Reprezentant Barák přišel na hostování do Fiorentiny

26.08.2022, 19:49
Aktuality
Antonín Barák (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
PanAu

Je nějaký Italsky klub co má prachy?

Reagovat
Raffaello

Itálie je před bankrotem, ECB dělá co může, ale zjevně je to jen oddalování nevyhnutelného. Celá italská ekonomika půjde do kopru. A s ohledem na současnou "ochotu" zahraničních investorů - zejména milánské týmy nebo Řím - sypat peníze do klubu, to bude jen horší. Serie A není Super liga, vysílací práva jsou ve srovnání s ostrovy maximálně "sociální podporou". Ten neskonalý a opakovaný údiv příznivců ostrovních týmů je opravdu úsměvný. Jako kdybyste žili v jiné vesmíru a realita vám moc neříká.

Reagovat
Forza_Inter

Barca rozhadzuje ale s dlhom 1.3Bln. Záleží na tom čo znamená "mať prachy".

Finančne zdravé sú atalanta a neapol.

Reagovat
PanAu

Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Monza

Reagovat
PaYaB

Palermo

Reagovat
srandamač

Nelze mu nepřát. Ať se mu daří, budeme jen rádi, když haterum zavře huby.

Reagovat
Zark

dobře, že zůstal v lize

Reagovat
Todd Boehly

Není to daleko jít přes 300 km pěšky ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je to kousek přes 200

Reagovat
Joe.Cole

Však předloni už takhle zvládl cestu z Udine do Verony.

Reagovat
oli9

většina tu psala, že přestup k fialkam nemá smysl e oni budou určitě výš. Snad se mu bude dařit

Reagovat
Salfovic

Neřekl bych, že většina.

Reagovat
smazaný uživatel

mozem seriozne daco napisat.. uamenujte ma hostovanie je najvacsia blbost na svete a zakazal bi som ho pitate sa preco patri jednemu klubu hra za druhi nema absolutne k tomu klubu motivaciu vztah vie ze odide blbost je to hrac ma mat svoj klub naco sa sa snazit o par mesiacov tam nebudem co sa tika srdca otras hostoval dakedi totti maldini weh toto v minulosti nebolo a este debilne opcie

Reagovat
Raffaello

Podívej se, jací hráči jakých kvalit obvykle hostují. A pokud hostují lepší hráči, obvykle jde o hostování s povinnou opcí na odkup. Ať už je povinná po uplynutí doby na po splnění určitých cílů/podmínek. Tebou jmenovaní Totti s Maldinimi nikdy nehostovali z poměrně zřejmých důvodů, ve svém mladičkém věku už byli odzobami ligy a to jim ještě pořád bylo "náct".

A když vezmu Baráka, je to chytrej kluk. Chce hrát fotbal a vydělat si. Nejlepší roky zatím prožil v Lecce. Verona pro něj byla přestupní stanicí, prostředek k tomu, aby se dostal právě do klubu jako je Fiorentina a hrál poháry. Ty kluby jsou pro něho prostředek k fotbalovým cílům a ve finále je to pro něho hlavně v první řadě práce a potřeba vydělat peníze.

Chápu tvůj podkres romantického fotbalu. Sám ho v současnosti hodně postrádám. Ale hostování, nebo třeba spoluvlastnictví hráčů, to pro mě bylo vždy taky to romantické, zajímavé, to, co dělalo Calcio hodně odlišnou ligou. Nerušil bych to.

Reagovat
Dron

Tyvole, ser na něj

Reagovat
smazaný uživatel

preco bi som na dakoho sral normalne diskutujeme okk kapo

Reagovat
smazaný uživatel

ok a ako bi si sa citil kebize niekde robis a poslu ta robit tu pracu inde, do inej firmi a mozno si ta nechame ale mozno aj ne- bud predaj alebo nic ak klub posle svojho hraca na hostovanie dava mu jasne najavo ze ho nechce mozno 1 z 10 je fakt take ze na rozohratie a ratame s nim v buducnosti inac to viznie ze hm nikto ho momentalne nechce kupit skus si to inde kim nenajdeme kupce

Reagovat
Raffaello

Sportovec není standardní zaměstnanec. Je absolutní non sense srovnávat s dělníkem/doktorem/manažerm/prodavačkou... doplň si dál co chceš.

Tři příklady.

Barák - Verona ho posílá na hostování s následným odkupem, protože zaprvé vedení dalo hráči slib, že když přijde lepší angažmá, pustí ho. Za druhé, podle toho, jak prodávají zbytek opor, nemají ambice a chtějí vydělat. V tomhle momentě si nenecháš Baráka jako posledního mohykána, ale dáš mu možnost taky odejít. Verona chtěla původně 15m, ale ve Viole, jak je jim vlastní, využili situace, že Verona musela Baráka pustit. Kdyby ho nepustila, do půl roku by měla vyčpělého hráče, protože by s velkou pravděpodobností šel výkonnostně dolů, když tým celkově oslabil. Jsou tam poměrně jasné logické návaznosti.

Milik - Přesně ten případ, který uvádíš ty, OM ho nechce, nepotřebuje. Ale jsou natolik soudní, že hráče pustí hostovat s povinnou opcí na odkup. Proč? Jednak získají aspoň nějaké peníze a zbaví se hráče, kterého nepotřebují. Jsou hráči, kteří jsou soudní a používají hlavu (zaplať pán bůh za těch pár vyvolených) a než aby vysedávali na lavičce nebo tribuně, řeknou si OK, jdu na hostování, tady mě stejně nic dobrého nečeká. Aspoň budu hrát, nebo získám novým impuls v novém prostředí. Win-Win pro všechny strany.

Ranocchia/jiný mladý hráč kolem 20 let - Juventus (či jiný klub) pošle svého mladého hráče hostovat za účelem jeho rozvoje, aklimatizace v soutěži, získání důležité minutáže, bez které se hráče nerozvíjí. Trénink ti nenahradí zápas a když nastoupíš k 300 minutám za sezónu, pak je to celé špatně a ty jen zakrníš, tvůj rozvoj se zabrzdí a de facto si skončil.

Hostování ve smyslu "počítáme s tebou do budoucnosti" je pouze v mladém věku. Kdokoliv nad 25 let je de facto odepsaný a pokud takového hráče posílám na hostování, snažím se minimalizovat svoji chybu, že jsem nedokázal využít jeho potenciálu nebo zkrátka nenaplnil očekávní. Vyvažuju ztráty, které jsem utrpěl. A bez toho, aniž by hráč hrál, byť někde jinde, tak ho nejsem schopný prodat a ty ztráty osekat. Daleko horší by bylo, kdybych hráče pořád držel, i když vím, že ho nechci/nepotřebuju. A když je hráč nerozehraný, tím spíš by mi za něj mnoho nedají.

Reagovat
Pato44

Dalsim specifikem je i to, ze narozdil od klasickych zamestnancu je hrac na ocich i na tom hostovani a je jen na nem, jestli se proda bud do aktualniho klubu nebo nejakeho, kdo ho bude sledovat. Asi tezko delnas z fabriky bude usilovat o post v jine fabrice, ze v te dane bude podavat 1000%

Reagovat
Raffaello

Přesně tak, proto je nesmysl to porovnávat.

Ale na druhou stranu, vezměme si teď aktuální situaci. Aktuálně je třeba nedostatek papíru, v tiskárnách trošku klesla práce. Tak řeknu jednomu ze svých knihařů, že teď pro něj nemám práci, ale sehnal jsem mu "hostování" vedle v montovně. Ta představa je dechbreroucí.

Reagovat
Pato44

Reagovat
Nuno čomes

Bianco, Barakovi je letos 28. Dostal smlouvu na 3 nebo 4 roky (článek jsem nečetl). Teď dostal největší peníze, pochybuji, že v 31 dostane lepší smlouvu v Itálii. Vzhledem k tomu, jak je produktivní, si to pak jen někde dohraje za slušné peníze. Fotbalove cíle má tak max. udržet se v lize a ještě něco zarobit

Tvůj romanticky podkres fotbalu už nepřijde. Otevri oči.

Reagovat
Raffaello

Tvoje schopnost vytahovat si pouze části z textu skutečně ohromující. Díky za tvoji reakci, která nijak nekoresponduje s myšlenkou, kterou uvádím k hostováním. Neztrácej se mnou čas.

Reagovat
Nuno čomes

Nezlob se na mě, ne všichni ti budou odpovídat na tvou slohovku slohem. Nevidím problém v tom, odpovedet na část textu, když zbytek je jen omáčka. Btw. píšu o zarobení v jeho situaci, ale ty vlastně v prvé řadě o práci a potřebě vydělat peníze nepises.

Reagovat
Raffaello

Někteří tu jste vážně neschopní číst psaný text.

"Verona pro něj byla přestupní stanicí, prostředek k tomu, aby se dostal právě do klubu jako je Fiorentina a hrál poháry. Ty kluby jsou pro něho prostředek k fotbalovým cílům a ve finále je to pro něho hlavně v první řadě práce a potřeba vydělat peníze."

A ty na to napíšeš: " Fotbalove cíle má tak max. udržet se v lize a ještě něco zarobit" a "ale ty vlastně v prvé řadě o práci a potřebě vydělat peníze nepises."

Měl si dát jen palec nahoru nebo mlčet, protože jsi jen zopakoval to, co jsem napsal v kontextu dalších věcí. Ale jak říkám, neztrácej se mnou čas, jistě ho dokážeš využít plodněji.

Reagovat
Nuno čomes

Ano, to by bylo o dost smysluplnější Se vždy nechám strhnout a vy přitom pořád jak kolovrátek

Reagovat
Furia Ceca

"článek jsem nečetl"

Reagovat
Pinturicchio

Strašný retard.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Hafna

Návrat krále

Každopádně, možná jsem taky trochu Arsin, ale zarazilo mě, že s částí příspěvku souhlasím

Reagovat
shitcool

Co to je ta jazyk toto?

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
oli9

Dochodil 7 třídu . Pak už musel na pastvu, samá ovce, sem tam beran, text mu čte Google....

Reagovat
smazaný uživatel

ty šulíne

Reagovat
hematop

Reagovat
The Krupy

arsinština

Reagovat
dave30

To, co píšeš by byl absolutní ráj hráčských agentů. Každý klub max. 22-25 hráčů (na co více) a na příští sezónu znovu přestupové žně...

Reagovat
cetto

No, vzpomínám si, jak tak 10-15 let zpátky bylo v naší první lize Kladno. To nemělo vůbec peníze, tak celou základní 11 (i s náhradníky) mělo na hostování ze Sparty, Slavie, Sigmy... Nějakým zázračným způsobem skončili 14. a zachránili se, všichni hráči se vrátili do svých klubů a další sezonu zase nabrali asi 15 hráčů na hostování. Netuším už, kolik let takhle fungovali, ale byl to hnus. Na druhou strany ty lepší týmy si to chválily, protože jim Kladno rozehrávalo hráče. Pak spadli a dnes jsou možná v nějaké páté lize, nevím.. Hostování je podle mne ok, ale měla by být nějaká omezení (což ve většině lig jsou). To, že svýho času poslala Chelsea půlku své juniorky do Vitesse a to pak skoro hrálo o titul, je za mne špatně no.

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej to není možná pravda - na hostování pokud si dobře pamatuji tenkrát na Kladno přišel snad jen Gecov, Šimůnek, Dočkal,....

Zbytek byli hráči co kopali za Kladno už v druhé lize.

Dej jména - já tenkrát Kladnu fandil - ale byl jsem fakt škvrně.

Reagovat
smazaný uživatel

Minimálně ze začátku tam bylo dost hráčů z Kladna, tehdy jsem byl na pár zápasech s dědou. Do ligy snad Kladno dostal Koubek, ale pak šel za lepším a Kladno pár let přežívalo, než spadlo a pak to vzalo jedním vrzem během 3 let až do divize, což je pro 70tisícové město ostuda

Reagovat
hematop

Co je to za jazyk?? Sumerština mixnutšá s maďarštinou obohacená s hantirkou z podbrezovej?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sosi

Diaritika nic?

Reagovat
Coutinho10

aspoň jde do většího týmu a asi tam budou větší šance i na evropský poháry, ikdyž v minulý sezoně dle tabulky tam nebyl moc velkej bodovej rozdíl mezi oběma týmy

Reagovat
Salfovic

Už letos si zahraje ekl.

Reagovat
Coutinho10

takže určitě správnej krok

Reagovat
smazaný uživatel

vihraje na hostovani konferencni ligu a na druhi den sa vrati do svojeho klubu to som mislel je to nicenie hracov a ziadne puto jeden den sa tesi a objima vo foirentine a na dalsi den sa tesi ze s veronou porazi foirentinu hm ok

Reagovat
Pato44

Jen ze zvedavosti, funguje ti na klavesnici Y? Nespatril jsem ho v zadnem tvem komentari.

Reagovat
Kucka

Reagovat
oli9

Jinak instagram fialek milion fanoušků a před 12 hodinama bez nějakého popisku tam přidána jen fotka piva v klasickém kryglu a většina fans už věděla a psala Barák

Reagovat
Zark

Reagovat
Raffaello

Co by na to řekl Míša Krčmářů, spojovat pivo s profesionálním sportovcem.

Jinak samozřejmě super uvedení.

Reagovat
srandamač

Koho by tipovali, kdyby tam byla fotka kokeše?

Reagovat
Furia Ceca

Cuadrada

Reagovat
pistacik11

Tak predstavili Adriána Mutu

Reagovat
Stannis Baratheon

A taky tam byl poměrně kladně přijímaný názor, že české pivo není dobré...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, mít barák ve Florencii..

Reagovat
dave30

Zná někdo ty podmínky trvalého přestupu? Možná jsou takové, že není přestup moc reálný a přitom je Hellas napadán, že prodává pod cenou...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele