Ruská Premier Liga - preview 13. kola

17.07.2010, 08:27, aktualizováno 19.07.2010, 08:24
Previews
CSKA Moskva v posledních kolech ztratil na vedoucí Zenit, proto potřebuje naplno zabrat. Armádní tým jede na půdu Samary, která je na posledním místě tabulky. Ve druhém nedělním utkání změří síly Saturn a překvapení sezóny Nalčik.
Křídla Sovětů Samara - CSKA Moskva  (pondělí 18:00)
Tápající Křídla Sovětů se pokusí před vlastním publikem na stadionu Metallurg zaskočit favorizované CSKA Moskva. Pokud chtějí mít hosté na dosah vedoucí Petrohrad, musí v Samaře naplno bodovat.

Domácí Samara prohrála poslední tři ligová kola v řadě a propadla se na poslední místo. Volžané se kvalitou armádním klubu nemůžou rovnat, spoléhat budou na osvědčené domácí prostředí, kde uhráli sedm z osmi letošních bodů.

Zvláštní příchuť bude mít duel pro kouče CSKA Leonida Sluckého, ten právě před příchodem do Moskvy dva roky v Samaře působil.

Sluckij bude postrádat diskvalifikovaného Šemberase a zraněného Aldonina. Místo nich nastoupí dva z trojice Rahimić, Mamajev a Honda. Posledně jmenovaný se vrátil po úspěšném mistrovství světa, kde reprezentoval Japonsko. Jeho návrat do sestavy bude velkým posilněním pro Armějce.

CSKA se příliš nevydařilo minulé utkání proti Saturnu, další zaváhání proti outsiderovi si nemůže dovolit. Tím spíš, když konkurenti v boji o titul Rubin Kazaň a Zenit Petrohrad o víkendu nezaváhali.

Na stadionu Metallurg se očekává bouřlivá atmosféra, přicestovat by mělo až pět tisíc fanoušků CSKA Moskva.
Křídla S. - pravděpodobná sestava:
Lobos - Callagov, Djordjevič, Belozerov, Budylin - Samsonov, Taranov, Petrovič, Gridněv, Tkačov - Strelkov.
CSKA Moskva - pravděpodobná sestava:
Akinfejev - Odiah, V.Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Krasić, Mamajev, Honda, González - Dzagojev - Guilherme.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.00 - 4.10 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Saturn - Spartak Nalčik  (pondělí 18:45)
Čtrnáctý Saturn hostí v závěrečném utkání 13. kola Premier Ligy čtvrtý Spartak Nalčik.

Saturn se po letní pauze ukázal ve velmi dobrém světle, když ve dvanáctém kole pořádně potrápil CSKA. Mimozemšťané nakonec brali bod, a kdyby vyhráli, nikdo by se nemohl divit.

Hostům se po letní přestávce také povedl vstup do soutěže, doma porazili Spartak Nalčik 2:1. Stínem ale bylo vážné zranění Filatova a vyloučení Džudoviče, který tak bude chybět i v pondělí. Domácí postrádají Kovela, Kuzmičeva a Parfenova.
FK Saturn - pravděpodobná sestava:
Kinský - Angbwa, Zelao, Igonin, Nachušev - Ivanov, Sapeta, Jevsejev, Machmudov, Karjaka - Kiričenko.
Spartak Nalčik - pravděpodobná sestava:
Fredrikson - Leandro, Vasin, Kisenkov, Plijev - Šanicin, Koncedalov, Siradze, Geterijev, Bikmajev - Ďaďun.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tom Tomsk - Anži Machačkala  (neděle 14:00)
Tom Tomsk letos bojuje o evropské poháry, minulý týden klopýtl v Permu a trochu se propadl tabulkou, nápravu může sjednat v neděli proti Anži Machačkale.

Statistika vzájemných utkání favorizuje domácí Tomsk, oba týmy se střetly celkem čtyřikrát v druhé lize a vždy zvítězili hostitelé.

Anži se po dobrém vstupu do ligy zadrhla a na vítězství v lize čeká už sedm zápasů a nebezpečně se přibližuje sestupovým vodám. Domácí mají opačné starosti, případný bodový zisk je může přiblížit první pětce.

Na straně Tomičů bude chybět diskvalifikovaný Andrej Ivanov, který se mohl se sibiřským mužstvem proti Anži rozloučit, v srpnu se totiž vrací z hostování do Spartaku Moskva. Hosté postrádají Ivanova s Holendou.
Tom Tomsk - pravděpodobná sestava:
Parejko - Gultjajev, Jokić, Smirnov, Skobljakov - Klimov, Mičkov, S.Kovalčuk, Charitonov - Kornilenko, Dzjuba.
Anži Machačkala - pravděpodobná sestava:
Abajev - Šukjurov, Peković, Tagirbekov, Kvirkvelija - Agalarov, Kebe, Corajev, Bakajev, Žosan - Gadžibekov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Těrek Groznyj - Amkar Perm  (neděle 16:45)
Těrek Groznyj hostí na stadionu Sultana Bilimchanova Amkar Perm. Oběma týmům se v minulém kole dařilo odlišně, zatímco Těrek venku nestačil na Spartak Nalčik, Perm gólem v devadesáté minutě udolala silný Tomsk.

Těrek minulý víkend podlehl Spartaku Nalčik 2:1 a trenér Anatolij Bajdačnyj měl výtky především k obraně. "První poločas jsme odehráli špatně, druhý o trochu lépe. Děláme především mnoho chyb v obraně, hledáme varianty pro posilnění na těchto postech."

Jednoho z pilířů obrany bude Bajdačnyj opět postrádat, na marodce je stále Omeljančuk. Druhým marodem je Bulhar Blagoj Georgijev.

Dvanáctý Perm se ve 12. kole proti Tomsku trochu odpoutal od sestupem ohrožených míst v tabulce, vítězství 2:1 zařídil gólem v 90. minutě mladík Kolomejcev, kterého si trenér Rašid Rachimov vytáhl z dublu.

Permu stejně, jako v minulých sezonách dělá problém střílení branek, lapálie uralského mužstva v útoku by mohl zanedlouho vyřešit odchovanec Amkaru Jevgenij Savin. Ten se v současnosti trápí v Křídlech Sovětů. Zájem na přestupu mají všechny tři strany, v nejbližších dnech by mohl být tranfer oficiálně dotažen.
Těrek Groznyj - pravděpodobná sestava:
Dikan - Ucijev, Haimović, Ferreira, Jatčenko - Arce, Mauricio, Gvazava, Lachijalov - Bracamonte, Asildarov.
Amkar Perm - pravděpodobná sestava:
Narubin - Sirakov, Čerenčikov, Bělorukov, Gaál - Pejev, Kněžević, Kolomejcev, Grišin - Kušev, Volkov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lokomotiv Moskva - Alanija Vladikavkaz  (neděle 18:30)
Lokomotiv Moskva bude potvrzovat formu proti Alaniji Vladikavkaz. Železničáři vyhráli poslední dvě ligová utkání a po katastrofálním vstupu do sezony se výrazně posouvají tabulkou vzhůru.

V současnosti je Lokomotiv šestý, a pokud v nedělním utkání uspěje, může se posunout na pohárové páté místo před FK Rostov.

Lokomotiv je jasným favoritem utkání, o čemž svědčí i statistiky. Alanija Vladikavkaz zde nikdy nevyhrála, v sedmi posledních soubojích v Čerkizově dokonce neuhrála ani bod. Loko navíc letos ztratilo doma body pouze jednou, zatímco Leopardi venku už čtyřikrát prohráli.

Ani v tomto utkání se pravděpodobně neobjeví v základní sestavě Dmitrij Syčov, trenér Sjomin se ho v minulém kole rozhodl kvůli nepřesvědčivým výkonům posadit na lavičku a tento tah se vyplatil.

Na obou stranách je svorně jedna kádrová ztráta, domácímu Lokomotivu chybí distancovaný Dujmovič, ze stejného důvodu chybí hostům Gnanou.
Lokomotiv Moskva - pravděpodobná sestava:
Guilherme - Kuzmin, Asatiani, Rodolfo, Janbajev - Torbinskij, Tarasov, Alijev, Glušakov - Maicon, Traore.
Alanija Vladikavkaz - pravděpodobná sestava:
Keržakov - Mamach, Rotenberg, Ivanov, da Costa - Stojanov, Mašukov, Gabulov, Florescu, Marenič - Kuzněcov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zenit Petrohrad - Sibir Novosibirsk  (sobota 16:45)
V Petrohradu se v rámci 13. kola Premier Ligy poperou o body domácí Zenit a Sibir Novosibirsk. Utkají se týmy z opačných břehů tabulky, zatímco Petrohrad je první, Sibir se krčí na předposledním místě. Favorit utkání je tak jasný.

"Je velmi těžké hrát fotbal, když ručička teploměru ukazuje 35 stupňů. Ale jsme profesionálové, musíme jít na hřiště. Tady v Rusku je to extrém, buď je příliš horko, nebo příliš zima. Pokud chceme vyhrát ruskou ligu, je třeba hrát v těchto podmínkách," reagoval záložník Zenitu Danko Lazović na enormní teploty, které nyní v Rusku panují.

Se Sibirí má Petrohrad čerstvou zkušenost, v nedávném finále ruského poháru zvítězil Zenit na penalty a celou soutěž ovládl.

Trenér Spalletti má všechny hráče zdravé, do sestavy by se měl po krátkém odpočinku vrátit i portugalský záložník Danny.

Hostující trenér Kriušenko hříšníka Mološe a zraněné Vasiljeva a Zinovjeva. Utkání začíná na stadionu Petrovskij v 16:45 SEČ. Hlavním sudím je pan Turbin z Moskvy.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Malafejev - Aňukov, Lombaerts, Križanac, Hubočan - Bystrov, Denisov, Zyrjanov, Lazović - Danny - Keržakov.
Sibir Novosibirsk - pravděpodobná sestava:
Kowalewski - Valentić, Buchrjakov, Filipenko, Aravin - Astafjev, Makarenko, Šulenin, Čížek - Ševčenko, Medvěděv.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.50 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dinamo Moskva - FK Rostov  (sobota 19:00)
Dinamo Moskva hostí ve vyhnanství v Chimkách FK Rostov. Hraje se o šest bodů, právě Rostov pravděpodobně bude konkurentem bělomodrým v bojích o evropské poháry. Dinamo je deváté, Rostov pátý.

Ani úspěšný stratég Miodrag Božovič zatím není schopen nastartovat spící Dinamo. To pod ním vyhrálo pouze jednou. Černohorec netrpělivě vyhlíží otevření letního přestupního okna, především góly, které se slibuje od hvězného útočníka Kevina Kuranyiho, Dinamu chybí.

Dres bělomodrých už letos neoblékne mladý útočník Fedor Smolov. Talent Moskvanů odchází na roční hostování do Feyenoordu Rotterdam.

Hosté vstoupili do sezony s pohárovými ambicemi a ty se jim zatím daří naplňovat. Případný bodový zisk v Moskvě by byl pro Jižany další výrazný krok v cestě za velkým úspěchem.

Trenér Protasov bude v Chimkách postrádat vykartovaného Gackana a zraněné Ivanova s Kalačjovem. Jeho protějšek Božovič pouze hříšníka Epureaneho.
Dinamo Moskva - pravděpodobná sestava:
Gabulov - Kowalczyk, Kolodin, Fernandez, Granat - Samedov, Chochlov, Semšov, Ropotan, D.Kombarov - Voronin.
FK Rostov - pravděpodobná sestava:
Amelčenko - Čerkes, Živanovič, Okoronkwo, Andjelković - Akimov, Kulčij, Valikajev, Pavlenko, Lebeděnko - Adamov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spartak Moskva - Rubin Kazaň  (sobota 19:00)
Ruští velikáni Spartak Moskva a Rubin Kazaň v přímé konfrontaci, tento tahák nabízí 13. kolo ruské ligy. Loňský mistr a vicemistr v letošní sezoně zrovna nezáří. Domácí Spartak je až osmý, úřadující mistr z Kazaně třetí se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Petrohrad.

Spartak Moskva zažívá krušné chvíle, červenobílí prohráli poslední dvě ligová utkání a propadli se až na osmé místo. Červenobílým navíc bude chybět zraněný nejlepší střelec, sedmigólový Welliton.

Před Ligou mistrů Spartak potřebuje posílit, což avizuje i trenér Karpin. Alternativ v ofenzívě je málo a obrana rovněž zrovna nejjistějším dojmem nepůsobí. Zatím se však v souvislosti s moskevským klubem žádné nové tváře neskloňují.

Rubinu Kazaň se přes letní pauzu znatelně zúžila marodka a hned to bylo na hře týmu trenéra Kurbana Berdyjeva znát. Mistr v minulém kole porazil Křídla Sovětů 3:0. Smůla na zranění se však Kazaň drží dál, ve zmiňovaném utkání si zlomil žebro obránce Vitalij Kalešin. Turek Fatih Tekke si uprostřed týdne v ruském poháru proti Volgar Gazprom poranil koleno. Do sestavy Rubinu se naopak vrací Argentinec Cristian Ansaldi.

Sobotní zápas v Lužnikách bude posledním pro kanonýra Rubinu Kazaň Alexandra Bucharova. Ruský reprezentant míří za částku kolem dvanácti milionů eur do Zenitu Petrohrad. V útoku Tatarů ho od prvního srpna nahradí Obafemi Martins z Wolfsburgu, který bude na duelu proti Spartaku přítomen v hledišti.
Spartak Moskva - pravděpodobná sestava:
Džanajev - Paršivljuk, Suchý, Jiránek, Kudrjašov - Ibson, Šešukov - Sajenko, Alex, Ananidze - Ari.
Rubin Kazaň - pravděpodobná sestava:
Ryžikov - Ansaldi, Navas, Salukvadze, Jordi - Gökdeniz, Semak, Natcho, Noboa, Kasajev - Bucharov.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad1293018:530
2.CSKA Moskva1273220:1024
3.Rubin Kazaň1265112:323
4.Spartak Nalčik1264216:1022
5.FK Rostov1261512:1619
6.Lokomotiv Moskva1253415:1218
7.Tom Tomsk1253415:1418
8.Spartak Moskva1144314:1216
9.Dinamo Moskva1236312:1115
10.Těrek Groznyj1235412:1214
11.Alanija Vladikavkaz1233613:1812
12.Amkar Perm123369:1412
13.Anži Machačkala1224611:1510
14.FK Saturn121566:128
15.Sibir Novosibirsk1122714:228
16.Křídla Sovětů Samara122288:218

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/Darek1994ful tadyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Reagovat
milan78

ten pohled na tabulku je děsivej, 1-2 LM, 3 předkolo LM, 4-5 EL

Reagovat
smazaný uživatel

+ vítěz poháru EL

Reagovat
smazaný uživatel

Proc desivej?

Reagovat
smazaný uživatel

asi proto, že RPL může mít tolik účastníků v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

No, takhle uz to ma tretim rokem

Reagovat
smazaný uživatel

nj, vím. Ale vem si zas, že takhle to dřív měli Češi, možná je tohle proto drtí

Reagovat
smazaný uživatel

Cesi nikdy nemeli dva tymy primo do LM

Reagovat
smazaný uživatel

ale měli jednoho plus druhej šel do posledního předkola, to se taky počítá

Reagovat
stas87

tak dneska yenit podam s hpc dufam ze sibir vypraskame tip 4:1 spartak x a samara by mohla prekvapit kerza da dneska dva kusy

Reagovat
smazaný uživatel

Yenit

Reagovat
stas87

som v praci a mam prehodene y a z

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem v práci, moje náplň práce bude spustit sopcast a sledovat fotbal až do 17 hod. kdy spokojeně opustím objekt a mohu si zvesela říct "Arbeit macht frei".. Každopádně Zenit vyhraje 3:0, na víc to nevidím

Reagovat
božský John

Tys přesedlal z Luxoru do Terezína?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš mám nakročeno do Bohnic

Reagovat
Losinho

Třeba se potkáme.

Reagovat
smazaný uživatel

tam bydlíš? Na sídlišti?

Reagovat
Losinho

V ústavu. Nedobrovolně

Reagovat
smazaný uživatel

Na Rubin je moc pěkný kurs, škoda toho nevyužít.

Reagovat
stas87

zaujimavy pohlad do hladiska cernoch medzi dvoma ruskami zo salou

Reagovat
smazaný uživatel

Ten cernoch je na Petrovskym uz znamej pravidelnej divak.

Reagovat
stas87

tak a teraz to sibir musi otvorit a zenit minimalne 2 kusy prida

Reagovat
smazaný uživatel

Po gólu nějak přestal hrát....

Reagovat
stas87

uz zasa hraju druhy gol=skola hrou

Reagovat
smazaný uživatel

Dannyho patička. Lahůdka.

Reagovat
smazaný uživatel

která sázkovka vypisuje střelce na RPL ???

Reagovat
goodbay

nevíce někdo co je holendovi a jak dlouho bude zraněný? díky

Reagovat
smazaný uživatel

Mel neco se stehennim svalem, uz trenuje ale netusim kdy zacne hrat. Navic stoperovi Gadžbekovovi se ted na hrotu dari

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou na tom tak spatne ze 1. utocnik je Johny a 2. nejaky stoper??

Reagovat
smazaný uživatel

Sou zraneny i dalsi utocnici, nejenom Holenda.

Reagovat
smazaný uživatel

kto chce nejake originálne, úplne nové futbalove alebo nhl dresy? cena dohodou, stačí napísať na jeden z týhto kontaktov, kde sa môžme dohodnúť kontakt: medved077@azet.sk icq: 623535453

Reagovat
monkej

majster bude Zenit

Reagovat
smazaný uživatel

Když vykoupí půlku Ruska

Reagovat
smazaný uživatel

OT: O Weissa (trénera) má vraj záujem Spartak Moskva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele