RB Lipsko vykoupilo z Monaca univerzála Henrichse

12.04.2021, 13:43
Aktuality
Benjamin Henrichs se nevrátí z hostování v RB Lipsko do Monaca. Bundesligový celek aktivoval opci a s pětinásobným německým reprezentantem podepsal čtyřletou smlouvu...

Rodák z Bocholtu je odchovancem Leverkusenu, kde si také poprvé vyzkoušel Bundesligu, načež si dobrými výkony v sezóně 2016/17 vysloužil pozvánku do reprezentace.

V létě 2018 se Henrichs přesunul do Monaca, kde se však neprosadil podle očekávání a po dvou letech se do Německa vrátil, tentokrát formou hostování s opcí posílil RB Lipsko.

Hlavně vinou zranění toho sice Henrichs v sezóně příliš nenahrál, přesto se Lipsko rozhodlo využít opci ve výši 15 milionů eur a s 24letým hráčem podepsalo smlouvu do roku 2025.

"Od příchodu do Lipska jsem tady chtěl zůstat dlouhodobě. Cítím se tady dobře a jsem šťastný, že v nadcházejících letech budu hráčem RB Lipsko. Na zranění z letošní sezóny už nemyslím, nyní chci znovu naplno pomoci týmu," řekl po podpisu smlouvy Henrichs.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (36)

Přidat komentář
OTASi

nejlepší bylo, jak se vymlouvali že schick je na ně moc drahej...fanoušci to omlouvali tím, že oni vlastně hotový hráče nekupujou a už je vlastně i starej na nějaký zhodnocení do budoucna, aby pak chvíli na to koupili o rok staršího Sorlotha za skoro stejnou sumu najednou miliony lítaj

Reagovat
Slavia10

Henrichs stojí 15m. Schicka i s hostováním dohromady vycházel okolo 30, tak jasně že Lipsko se svojí filozofii radši pokryje za 30 mega dva posty než jeden.

Reagovat
Remt

Kolik stál Sorloth?

Reagovat
smazaný uživatel

Čtyři kamiony Red Bullu

Reagovat
Elliasson

Kdybychom jeden kamion naplnili kartony Red Bullů (rozměry 32,8 ; 21,6; 13,6 https://merkandi.cz/archive/redbull-250ml-plechovky/106762 ) do tahače s návěsem (rozměry 13 600, 2 480, 3 000). Počítáme s tím, že kartóny jsou stohovatelné na Europalety až do maximální výšky.

Na jednu paletu s rozměry (1200, 800, 144) se vejde 36 kartonů Red Bullu na délku a 36 kartónů Red Bullu na šířku. Dohromady 1296 kartónů Red Bullu. Výška jedné palety je 144 + 13,6 = 157,6 cm. Počítám-li správně, tak to vychází na to, že můžeme teoreticky stohovat 19 kartónů plechovek Red Bullu.

36*36*19 je 24 642 kartónů plechovek Red Bullu. Jeden kamion pojme 33 řad Europalet. Takže na jeden kamion se vejde 812 592 kartónů plechovek Red Bullu.

Jsme však solidní dopravní společnost a máme přímo čtyři kamiony a 4 návěsy. Můžeme převézt 3 250 368 kartónů plechovek Red Bullu. Jak jsem zmínil výše, jeden kartón plechovek Red Bullu má 24 plechovek, což máme dohromady 78 008 832 plechovek.

Jedna plechovka stojí cca 1 Euro (pro zjednodušení). Takže máme 4 kamiony v hodnotě 78 008 832 EURO. Možná se mýlím, ale cena 4 kamionů naplněných Red Bully bude pravděpodobně přesahovat částku, kterou RB Lipsko zaplatilo za Alexandra Sorlotha.

Reagovat
Heresy

Reagovat
Remt

...Ale jen vo fous

Reagovat
Seydou Doumbia

Si dobrý hovado . Pokud děláš v oboru tak si to měl za pár minut. Pokud ne tak možná déle.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

A pak, že jsou fotbalisti preplaceni

Reagovat
Gazdo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
SunFells

To nezní správně, někde ses sekl A kamion naložený 78 milióny plechovek by neujel ani metr

Reagovat
Elliasson

Pravda je, že jsem nepočítal s maximálním zatížením, tuto proměnnou jsem během večerního počítání nějak přehlížel.

PS: Kamion se 78 miliony plechovkami ne, ale 4 ano - věřím tomu!

Reagovat
redyyz

Reagovat
RadekVonCZE

Hezkyyyy

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
icka

Reagovat
bayern987

Reagovat
OTASi

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Stana95

Reagovat
discarda

máš to blbě

Reagovat
Elliasson

A jak to má být správně?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

20

Reagovat
Remt

To už mohli koupit toho Schicka, no..

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to Čech...taky bych ho nekoupil

Reagovat
Rudnevs

Ten stál o 10 viac a navyše je iný typ než Sørloth. Však ono to pre Schicka nakoniec aj tak dopadlo dobre, kúpil ho niekto druhý. Nevidím dôvod to nejak zazlievať Lipsku. Keby ostal hniť na lavičke v Ríme, tak okej, ale však nakoniec sa aj jemu celkom darí...

Reagovat
Remt

Urcite nikomu nic nezazlivam. Jak rikas, Sorlota popravde neznam, nemam ho nasledovaneho, nevím co je to za typ utocnika, vyskou je podobny Schickovi, jinak o nem nic nevím. Jen si rikam - mas utocnika na hostovacce, ktery se osvedcil, umi to tam sypat, to prokazal.. Není riziko koupit nekoho jineho (sice levnejsiho, sice hrace, ktery ukazal v jine lize ze to umi sypat) ale.. neni to trochu riziko?

Reagovat
Rudnevs

Tak on najmä odišiel Werner, čiže potrebovali iný typ útočníka, tak aby dokázali nahradiť práve Wernera...

Reagovat
Remt

A Sorlot je tedy podobný/totožný typ útočníka jako Werner? Ne moc soubojový ale zkrátka hráč co potřebuje míč do běhu za obranu? (fakt ho neznám)

Reagovat
OTASi

no to mi právě moc nepřijde, působí víc silově, ne hbitě jako werner nebo schick

Reagovat
Seydou Doumbia

Sorloth je kladivo do vápna. Na hlavičky super, ale zároven umí i s míčem a je to zabiják v šestnáctce. Dobře si umí pokrýt balon a je silný. Wernerovi se nemůže rovnat ani Šik, Sorlot ani Poulsen. Ale Sorloth rozšiřuje možnosti Lipska na ofenzivní systémy. Wernera přímo nenahradil nikdo, ale díky velkému počtu ofenzivních hráčů ten tým má neskutečné možnosti. Sorloth, Hwang, Poulsen, Nkuknu, Sabitzer, Kluivert, Forsberg, Olmo...

Reagovat
OTASi

Reagovat
dontcallmeandre

Hlavně nečekali, že se do toho někdo třetí vloží, a tlačili na cenu moc.. Popravdě, kdyby do toho Leverkusen nehrábl, tak věřím, že by jim řím slevil, a oni to zaplatili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele