Ronaldo prolomil 415 minut bez gólu a v Lucembursku uklidnil sebe i Portugalce

31.03.2021, 11:30
Aktuality
Cristiano Ronaldo (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (36)

Přidat komentář
Benfica

nooo na to, že tam mal také šance, je jeden gól celkom málo.. ešte, že repre nie je závislá na jednom hráčovi..

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Zlatko28

Stejně je to sranda srovnávat ho s Messim v pohledu mezinárodních zápasů. Argentinu v rámci kvalifikace čeká v tomto pořadí Uruguay, Brazílie, Chile a Kolumbie. Nebo spíše takto... celkově je nefér porovnávat hráče v Jižní Americe a Evropě, kde hraje Gibraltar, San Marino, Malta, Litva, Lucembursko, Estonsko atd... V JA je slabý soupeř třeba Bolívie, která je v žebříčku lepší než všechny tyto týmy a trápí i Brazílii. Nebo třeba Nicaragua a Honduras, se kterými ale Argentina hraje tak jen přáteláky.

Reagovat
Zlatko28

Na druhou stanu je o to záživnější sledovat JA. Zápasy jsou vyrovnanější a fotbal je o mnoho více fyzický.

Reagovat
kattos

No ale pak je tady fakt že Ronaldo má z MS a Euro/Copa větší úspěchy a více bodů takže to zase mluví pro něj.

Reagovat
Zlatko28

Nemyslel jsem to nějak zle. Obrovský respekt za ty góly, zcela jistě jich bude mít nejvíce. Jen poukazuji, že to srovnávání evropských a jihoamerických hráčů v reprezentaci je v dnešní době poněkud zcestné.

Reagovat
kilobyte

Je docela zajímavé, že Portugalsko "před Ronaldem" mělo 2 účasti na MS a 3 na ME (z toho 3 třetí míst). S Ronaldem mají 4 MS a 5 ME (z toho první, druhé a třetí místo). Samozřejmě je to dost ovlivněné počtem účastníků.

Reagovat
kattos

Prosím, už nikdy neber žebříček v opravdovej potaz

Reagovat
Zlatko28

To je jen pro představu . Ono je ta kvalita viditelná, ale to se změřit nedá žejo

Reagovat
Willian

Se mi líbí jak vždycky lidi vytahují Gibraltar, San Marino a tak dále, pak nastává otázka, proč není více stogólových střelců v Evropě když snad každá podobná reprezentace dostane několikrát šanci hrát proti takovým týmům? Z té současné generace +/- 20 let zpět má nejblíže k Ronaldovi Klose, 71 branek za repre. Těch jeho 103 gólů je opravdu nepochopitelné popisovat a snižovat jen jako úspěch typu "on si to nastřílel proti Andoře".

Reagovat
ttopi

To ale není psáno ke snížení kvalit Ronaldových čísel. Spíš je to psáno proot, že hejtři Messiho tohle používají jako oblíbený argument, že je Ronaldo o parník lepší nez Messi, protože dal více gólů v reprezentaci, Přitom ale opomíjí práve to, co popisuje Zlatko a to je fakt poměrně důležitý. Já si teba troufnu říct, že kdyby byl Messi Španěl, tak těch gólů má možná tak 100+.

Mimochodem najdi si třeba statistiku, kolik dali Messi s Ronaldem proti týmům, které jsou považovány za ty lepší. Ano, i tady je to zkreslené tím, že Messi proti týmům z JA odehrál určitě více zápasů. Ale on má lepší stats i proti týmům z Evropy, tedy těm lepším.

Reagovat
naheCZ

Tady ty statistiky a věci se vytahují jen kvůli tomu aby fanoušci Messiho či Ronaldo mohli shazovat toho druhého, že díky tomu a tomu je ten a ten lepší. Je to akorát trapný. Já si budu užívat to, že jsem mohl tyto dva hráče sledovat a žít v době přepisování všelijakých rekordů, i když ani jednoho z nich nemám vlastně vůbec rád

Reagovat
dinss

Reagovat
bayern987

Trenéři ostatní top útočníky proti těmhle týmům často šetří, nebo je tam pošlou na jeden poločas. Dovedeš si představit posadit Ronalda proti Lucembursku? Nebo ho náhodou vystřídat v 60. minutě když ještě nedal gól? To by byla scéna. Nemluvě o tom, že se jak chrt honí proti těmto týmům po gólech za rozhodnutého stavu kolem 90 minuty kdy už na to všichni kašlou. Ale jasný, to mu nejde moc vyčítat.

Reagovat
Al Capone

Posledni vetou jsi pekne vystihl ze zbytek komentare je blbost.

Reagovat
bayern987

Nejde mu vyčítat, že se honí za góly když už o nic nejde. Všechno ostatní je pravda a dovedu si představit, že z toho někdy musí být spoluhráči na mrtvici. Nějaký mlaďas si bude chtít kopnout za repre proti Lucembursku, třeba jen na 20 minut, ale nedostane šanci, protože by se Ronaldo při střídání naštval a ztropil scénu.

Reagovat
Kucka

Reagovat
captain18

Dnes uz vie kazdy hrat futbal..

Reagovat
Anacron

Jenže zase můžeme říct, že 48% gólů ze 71 dal Messi v přátelácích. Ronaldo 18% ze 103. A přátelák může být proti sebelepšímu soupeři, ale pořád je to přátelák. Oproti tomu zápas třeba s horším soupeřem, ale v kvalifikaci může být ve výsledku mnohem náročnější. Už jen proto, že pro ty slabší týmy je ta kvalifikace vrchol. Takže ve výsledku to je tak nastejno.

Reagovat
ttopi

On je to takový začarovaný kruh. Argentina hraje ostré zápasy v rámci JA kvalifikace, která je nesrovnatelně složitější, než ta Evropská. A jak píšu kolegovi výše, Messi dává branky i lepším týmům z Evropy.

Ono je to koneckonců tak, že bez gólů těm slabším by Ronaldo tolik gólu prostě neměl, to je holý fakt. Ale to se dá říct vlastně u každého rekordu. Těžko si představit, že by dal 100+ branek jen týmům typu Anglie, Španělsko, Brazílie... Vždyť tolik zápasů s těmito týmy Portugalsko ani neodehraje.

Reagovat
dinss

Dyť sis ten argument sám vyvrátil.

Reagovat
ttopi

Právě proto to píšu ne? 100 gólů prosě nedáš silným soupeřům. Zároveň ale dodávám, že Messi prostě nemá tolik možnostá hrát proti těm slabším celkům ostré zápasy.

Zkus se schválně podívat někde na wiki nebo jinde na losty branek za nároďák Messiho a Ronalda. Ronaldo těch gólů trpaslíkům dal fakt mraky

Reagovat
DevilBrox

Já mám pocit, že ses to toho docela zamotal Jinak, z toho co jsem pochopil, částečně souhlasím. Problém je, že Messi opravdu všechny ty góly potřebuje "stvrdit" nějakým úspěchem. A fakt je ten, že zatím vždy selhal (a/nebo jeho tým). Všechno není jenom černé nebo bílé.

Reagovat
Anacron

Dává branky lepším týmům z Evropy ale jenom v naprosto bezvýznamných přátelácích. Na MS dal gól akorát Srbsku a Bosně. Ale v zápasech proti Nizozemsku, Řecku, Německu, Francii, Švýcarsku, Belgii a Chorvatsku vyšel na prázdno.

Reagovat
ttopi

Já se ale nebavím o konkrétních zápasech. Bavím se obecně o těch souhrnných číslech. A jako jestli chceš tvrdit, že když hraje někdo přátelák s Argentinou, tak se nesnaží a kouká na Messiho jak jim dává gól, tak asi nemá cenu pokračovat v diskusi

Reagovat
Anacron

To netvrdím. Ale ty zápasy jsou prostě přáteláky. Význam absolutně žádnej. A v takovém zápase nikdy nepojedeš na krev. V žádným případě ne tyhle primadony. Samozřejmě jsou výjimky. Jenom tím chci říct, že když napíšeš, že Ronaldo hraje oproti Messimu častěji se slabšími soupeři a píšeš to vlastně za účelem snižování těch jeho čísel, tak je z druhé strany férový říct, že Messi zase dal půlku svých gólů v přátelácích.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
CR7RONALDO

Aj tak mu zase jeden gól neuznali kvôli ofsajdu, ktorý nebol

Reagovat
technecium

Myslíš tu scénu jak z přeboru?

Reagovat
CR7RONALDO

Asi áno Proste to jak najprv zahodil tú čistú šancu a potom do prázdnej brány už dal gól, ale postranný zamával. Lenže podľa opakovačky to ofsajd nebol, ale nechcem sa rozčuľovať, pretože už tú prvú šancu mal premeniť bez problémov, a body to Portugalsku nezobralo, ale aj tak sú tí rozhodci slabí.

Reagovat
smazaný uživatel

No proste GOAT

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Gól proti Lucembursku! Není úvodní fotka u souhrnu a jeden článek málo?!

Reagovat
Mercury

Doprej jim tu radost

Reagovat
CHONG

Účel to evidentně splnilo

Reagovat
johan14

Článok tu je len na to, aby spomenuli, že hodil o zem kapitánku pásku. Nehľadaj za tým nejaký úmysel ho pochváliť za gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele