Pulisova pohádka o Popelce ze Selhurst Parku

18.05.2014, 08:32
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Rozmýšlel se bezmála čtyři týdny, během nichž ho předseda klubu Steve Parish zasypával telefonáty a návrhy schůzek, dokonce i přímo v jeho bournemouthském sídle. Odrazován byl vedle jiných třeba Harrym Redknappem, kterého podobná výzva loni s QPR stála status prvoligového manažera. Tony Pulis ovšem tak jako tak kývl.

Po 12 kolech byste jen stěží narazili na experta, který by s Eagles pro příští ročník počítal do Premier League. Bez nejmenší nadsázky. Proti londýnskému klubu totiž hovořilo vážně všechno možné.

Absolutně nevyhovující herní systém; chabá defenzíva, která pod Hollowayem v osmi zápasech stihla kapitulovat hned 17krát a v případě porážky vždy inkasovala alespoň dvakrát; hrotový útočník jménem Marouane Chamakh...

A byla to vlastně i historická zkušenost, v takových případech zpravidla jen sotva oblomná, co Pulisovi nedávalo příliš nadějí. Naposledy se skromnému londýnskému celku povedlo elitní soutěž udržet roku 1992, když si nejváženější manažer jeho moderní éry, Steve Coppell, mohl ještě alespoň chvíli užívat přítomnosti pozdější ikony Arsenalu Iana Wrighta (toho času na vrcholu sil, uprostřed své nejplodnější sezony).

Hned následující sezonu už každopádně Eagles sestoupili a od té doby se to s nimi jenom táhlo. V průběhu fungování Premier League jako takové se o zopakování onoho 22 let starého kousku pokoušeli hned čtyřikrát - aby pokaždé selhali.

A letos měl Crystal Palace vskutku neomylně nakročeno tristnímu repete. Paradoxně právě po Pulisově ne zrovna inspirativním debutu závěrem měsíce listopadu kleslo podruhé v sezoně s trapnými sedmi body z 39 možných na samé dno tabulky. Přitom posezónním maximem týmů s takovou dílčí diagnózou byla doteď 17. příčka, čili záchrana s odřenýma ušima - a posledním přeživším pacientem z celkového počtu čtyř bylo WBA dávného roku 2005.

Teď už si na onen krátký seznam nutno připsat také Crystal Palace a jeho neuvěřitelný finiš na 11. příčce, pouhé čtyři body od hranice top10. Crystal Palace a jeho sezonu, v jejíž bezmála třetině Tony Pulis na prvním týmovém mítinku předstoupil před své nové svěřence, důrazně jim zopakoval, že ve své kariéře dosud nikdy nesestoupil (a že v rámci druhé ligy hned třikrát velmi snadno mohl)... a de facto s tím samým kádrem Premier League nejenže zachránil, on tak učinil se třemi duely v kapse a ve velkém stylu - skrze rekordní pátou po sobě jdoucí prvoligovou výhru.

Tony Pulis je zkrátka - ve vší úctě k liverpoolské dřině Brendana Rodgerse - jednoznačným králem tohoto ročníku. A to nikoliv jen proto, že elitní soutěž udržel; nýbrž hlavně proto, jak se mu toho povedlo docílit. Jak bravurně se vypořádal s předsudky a "odsudky", na něž při svém nástupu narážel doslova na každém rohu...

Stará škola s tuningem

"Palace si spojuji s kreativitou, hbitostí a individuální zdatností. Pulis upřednostňuje poctivost, týmovou hru a často se raději snaží neprohrát, než aby šel za vítězstvím," jen pár chvil po Pulisově nástupu ideálně oddělil všechna ta domnělá zrna od plev jeden článek v lokálním tisku.

Postihl tak dokonale provařený obrázek Tonyho Pulise jakožto muže, který svým krajním hráčům v jednom kuse nutí ručníky, zaměstnává výhradně řezníky či v lepším případě nekopy, a - koneckonců stejně jako oblíbený exmanažer CP Dougie Freedman - vyznává navýsost pragmatický, konzervativní přístup ke hře jako celku.

Naopak Velšanův předchůdce Ian Holloway, ten se vždy bude automaticky těšit značné oblibě - jeho fotbal možná sice nemá žádný řád, avšak když už nic jiného, přinejmenším stabilně vede ke hře nahoru-dolů a kvantům hezkých branek.

Tedy kvantům: přesněji řečeno k šesti vstřeleným gólům z osmi úvodních zápasů sezony. Paměť je zkrátka mrcha selektivní a taky schopnost logicky uvažovat se v afektu vytrácí rychleji než Američanova důvěra v Obamu.

Dnes si pochopitelně můžete být setsakramentsky jisti, že ten samý muž po dubnové výhře 3:0 v Cardiffu, která ve 33. kole Eagles zajistila docela dobře rozhodující náskok na sestupovou zónu, nepokrytě jásal. Jakkoliv jeho klub také tehdy vykázal tradičně podprůměrnou přesnost na přihrávce (71 %) a jen velmi zoufalou schopnost podržet míč na vlastních kopačkách (nakonec se mu to dařilo jen 37 % času).

Pořád se totiž Orli zároveň mohli opřít alespoň o dva výše jmenované, s Crystal Palace prý tolik sžité atributy - hbitost a individuální zdatnost. Však si to vezměte: první brance dala vzniknout Ledleyho neotřelá práce s míčem na kopačkách; přičemž ta třetí byla dílem Chamakhova bystrého propuštění balonu mezi nohama a Puncheonovy brilantní kopací techniky.

Faktem navíc zůstává, že Londýňané už jen ten ryze old-schoolový, nijak neředěný Pulisův přístup potřebovali jako sůl. Že přesně užili manažerovu osvědčenou triádu; neměnný seznam ingrediencí nutných k jakémukoliv úspěchu, který sestává z disciplíny, organizace a respektu.

"Nemyslím si, že by byl zahleděn jenom do zadní čtyřky, on má rád, když mu brání celý tým," prozradil například rádiu BBC zkušený obránce Danny Gabbidon. Ve svých 34 letech přitom tato slova pronesl stylem, jako by pro něho Tony Pulis objevil Ameriku. Což asi konkrétně v prostředí Selhurst Parku globálně vskutku platilo.

Až s tímto zdánlivě banálním, leč nikoliv samozřejmým krédem na štítě se totiž takhle poskládané mužstvo mohlo zachránit. Jedině takhle mohlo udržet 10 čistých kol z 24 pokusů, zatímco s Hollowayovým uvolněným přístupem v tomto směru nepochodilo ani jednou.

Tony Pulis 3D

Jak už lze odtušit z předešlých řádků, i přes četné obavy a slepé výstřely zaujatých i nezaujatých příznivců anglické kopané Pulisův Crystal Palace nebyl žádným druhým Stoke. Velký nadšenec do historie a nepokrytý obdivovatel Napoleona spíše odhalil svou novou identitu; prokázal variabilitu, přizpůsobivost... zkrátka kvalitu.

"Tony tímto všem dokázal, že není jednostranným manažerem. My nic nenakopáváme na vysokého útočníka a nesnažíme se tolik hrát z druhé vlny. Vyvinul zde kompletně odlišný styl, než jakým se prezentoval ve Stoke, založený na tom, co má k dispozici," potvrzuje předseda klubu Steve Parish a v podobném duchu se přidává i sám Pulis: "Více to taháme středem pole, máme několik hodně rychlých hráčů s odlišnými přednostmi. Našli jsme zkrátka systém, který jim sedí."

A oběma mužům skutečně dává zapravdu už jen letmý pohled na herní projev mužstva. Žádné přehnané množství nákopů - malá procenta držení míče vznikají spíše riskantními pokusy o bleskurychlé protiútoky a startování hbitých noh křídelníků.

Stejně tak stopy po výrazně fyzické hře byste hledali marně - Crystal Palace pod Pulisovým vedením neinkasoval jedinou červenou kartu a pouze sedm celků bylo v cíli disciplinovanějších (z toho čtyři tvořily elitní devítku). I co se faulů týče, hned 13 prvoligových účastníků jich spáchalo více.

A ještě jednu významnou modifikaci Pulisova taktického profilu lze snadno odpozorovat: jestliže Pochettinův Southampton platí za nekorunovaného britského krále presinku, Pulisovi Eagles se mu pomalu, ale jistě blíží. Rozdíl oproti statičtějším a robustnějším Potters v pohodě odpozorujete bez užití lupy či jiné berličky, nicméně zdokumentovat ho lze rovněž za pomoci čísel.

Analytický server WhoScored.com sice široké spektrum statistik pokrývá teprve od roku 2009 (čili již druhé Pulisovy sezony v Premier League), avšak i takový mírně okleštěný vzorek nám pro naše účely bohatě postačí. Totiž v průběhu oněch čtyř let se koncem každého z jednotlivých ročníků do první dvacítky nejefektivnějších rušičů tras soupeřových přihrávek (kategorie tzv. interceptions) nevtěsnal ani jeden (!) fotbalista z Britannia Stadium; to v Crystal Palace jich Pulis registruje rovnou celé kvarteto (Jedinak dokonce téhle disciplíně vévodí, za ním se postupně seřadili Ward, Mariappa a Delaney).

Přitom pokud o úspěšnosti orlího presinku nejlépe vypovídá právě počet zachycených balonů, nebývalou agresivitu při napadání lze pro změnu demonstrovat na skutečnosti, že nejčastěji faulujícími hráči CP jsou ihned po středopolaři Jedinakovi oba prominentní útočníci - Marouane Chamakh s Cameronem Jeromem. Prvně jmenovaný ostatně už do Arsenalu přicházel s pověstí neúnavného dříče - a to v první řadě bez balonu, jehož je vášnivým vymahačem.

Zkrátka třebaže Pulisův mančaft opět soustavně dominuje ve vzduchu, až do předposledního kola vydržel neinkasovat ze standardní situace a za zápas v průměru na soupeřova gólmana vysílá jen naprosté minimum střeleckých pokusů (ovšem s úžasnou přesností, nutno dodat - např. Chamakh sice rozvlnil síť jenom pětkrát, to však z pouhých deseti ran), daleko spíše než o lacinou kopii Potters se jedná o zdravý mix všeho možného a ve výsledku beze zbytku vitálního.

Dál zatvrzele hovořit o údajné Pulisově staromódnosti by tedy nebylo správné. Stačí vlastně uvážit jenom samotnou existenci speciální počítačové místnosti v útrobách tréninkového komplexu v Beckenhamu, odkud si každý hráč může do svého iPadu či podobné vymoženosti nejdříve dva dny před utkáním stáhnout předpřipravené a jemu na míru šité informace o soupeři - o protivníkovi, s nímž se bude na place nejčastěji potkávat a podobně.

Zároveň jsou hráči přirozeně pokutováni za každý pozdní příchod, mezitímco se vždy jednou týdně podrobují hromadným vážením, měřením obsahu tuku v těle či testům moči. A i samotný trenérský štáb jde v tomto ohledu kabině tím nejlepším možným příkladem.

Chcete si například s Tonym Pulisem domluvit schůzku? Ať si jste třeba z Guardianu nebo BBC, šanci máte takřka výhradně v sedm hodin uvnitř klubové tělocvičny/posilovny. Právě tam manažer a jeho pravá ruka David Kemp ráno co ráno dřou na orbitreku, zatímco upřeně zírají mezi držadla, kde se namísto nudného počítadla spolykaných kilometrů nevyjímá nic jiného než... další iPad.

Být jedním z nich

Tony Pulis je bezesporu přísný a nekompromisní kouč, zároveň ale taky žádný nelida. Částečně to je cítit už z pozápasových rozhovorů, kdy se jen málo manažerů - pokud vůbec nějaký - dokáže uvolnit a od srdce zasmát takovým způsobem jako právě milovník kšiltovek. Především je to ale znát na formě předzápasových příprav, z nichž videa a statistiky tvoří jen jednu část.

Ještě větší důraz je kladen na psychickou pohodu hráčů. Ti už nejsou nuceni každý týden klusat na plavečák jako kdysi pod vedením Iana Dowieho - Pulis se raději pokouší o nefalšovanou rodinnou atmosféru. Hráči spolu takto absolvují tzv. brunche alias pozdní snídaně (zdravé cereálie, vejce, ovoce a tmavý chléb - toť celé menu), manažer leckdy operativně zařadí jednu odpolední tréninkovou jednotku navíc a týmový duch mají posilovat také pravidelná cvičení jógy (jedno týdně je povinností, druhé je už dobrovolné).

To všechno se může na první pohled zdát malichernostmi, avšak Tony Pulis moc dobře ví, proč takové aktivity svým ovečkám ordinuje. Dorazil ostatně do týmu, který v létě pod svými křídly přivítal neskutečný počet 16 nových tváří. "V průběhu prvního měsíce jsme z klubu vystrčili asi tak 15 hráčů. Mimo základní sestavu jsme před sebou měli moře práce, a tak bylo potřeba příslušnou skupinu postupně zúžovat," bilancoval později rodák z Newportu, jenž sám v lednu provedl tři další akvizice. Ty už nicméně měly svůj velký účel, nehledě na jejich nízkonákladovost.

(Na tomto místě se zřejmě sluší hned zkraje připomenout, že Crystal Palace v létě vyhodil rekordních 8,5 milionů liber za převážně střídajícího útočníka Gaylea.)

Na ubohý 1,5 milionu britské měny takto Eagles vyšel stoper Scott Dann, který v základu okamžitě nahradil stěží stíhajícího Gabbidona; zhruba dvojnásobek stál Joe Ledley ze Celtiku, jenž našel v týmu uplatnění coby tvořivější středopolař i záskok na levém beku; a investicí spíše do budoucnosti byl pak trochu paradoxně nejdražší (avšak pořád jen 3,2milionový) brankář Hennessey, který zbytek sezony strávil za vynikajícím Speronim, avšak není od věci předpokládat, že se postupem času před 34letého veterána mezi tři tyče prodere.

Tyto tři posily navíc doplnili vybraní hráči, kteři s týmem sice strávili už podzimní část sezony, to však primárně na marodce/lavičce (Bolasie) či na mediálním pranýři (Puncheon). Oba zmínění přitom pod Pulisovou taktovkou vyrostli o 100 procent: Puncheon se zase jednou ukazoval být tím hráčem, jakého fanoušek Premier League důvěrněji znal ze Southamptonu, a spolu se šikovným šturmířem Bolasiem - protagonistou jednoho z nejúchvatnějším individuálních výkonů sezony (proti Liverpoolu, 3:3) - podpírali zcela libovolně rozestavěnou jedenáctku.

Ať už se tedy Pulis rozhodl pro 4-4-2 nebo 4-5-1, výsostně se spoléhal hlavně na tyhle dva krajní záložníky (potažmo Puncheonovu uspokojivou chemii s bekem Mariappou) a jejich všeprostupující agilitu. Obě rychlonožky se navíc jedním tahem zasazovaly o to, že do soupeřova vápna rázem byli ochotni cestovat až čtyři fotbalisté v modročerveném, a také že pomalu začal vymírat trend odřezanosti útočníků, který šlo tolik proklínat za Hollowaye.

Pokud se zrovna Jerome s Chamakhem společně sešli na hrotu, Maročan se nezvykle stahoval až na pozici takzvané "desítky" a snáze se tak dostával do hry. Celé Crystal Palace potom rovněž směrem dozadu působilo o mnoho kompaktnějším dojmem.

"Tým všem poskytoval hodně prostoru. Dostával góly a přitom budil dojem, že je připraven jich dostávat ještě víc," stěžoval si hned zkraje angažmá Pulis. A právě Chamakh mu v likvidaci tohoto zdánlivě inherentního problému nesmírně (a pro leckoho překvapivě) pomohl.

Dalším vodítkem ke zlepšeným výkonům pak byl permanentně vysoký standard Mileho Jedinaka; vedle Bolasieho dalšího jedince, kterého na pravidelné bázi sledoval už tým skautů ze Stoke-on-Trent. Zřejmě i proto Pulis mimořádný přínos nesmlouvavého středopolaře identifikoval už na samém rozjezdu, když mu okamžitě nabídl tříletý kontrakt.

Zanedlouho 30letý australský reprezentant, který se ve finále ukázal být spolu se Stevenem Caulkerem nejvytíženějším hráčem ligy, potom v konečném součtu suverénně ovládl statistiku zachycených balonů a vévodil také sloupečku s obrannými zákroky.

Mimo Chamakhovo procitnutí či Jeromeho zázračné prolomení střelecké mizérie (krátce po Pulisově příchodu se trefil po dlouhých 21 ligových duelech bez jediného zářezu) dnes tudíž Jedinak platí za jeden z těch nápadnějších živoucích důkazů blahodárného Pulisova vlivu na kabinu. Pakliže v úvodních kolech orlí kapitán zaujal spíše nemotornými skluzy a neohrabanou hrou celkově, na jaře už bez debat patřil k těm nejspolehlivějším dirigentům na Ostrovech.

"Nebylo jednoduché přeměnit kolektiv lidí, jimž bylo podsouváno, že nejsou dost dobří na to, aby byli konkurenceschopní, v tým, který věří, že může vyhrávat zápasy," připouští teď Tony Pulis, bývalý obránce s těsnou vazbou na Bournemouth, kde před více než 20 lety načínal svou trenérskou dráhu. "Manažer dnes není jen koučem, ale také psychologem. Je kombinací všeho," dodává hned vzápětí.

Především uvědomění si těchto specifických požadavků doby přitom Tonymu Pulisovi umetlo cestu za dalším nečekaným triumfem. Že totiž v takto komplexní roli naplno obstál, podpoří snad všichni zaměstnanci Crystalu Palace. Od fotbalistů Inceho s Bolasiem, kteří manažerův přístup k hráčům považují za naprosto klíčovou ingredienci úspěchu, doslova až po asistenta kustoda...

První vyhrání z kapsy vyhání?

Samozřejmě nic není tak bájové, jak se může na první pohled zdát. Crystal Palace se hned v příštím roce bude muset vypořádávat se zrádným "syndromem druhé sezony", který si napříč dějinami Premier League vyžádal vskutku nemalé množství obětí.

Middlesbrough se v roli nováčka umístilo roku 1996 na parádním 12. místě, napříště už ale neslavně padalo zpátky dolů; Reading let 2007 a 2008 či o tři roky mladší Birmingham v podstatě detto. Z těch přeci jen šťastnějších případů potom lze jmenovat třeba ManCity, které v sezoně 2002/03 skončilo deváté, aby se následně až do předposledního kola třáslo o holou záchranu (a obdobnými exempláři byly i známé úniky sestupu v podání Wiganu s West Hamem zpřed sedmi let).

"Pořád si myslím, že budeme příští sezonu jedněmi z favoritů na sestup," maluje menšího čerta na zeď také sám Tony Pulis; a své důvody pro to nepochybně má. Podle Transfermarktu Crystal Palace stále disponuje nejméně hodnotným kádrem v soutěži a do toho Selhurst Park i jeho těsné okolí (zejm. parkoviště a jeho hrubě nedostačující kapacita), spolu se skromným tréninkovým areálem, čím dál urgentněji potřebují renovaci.

Je tedy snadno představitelné, že Eagles budou muset v létě na hráčských injekcích výrazně šetřit. Přitom Chamakh dosud nepodepsal nový kontrakt, Jerome v klubu pouze hostuje a řešit je potřeba rovněž situaci největších nadějí celku. Především trojlístek Gayle-Williams-Campana rozhodně nedostal tolik příležitostí, kolik by si nejen jeho členové představovali.

Po větším zapojení mladšího křídla druhého nejstaršího kádru ligy hlasitě volá také většina fanoušků; ti se už ale s Crystal Palace loučit nebudou na sto procent. Ostřílený komentátor John Motson koneckonců letošní atmosféru na domácích zápasech nováčka označil za tu nejkvalitnější, jakou kdy (!) zažil - a takové nálepce je třeba znovu napřesrok dostát.

A jakkoliv se takový obraz blízké budoucnosti vehementně snažily nabourávat různé spekulace o diametrálně odlišných představách manažera a předsedy klubu o příštím směřování Eagles - Steve Parish měl kupříkladu svého podřízeného za každou cenu tlačit do finančně atraktivnějšího letního soustředění v zahraničí -, zpátky na svém obvyklém místě bude v srpnu i sám Tony Pulis. Opětovně připraven konsolidovat jednu fotbalovou značku s evidentně mizernou výchozí pozicí.

"Když jsem prvně navštívil Stoke, tréninkový komplex neměl žádné (nadstandardní) vybavení, samotná hřiště byla ve špatném stavu, vše bylo tak prosté. Když se tam podíváte dnes, všechno vypadá nádherně," vzpomíná Pulis a rozprostírá tak před fanouškem vpravdě vábnou paralelu. Vždyť letos Potters po sedmiletém Velšanově působení dosáhli pod vedením Marka Hughese na devátou příčku a stejně tak historické maximum v počtu prvoligových bodů.

Čekají však podobně světlé a dlouhotrvající zítřky také finalisty FA Cupu z roku 1990? Odpověď na tuhle otázku musí netrpělivě vyhlížet doopravdy každý příznivec anglické kopané...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (368)

Přidat komentář
tomasinho

Super práce.

Reagovat
smazaný uživatel

pozri sa cas pridania clanku a tvoj cas prispevka bud si superman alebo vies hltat riadki prosim precitat dakujem

Reagovat
Bayern +

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ono za 20 minut to totiž nejde přečíst

Reagovat
kiwwi

*riatki

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Zaschrona

tomasinho superman

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
CubONE

Reagovat
Euphael

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu. Já to přečetl za pět minut

Reagovat
blade115

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
tomasinho

Ne každý čte jeden řádek 5 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Čuráku.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas může dát Lambertovi vale, ted bude v kurzu Pulis Jsem zvědavý, jestli po něm brzy nesáhne tým s většími ambicemi

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

no nato že tam byli první sezoonu tedka tak celkem dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za pěkný článek

Reagovat
Radin

safra dalo práci to přečíst, ale bavilo mě to :-)

Reagovat
Hubna

Reagovat
soukup

článek super, ale prosím, fantíku, trochu omezuj tu košatost vět, někdy to už čtení zrovna nepomáhá

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

pořád mu nedochází, že to je EUROfotbal (-.-)

Reagovat
Arbiter

tak ono by to bylo na škodu asi kdekoliv...

Reagovat
Counter

Třeba by to takoví Kuvajťané nebo Jihokorejci ocenili, ale pravda je, že vařím z vody.

Reagovat
kiwwi

On tak pise aj do diskusie...clovek si niekedy musi tu vetu precitaj 3x...

Reagovat
cristiano.K.

tak to nikoho v tvém případě nepřekvapí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

muhahaha

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

ja mu to píšem už roky, ale nikdy sa nepoučil a ešte bol zlý na mňa

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Rešpekt

Reagovat
Kongo

Yala Bolasie

Reagovat
smazaný uživatel

Pulis

Daníček

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
tulen

Ako, je pekné a obdivuhodné čo s nimi spravil, pred sezónou to bol pre mňa jediný istý zostupujúci a oni skončia 11., ale vášne by som krotil a počkal na druhú sezónu, koľkokrát nováčik mal prvú sezónu skvelú a potom sme mu mávali o rok?

Reagovat
tulen

a za článok

Reagovat
smazaný uživatel

I kdybychom jim měli o rok mávat, tak tam pořád Pulis udělal něco, na co se bude ještě dlouho vzpomínat, takže si to takovej článek určitě zaslouží

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo by od věci, aby po něm sáhl nějáký větší klub, aby ukázal své schopnosti. Ono je hezký že má výsledky v průměrném týmu ale trénovat velkoklub je zase jiný level, viz. Moyes. Ale jinak dobrý trenér

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To mu vylejzají ponožky, kterýma si jinak vycpává rozkrok?

Reagovat
cristiano.K.

podle mě ho seřve v kabině,že mu podal ruku a přitom neměl dres na sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Strašnej sympaťák, výbornej článek.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
SunFells

"hrotový útočník jménem Marouane Chamakh"

Reagovat
smazaný uživatel

ja preňho mám tak 20 presnejších prívlastkov než "hrotový útočník"

Reagovat
smazaný uživatel

To je právě narážka na to, jak ho využíval Ollie, ne? Protože pod Pulisem se Chamakh na hrotu pohyboval hlavně při presinku, jinak se stahoval pro rozehrávku, vytahoval s sebou stopery a dělal tím prostor křídlům a Jedinakovi.

Reagovat
SunFells

Nevím, zdá se mi to jako uvedení jedné z negativních věcí na listu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to pochopil tak, že negativní věcí má být spíš ten "hrotový útočník" než "Marouane Chamakh", ale počkáme si na vysvětlení

Reagovat
fantomas

Je v tom tak nějak všechno dohromady. Předevšim ale způsob, jakym se na něj pod Hollowayem (ne)hrálo, kdy se na tom hrotu fakt měl pohybovat a byl tam k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsem před sezonou Crystal Palace fakt hodně nemusel.

Reagovat
SunFells
Reagovat
Error

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To mi ani nepřijde.

Reagovat
SunFells

Ono to letí no. Taky mi to nepřišlo tak moc dozadu, co tam Arsenal měl jen 5 let, to se vám ještě nastřádá

Reagovat
smazaný uživatel

next year will be our year

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Counter

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

jen 6 let? No porad mame jeste 3 roky cas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
SIRBRANIKE

pekná radosť

Reagovat
smazaný uživatel

Výbornej článek, jen těch kudrlinek by mohlo být trošku míň. Vím, že když sme za to Toma kritizovali posledně, tak jich potom trošku ubral a dalšímu článku to jen prospělo. Ale jinak se to čte suprově, člověk si myslí, že Eagles a Pulise zná, a stejně se dozví spousti nových zajímavých věcí

Co se týče Eagles - asi všechno podstatný bylo zmíněný v článku, jenom bych nezapomínal na Kagisha. Přesto, že je to tragéd, kterej by měl v PL vyhořet nejpozdějc ve třetím kole, tak odehrál celou sezonu a tvořili s Jedinakem dvojici, která se skvěle typologicky doplňovala, to neměli třeba ani Man United. A dalším takovým je Joel Ward - hráč maximálně tak do Champu nastupoval v PL asi na 3-4 různých postech a vždycky zahrál skvěle a naprosto spolehlivě a to jen díky tomu, že je to neskutečně poctivej hráč ideální do Pulisovy hry.

Příští sezonu to budou mít se záchranou hodně těžký, na druhou stranu pořád tam budou i další týmy (Villa, WBA, NUFC, Burnley, QPR/Derby...) , který by mohli přeskočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

fakt je důležitá ta zmínka to neměli ani v MU?

Reagovat
smazaný uživatel

No je to spíš taková zajímavost, že nejslabšímu týmu ligy fungovali double pivoti daleko líp než obhájci titulu

Reagovat
cristiano.K.

jasně no, tak v MU fungoval jen golman

Reagovat
fantomas

Jo, Warda sem zapomněl hlavně

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mi zní dost ironicky, ale fakt tam o něm nic nemáš, tak nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas. Obsah článku je natolik zajímavej a dobře rozebranej, že ani ty kudrlinky nepotřebuje. A když už, tak v rozumné míře, takhle ten článek nejde pořádně hltat.

Reagovat
Hyrax

Díky za článek

Reagovat
Zaschrona

Super clanek. Eagles to budou mit pristi sezonu tezke, ale s Pulisem verim, ze by se jim ta zachrana mela povest. Zase nejake slusne penize na posily budou mit taky, tech penez z TV prav je fakt hafo pro kazdy tym, pak predevsim pro tyhle novejsim tymy v PL, kterym jeste nestouply platy na PL uroven. A Pulis si s tim urcite bude schopny poradit.

Reagovat
SunFells

https://www.youtube.com/watch?v=QtSWha5OYzY&sns=tw&noredirect=1

Ramsey vs Hull, ten jeho hlad a vůle to otočit

Ale ta písnička a záběr v rožku na začátku je teda moc

Reagovat
smazaný uživatel

úžasné, 2 roky dozadu by som sa vysmial sám sebe, keby som napísal, že Rambo bol stelesnením energie na ihrisku.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě jsi to někde v diskuzi psal, ale nejsem tu 247 byť k tomu mám náběh. Jak bys viděl změny v kádru na příští rok?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, Wenger je nevypočitateľná sviňa. Povinnosťou pravdepodobne bude RB, tam rátam s príchodom toho Auriera.

Ďalšou povinnosťou je príchod hroťáka, ale netuším, kto by to mohol byť (Benteke? Rémy? Mandžukić?). Snáď to ale nebude Vela, keďže to ani poriadne nie je hrot. Carlitosa by som bral ako doplnenie kádru na krídlo, za 4 mega mať krídla Theo, Ox a Poldi, Vela je veľmi dobré a bolo by to dobre vyvážené ešte Rosickým, Cazorlom a mladým Gnabrym ako inými alternatívami na krídlo.

Ako povinnosť by som videl aj príchod stopéra. Či Vermaelen odíde alebo nie, aj tak by mal prísť stopér - v prvom prípade sa o tom snáď ani netreba baviť. Uvidíme, možno niekto vyletí na MS, lebo momentálne s nami nie je spájaný skoro žiaden stopér, ani dlhodobo. Tu by som bol najradšej, keby sa siahlo po niekom mladom (Ginter? Dragović?)

Ďalšou vecou, ktorú bude treba riešiť, je gólman - post dvojky. Tam mi to je úplne jedno, pokojne nech je to aj nejaký starý veterán, možno to bude aj lepšie, ak to nebude niekto mladý, Szcz tam aj tak nikoho nepustí a brzdiť niekomu kariéru nechcem (Marshall? Schmeichel?).

Poslednou vecou je štítový/stredný záložník, ktorá momentálne až tak nepáli, ale keďže tam máme Artetu (32) a Flaminiho (30) a minimálne jeden z nich bude hrať poslednú sezónu za Arsenal, tak by som bol rád, keby sme to vyriešili už teraz a nie až za rok, zahral by si ten hráč dosť. Tu by sme sa v podstate mohli aj buchnúť po vačku a zabezpečiť ten post na dlhšiu dobu, pričom treba prizerať na to, aby si ten hráč rozumel s Ramseym (Mrtínez? Song? Schneiderlin?).

Odchody sú viac-menej jasné už teraz. Odíde Fabiański, Bendtner a Park a pravdepodobne odíde aj Sagna. Hosťovať by mali ísť Ryo, Akpom a Sanogo.

Takže tím nabudúci rok ideálne vidím takto:

GK: Szczesny, Marshall (?), Martínez

DF: Aurier, Jenkinson, Gibbs, Monreal, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Ginter (?)

MF: Arteta, Flamini, Schneiderlin (?), Ramsey, Wilshere, Cazorla, Ozil, Rosický, Diaby

FW: Walcott, Ox, Podolski, Vela, Gnabry, Giroud, Rémy (?)

Podľa mňa je to tím, ktorý by dokázal konkurovať najlepším a tí hráči by sa vošli do 40 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

S tim Schneidim furt

Reagovat
Zaschrona

A to je k dispozici Cork za mnohem mensi, az bych rekl "wengerovskou" cenu.

Reagovat
Counter

Přitom je už jasný JaviMar, že...

Reagovat
SunFells

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

wow díky za tak rozsáhlou analýzu Já bych pryč poslal i Artetu a mmmísto něj přived TOP class záložníka, Martinez ideál DO kisny by se mi líbil McCarthy z Readingu a na RB mám tajné přání v Micahovi. A jestli to bude výrazně rozprodávat Barca, tak bych se o někoho v klidu pokusil.

Reagovat
SunFells

Oblíbené kluby - vedlejší:

Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš za problém?

Reagovat
SunFells

Udivilo mě to. Takový opačný extrém

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si. Je jasný, proč Arsenalu přeju. V Anglii je to pro mne tým č.2.

Reagovat
SunFells

Nemyslíš si, že je to opačný extrém? Je jasný, proč Arsenalu přeješ ..není jasný, proč Čukotce.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by ti napovědět Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

si fanúšik Gazpromu a všetkých jej pridružených mafiánskych vetví?

Reagovat
Ferguson6

to mu tam potom chýba CZ Belehrad

Reagovat
cristiano.K.

není to u něj jedno, když už je tu proslavnej jako Masopust

Reagovat
smazaný uživatel

on bol ale stelesnesnim energie aj ked sa mu nedarilo

Reagovat
SunFells

O to víc se na něj nadávalo, protože pak ty chyby byly u něj častější.

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

NESKUTOČNÉ LOPTY

Reagovat
cristiano.K.

tyhle videa jsou strašně nudný všeobecně, jak nejsi fanoušek toho hráče/týmů

Reagovat
Bayern +

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/1555435_521359707980073_1701870658_n.jpg

Guess who?

Inak super článok, o Pulisovi si vždy rád prečítam.

Reagovat
smazaný uživatel

Iveta Bartošova

Reagovat
SunFells

Maroš Kramár.

Reagovat
smazaný uživatel

Pulis

Reagovat
Godwinson

Martinez

Reagovat
Bayern +

Reagovat
tomasinho

Jsem nechal ostatní

Reagovat
Bayern +

Reagovat
kvasha16

Drogba?

Reagovat
smazaný uživatel

Arsene Wenger set to sign new contract with Arsenal in the next couple of days after securing FA Cup win

Reagovat
SunFells

*after end of the season.

Reagovat
Counter

Pořád to vypadá jako trofej MS, ale je od tebe hezké, žes ji tady zkusil připodobnit k FA Cupu.

Reagovat
smazaný uživatel

je mi uplne jedno že ste vyhrali trofej. Ide mi o to, že som pred finale písal, že po výhre v FA by mal odísť z Arsenalu. Vyhrať niečo a odísť ako tak navrchole. A nie podpíasť novú zmluvu.

Reagovat
Counter

Nevidím na "trhu" vhodného manažera, který by to letos mohl převzít po něm.

Reagovat
smazaný uživatel

no, jestli myslíš, že někdy bude na trhu manažer, který by nebyl risk a bezproblémově to převzal, tak jsi naivní

Reagovat
Counter

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

a dopadli by dalsiu sezonu ako my, takto budu mat stale tie istoty LM a tak, kym sa nenajde niekto vhodny, kto to po nom prevezme

Reagovat
smazaný uživatel

Len oddialujú nevyhnutné Ten pád zrejme príde tak či tak keďže pochybujem, že sa nájde niekto ako Wenger

Reagovat
SunFells

Jako pád po Wengerově odchodu?

Reagovat
smazaný uživatel

no

Reagovat
SunFells

Hádám ne nutně. Ale určitě tomu nepomůže angažování nevhodné náhrady, tak proč by měl Wenger jít, když žádná vhodná dlouhodobější náhrada nevypadá být dostupná.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme to načasovať s Kloppovým koncom v BVB, no.

Reagovat
smazaný uživatel

ten pád je docela ošemetný, třeba ten nový nebude dělat ty stejné chyby jako Wenger a naopak je posune dost vysoko

Reagovat
fenixLFC

alebo ako everton a pojdu hore

Reagovat
smazaný uživatel

Menší OT, ale tohle bych trochu rád dořešil. Fakt je tu někdo, kdo si myslí, že měl Arsenal úspěšnější sezonu, než Chelsea?

Podle mne je prostě přímý postup do LM a QF LM daleko víc, než vítězství v domácím poháru.

Reagovat
nani92

obaja postúpili do LM, to sa počíta, pre Arsenal je aj tá kvalifikacia do LM len povinná jazda

obaja nevyhrali LM, kto zašiel o 1 kolo dalej nikoho nezaujima

obaja nevyhrali PL

Arsenal vyhral FA Cup ..takže?

Reagovat
smazaný uživatel

no, kvalifikace LM nemusí být vždycky jenom povinná jízda(co si pamatuju tak Arsenal měl tuhle sezónu v předkole s Fenerbahce doceal problémy)

Reagovat
Counter

Vůbec, vyhrály se oba zápasy, a to s naprostým přehledem. Problémové to bylo spíš s Udinese, ale i tam to nakonec byl 2x win.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to nepamatuju moc dobře, myslímže ale měl Arsenal v prvním zápase velké problémy, asi se pletu, moje chyba.

Reagovat
SunFells

S velkými problémy jsme tam vyhráli 0:3 no.

Reagovat
smazaný uživatel

Však v klidu, říkám že se asi pletu proboha.

Reagovat
smazaný uživatel

problémy jsme všichni čekali, ale bohužel nebyly

Reagovat
SunFells

Reagovat
Error

Samozřejmě že měl.

Reagovat
Swarley

Wenger si vás povodil, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna ano keďže Arsenal mal iné ciele pred sezonou ako Chelsea. Nepovedal by som že tá sezona bola super úspešná. Ale určite bola uspešnejšia ako Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

To je čo za retardovanú otázku?

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo má jinej názor, než ty, divný, co?

Reagovat
Swarley

"Fakt je tu někdo, kdo si myslí"

ta otázka zavání tolerancí jiných názorů hned ve svém úvodu, jen co je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě to nebylo myšleno tak zle, jak to vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá s iným názorom nič spoločné. Skrátka nechápem, ako sa to môžeš vôbec aj opýtať.

Reagovat
vitasrp

Měl no, protože trofej je samozřejmě víc než veškerý dílčí úspěchy, kterých jsme letos dosáhli.

Přesto ale fakt, že měl někdo úspěšnější ročník, neznamená, že sezóna Chelsea byla špatná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Fenri

Reagovat
Mada

Reagovat
Kowe

řekl bych že nastejno, ale počítají se jen trofeje

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co se týče pohárů, tak Arsenal prostě nějakej získal, my ne. Ale na druhou stranu, Chelsea vyhrála v lize proti všem týmům na vrcholu, narozdíl od Arsenalu, kterej se v lize proti top týmům ztrapňoval... Podle mě je ale úplně jedno, jakej tým podle koho měl úspěšnější sezónu: Gunneři mají konečně trofej a postoupili do LM, a my zase máme hezké vyhlídky do další sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si nemyslím, že by to bylo nějak jednoznačný, ale prostě to vidím na úspěšnější sezonu pro Chelsea, už jenom to, že jsme defacto do poslední chvíle bojovali o titul v LM i PL.

A když si vezmu celkově tu prestiž LM, to je pro Chelsea tak 55 ku 45.

Reagovat
SunFells

Chelsea nebojovala do poslední chvíle o titul v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký 3 kola relativně poslední chvíle jsou, to je jak semifinále LM.

Reagovat
SunFells

Jj, u té LM skoro to samé. Tam jste taky nebojovali do posledních chvil, ale v PL jste asi od nich byli dál.

Reagovat
smazaný uživatel

FA>LM...kedy to pochopite..

Reagovat
smazaný uživatel

Až si to bude myslet někdo jiný než Palike?

Reagovat
smazaný uživatel

pre mna ako fanusika anglickeho futbalu je rozhodne viac liga a FA, ako LM

Reagovat
kiwwi

tak titul PL je najviac...potom je to uz len otazka sympatii/penazi...momentalne by som asi viac chcel FA Cup, ale celkovo LM>FAC

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale musíš uznat, že tenhle názor tu zastáváš snad jenom ty. A pochybuju, že by s tebou souhlasili i ti nejvíc hardcore angličtí fanoušci týmů hrajících LM.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasne, LM je momentalne vyhypovana do takych rozmerov, ze sa s tym tazko da nieco robit, jasne, ze hraci niekde v Barcelone nemaju FA vyssie ako lm ale aj z pohladu United, strasne dlho to nevyhrali, jednoznacne by som si viac prial momentalne uspech v pohari, ako v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ve všem hrajou roli peníze, a ty přicházejí s vítězstvím v LM v mnohonásobně větších rozměrech, s tím prostě nic neuděláš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty nie si fanusik nicoho, takze to nemozes posudit

Reagovat
Erdovec

samozřejmě, nejsem si tím jistý ani u nás

Reagovat
Erdovec

a to jsme měli titul před kousek před koncem ve vlastních rukou, geniální sezona, ale ten pohár u Arsenalu dělá hodně

Reagovat
kiwwi

ty si tu svoju kravinu musel preniest aj do dalsej diskusie?

Reagovat
smazaný uživatel

To říkáš zrovna ty? Vrchní rozmazávač hoven, který už jsou dávno spláchnutý?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

samozrejme ze ich rocnik bol lepsi. Nizsie bolo spominane ze ste porazali silnych a arsenal sa s nimi strapnoval, na druhej strane vy ste sa parkrat strapnili so slabsimi. Obaja maju sancu hrat LM. 6 bodov v lige nie je az taky rozdiel aby vasa sezona bola brana ako lepsia, najme ked ste skoncili 3. a oni 4.. Rovnako ako v LM je jedno dke kto skoncil, pocita sa iba vitazstvo, za par rokov si nikto nespomenie kto bol v semifinále. V FA cupe vyhrali= vo vysledku maju lepsiu sezonu ako vy

Reagovat
smazaný uživatel

dke kto skoncil, pocita sa iba vitazstvo, to není pravda

6 bodov v lige nie je az taky rozdiel , přímý a nepřímý postup rozdíl je

Reagovat
Filip12

dobrý kouč stoke těží z jeho práce i teď

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej článek, jen bych moc nesouhlasil s tím, že peníze za Gaylea byly jenom taky vyhozené do vzduchu. Je to mladej kluk a potřebuje čas na adaptaci. A byl to především on, kdo rozhodl o remíze s Poolem, navíc v posledních kolech hrál fakt hodně dobře, podle mě půjde příší sezonu hodně nahoru

Reagovat
fantomas

To "vyhodil" je neštastně použitý no, implikuje to vesměs právě to, co píšeš.. ale já to myslel spíš tak, že ho prostě přeplatili - což měly hned demonstrovat Pulisovy zimní posily.

Reagovat
cristiano.K.

oba zápasy proti Poolu byl výbornej.

Reagovat
Zaschrona

Since Everton last won a trophy in 1995, players that have left for other clubs have won a combined 81 trophies.

To je strasny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už to tady asi bylo, ale who cares

http://gfycat.com/WhisperedSaneGeese#

Reagovat
kvasha16

Reagovat
SunFells

Lineker tuším včera psal, že když naposled výherce FA Cupu otočil výsledek po dvoubrankovém manku, tak Albion vyhrál WC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
kiwwi

objavuju sa spekulacie, ze ideme s MCFC bojovat o Sagnu

Reagovat
Zaschrona

Tak k vam by taky daval Sagna mnohem vetsi smysl nez k City.

Reagovat
SunFells

Reagovat
kiwwi

vacsi zmysel by k nam daval Coleman

Reagovat
Zaschrona

Coleman za desitky milionu liber nebo Sagna zadarmo?

Reagovat
kiwwi

Coleman za desitky milionu liber

Reagovat
Zaschrona

Sice by to bylo pro srdicko tezky, ale pokud by nam za nej nekdo dal 25 milionu, to by asi neslo odmitnout... Ale porad bych teda radeji zadarmo Sagnu, cert vem, ze je treba z neoblibenyho tymu.

Reagovat
kiwwi

my potrebujeme vybudovat top kader a nie zalepovat to tridsiatnikmi zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

ved tam je stale priorita Rafa predsa, ale je dost casto zraneny, mat to poriesene v dvojke so Sagnom, ktory by prisiel zadarmo, preco nie...

Reagovat
iamek

Reagovat
Zaschrona

Sagna na nejake 2-3 sezony vydrzet muze v klidu a pokud planujete vaznej utok zpatky na vysoke pozice, prijde mi jako idealni reseni. Prinese to zasadni konkurenci Rafaelovi, ktereho to donuti na sobe jeste makat a postupne se muze pres nej cpat zpatky do sestavy, ma tam ten vyhled. Kdyz prijde Coleman, tak je tam ta vize, ze bud bude dlouhodobe sedet Coleman nebo Rafael a nasledne i v ManU dost brzo skonci.

Nebo to uz se s Rafaelem nepocita?

Reagovat
kiwwi

nech hra ten co je lepsi

Reagovat
vodka

Rafael se probere a RB maximálně jako backup.

Reagovat
kiwwi

ja uz s nim stracam trpezlivost...uz mal byt inde a on ma stale tie svoje blikance ktore ho zrazaju...ked k tomu priratam aky je IP tak to proste nie je hrac na ktoreho sa mozes spolahnut

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
vodka

loni hrál fantasticky, on je nervák ,proto jsou ty jeho kiksy častější, když tým neni v pohodě. S tím, že letos hrála celá obrana naprosto tragicky a individuální chyby kupili i mnohem zkušenější hráči. Nevidím důvod, proč po jedné nepodařené sezoně a 2 špičkových by se měl odepisovat, nebo nedejbože dávat jako druhá volba. IP je, to je fakt, ale chce to maximálně slušný backup, ať tam nemusí hrát Smalling s Jonesem.

Reagovat
kiwwi

backup mame z vlastnych zdrojov (Valencia, Varela, Janko)

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne, ja by som s tym vobec nemal problem, pre Rafu tiez dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude srandovní do tý doby, než se do toho nezapojíme taky.

Reagovat
nani92

Reagovat
SunFells

To by byl od Baca velký dick move.

Reagovat
Erdovec

tak oni by mu ty prachy narvali

Reagovat
SunFells

Právě by to snad pro něj nemělo být jen o penězích, když už půjde ...A já si nemyslím, že by mu účka nabídli výrazněji lepší smlouvu než Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

vie sa, kolko mu asi davate vy?

Reagovat
SunFells

Moc ne, ani ta délka. Můj tip je 70+ na 2 roky, ale je to jen tip ...ono to není tak moc, ale přece jen je to 31 let starý bek, který ani doteď nebral moc.

Reagovat
Counter

Do Crystal Palace?

Reagovat
SunFells

Optický klam

Reagovat
Zaschrona

Manchester City will let Micah Richards, Jack Rodwell and Scott Sinclair depart the Etihad Stadium during the forthcoming transfer window despite the restrictions placed on the club for failing to comply with UEFA's Financial Fair Play rules. (Sky Sports)

Jak se jako chteji vyporadat s pravidlama o HG hracich pro LM, to fakt netusim. No, jejich problem, snad ale zacilime aspon po Jackovi.

Reagovat
kiwwi

Rodwell a Sinclair si fakt pomohli v kariere

Reagovat
Erdovec

zkusili to, vydělali si... taková nabídka už nemusí přijít a pak si celý život říkat co kdybych to tehdy vzal, takhle si nemají co vyčítat a ještě to v pohodě můžou jinde rozjet

Reagovat
kiwwi

pomohli si? nepomohli...namiesto toho aby sa rozvyjali, tak na 2 roky zabrzdili svoju karieru a musia to znova restartovat

Reagovat
Erdovec

nevím, rozvíjet se mohli, ale taky to mohl být jejich strop, takhle prostě zkusili něco, zjistili, že na to v současné době nemají a můžou začít znovu, rozhodně se nedivím tomu, že to vzali

Reagovat
kiwwi

vsak o to sa ja nepriem, ale v kariere si proste nepomohli

Reagovat
Zaschrona

Tak Rodwell si vyhral PL a nebyt zraneni, tak na City i kvalitativne ma, ted je tam i problem, ze City si misto nej radsi privedou mladyho Zuculiniho, kteremu bude Pellegrini verit vic. Sinclair v City je nepochopitelnej od sameho zacatku, ten myslim toho prestupu absolutne nemuze litovat, dostal se nekam, kde nemel co delat.

Ale fakt nerozumim tomu, jak se chteji vejit do toho poctu HG hracu, kdyz jeste chteji kupovat Fernanda, Mangalu a vzit toho Sagnu - uz takhle se tam nevejdou.

Reagovat
SunFells

No výborně, tak teď nám ještě City ukradne Jenkinsona

Reagovat
vladis271

všetci Briti. Najviac sa teda bojím Sinclaira.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Micaha je mi hrozně líto.

Reagovat
smazaný uživatel

vsechny beru

Reagovat
smazaný uživatel

Richardse ne, ty dva zbývající jednoznačně, Sinclaira chci už dlouho Ale celkově jsem rád, že půjdou hrát kamkoli jinam a budou zase na očích.

Reagovat
smazaný uživatel

O Rodwella se prý i zajímáme.

Reagovat
smazaný uživatel

To se ani nedivím, my se musíme zajímat o každýho kvalitního hráče, kterej se objeví na trhu, jinak je příští sezona naše poslední v PL

Reagovat
SunFells

A Pardieu teda zůstane?

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední prohlášení našeho vedení znělo dost jasně no, bohužel.

Reagovat
Error

Kdoví co chystají. Taky můžou zacílit na Shawa nebo Studge a budou se ještě dít věci.

Reagovat
tomasinho

Na Studge můžou zapomenout. A on sám by tam nešel už, ví, kde dostal pořádnou šanci. Nedávalo by to smysl. Shaw možností je ale.

Reagovat
Mindas

Studge byl hlavně odejit, protože mu City nechtělo dát peníze, které on chtěl. Tedy spíš, které chtěl ten jeho vypatlaný fotr.

Reagovat
tomasinho

Jo, to já vím

Reagovat
smazaný uživatel

fantikov special

Reagovat
smazaný uživatel

hefyho, nie?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Gooneri, sleduje niekto bus parade, či to máme v piči?

Reagovat
Counter

mám to puštěné jako kulisu

Reagovat
SunFells

Hráči jsou na ta selfie strašně úchylní

Reagovat
smazaný uživatel

LFC physio @ChrisMorgan10

This song will always remind me of the 13/14 season..played in the dressing room before every game since Asia tour http://youtu.be/KrMl32cuC2A

Tak aspoň v LFC hrajou před zápasem něco normálního celkem a ne jako v Maple Leafs.

Reagovat
Kowe

Chris má celkově dobrej vkus.

Reagovat
13

co hrajou v Maple Leafs? Let´s go to the mall?

Reagovat
smazaný uživatel

Jake Gardiner pouští před zápasem Miley Circus

Reagovat
smazaný uživatel

Si to pamatuju z 24/7, to bylo fakt WTF.

Reagovat
Counter

https://pbs.twimg.com/media/Bn55dAWIYAAJ8ol.jpg

Co tomu Vermaelenovi vlastně chybí...

Reagovat
kiwwi

Manchester United

Reagovat
cristiano.K.

to bych ho začal hatovat a to ho mám hodně rád

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=BYAz9ApfkCs&feature=youtu.be

Ozil si to zjavne užíva Sanogo musí byť strašný srandista a Diaby konečne zisťuje, ako vyzerá trofej.

Reagovat
Jardin

Mě pořád příde, že Ozil je v Arsenalu jen na hostování, příšel vyhrát trofej a v létě odejde do RM I ta oslava je ve stylu: Tak jo kluci, pomohl jsem vám to vyhrát, užijte si oslavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Reagovat
Counter

Vůbec, příští sezonu všem ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

No za ty prachy by už měl asi... Zatím je horší než Eriksen, který je mladší a stál čtvrtinu.

Reagovat
Counter

prosím, ještě víc porovnání jednotlivých hráčů a kádrů jako celku.

Reagovat
smazaný uživatel

to sú zas sračky... je 4. najlepší nahrávač v lige a to má o 800-1000 minút než tí traja pred ním. Radšej sa staraj o vášho Lamelu.

Reagovat
smazaný uživatel

*5.

**štyria

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
Mada

Reagovat
Jardin

Tobě to tak nepřipadá? Ono to je asi tím, že on je asi od přírody takovej kliďas, ale prostě ty oslavy na mě tak působí. Navíc i po roce se mi nechce věřit, že Wenger dal 42 mio liber za 1 hráče a navíc za Ozilka

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný. Pulis je borec, jsem moc zvědavý co s CP udělá druhá sezóna a její syndrom. Tipnul bych si, že je to vůbec nezasáhne, těch horších týmů, co mají potenciál spadnout tam bude dost.

Reagovat
smazaný uživatel

200

Reagovat
stas87

ten Campana je celkom sikovny hrac neboji sa zariskovat,poslat kolmicu alebo vystrelit z dialky,minusom ale je ze niekedy prevaha spravny moment pre prihravku a predrziava loptu viac ako je potrebne,skoda ze Der Club pada,ak by ostali v lige tak verim ze by ostal,za predpokladu ze mali opciu na neho

Reagovat
vodka

Gayle nestál 8,5 milionu, o tom se snad už namluvilo spousta... Základ byl nějakých 2,5 a zbytek závisí na bonusech.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Kowe

PSG disponuje velkými finančními prostředky a rovněž letos v létě se fanoušci francouzského klubu mohou těšit na to, že do jejich týmu přijdou zajímavé posily. "Hráče, které chci, mít také budu. Od koupi klubu jsme si stanovili pětiletý plán a ten se měnit nebude. Během tří let jsme do klubu hodně investovali a budeme v tom pokračovat," řekl prezident PSG Nasser al-Khelaifi.

"Hráče, které chci, mít také budu." hnus někteří lidi..

Reagovat
smazaný uživatel

rakovina

Reagovat
kiwwi

len nech nakupuju blbci

Reagovat
cristiano.K.

já bych mu nasadil další pokutu už jenom za tyhle kecy. Nebo jako k němu nedorazila zpráva z FFP?

Reagovat
Arbiter

možná to budou ignorovat...

Reagovat
Kowe

že by ignorovali tu pokutu a další nařízení?

Reagovat
minoLFC

šak pokutku zaplatia, súpisku nejak osekajú...

Reagovat
kiwwi

sak ok, ale ked to zasa porusia, tak su v <>

Reagovat
Arbiter

oni ale nesmí ještě překročit částku, za kterou si můžou koupit hráče, pokud nebudou nikoho prodávat.

Reagovat
smazaný uživatel

nezavidte

Reagovat
miky10

Lampard zástupce kapitána Anglie, takže základ.

Reagovat
Swarley

s Gerrardem vedle sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Co napíše Swarley, to má smysl

Reagovat
Swarley

o tom někdy pochybuju

Reagovat
miky10

Reagovat
cristiano.K.

to už radši snad Cleva

Reagovat
Swarley

o tom ať rozhodne tady Michal, ten s tím přišel

Reagovat
miky10

Cleva rozhodně ne, Honziku.

Reagovat
Swarley

Honzíku?

Reagovat
miky10

Problém?

Reagovat
Swarley

ano

Reagovat
miky10

Ale Tomeee.

Reagovat
Swarley

Tome?

Reagovat
smazaný uživatel

Todde.. Swarley Todd

Reagovat
Swarley

co to je za králíčka?

Reagovat
miky10

Jirko?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

samo lepší

Reagovat
miky10

Reagovat
cristiano.K.

ale zase je hezký, že Michal začal zase přispívat

Reagovat
miky10

Neukvapuj se, Tomíku.

Reagovat
cristiano.K.

máš pravdu Míšo

Reagovat
SunFells

A Gazza před nima

Reagovat
Swarley

k nim bych dal ještě Míšu Carricka, nejrychlejší středová trojka na šampionátě

Reagovat
miky10

Nebyla by to vlastně pak už čtyřka?

Reagovat
Swarley

svým způsobem, ale Lampard a jeho výkony...nechtěl jsem to psát takhle přímo no...prostě by to bylo jako by hráli ve třech, hm...

Reagovat
miky10

Jojo, tak dík za opatrnost, víš, jak sem na takovýhle sprostý vtipy citlivej.

Reagovat
kiwwi

to by bola naprosta tragedia...snad to Roy takto nedoserie len pre nejake zasluhy

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ma regulerne jebne, ak takto chce hrat

Reagovat
blade115

Ach bože ... Jako mám ho rád, nejoblíbenější hráč z Chelsea ever, ale na MS už jet stoprocentně neměl a tomu týmu nijak nepomůže. A zástupce kapitána? No pokud bude hrát základ vedle Gerrarda, tak to bude s Anglií ještě větší sranda, než jsem čekal. Vzhledem k náročnosti té skupiny pochybuju, že si zahrají vyřazovací část.

Reagovat
miky10

Reagovat
minoLFC

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrajú MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jenom mi to potvrzuje, že se bude hrát 433

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nedokážu si představit sestavu, kdy by ROy nepostavil do základu Gerrarda a těžko by jmenoval zástupcem kapitána hráče, kterej se tam jen tak nepodívá a tyhle 2 vedle sebe jenom by nedal vedle sebbe ani kaskader.

Reagovat
smazaný uživatel

neuvěřitelná sezóna

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

najlepšia skupina

Reagovat
kvasha16

nemaju chybu oni

Reagovat
SunFells

Reagovat
Swarley

Reagovat
kiwwi

ani ja nemam slov na jeho pracu...fantasticke vsak?

Reagovat
blade115

Reagovat
cristiano.K.

k té pohádce není ani co říct

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší bude až ho příští sezónu vykopnou po 5 zápasech, že se mu nedaří.

Reagovat
Virtuos

Veľmi dobrý článok, síce som tento team túto sezónu z bližšia nesledoval, ale ich výsledky mi prišli sympatické, plus ma tento článok v mojom názore na nich utvrdil, tak fajn

Reagovat
Pinturicchio

Jako jo, od Hefyho dobrý článěk, ale do "zaujalo nás"?

Reagovat
fantomas

Slabý.

Reagovat
Pinturicchio

Utíkej radši napsat něco pod PD, šmudlo.

Reagovat
fantomas

Emmm.. ještě slabší..?

Reagovat
Pinturicchio

Rimmere?

Reagovat
nani92

zaujalo nás, že hefy konečne aj niečo napísal..

Reagovat
fantomas

Hmmmm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
*CZE*

tak kdo to psal? hefy nebo florbalista?

Reagovat
cristiano.K.

florbalista

Reagovat
*CZE*

hmm

Reagovat
smazaný uživatel

tak a je to oficiálne. LVG manažérom United

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele