RANGERS POVEDE SMITH

10.01.2007, 16:00
Aktuality
Tahanice okolo osoby Waltera Smithe jsou u konce a 58letý manažer přece jenom usedne na lavičku Glasgow Rangers. Smith zatím působil u skotské reprezentace a tamní svaz jeho uvolnění nedávno odmítl, kouč ale šel za hlasem svého srdce a na svou funkci u národního týmu rezignoval...

"Jsem z návratu do Rangers nadšený. Tenhle klub mám ve své krvi a už se nemůžu dočkat, až konečně začnu," rozplývá se nad návratem do Ibrox Parku Smith. 58letý kormidelník působil v Rangers nejprve pět let jako asistent Greama Sounesse, v roce 1991 se pak ujal funkce hlavního manažera a vydržel v ní sedm let.

Právě na tuto dobu fanoušci skotského klubu velmi rádi vzpomínají. "Jezdci" během ní získali sedm mistrovských titulů v řadě a k tomu přidali tři poháry za vítězství ve Skotském národním i ligovém poháru.

Společně se Smithem složila funkci u národního týmu další velká postava historie Rangers - Ally McCoist. Bývalý skotský útočník bude nyní Smithovi asistovat společně s Kennym McDowallem, který pro změnu kvůli této příležitosti složil funkci trenéra rezervního týmu Celtiku Glasgow.

"Už se těším na spolupráci s Allym a Kennym. S Allym jsem pracoval během působení u národního týmu a jsem rád, že se k nám rozhodl připojit i Kenny," neskrývá nadšení ze svých asistentů Smith.

Manažerská židle v Rangers byla volná od 4. ledna, kdy z této funkce odstoupil Paul Le Guen. Bývalý kouč Lyonu měl spory s kapitánem Barrym Fergusonem, kterého dokonce vyřadil z týmu a zbavil kapitánské pásky. Své rozhodnutí odejít z Ibrox Parku pak označil za nejlepší řešení pro všechny zainteresované strany.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (1859)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele