REAL ROZSTŘÍLEL SEVILLU

29.03.2004, 02:21
Aktuality
Real Madrid zůstal po vysoké výhře nad Sevillou v čele tabulky o bod před Valencií. Barca nehrála, její zápas na Betisu byl odložen pro nezpůsobilý terén. Real předvedl po čase v lize zase výkon hodný Mistra. Největší podíl na vítězství měli skvělí Beckham s Ronaldem.

Real vyběhl na podmáčený vytrvalým dešťem skrápěný trávník stadionu Santiaga Bernabeu v nejsilnějším složení, jen místo Figa se objevil v základní sestavě Solari. David Beckham představil novou image, tenkrát bez gumy (dlouhé vlasy neměl svázané do copánku, ale volně rozpuštěné).

Zápas otevřel přesnou střelou z dálky Ronaldo, ale Esteban byl připraven. Stejně se vedlo z trestného kopu i Darío Silvovi. Pak už ale domácí otevřeli skóre. Beckhamovu přihrávku z hloubi pole na Solariho minul ve skluzu Pablo Alfaro a tal mohl Argentinec v klidu jít do zakončení a střelou podél gólmana Estebana poslat Real do vedení. Hosty brzký gól nezlomil, nepolevovali v neutuchající bojovnosti a díky tomu bylo utkání v první půli vyrovnané. Raúlův pokus o průnik vyřešila dvojice hostujících obránců, na druhé straně šla Casquerrova střela nad.

Casquerro to v jednom ostrém ataku na Roberto Carlose přehnal a po kontantu svého těla s nohami Brazilce měl problémy s popadnutím dechu. Beckham skvěle odebral na hranici soupeřova vápna míč Baptistovi, ale jeho následná technická střela mířila příliš ke středu branky. Pak přišla velká chvíle hostujícího brankáře Estebana. Všechno způsobil příliš krátkou malou domů Maranon, vystihl ji Solari, obtočil se kolem Pabla Alfara do lepší střelecké pozice, ale jeho střelu Esteban skvělým reflexivním zákrokem levou rukou vyrazil.

Sevillským citelně chyběl v ofenzivě prodaný Reyes, na jeho roli nedokázal navázat jeho nástupce Baptista. Jeho kličky obránci Realu zachytávali. Domácí se tak postupem času dostávali do tlaku a mohli tak gólově oplatit soupeři ostudný podzimní vzájemný zápas. Ronaldův pád v šestnáctce byl správně posouzen jako nezaviněný vybíhajícím Estebanem, ale už z další akce Realu padl druhý gól. Beckham se dostal ke svému pověstnému centru zprava, našel ve vápně nabíhajícího Ronalda, který přesnou hlavičkou k tyči poslal svůj tým těsně před přestávkou do dvoubrankového vedení.

Do druhé půle poslali hosté místo chybujícího Pabla Alfara Oscara, místo na hrotu nevýrazného Daría Silvy pohyblivějšího Carlitose. K němu se více dopředu vysunul Baptista. Beckham si o přestávce zadní polovinu svých dlouhých vlasů přece jen do copánku svázal. První zahrozil po Salgadově centru tvrdou hlavičkou Ronaldo, Esteban byl připraven. Casquerrovu střelu tečoval jeden z domácích obránců na roh. Oživení ofenzivy se hostům vyplatilo, brzy vstřelili kontaktní gól. Helguera fauloval Carlitose, na Martího trestný kop si osamocen naběhl na vzdálenější tyči Carlitos, jeho hlavičku Casillas vyrazil, odražený míč vracel centrem na druhou tyč do vápna zpět opět Carlitos, nabíhajícího Maranona postrčil Solari a nařízenou penaltu proměnil Baptista.

Real zvýšil úsilí, Gutiho skvělou točenou ránu zdálky vyrazil Esteban jen s vypětím všech sil. Naštěstí pro Sevillu prováhal nejvhodnější příležitost přihrát v situaci dva na jednoho Ronaldo. Pak se však Real dočkal třetí branky. Guti našel skvělým dlouhým pasem nabíhajícího Zidaneho, který poslal míč do sítě lehkým obloučkem přes vybíhajícího Estebana. Nadějný brejk Realu zastavil nebezpečným skluzem na Solariho Maranon a mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu. Zahanbit se nenechal ani Esteban, který jedním ze svých zákroků trefil nechtěně kopačkou do choulostivých míst Salgada. Tlak Realu byl drtivý, po Ronaldově přihrávce střílel Zidane, Esteban vyrazil na roh. Do další šance vyslal Beckham Ronalda, ten si poradil skvělým pohybem i s trojicí obránců, jeho střelu Esteban vyrazil, ale dobíhající Salgado jí už nasměroval do sítě.

Na druhé straně šla Maranonova střela po Gallardově průniku a zpětné přihrávce z dobré pozice vedle. Po kombinaci s Gutim střílel opět Ronaldo, ale Esteban jeho pokus kryl. Pátý gól Realu dal v poslední minutě opět Ronaldo a opět předvedl svou extratřídu. Obral o míč Redonda a jelikož se žádný z obránců nerozhodl mu sólový nájezd na Estebana znepříjemnit, tak se kousek před gólmanem zastavil, počkal si až se i on zastaví a nebude vědět co dál a poté poslal lehkou, přesto nechytatelnu střelou míč k pravé tyči. Na přímě střely na branku vyhrál Real tento zápas 15:9.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už to nám moc chybel,takovy vykon + 5 gólu !!!! HALA LOS GALACTICOS

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak Ronaldo začíná více hlavičkovat, jen tak dál.

PRO AUTORA: úsili se píše s měkkým "i". No a možná bych použil jiné slovo, při popisu místa, kamže trefil Esteban kopačkou Salgada Na druhou stranu je to prašť jako uhoď a článek to aspoň oživí.

Reagovat
Mata

Hej, antimadristo co je? Žádný vtipný komentář? Že by se výkon Realu, nedejbože, líbil?

Reagovat
PJ

To nehrozí. Asi po vyřazení Barcelony z UEFY zalez někam do díry a eště nevylez

Reagovat
exmafie

A ani záplavy v Andalusii ho z té díry nevytopili

Reagovat
HOST*ronaldo

Reagovat
HOST*ronaldo

Reagovat
HOST*ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Antimadrista dělá skvělou práci. Vůbec nechápu lidi, kteří fandí tomu zmrskému Realu. Vždyť to je úplně to samé, jako kdybyste fandili té zmrské Spartě. Real je nebezpečí pro celý evropský fotbal a nejhorší na tom je, že hráči o kterých jsem si myslel, že mají charakter( Figo, Zizu, Beckham)se prach sprostě zaprodali. Ronaldo mě nepřekvapil, to je zbabělec od narození. Myslí si jak je dobrej, ale ve skutečnosti vždy těží z práce jiných( Rivalda, Figa ,Zidana....) jak v Realu tak v brazilské reprezentaci. Doufám, že Hospodin vydá Real do rukou AC Milán.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
exmafie

Ty seš fakt jantar !!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Jantar znamená č.rák??? Žádné jiné slovo mě po přečtení příspěvku Sigmomilanisty nenapadlo. Směs naivity a blbosti. Podej si s Antimadristou ruku, jste oba ze stejný ligy.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, a navíc srovnávat Real se Spartou může jenom jedinec mdlého rozumu...

Reagovat
smazaný uživatel

Figo, Zidane a Beckham mají charakter asi jako Sheva, Kaká nebo Nesta - prostě jdou za lepším

Reagovat
HOST*Kučera

Co si mysliš vo sobe?

Reagovat
PJ

A já myslel, že ty si aspoň trochu normální. Ale jak je vidět, i ty si schopnej vypustit pěknou p***vinu...

Reagovat
HOST*Kučera

Pipinka

Reagovat
smazaný uživatel

Real je skvaly tym ktery ma penize .tecka. konec. kdyby mel prachy nekdo jinej tak at to udelaj taky proste Real ma chytreho prezidenty

Reagovat
HOST*Karlus

KONECNE VYHRALY

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele