Raphinha po roce opustil Rennes a přestoupil do Leedsu

06.10.2020, 00:05
Aktuality
Leeds United má další posilu. Nováček anglické nejvyšší soutěže se dohodl se Stade Rennes na příchodu Raphinhy, za něhož může s bonusy poslat až 23 milionů eur...

Třiadvacetiletý Brazilec s italským pasem se na evropské scéně poprvé ukázal ve Vitórii SC Guimarães, za kterou v sezóně 2017/18 vstřelil patnáct ligových gólů, čímž si řekl o přestup do Sportingu. Lisabonský celek na něm přitom za pouhý rok vydělal trojnásobek.

Raphinha se totiž před rokem stěhoval za 23 milionů eur do Stade Rennes, kde se po pomalejším rozjezdu usadil v sestavě a navázal na výkony z Pyrenejského poloostrova.

V letošní sezóně stihl talentovaný hráč za bretaňský celek zasáhnout do šesti zápasů, další už potom nepřidá, neboť se stěhuje do Leedsu United. Staronový účastník Premier League zaplatí 17 milionů eur, dalších šest může přidat na bonusech. Obě strany podepsaly smlouvu do roku 2024.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tyvole, nováček soutěže a může si dovolit skoro 110 mega za přestupy. Hroznej nepoměr k ostatním ligám.

Reagovat
jakubbosak

zajímavý

Reagovat
PhilipS

šílený. Ta konkurence je neskutečná.

Reagovat
Sandstorm

Tak i Leeds koupil RW.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

Začátek měl špatný, ale postupem času se z něj stal hodně šikovný a zábavný hráč. Rennes bude chybět, především v LM. Pro Leeds kvalitní posílení křídelních prostorů.

Reagovat
Godwinson

Skvělý křídlo, tady to Rennes podle mě trochu posralo. Bavili jsme se o LM, oni místo prověřeného hráče přivedli ucho z Belgie. Stačí se podívat na Davida. Nehledě na to, že za něj mohli v budoucnu dostat podle mě víc, i když je otázka, jestli na to nějak netlačil sám hráč.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já si právě myslím že sám hráč chtěl asi odejít a tak mu Rennes nebránilo. Je to škoda, protože si mohl zahrát LM a odejít za rok. Nedivil bych se v LM, kdyby Niang hrál na pozici Raphinhy a na hrotu byl Guiraissy pro co největší kvalitu na hřišti. Alespon dokud se Doku nerozkouká.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
JollyJoker77

Hart, Hojbjerg, Regulion, Bale, Vinicius, Doherty-In. 47 mil net spend.... (plus asi ešte príde ten stopér Rodon) Klobúk dole Mr.Levy... You just been Levyd

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší přestupák než Arsenal, Ac Milan nebo United

Reagovat
SunFells

My jsme získali 2 masivní hráče (jo, z Gabriela bude domina ) a Williana ...takže víceméně šul-nul no

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ten Partaj je dobrej

Reagovat
SunFells

Ale máš pravdu, vlastně to pro nás bylo docela špatné okno a to kvůli neschopnosti zbavit se hráčů, kterých se zbavit potřebujem ...vlastně se nám nepodařilo prodat vůbec nikoho z těch deadwoodů, což je mizérie i přesto že se letos kluby musely v nákupech dost uskromnit.

Reagovat
Theft90

Trochu nechápu, že šel tak levně, fakt výbornej hráč.

Reagovat
Euphael

Hlavně na něm Rennes prodelalo? wtf

Reagovat
Kongo

Velmi dobrý hráč, třeba teď v zápase s Remesi si tam s obránci dělal, co chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Super , ten Leeds mi dělá radost

Reagovat
LeedsUnited

Reagovat
LeedsUnited

Reagovat
Mato178178

No štatistiky teda nič moc snáď je lepší ako má čísla

Reagovat
Kongo

Rozhodně. Má fakt skvělý dribling, na balónu je extrémně silný.

Reagovat
Aker22

Před rokem ho přivedli za 23 milionů a teď ho po roce prodávají za 23 s bonusy? Ví někdo důvod?

Reagovat
cetto

Za 17 s bonusy. Je to kvůli tomu, že se celkově změnily poměry ve fotbale a tito řekněme lehce nadprůměrní fotbalisti, kteří ale nepatří mezi tu špičku, letos přestali chodit za 30-40.

Reagovat
Aker22

Je to 17+6 a nemyslím si, že to má co společného s poměry ve fotbale, přece jenom pořád létají vzduchem zajímavé částky (např od Leedsu zrovna), taky ho prodali až poslední možný den, kdy do teď o něm relativně nebylo moc slyšet, že by měl někam přestoupit.

Spíš si rikam, jestli nepotřebovali zafinancovat Bogu, ve kterém vidi větší potenciál a klidne ho za rok mohou prodat jako Lille Oshimena

Reagovat
Aker22

Doku samozřejmě

Reagovat
cetto

Já si myslím, že ta kauzalita byla opačná. Nejprve byl zájem o Raphinhu a až v návaznosti na to koupili Dokua. To, že Raphinha pravděpodobně odejde, se vědělo už pár týdnů. Že to bylo až poslední den přestupáku, to je trochu překvapení.

Reagovat
Kucka

Reagovat
cetto

No Rennais na něm trochu prodělali, což jen dokazuje, že se za poslední půlrok poměry ve fotbale skutečně změnily. Na druhou stranu přicházel jako člen základní sestavy Sportingu a odchází jako člen základní sestavy Rennais. Za ten rok dokázal, že je schopen se adaptovat na jiný styl fotbalu i proti silovým hráčům. Takže rozhodně ted není horším nebo méně hodnotnm hráčem. V kombinaci s tím, že náhrada, kterou Rennais sehnali v podobě Dokua, byla o dost dražší. Takže ze strany Rennais finančně ne úplně výhodný a logický tah, ale zase ten tým se snaží svým hráčům vždy vyjít vstříc a nabídka z PL se odmítá těžko.

Reagovat
johan14

Kúpili za 23, predali za 17 + 6 na bonusoch, takže buď egal, alebo strata 6 mega. To si môžu dovoliť kúpiť Doku za 27? Pre Leeds dobrý obchod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele