RANIERI ODEŠEL Z PARMY

01.06.2007, 07:27
Aktuality
Manchester City by již brzy měl oznámit jméno nového manažera. Tím by se měl stát Claudio Ranieri, který se zájmem vést anglický klub netají a kvůli angažmá na City of Manchester Stadium včera večer odstoupil z funkce trenéra Parmy...

"Claudio Ranieri nás informoval o svém úmyslu opustit funkci trenéra prvního týmu. Klub by mu rád poděkoval za odvedenou práci, jejímž výsledkem bylo udržení Parmy v Serii A. Přejem mu úspěch i do budoucnosti," rozloučil se italský klub s 56letým koučem.

Ranieri se kormidla Parmy chopil v únoru v období, kdy se klub topil na sestupových příčkách. Začátek se mu sice příliš nepovedl, o to povedenější finiš pak Parma předvedla, z posledních jedenácti zápasů sedmkrát vyhrála a vyhoupla se na dvanáctou příčku.

Italský trenér by se nyní měl stát nástupcem Stuarta Pearceho v Manchesteru City. Ranieri to v Anglii již moc dobře zná z dob svého působení v Chelsea.

"Výzva v Manchesteru City mi připomíná zkušenosti z Chelsea, kde jsme bez utracení jednoho milionu liber vybudovali dobrý tým. V Chelsea jsem vytvořil zázrak z ničeho. Můj úspěch přimněl Romana Abramoviče, aby klub koupil. Poté přišla spousta peněz a s ní také řada vynikajících hráčů," vzpomíná Ranieri na své angažmá na Stamford Bridge.

Stejně jako během poslední sezóny v Chelsea, rovněž v Manchesteru City by Ranieri měl dostat velké finanční prostředky na nákup posil. Velký zájem o klub má bývalý thajský premiér Thaksin Shinawatra, který je ochoten investovat několik desítek milionů liber.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*nofan

Shinawatra akorát pořád jenom mlží. Za žádné peníze velká popularita. Určitě nic nekoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri je dobrej kouč,když trénoval ještě chelsea tak předváděla užasnej fotbal.byly to dobrý časy.

Reagovat
HOST*ital

Myslím,že půjde do Juve.Lippi odmítl a momentálně mě nenapadá nikdo další...

Reagovat
HOST*

jj to neni spatnej napad , to by i slo

Reagovat
HOST*colin

kto myslite ze bude trenovat City? typnite si. bey for now.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele