Alan Kasajev.

Zápas začne v 19:00 CET a bude ho řídit pan Jegorov ze Saransku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.30 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.CSKA Moskva1274124:925
2.Zenit Petrohrad1365223:1223
3.Lokomotiv Moskva1364322:1322
4.Anži Machačkala1364312:1122
5.Rubin Kazaň1356218:1021
6.Kubaň Krasnodar1363415:1221
7.Dinamo Moskva1355316:1720
8.Spartak Moskva1353512:1518
9.FK Krasnodar1345415:1717
10.Tom Tomsk1336414:1915
11.Amkar Perm1343611:1715
12.Volga Nižnij Novgorod1241714:1313
13.FK Rostov1333715:2112
14.Těrek Groznyj133379:1712
15.Křídla Sovětů Samara132568:1711
16.Spartak Nalčik1316611:199

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes je asi nejzajímavější duel Lokomotiv - Spartak a samozřejmě Krasnodarské derby. Zajímalo by mě, který zápas dává Nova Sport (nikde se to nedá zjistit - jijich stránky, jinde na netu, teletext ani epg)

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiv - Spartak .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele