RB Lipsko aktivovalo opci a natrvalo získalo Angeliña

13.02.2021, 10:10
Aktuality
Angeliño (© AFP)
Angeliño se z hostování v RB Lipsko nevrátí do Manchesteru City. Bundesligový celek využil opci ve výši 18 milionů eur a s 24letým hráčem podepsal smlouvu do roku 2025...

Rodák z Coristanca přišel k Citizens během dorosteneckého věku, do nabitého kádru se však neprosadil a hostoval v New Yorku City, Gironě, Mallorce nebo PSV Eindhoven.

Na začátku uplynulého roku si Angeliña vypůjčilo RB Lipsko, kde na sebe španělský univerzál upozornil dobrými výkony, ve kterých pokračuje i během probíhajícího ročníku.

Angeliño celkem za RB Lipsko v sezóně vstřelil osm gólů a dalších jedenáct připravil, proto saský klub aktivoval opci za 18 milionů eur a bývalého mládežnického reprezentanta Španělska si zavázal do roku 2025.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (32)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Nejlepší varianta pro všechny strany. Angelino hraje v Lipsku takřka na stejný úrovní, jako jeho křídelní parták, pokud zrovna praktikují tuto formaci. Do systému Pepa se prostě nehodí a nemá cenu aby vysedával na lavičce. Goly nebo asistence nejsou všechno. V RB mu pšenka pokvete, radost ho sledovat.

Reagovat
Largo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Beči

Reagovat
Beči

Přesně tak. Ještě mě napadá, že by se perfektně hodil do Interu.

Reagovat
Mass

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

RB je klub, ktorý je vytvorený finančnou injekciou a mnohí takýto spôsob budovania klubu odsudzujú, ale mne je ten tím sympatický. Nesnaží sa za každú cenu predávať svoje opory, ale naopak tím budujú. Áno, predali Wernera, ktorý by skôr, alebo neskôr odišiel. On sám asi ľutuje, že opustil Bundesligu. To isté aj Upamecano u ktorého bola otázka času, ktorý veľkoklub po ňom siahne, ale na rozdiel od Wernera, urobil to najlepšie čo mohol urobiť a ostal v Bundeslige. Angeliño je pre RB parádnym kaufom.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Beči

Souhlasím. Lipsko bylo sice v počátku "vytvořeno" tou finanční injekcí, ale jede spíš stylem koupit lacino - prodat draze a hlavně kupují a nasazují převážně mladé hráče. Žádné olbřímí nákupy jako City, PSG a spol. Taktéž jsou mi velmi sympatičtí.

Reagovat
smazaný uživatel

Zadny klub na svete by bez penez nebyl uspesny, je strasne pokritecke RB odsuzovat, zacinaji proste pozdej, ne kazdy klub mohl vzniknout na zacatku 20.stoleti

Reagovat
smazaný uživatel

U Libska byly finance hlavně směrovány do akademie a na příchodu řady hráčů s potenciálem velkého prodeje. Nicméně u Man City nebo Chelsea byly a jsou opravdu velké částky také využívány na mládež a na příchod mladých hráčů z menších klubů nebo jiných akademií, jen to v rámci obřích přestupů není tolik výrazné. Ve všech případech jde o finance, které si jiné kluby nemohou dovolit a tiím získaly svou pozici v evr. fotbale.

Na druhou stranu, celá řada klubů má bohaté majitele, kteří klub berou jen jako nástroj k jiným ůčelům, my fanoušči Říma, bychom mohli vyprávět. Mateschitzovi na klubu podle všeho záleží a snaží se vyboduvoat a již vybudoval skvělý klub. Navíc nekurví trh z hráči nesmyslným přeplácením na platech ani na přestupech. Fanoučci Lipska mají momentálně štěstí na vlastníka a mě tenhle jejich vzestup přijde taky sympatický, koneckonců jak píše Beethoven, nezačali před sto lety a od nuly to bez financí prostě nejde. Nekterým to nejde ani s nima, a nebudu nikoho jmenovat, abych letenské neurazil.

Reagovat
Remt

Souhlasim se vsim co jsi napsal a ta posledni veta to cele povysila jeste na vyssi uroven

Reagovat
smazaný uživatel

S tím odsuzováním jde dost často o závist, protože jejich oblíbený klub zrovna vlastní spekulanti nebo se třeba topí v dluzích.

Reagovat
bobis21

Tak kritika je na ně v Německu hlavně kvůli tomu jak obcházejí pravidlo o vlastnictví, kdy sice je většina klubu vlastněna členy jak vyžadují pravidla, ale hlasovací práva tam má jen pár zaměstnanců Red Bullu, takže je to fakticky ovládáno RB, i když si naven hrají na to že jsou vlastněni fanoušky. Myslím že je nikdo nekritizuje za to jakou mají přestupovou politiku nebo způsob budování kádru.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
SpecialOne

Ty jeho statistiky to není na obránce normální Nemyslím si, že zrovna na LB mají City takový přetlak, že nemohl dostat šanci. Mendy kromě prvního půlroku úplný průměrák, Zinchenko je fajn, ale není lepší než Angelino.

Reagovat
Beči

Tak on v Lipsku hraje spíš wingbecka, ale i tak má ty statistiky fenomenální. Je to vlastně podobně laděný hráč, jako Hakimi, jen hraje na druhé straně hřiště.

Reagovat
Kucka

Reagovat
LeonardoUžoa

Tavernier, Telles v Portu, taky jinde

Reagovat
Sandstorm

No a Telles je v PL průměr. Angelino byl v PL tragický. Prostě je to tak specifická soutěž, která není pro každého.

Reagovat
Beči

Hm, byl tam tragický, těch 800 minut co dostal k dispozici, to byla vážně hrůza ...

Reagovat
Freedo

Je výbornej. Proč nehraje za španělský nároďák?

Reagovat
Mass

Gayá a Reguilón

Reagovat
mayday

Dobrej kauf.

Reagovat
Andis

Proc neaktivovali takhle Schicka

Reagovat
smazaný uživatel

Proč si někdo dá spíš svíčkovou než špenát?

Reagovat
Sandstorm

Protože nechtěli.

Reagovat
dontcallmeandre

Protože čekali, že jim AS během covidu sleví. čehož využil Leverkusen a hodil jim do toho vidle. A věřím, že v Leverkusenu nebudou litovat.

Reagovat
raduinho

Vítěz LM 2021.

Reagovat
Pharrell

Maybe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele