První cíl téhle sezóny jsme splnili, byl spokojený Xavi po postupu v Lize mistrů

29.11.2023, 10:15
Aktuality
Xavi (© AFP)

Trenér hráčů Barcelony Xavi si po úterní domácí výhře 2:1 nad Portem pochvaloval, že jeho tým ukázal vítěznou mentalitu. Katalánci si už po 5. kole skupinové fáze Ligy mistrů zajistili postup a účast v osmifinále, což se jim podařilo po dvou neúspěšných sezonách.

"Po dvou letech jsme tohle moc potřebovali. Splnili jsme první cíl, je to důležitý krok správným směrem. Určitě nás to do dalšího průběhu sezony uklidní," uvedl Xavi na pozápasové tiskové konferenci.

Porto začalo v Barceloně lépe a po půlhodině otevřel skóre křídelník Pepé. Hned za dvě minuty ale vyrovnal Joao Cancelo, po jehož asistenci v 57. minutě otočil výsledek další Portugalec Joao Félix. Španělští šampioni tak částečně napravili poslední porážku s Šachtarem Doněck i nepříliš přesvědčivé výkony z domácí soutěže, v níž vyhráli jen dvě z posledních čtyř utkání a jsou až čtvrtí.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona (ESP)
5
4
0
1
10 : 3
12
2
FC Porto (POR)
5
3
0
2
10 : 5
9
3
Šachtar Doněck (UKR)
5
3
0
2
7 : 7
9
4
Royal Antverpy FC (BEL)
5
0
0
5
3 : 15
0

"V klubu, jakým je Barcelona, se vám nikdy nepodaří naráz vyřešit všechny problémy. Hráčům se ale sluší poděkovat za dobře odvedenou práci. Jsem šťastný, rozhodně ale nehodláme nějak polevit," řekl třiačtyřicetiletý kouč.

"Musíme se zlepšit pořád ve spoustě ohledů, zároveň ale buďme pokorní. Něco se povedlo, něco naopak, hráči ale stále ukazují vítěznou mentalitu. Snad bude dnešní úspěch zlom," dodal někdejší vynikající záložník.

Barcelona zakončí skupinu H za dva týdny s posledními Antverpami, k prvnímu místu jí stačí remíza. O druhou postupovou příčku se v přímém souboji utkají Porto se Šachtarem.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
Vrubozubec

Vždyť první místo už mají jasné ne? Nebo nechápu postupovou matiku?

Reagovat
Vrubozubec

Aha ještě šachtar no

Reagovat
-R2D2-

Soukmenovci, jak hodnotíte Koundého? Čím víc ho sleduju, tím víc mně přijde jako lempl. Iñigo je vedle něj s intenzitou jinde…

Reagovat
patas92

Začátek sezóny měl dobrý, teď je to od něj ale slabota. Christensen s Inigem by momentálně měli být před ním v hierarchii.

Reagovat
celeb

aj by som povedal svoj nazor, ale zas ma kinderfans vypiskaju... ale kedze mi je tu uplne u riti ...

Defenziva je zla - systematicky zla. 1. polcasy su hrozne, aj vcera MOTM Pena, ktory chytil niekolko golov. Umoznujeme mnozstvo sanci aj timom z 2. polovice ligovej tabulky.

Kounde bol super vlani a podla mna je super stale, ale je vidiet, ze to nadsenie ho nejak opustilo.

Ono niekto moze ukazat, ze sme dostali len 3 goly v skupine, ale je to hlavne nemohucnostou slabych superov, Tato defenziva od Bayernu, ci City dostane 5 a to bude este brankar hviezdou.

Vcera rozhodli hostujuci Portugalci. Celkovo - moj nazor (s ktorym vacsina kiderfans nesuhlasi), mame super tim a tragicke trenerske duo. Snad Xavi uz dalsiu sezonu na poste nasho trenera nezacne.

Inak Inigo je super. Chladnokrvny, poctivy, s vynikajucim citom pre pozicnu hru. Momentalne jasna jednotka na lavej strane a to Christensen je tiez fajn (aj ked s jemnym sklonom ku kiksom).

To, co ma k dispozicii Xavi by pod dobrym trenerom nahanalo City v EPL. Bez srandy. Ja som presvedceny, ze tento tim je kvalitnejsi, nez co ma k dispozicii napr. Arsenal ci NUFC, MU ani nespominam.

Lenze Xavi legenda, 2. Guardiola, kinderfans onanujuci nad buducimi trebbles, ktore URCITE ziska...

Reagovat
Mass

Příští rok treble s kinderteamem Pedri, Gavi, Yamal, Roque , Balde , Fermín

Reagovat
-R2D2-

První odstavec: dobře.

Další: Vloni ovšem systematicky fungovala, a já vidím problém paradoxně v Cancelovi, mimo zranění, neustálý rotace a třeba i neformy Baldeho. Dopředu je skvělej ale dozadu mě sere. Od něj potřebujem aby plnil svoje i když ho to “nebaví”, bo já nevim proč se místy pozičně zapomene nebo na návrat dozadu hodí bobek. Zase ale nutno podoknout, že byl všude +- takovej. Zkrátka kraj zálohy ne obrany.

Já nevím proč bychom měli hned dostávat bůra. Přijde mi že nemáš srovnání s ostatními elitními týmy. Takovou obranu jakou si představuješ ty nemá aktuálně nikdo. A i ti tvoji borci ze City, Bayernu dokážou bejt taky pěkně děravý…

A že Portugalci tahaj je pravda, ale taky je pravda, že oproti jejich předchozím angažmá nyní hrajou jak vyměněný. Felix určitě. Třeba jen změnili psychologa, manželky…

Ještě se musím pozastavit nad tím jak beze srandy oznamuješ, že lepší trenér by… a kdo je ten lepší trénér? ETH? I kdyby, rozumíš tomu, že jsou to jen spekulace, ne?

Podle mě seš až nesmyslně fanatickej a já sem přesvědčenej, že jestli ten treble minimálně další rok nezískáme, tak sem naběhneš s plnou polní a tou tvou obligátní větou: “Presne ako som hovoril”.

Je to s tebou těžký…

Reagovat
-R2D2-

Adresát samozřejmě o patro výš..

Reagovat
Mass

Už sem si řikal co je to za blázna, když napíše takovou zeď textu pod můj vtípek

Reagovat
CHONG

Škoda, že měli lehkou skupinu, mohli si střihnout hattrick

Reagovat
celeb

ak by to znamenalo vymenu trenera, tak by nam to uz aj v strednom horizonte pomohlo a prekrylo stratu financii za postup zo skupiny. Cize pre vas to dopadlo najlepsie ako mohlo. Xavi neprejde cez 1. vaznejsieho supera ... ako vzdy. Teda aj nebude kvalitou o 2 triedy pod nami.

Reagovat
Laliga

Vykresluješ tu akýsi super tím, s otrasným trénerom. No ja vidím tím kde sú pomaly najlepší hráči tí, ktorí k Vám prišli hosťovať. Čo je také úžasné napríklad na zložení ofenzívnej trojice? Máte fajn tím, ale nič svetoborné tam nevidím. Najmä veľmi oklieštený.

Reagovat
EaP

On má svoj svet. Spomenie, že nás zachránil Peňa ale už nespomenie , že do polčasu sme sami mohli dať tak 4 góly ak by bola produktivita toho super útočného tria aspoň na priemernej úrovni. Okrem Yamala tam nieje žiaden rodený krídelník schopný 1na1 , výbušný a rýchly s loptou. Raphinha je poctivec, ale žiadne svetové krídlo. Ferran ani nehovorím. A čo sa týka Felixa, jeho svetle momenty sú vždy vtedy , ak sa presunie z čiary viac na stred.

Mňa skôr zaráža , že aj proti Portu mali pred inkasovaným gólom 10 minútovku, kedy pri strate lopty namiesto pressingu sa všetci stiahli pred Penu a začal v obrane totálny bordel. A hneď z toho bol gól. Akonáhle sa vrátili k pressingu vyzeralo to diametrálne odlišne a brankár Porta nabil Pedrimu na gól

Reagovat
Jordi Alba

Stegen, Araujo a Pedri snesou dlouhodobě měřítko kvality. (Cancelo, Felix jsou dobrý, ale chvilku a hostujou.) Ostatní jí více času spíš neukazují, než ukazují. Možná by se chtělo zamyslet nad tím, že se brečí trošku někde jinde, když dlouhodobě ty hráči hrajou na hovno, možná na to prostě nemají.

Reagovat
Well

Reagovat
2miguel1

Lewandowski akoze na to nema?

Reagovat
Jordi Alba

Bavím se u nás dlouhodobě. První sezóna dobrá, druhá je otřes. Jestli chceme bejt na vrcholu, takhle náš nejlepší útočnej hráč hrát prostě za mě nesmí.

Reagovat
celeb

Ten tim je už teraz super. Ter Stegen je top brankár, Araujo, Kounde sú top stopéri (Christensen s Martinezom super doplnenie, aj keď sko top ich neberiem). Balde s Cancelom sú TOP. Frenkie, Pedri, Gavi a Gundogan su TOP v zálohe. Lewa, Felix, Yamal sa blížia vrcholu, Raphinha s Torresom nie su ďaleko. Máme dostatok mladých hráčov a širokú lavičku. 10Hag by sa rozplakal od radosti mať takýchto hraciv v MU a pixhybujem, že by si nechal čo i len 2 hráčov do základu z MU. Max Bruna vo forme či zdravého Martineza na lavo.

Tu už nie je pred čím sa schovávať, ten tím má kvalitu útočiť na vrchol vo všetkých súťažiach a osobne nechápem cules, ktorí sa plazia niekde po kanáloch a vravia. že táto príšerná holomajzna pod Xavim je fajn a na viac nemáme.

Reagovat
ACSeRw!n

okamzite prodlouzit smlouvu

Reagovat
2miguel1

Ten vyhadzov Xaviho niektorych tu nechapem, aj keby ho vyhodia, tak kto pride? Zas to bude len niekto z našich vôd, Rafa Marquez a podobne. U nas nebude nikdy mainstreamovy trener, ktory si strieda velkokluby. Na druhej strane, musia prist vysledky pod Xavim. Ked sa na to pozrieme v lige, tak porazili sme Sociedad, Sevillu, Betis, s Realom sme sice prehrali, ale tam bol ten vykon na vyhru. V LM sme porazili dvakrat Porto. Uvidime ako teraz Atleti. Ale myslim si, že nam bude vyhovovat silnejsi super, ktory len nebrani ( ano Atleti uz niesu len tí čo brania ). Chyba 6, chyba zastabilizovanie zakladnej 11. Hrou pojdeme urcite hore, ak sa dostane do prevadzkovej teploty Pedri.

Reagovat
Hachim Mastour

Bude u vás tréner ktorý strieda kluby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele