ROBINSON SE ZASTAL FOSTERA

19.03.2007, 16:57
Aktuality
V Anglii se o tomto momentu bude diskutovat ještě hodně dlouho. V sobotním utkání Premier League mezi Tottenhamem a Watfordem se proti sobě postavili dva reprezentační brankáři a jeden z nich, Ben Foster, dostal od svého kolegy branku téměř přes celé hřiště...

V 63. minutě za stavu 1:0 hosté faulovali v blízkosti pokutového území a pomalu se vraceli na vlastní polovinu. Odkopu se ujal brankář Paul Robinson, který míč poslal směrem k soupeřově bráně. Na hranici šestnáctky "Sršňů" neodhadl trajektorii míče stoper Danny Shittu a na penaltovém puntíku stojící Foster se poté jenom smutně díval, jak míč po odrazu od země míří až do jeho sítě.

Watford tento moment srazil do kolen a z napínavého zápasu se stala jasná záležitost domácího Tottenhamu. "Kohouti" poté přidali ještě jeden gól, za Watford až v samotném závěru korigoval Henderson. Nešťastnému Fosterovi se dostalo podpory od svých spoluhráčů, po zápase se ho pak zastal i Robinson.

"Byla to jenom jedna z těch věcí - šílený gól. Z respektu k Benovi jsem neběžel oslavovat přes celé hřiště. Bylo to hodně složité, něco takového jsem vůbec nezamýšlel, prostě se to tak divně odrazilo. Ben teď musí být hodně silný, ačkoli jeho obrana mu v ten moment vůbec nepomohla," podpořil mladého gólmana jeho starší a zkušenější kolega z národního týmu.

Robinson je znám svou velkou silou, během světového šampionátu v Německu dokonce při výkopu trefil nad středem hřiště zavěšenou kostku. Branka z 88 metrů nebyla jeho první v kariéře, do černého se totiž trefil již během svého působení v Leedsu United. Robinson se Fostera, který ve Watfordu hostuje z Manchesteru United, zastal možná také proto, že i on se nedávno ocitl v trapné situaci. V kvalifikačním utkání o postup na ME 2008 na půdě Chorvatska mu Gary Neville poslal malou domů, neposedný míč mu o drn přeskočil přes nohu a skončil v bráně.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
HOST*ROMANISTA

Tohle je typicka anglicka brankarska skola, ktera odjakziva produkuje tak priserne brankare, ze cloveka neprekvapi uz vubec nic.

Reagovat
HOST*TY CHUJU

Tys asi fotbal nikdy nehrál co?

Reagovat
Shevchenko

to je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

To je tím, že míč je kulatý a branka hranatá a když se k tomu ještě přidá důležitý faktor, že tráva je zelená, tak to pak tak dopadá

Reagovat
smazaný uživatel

No ty si vůl Robinson i Foster sou skvělí golmani jim vykej spíš si akorat strašně chytry a fotbalu rozumiš jak koza petrželi

Reagovat
smazaný uživatel

Robinson je jeden z nejpřecovanějších brankářů..

Reagovat
smazaný uživatel

*nejpřeceňovanějších

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim že robinson je vyborný golman ať si řika kdo chce co chce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele