PSV si stáhlo další talent z Utrechtu, přichází Ramselaar

18.08.2016, 09:58
Aktuality
Marco Van Ginkel se opět zranil, čili z jeho návratu do Eindhovenu sešlo, a tak se PSV zaměřilo na domácí vody, odkud vylovilo jednu z největších senzací uplynulého ročníku - nejvytíženějšího teenagera Eredivisie, čerstvě dvacetiletého středopolaře Utrechtu Barta Ramselaara. Ten na Philips Stadionu podepsal pětiletý kontrakt...

PSV a Utrecht neobchodují poprvé, z přestupu Kevina Strootmana se však naposledy pátý celek Eredivisie poučil, a ačkoliv na Ramselaarovi nyní příliš nevydělá (částka má odpovídat 4,3 milionům eur plus bonusům), dopředu si na rozdíl od tehdejší zkušenosti pojistil určitá procenta z dalšího prodeje.

A Ramselaar by se v Nizozemsku opravdu zaseknout neměl. Už zhruba před týdnem prozradil, že se kolem něho motají i zahraniční celky, přičemž on sám sní o Barceloně, ale vyhovoval by mu i takový Villarreal. V La Lize potom působí rovněž jeho menší vzor, jen o něco starší Isco z Realu Madrid.

Ramselaar si ligový debut odbyl teprve v březnu 2015 a hned byl vhozen do hluboké vody proti Feyenoordu. Ofenzivní středopolař a zdatný driblér se však podobných výzev neleká; proti Ajaxu se vyšvihl se dvěma asistencemi a do sítě samotného PSV se stihl trefit už třikrát (pokaždé na Philips Stadionu!), včetně dvou postupových branek ve čtvrtfinále domácího poháru.

Nevzrostlý, avšak poměrně silný Ramselaar v uplynulém ročníku vynechal všehovšudy jedno ligové střetnutí a stal se symbolem 'nového ten Hagova Utrechtu', který se prezentoval větším bavičským potenciálem i taktickou vyspělostí.

Spolu se Sebastianem Hallerem Ramselaar utvořil nesmírně pohyblivou dvojici, která motala hlavy vesměs každé obraně, víkend co víkend. Právě jejich spolupráce například v semifinále play-off o účast v Evropské lize zařídila demolici Zwolle 5:2 (Ramselaar se tehdy blýskl gólem a nahrávkou).

Člen současné nizozemské jednadvacítky, který své 20. narozeniny oslavil teprve teď v červnu, už měl v tuhle chvíli platit také za seniorského reprezentanta, jeho první květnovou pozvánku však smolně znehodnotilo zranění lýtka.

Autor: Tomáš Daníček / football-oranje.com, psv.nl, ad.nl

Komentáře (19)

Přidat komentář
pepinho2

Reagovat
Manau

typově něco mezi Ramseym a Huntelaarem?

Reagovat
fantomas

Reagovat
PePiG7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kucka

Reagovat
fantomas

Šmarja kubys, stačí jednou, kdo to má ted odklikávat

Reagovat
kubys

Se mi to furt ani neodesílalo.

Reagovat
fantomas

... a nakonec mi to tam přistálo osmkrát

Reagovat
kubys

Chybička se vloudí. Na druhou stranu můžeš být rád, je to známka toho, že člověk ty články aspoň čte.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Hector17

Moc dobrá posila pro psv

Reagovat
smazaný uživatel

PSV to skladaj vyborne, tenhle borec do jejich fotbalu skvele zapadne, ale co proboha nutilo Utrecht ho prodat za takovou almuznu? Oni maj taky financni problemy?

Reagovat
fantomas

Tak ono ani těch 7m, který sami chtěli, neni nic astronomickýho. Klub je to furt skromnej a moc si logicky vyskakovat nemůže. Tady spíš jde o to, kolik činěj ty procenta z dalšího přestupu. Pokud je to 20-30%, tak se jim to může krásně vrátit ještě.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, krom velky trojky v ered prachy nejsou, ale beru Utrecht jako stabilizovanej klub, kterej neni nucenej za kazdou cenu prodavat, proto mne ta castka i v ramci ered prijde smesne nizka za takto nadstandardniho mladyho hrace. Ty procenta sem se taky nikde nedocetl kolik, tak treba z toho trhnou jeste v budoucnu, pral bych jim to.

Reagovat
smazaný uživatel

tak doteď talentyy měl ajax on je stále má ale na PSV se to po každé sezoně více zaměřuje feynoord naopak má kvalitní prověřené hráče holandské v podobě elii a kyut apod

Reagovat
Stiksxx

Pane Brands, smekám klobouček před tímto obchodním tahem. Za málo peněz hodně muziky. Až tak, že musím souhlasit s AZbestem, že je to skutečně pod cenou. Věděl jsem, že za 7 by ho PSV nepřitáhlo. Čekal jsem 5-6 mil. Ale že to bude pod 5? Nakonec jsem rád. Z těch možných "posil" (všechno vesměs hostovačky) je tohle ta nejlepší varianta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele