Remíza je spravedlivým výsledkem, byl to atraktivní zápas, shodli se Ancelotti s Guardiolou

10.04., 10:35
Aktuality
Carlo Ancelotti a Pep Guardiola (© AFP)

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti i jeho protějšek na lavičce Manchesteru City Pep Guardiola se po úterním šlágru Ligy mistrů shodli, že výsledek 3:3 je spravedlivý. Úvodní čtvrtfinále na stadionu San Bernabéu nabídlo gólovou přestřelku, ze které podle Ancelottiho mohly vyjít vítězně oba celky. Guardiola ocenil svůj tým především za tři vstřelené branky na soupeřově hřišti.

"Citizens" se ujali vedení už po 108 sekundách hry, kdy Bernardo Silva překvapil brankáře Andrije Lunina střelou z přímého kopu z velké dálky. Do 14. minuty zařídili bleskový obrat vlastní gól Rúbena Diase a Rodrygo. V play off Ligy mistrů padly tři branky rychleji pouze ve čtvrtfinále v roce 2019 mezi Manchesterem City a Tottenhamem, kdy byl v 11. minutě stav 2:2. Obhájci titulu znovu otočili skóre zásluhou výstavních tref Phila Fodena a Joška Gvardiola, na konečných 3:3 uzavřel v závěru neméně vydařeným volejem Federico Valverde.

"Utkaly se dva výjimečné týmy, byl to velmi dobrý zápas z obou stran," řekl Ancelotti na tiskové konferenci. "Za stavu 2:1 jsme měli další šance a mohli jsme rozhodnout, na druhou stranu ale musíme uznat, že jsme nakonec mohli i prohrát. Remíza je spravedlivá," zhodnotil čtyřiašedesátiletý Ital po odkoučovaném 200. utkání v milionářské soutěži.

Podrobné statistiky utkání (©Opta by Stats Perform)

"Bylo to atraktivní utkání dvou týmů, které se stále hnaly do útoku. Chvíli jsme vedli my, chvíli zase soupeř. Tohle je fotbal," řekl Guardiola, který i jako dlouholetý hráč a trenér konkurenční Barcelony ocenil atmosféru v aréně Realu. "Bernabéu je výjimečný stadion. I když tady vedete, nikdy nemůžete podlehnout dojmu, že máte vyhráno," podotkl třiapadesátiletý Španěl.

Duel největších favoritů na zisk trofeje nabídl po většinu zápasu typický obrázek obou týmů. Manchester City více držel míč a Real hrozil především z brejků. "Přechod do útoku mají nesmírně nebezpečný. Proti Realu je nemožné mít všechno plně pod kontrolou. Ale dali jsme tři góly na Bernabéu, to se nestává příliš často," těšilo Guardiolu. "Hráli jsme skvěle, zejména do té doby, dokud nám stačily síly a dokázali jsme soupeře vysoko presovat. V tom musíme pokračovat i v odvetě," uvedl Ancelotti.

Mužstva se střetla v play off i v minulých dvou letech, vítěz na konci ročníku pokaždé soutěž ovládl. Loni v semifinále uspěli angličtí šampioni po výsledcích 1:1 venku a 4:0 doma. V roce 2022 ve stejné fázi postoupil "Bílý balet" po velkém obratu v domácí odvetě.

"Ze zjevných důvodů jsem rád, že hrajeme odvetu zase doma. Výsledek 3:3 bereme, je to naprosto otevřené," řekl Guardiola. "Končit dvojzápas venku je malá nevýhoda. Ale věříme si, že i v Manchesteru dokážeme zopakovat podobný výkon, jaký jsme předvedli dnes," uvedl Ancelotti.

Odveta je na programu 17. dubna. Vítěz se v semifinále utká s lepším z dvojice Arsenal - Bayern Mnichov (první zápas 2:2).

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
CHONG

Říkám si, jestli pro nás ta remíza nebude paradoxně lepší než těsná výhra. Už úplně vidím, jak bychom to do Anglie přijeli "odbránit", což by byla cesta do pekel, takhle se prostě jede úplně od nuly a budeme do toho muset vletět po hlavě...

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
El Cid z City

Pokud to bude Carlo považovat za nutné, klidně to přijede odbránit jako byste vyhráli. Nic moc ho nenutí se tlačit dopředu. S těmi hráči co máte, se do nějakých brejků dostanete tak jak tak.

Reagovat
Ladas321

Stejně budete bránit, proti Pepovi se jinak hrát ani nedá.

Reagovat
CHONG

To jsou zase kecy...

Reagovat
Ladas321

Které zopakoval Carlo na tiskovce, protože jste co? Bránili.

Reagovat
Mateo16

To sme si hovorili aj minuly rok

Reagovat
dave30

Viděl jsem asi pouze 15 minutový sestřih. Reklama na fotbal...

Je mi jedno, kdo z těchto dvou týmů vyhraje, ale vítěz asi bude bojovat o titul.

Reagovat
Mönchengladbach

Ano, pro vítěze tohoto duelu nebude Bayern v SF problém.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele