Reus se stal podruhé Fotbalistou roku, mezi trenéry zvítězil Klopp

28.07.2019, 13:58
Aktuality
Tradiční anketu Fotbalista roku v Německu podruhé ve své kariéře ovládl Marco Reus z Borussie Dortmund. Hlasovalo se také mezi trenéry, kde potřetí zvítězil Jürgen Klopp...

Reus má za sebou vydařenou sezónu, ve které se Schwarzgelb dlouho naháněli Bayern Mnichov, nakonec se však museli spokojit s konečnou druhou příčkou. Kapitán vestfálského klubu k tomu přispěl 17 ligovými brankami a dalších jedenáct gólů svým spoluhráčům připravil.

Dortmundský odchovanec získal 158 hlasů, druhý skončil Kai Havertz z Leverkusenu se 121 hlasy a na třetím místě byl Joshua Kimmich z Bayernu Mnichov, jenž dostal 35 hlasů.

Pro Reuse se jedná o druhý triumf v prestižní anketě, kterou vyhrál již po sezóně 2011/12, tehdy však ještě jako hráč Borussie Mönchengladbach. "Je to jiný pocit než před sedmi lety. Pokud vám zbývají tři nebo čtyři roky, slavíte každý titul emotivněji než dříve," řekl Reus.

"Vnímám to jako ocenění za moje výkony z posledních dvou sezón, protože v roce 2017 jsem si vážně poranil kolenní vazy a nyní vidím, že jsem se po zranění vydal správnou cestou," prohlásil reprezentant Německa, za které odehrál 41 zápasů s bilancí 13 přesných zásahů.

Kromě nejlepšího hráče se hlasovalo i mezi trenéry, kterým vládl Jürgen Klopp. Bývalý kormidelník Dortmundu s Liverpoolem vyhrál prestižní Ligu mistrů a jenom těsně mu unikl anglický ligový titul. Vítěz ankety z let 2011 a 2012 získal 183 z 537 hlasů. Na druhém místě se umístil Friedhelm Funkel, který se skvěle prezentoval s nováčkem Fortunou Düsseldorf a třetí pozici obsadil Adolf Hütter, pod jehož vedením Eintracht Frankfurt dokráčel až do semifinále Evropské ligy.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (589)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele