Regragui nevylučuje konec u marocké reprezentace. Selhali jsme, přiznal po vyřazení

31.01., 15:36
Aktuality
Walid Regragui (© AFP)

Africký pohár národů pravidelně přináší řadu překvapení a k jednomu došlo i na účet Maroka. Walid Regragui se svým týmem v prosinci 2022 bojoval o medaile na mistrovství světa, kontinentální šampionát ovšem skončil krachem už v osmifinále.

Maročané v úterý večer nastoupili proti Jihoafrické republice a prohráli 0:2. Skóre otevřel v 57. minutě Evidence Makgopa a v nastavení přidal pečeť na postup outsidera Thapelo Morena. Vše přitom mohlo být jinak, kdyby Achraf Hakimi pět minut před koncem druhé půle proměnil penaltu.

"Říkal jsem, že Maroko musí dojít minimálně do semifinále, jinak skončím, čekají mě tak jednání s prezidentem svazu. Vztahy máme dobré, bude se jednat o přínosný pohovor po všech stránkách," říká.

"Nebudu se za nic schovávat, za vyřazení přebírám plnou odpovědnost. Nedostali jsme se mezi nejlepší čtyři týmy turnaje, což znamená, že jsme selhali. To neznamená, že jsem špatný trenér, ale pokud budu muset, tak uvolním místo někomu jinému," pokračoval.

48letý Regragui je trenérem Maroka od srpna 2022 a smlouvu má ještě na rok a půl. Zklamání z vyřazení umocňují i pro Afriku historické čtvrté místo z posledního MS, pohodlný postup ze základní skupiny a také prodloužení čekání na vysněnou trofej, Maročané se africkými šampiony naposledy stali v roce 1976.

"Hráči šli za mnou a do zápasů dali všechno. Cítil jsem, že máme i na celkové prvenství, ale Africký pohár národů je vyrovnaným a hodně těžkým turnajem. Pravidelně dochází k řadě překvapení a nám vinou zranění chyběla spousta hráčů," narazil na osmifinálové absence dvojice Hakim Ziyech, Soufiane Boufal. "Přizpůsobili jsme se, ale čekalo se od nás více," uvědomuje si.

Novinky o Africkém poháru národů naleznete také na Livesportu.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

Opět zklamání. Na to jak patří vždy mezi favority.... 13.miato ve světovém rakingu tak opět nic...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele