RAMOS PROPUŠTĚN Z NEMOCNICE

01.03.2007, 12:24
Aktuality
Pořádnou ostudou skončilo včerejší sevillské derby ve čtvrtfinále Španělského poháru. Fanoušci Betisu neunesli situaci po inkasované brance a na hřiště začali vhazovat předměty. Tato nedisciplinovanost si vybrala jednu velkou daň, trenér FC Sevilla Juande Ramos byl zasažen do hlavy, upadl do bezvědomí a stadion Manuela Ruize de Lopery opustil na nosítkách...

Sevillská derby pravidelně provázejí nepokoje mezi fanoušky. Betis byl dlouhou dobu králem města v Andaluzii, v poslední době se však karta obrací a Sevilla je známá především díky výkonům FC. Tento tým loni vyhrál Pohár UEFA, letos útočí na zisk španělského titulu a včera měl nakročeno rovněž do semifinále domácího poháru.

V 56. minutě utkání dostal hosty do vedení nejlepší ligový kanonýr Frederic Kanoute, což domácí příznivci neunesli. Na hřiště začali házet nejrůznější předměty a jeden z nich, plná dvoulitrová plastová lahev, zasáhl Juandeho Ramose. Kormidelník Sevilly inkasoval úder přímo do hlavy, po několika krocích se skácel na zem, upadl do bezvědomí a musel být převezen na kliniku Sargassa Corazona. Tam se podrobil několika neurologickým vyšetřením, která naštěstí vyloučila nějaká vážnější poranění a dnes ráno tak mohl být propuštěn do domácího léčení.

Rozhodčí Undiano Mallenco zápas v 57. minutě okamžitě ukončil a jeho dalším osudem by se ještě dnes odpoledně měl začít zabývat Španělský svaz. Jeho verdikt by měl být znám nejdříve zítra a Betis podle všeho čeká pořádný trest. Zápas zřejmě bude kontumován ve prospěch Sevilly a aktuálně čtrnáctý tým tabulky Pimera Division se určitě nevyhne pokutě a dost možná ani uzavření stadionu.

Stadion Manuela Ruize de Lopery nebyl jediným, na němž se včera "předvedli" nespokojení fanoušci. Vyřazení svého týmu neunesli ani příznivci Zaragozy, jejichž tým nedokázal potvrdit výhru z Nou Campu a doma podlehl Barceloně 1:2. Také tady se na hráče soupeře snážely střely všelijakého druhu a brankář Jorquera byl zasažen půllitrovou plastovou lahví od Coca-Coly.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sevillské hovada.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele