Rummenigge se vrací do Bayernu, bude novým členem dozorčí rady

30.05.2023, 20:07
Aktuality
Karl-Heinz Rummenigge (© AFP)

Pořádně hektickou sezónu letos prožíval Bayern, který v nedávných dnech podnikl jednu z největších čistek na funkcionářských křeslech za posledních několik let. Poté, co nečekaně skončili generální ředitel Oliver Kahn a sportovní ředitel Hasan Salihamidžič, mnichovský celek oznámil návrat ke kořenům. Členem dozorčí rady se stal Karl-Heinz Rummenigge.

Sedmašedesátiletý bafuňář byl generálním ředitelem bavorského giganta mezi roky 2002 až 2021. Na sklonku svého působení byl součástí vedení, které mohlo velebit hned šest cenných trofejí během krátkého období. V covidové době Bayern získal prvenství v Lize mistrů, Bundeslize i Německém poháru, o pár měsíců později pak opanoval Evropský a Německý superpohár a také MS klubů.

Rummenigge bude také součástí nového týmu, který se bude starat o přestupy. Ten nově tvoří čestný prezident Uli Hoeness, nový generální ředitel Jan-Christian Dreesen, současný kouč Thomas Tuchel a finanční ředitel Dr. Michael Diederich. "Rád bych poděkoval dozorčí radě za důvěru. Těším se, až budu moci v budoucnu Bayern v této roli podpořit," uvedl Rummenigge. "Měl jsem velké štěstí, že jsem již mohl slavit mnoho úspěchů. Rád jsem tedy vyhověl přání představenstva.”

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Gerd 13

Tak to je dobře, Kalle je legenda, věřím že bude pracovat pro Bayern naplno.

Reagovat
Rich

Kalle bude dohlížet, aby se nerozhazovali zbytečně peníze za hráče jako Mané, Sabitzer atd... Ještě dotáhnout Reschkeho a bude to ok.

Reagovat
exot12

A vyhodiť Tuchela

Reagovat
Breze

Vyzera, ze Tuchel zatial ostava..

Reagovat
exot12

Žiaľ

Reagovat
Breze

Reagovat
db18

Jelikož se dál pracuje na příchodu Declana Rice, tak nevím nevim...

Reagovat
Greaber

Na Rice si přišel jak? Už vidím jak Angličan, kterého celý roky chtějí TOP týmy PL půjde do Bayernu. To dřív bude hrát Messi v Barce a Ronaldo v Evropě.

Reagovat
db18

např. https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1663495938751561730

Proběhlo i osobní jednání a to jak za Brazza s Kahnem, tak i po jejich propuštění. Bayern za něj bez váhání 100 mega dá.

Reagovat
db18

+ expresska na EF

30.05.2023

12:07

Rice měl být kontaktován Tuchelem

Declan Rice se dostal do hledáčku Bayernu, a ačkoli hráčův zaměstnavatel West Ham si údajně má nárokovat až 100 milónů eur za přestup, ani tato suma údajně nemá mnichovský celek odradit od případného transferu. Německý žurnalista Florian Plettenberg z televizní stanice Sky Germany uvedl, že již měl proběhnout telefonický kontakt mezi Thomasem Tuchelem, koučem bavorského giganta, a samotným Ricem, přičemž ten do Německa měl vzkázat, že je přesunu z Anglie nakloněný. Pořád každopádně platní, že velkým konkurentem Bayernu v boji o Riceovy služby je londýnský Arsenal, který má brzy předložit Kladivářům svou nabídku.

getfootballnewsgermany.com

Reagovat
Eichel

Tak to Messi je v celku reálny

Reagovat
Visca el barca

Odchází Kimmich no

Reagovat
db18

Toho chce nechat hrát výše.

Reagovat
Heresy

Reagovat
esmuellert

Tak určitě

Reagovat
Rich

Sni dál... Smlouva do roku 2025 a jedná se o jeho prodloužení... Čili pokud nedá 500 000 eur, tak nikam nepůjde.

Reagovat
Bayern +

Veď to je super nakup.

Reagovat
db18

Náhradní variantou je prý Xhaka, tak asi jo no.

Reagovat
esmuellert

Vlahović a Xhaka? To nemůže nikdy fungovat

Reagovat
Rich

Já v tento přestup nevěřím... Nedává mi to smysl... Rice je skvělý hráč, ale jestli přijde, tak další sezónu nebo dvě, protože Bayern bude muset dát peníze za útočníka, Vlahovič vypadá nakonec jako favorit... A pak určitě se bude muset přivést obránce, jelikož Upamecano je dřevo, Pavard naštěstí jde pryč, snad do Barcelony, aby jim to kurvil. A Hernandez asi půjde do PSG, ten který, když není zraněný, tak je nejlepší obránce, ale říkám si, jestli ho nepustit, protože, faktem je, že je zraněný dost a mohl by se zkusit přivést někdo mladší.

Reagovat
db18

Na Rice s Vlahovicem peníze jsou... pak se má prodat Mané a dost možná se získají peníze za Hernandeze a Gnabryho. (+ Rice je prý absolutní priorita Bayernu)

Reagovat
Rich

Taky jsem koukal na zprávy a máš pravdu... Já myslel, že pozice 6 je na Kimmicha.. A ono to vypadá, že Kimmich se přesune na 8 místo Goretzky, jelikož o tom se teď hodně mluví... Jinak já bych Gnabryho neprodával, za mě se zvedl a nakonec dal hodně gólů... Spíše jsem rád, že Mané půjde pryč a Pavard... Hernandeze je škoda... Třeba Upamecano taky pryč a přivést i obránce.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Werkrider

Jóóó, to sedí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele