Místo slavení máme další problém, řekl po titulu Bayernu trenér Tuchel

28.05.2023, 18:25
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Sobotní oslavy jedenáctého titulu fotbalistů Bayernu Mnichov za sebou po dramatickém průběhu posledního 34. kola německé ligy zastínilo nečekané rozhodnutí dozorčí rady klubu. Na jeho základě bezprostředně po udržení bundesligové nadvlády skončili sportovní ředitel Hasan Salihamidžič a generální ředitel Oliver Kahn, jemuž prý klub nedovolil na zápas do Kolína nad Rýnem odcestovat. Jejich odvolání překvapilo i trenéra Thomase Tuchela.

"Místo slavení máme další problém," citovala Tuchela agentura AP. "Věděl jsem o tom od pátku. Ti dva byli důvodem toho, že jsme se na tuto cestu vydali společně. Proto to teď musím zpracovat. Předpokládám ale, že na své cestě v Bayernu budu pokračovat," uvedl devětačtyřicetiletý Němec.

Tuchel v polovině března nečekaně nahradil odvolaného Juliana Nagelsmanna. S Bayernem ale hned vypadl ve čtvrtfinále Německého poháru i Ligy mistrů a málem s ním přišel i o německý titul. Před posledním kolem ztrácel bavorský tým dva body na vedoucí Dortmund. Borussia však doma překvapivě podlehla Mohuči, zatímco Bayern gólem Jamala Musialy v závěru utkání zvítězil v Kolíně nad Rýnem 2:1 a vybojoval 33. titul v klubové historii. Teprve potřetí v bundesligových dějinách Bayern poskočil na první místo až v závěrečném kole; v roce 1986 na poslední chvíli předčil Brémy a o 14 let později Leverkusen.

Salihamidžič na rozhodující duel dorazil, další bývalý hráč Mnichovanů Kahn nikoli. "Neuvěřitelné. Patří vám (hráčům) velká poklona a gratulace! Pořád jsem vám to říkal: dávejte do toho všechno až do konce a nikdy se nevzdávejte. Jsem na vás a váš úspěch neuvěřitelně hrdý. Rád bych slavil s vámi, ale bohužel s vámi nemůžu být, protože mi to klub nedovolil," napsal na twitteru někdejší brankář. Popřel tím tvrzení klubu, že na utkání neodcestoval kvůli nařízení lékařů.

Kahna na pozici generálního ředitele nahradí místopředseda dozorčí rady Jan-Christian Dreesen, Salihamidžičova nástupce zatím Bayern neoznámil. "Klub měl pocit, že musel něco udělat. Tak nám to vysvětlili, a proto se tak rozhodli," prohlásil třiatřicetiletý ofenzivní univerzál Thomas Müller, jenž s týmem oslavil rekordní dvanáctý titul v kariéře.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
Heresy

tohle neni trener .. snad se vrati nagekls ..

Reagovat
Heresy

Desive

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Gerd 13

Jen to ne!!!

Reagovat
Godwinson

Skvele pro Bayern. Ziskat titul a zbavit se tech dvou idiotu. To je velky prislib i do dalsi sezony.

Reagovat
Beči

Reagovat
Ferragamo7

Aja som si naivne myslel,že to bola ich sebareflexia .Ani štipku chochmesu nemali,aby odstúpili sami

Reagovat
Whitemedia

Tak třeba by to udělali, akorát je teda nenapadlo odstoupit asi pět minut po získané trofeji.

Reagovat
Unai

Reagovat
db18

Ještě pryč s Tuchelem.

Reagovat
Hachim Mastour

Allez Tuchel!

Reagovat
esmuellert

Příprava na novou sezónu začíná hvizdem pro ukončení posledního zápasu sezóny... sice jsem tak rychlé rozhodnutí nečekal, ale jsem za něj rád. Poslední dobou byla komunikace uvnitř klubu docela chaotická, podle informací, co se dostávaly na povrch. Máme teď dostatek času na to, abychom si uklidili před vlastním prachem a našli dobrého manažera na post sportovního ředitele. Přání: Max Eberl!

Reagovat
smazaný uživatel

Je nejaka sance, ze nadvlada bavorskeho zla skonci, a konecne bude ta nemecka farmarska liga koukatelna a zajimava? Nebude mozna lepsi, aby v te lize zustal Bayern ciste sam, kdyz uz je dane, ze maji titul v kapse i na pristi dve sezony?

Dortmund neskutecna ostuda, snad skonci priste maximalne na ctvrtem miste je i skoda ze ostatni kluby jako Lipsko nebo Union Berlin vypousti, ti jsou milionkrat lepsi vitez naz Bayern, pro ktere uz ten titul nema zadnou hodnotu

Reagovat
esmuellert

Proč Bavorského zla? Že ostatní týmy nedokážou Bayernu konkurovat je jejich blbost... sport děláš pro úspěch, ne ze solidarity k soupeři. Já si osobně myslím, že v Bundeslize konkurence je a Bayern začíná každou sezónu s 0 body na kontě.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz to reknu blbe, tak po Bayernu ani BL nestekne ani pes, tam uz se titul bere jako samozrejmost, a nikoho to nenadchne, krom par zdejsich skalnich fanousku. Nerikam ze jen diky Bayernu, ale i kvuli neschopnosti konkurence liga je strasne nizko...

a jak to vnimaji ostatni tymy, ktere pokazde skonci pod vrcholem, uz se smirili s tim, ze titul nikdy nevyhraji, je to liga jen o jednom tymu a jejich jedina sance je vydelavat prachy skrze umisteni v lize + LM?

Reagovat
esmuellert

Samozřejmě že je pro Bayern titul v lize samozřejmost, ale zkus se na to podívat i z druhé strany mince. Už od prvního kola se počítá s tím, že budeš první, každý soupeř v lize se připravuje na to, jak proti Bayernu musí urvat minimálně bod a když jsi tým jako Bayern a 3 zápasy nevyhraješ, tak jsi pod ohromným tlakem. Do toho hraješ kromě soutěže i LM a DFB Pokal... já si myslím, že ten tlak není úplně jednoduchý a že není všechno zalité jen tím zlem z Bavorska, jak zmiňuješ.

Reagovat
Kinky7

no ono to ma 2 stranky. bayern ma nejvc penez ze sponzoru price money atp. a pravidlo 50+1 v podstate neumoznuje nikomu dosahnout na jeho financni silu v nemecku z cehoz vyplyva nejvetsi atraktivita pro nemecke hrace . Takze opravdu jedina sance je pro osttni tymy bud wonder season nebo extremne spatna sezona bayernu. Lze to ale ta vyhoda bayernu jeste pred zacatkem sezony je extremni

Reagovat
esmuellert

To ale opět není problém Bayernu. Pravidlo 50+1 platí i u nás a bohužel to má dopad na to, že oproti týmům z jiných evropských lig nedostáváme do rozpočtu tolik peněz. Zároveň si myslím, že takový Red Bull má ohromné možnosti včetně "farmy" v Salzburgu. Souhlasím s tebou, že se z Bayernu stala značka, který ve fotbalové Evropě něco znamená, ale tuhle šanci měli a mají všichni.

Reagovat
Kinky7

To není problém bayernu to je problém ostatních. A RB ten systém ojebava jak to jen jde (asi jak MC FFP)

Reagovat
db18

Vzhledem k tomu, že nikdo nedokázal Bayern sesadit i v téhle sezoně, tak těžko...

Reagovat
db18

2 ze 3 jsou pryč... tak ještě Tuchel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele