Titul a dva odchody, Bayern se loučí s Kahnem a Salihamidžićem

28.05.2023, 10:52
Aktuality

Bayern Mnichov opouští jak generální ředitel Oliver Kahn (53), tak sportovní ředitel Hasan Salihamidžić (46). Krátce po sobotním zisku jedenáctého bundesligového titulu v řadě oznámil jejich odvolání prezident klubu Herbert Hainer.

Podle německých médií padlo rozhodnutí už v pátek, kdy Bayernu stále hrozilo, že ukončí sezonu bez zisku významné trofeje.

"Bylo pro nás velmi důležité, abychom toto oznámení učinili až po posledním ligovém zápase, protože jsme se chtěli stoprocentně soustředit na naše výkony na hřišti. Podařilo se nám to, tým se to dozvěděl až po výhře v Kolíně nad Rýnem," řekl Hainer agentuře DPA. Kahna nahradí bývalý finanční šéf Bayernu Jan-Christian Dreesen.

O tom, že kabina skutečně nic netušila, svědčí i slova Thomase Müllera, kterého se na to ptala média krátce po zisku titulu. "Nic jsem o tom nevěděl, teď to slyším poprvé," zdůraznil. Salihamidžič přijel do Kolína nad Rýnem a podpořil tým. Kahn na tribuně vidět nebyl. "Měl jsem v plánu přijet do Kolína nad Rýnem a pak samozřejmě s týmem oslavit titul, ale bylo mi to zakázáno," řekl bývalý brankář v krátké reakci na svůj skon.

Jeden z mála lidí, který o kroku vedení věděl, byl trenér Thomas Tuchel. A viditelně z toho nebyl nadšený. "Místo slavení máme další problém," citovala Tuchela agentura AP. "Věděl jsem o tom od pátku. Ti dva byli důvodem toho, že jsme se na tuto cestu vydali společně. Proto to teď musím zpracovat. Předpokládám ale, že na své cestě v Bayernu budu pokračovat," uvedl devětačtyřicetiletý Němec.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
vladino10

"Mel jsem v plánu přijet do Kolína nad Rýnem a pak samozřejmě s týmem oslavit titul, ale bylo mi to zakázáno"

Hm

Reagovat
Seydou Doumbia

musel dělat hrozný bordel že ho tam nechtěli, protože hassan v pohodě slavil s týmem titul

Reagovat
Salfovic

V pohodě asi moc ne.

Reagovat
esmuellert

Brazzo to vzal v klidu, Kahn naopak vyváděl jak pominutý, takže proto asi...

Reagovat
fabec1222

"řekl bývalý brankář v krátké reakci na svůj skon." - RIP

Reagovat
Rezignuj

Aspoň něco řekl. Většina drží hubu.

Reagovat
Gazdo

11 titulov v rade… v BL sa bude musiet nieco zmenit a sam neviem co by to mohlo byt ale nieco sa skratka musi stat lebo tento stav sa len tak nezmeni… tam proste Bayern z dlhodobeho hladiska nemoze nikto ohrozit

Reagovat
Ranoth

som zvedavi na akom cisle sa to zastavi ja tipujem ze minimalne tych 20 titulov v rade daju... Bundesliga sa nema sancu nikam posunut, takze ako hovoris, Bayern nemoze nikto ohrozit, jedine oni mozu ohrozit sami seba ako tuto sezonu

Reagovat
Salfovic

Jestli dají Tuchelovi volnou ruku při nákupu hráčů, tak 11.

Reagovat
Bkkoto

Len taka otazka, ak by dortmund vyhral titul, kam by sa BL posunula? To je uz take otrepane klise… nie je to o tom, ze v bayerne to robia najlepsie? Ale asi nie

Reagovat
Gazdo

Nejde o tento jeden titul. Ide o to ze jednoducho z toho nie je vidiet vychodisko. Pokial sa BVB a dajme tomu RB neodvazi ist do rizika a vybudovat zo svojich klubov dalsi level tak ich Bayern bude dlhodobo znasilnovah dalej

Reagovat
exot12

Vieš aká bola situácia pred posledným kolom?

Reagovat
FC Porto FC

Dortmunde, mám tě rád ale tohle bylo prostě ubohý

Reagovat
Salfovic

Líbilo se mi, jak si Kahn postěžoval, že mu byla zakázána účast na zápase

Reagovat
Rich

Všeobecně vzato Brazzo dělal problémy dlouhodobě a jeho nevycházení s trenéry je příčinou krizi v Bayernu. Přivedení Kovače byl fail jako prase... Vyštvání Flicka bylo neskutečně nechutné a bohužel měl na tom podíl i Kahn... Koho přivedli? Nagelsmanna, který měl výsledky jenom půl roku, což podstatná věc, jel styl Flicka stále, pak následovalo vypadnutí s Villarrealem a sbohem LM... Další sezóna kastrofa, tolik zbytečných remíz a ztrát, že těžko říct, coby tým vyhrál... Bohužel koho vedení přivedlo? Tuchela, sice na přání Uliho, ale jenom aby si udrželi pozice, načež hra Bayernu byla vidět jenom proti Dortmundu jinak to bylo trápení...

Kahn za své dvouleté působení, což je dostatečný čas, tak neudělal nic převratného... Navíc údajně nekomunikoval s týmem a neřešil situaci v kabině, což oproti Rummenigovi prostě chybělo... Ergo, je dobře, že jsou oba dva pryč... Kahn je nahrazen dobře, Dreesen v klubu už pár let působí a zná prostředí klubu... Brazza by mohl nahradit klidně Robben nebo Pizzaro... Hlavně ať jsou to opravdové legendy se jmény.

Reagovat
esmuellert

Hlavně za tu dobu, co byl Brazzo v pozici sportovního ředitele, tak se v Bayernu vyměnilo sedm trenérů (za 6 let). Jinak je pěkné, že se tyhle pozice "dědí" na generace bývalých hráčů, ale já si troufám tvrdit, že by zde měl být člověk, který je manažerskou špičkou a jestli je to fotbalová legenda, nebo ne, je druhořadé. Max Eberl v minulosti dres Bayernu oblékal, legendou se nestal, ale je to asi to nejlepší, co může Bayern na pozici sportovního ředitele najmout.

Reagovat
Rich

Všeobecně vzato ano, máš pravdu v mnoha věcech, ale Eberl je vázaný v Lipsku a pokud ho Bayern bude chtít, tak bude muset zaplatit nějakou částku a obávám se, že to nebudou malé peníze... Kvůli tomu si myslím, že nakonec seženou někoho jiného... Já spíše doufám v Michaela Reschkeho, ten pro Bayern pracoval a má na svědomí během krátkého období to, že přivedl Comana a Kimmicha do Bayernu, dva přestupy, které nestály moc a vypracovali se oba mezi světovou špičku.

Reagovat
esmuellert

Po tom, co Bayern z Lipska vykoupil Juliana za rekordní sumu, aby ho ani ne po dvou letech odvolal, si nemyslím, že by zde hráli peníze nějaký prim. Navíc Maxe vnímám jako to nejlepší, co můžeme sehnat a případná investice by se nám co nevidět vrátila, v tom jsme pevně přesvědčen. Michael Reschke Bayern neposílí, už o tom vyšla zpráva. Bude pokračovat ve své dosavadní práci pro agenturu ICM Stellar Sports. Poslední adept je Markus Krösche z Eintrachtu, ale pokud se nepovede podepsat ani jeho, tak bych na obsazení téhle pozice tolik nepospíchal, ačkoliv je to důležitý post.

Reagovat
Rich

Uli řekl, že na obsazení tohoto postu je čas až do Vánoc, to znamená, že pokud z nich nikdo nevyjde, tak holt se počká... Eberl by byl nejlepší možnou náhradou no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele