PŮJDE ELBER DO ŠPANĚLSKA?

20.04.2003, 15:24
Aktuality
Třicetiletý brazilský útočník Giovane Elber se možná bude po skončení svého kontraktu v Bayernu Mnichov stěhovat do Španělska. Velký zájem o jeho služby totiž v posledních dnech projevili dva tamní kluby, Atlétiko Madrid a Betis Sevilla.

Nejlepší střelec Bayernu posledních sezon strávil většinu své kariéry ve Švýcarsku (Grasshoppers) a Německu (Stuttgart a Bayern). Brazilec se však už dlouho netají přáním opustit Bayern a zakotvit v nějakém klubu z fotbalově vyspělejší země, než jakou je Německo. Po dřívějších spekulacích o přestupu do Anglie se teď do popředí uchazečů o jeho služby dostávají kluby z pyrenejského poloostrova.

Minulý týden přinesl německý magazín Sport Bild informaci o zájmu Atlétika Madrid. "Atletiko je velice zajímavý a dobrý klub, ale hodlám zůstat až do června 2004, kdy mi zde končí smlouva," nechal se Elber slyšet ve středu. Nejčerstvější zprávy ale hovoří o možném Brazilcově přesunu na stadion Manuela Ruize de Lopery, který je domovským stánkem Betisu Sevilla. "Podle toho, co vím o prostředí v Seville, by se mi můj přestup zamlouval. Přál bych si hrát ve Španělsku," vyjádřil se Elber, jenž by se tak mohl setkat s dvojicí svých krajanů. V Betisu už totiž působí Denilson a Marcos Asuncao a právě oni se ze všech sil snaží kanonýra Bayernu přesvědčit k přestupu do Betisu.

Budoucnost bavorského gigantu bez své hvězdy si však jen stěží dokáže představit předseda klubu a dřívější vynikající hráč Karl-Heinz Rummenigge. Ten stále doufá, že se mu podaří přemluvit Elbera k tomu, aby i po skončení příští sezony, po které končí Brazilcův kontrakt v Bayernu, zůstal na Olympijském stadionu.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Do Betisu by se moc hodil!

Reagovat
smazaný uživatel

Soncka, Zlatana nebo Elbera! Kdokoliv by se hodil

Reagovat
HOST*dave

Ja myslim, že nikam nepujde.Je pro Bayern moc cenný.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že Bayern náhradu jen tak nesežene. Prý je to ale hotová věc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele