PRŠO POSÍLÍ OD PŘÍŠTÍ SEZONY GLASGOW RANGERS

12.05.2004, 17:32
Aktuality
Dado Pršo podle předpokladů zamíří po letošní sezoně na ostrovy. Nikoliv však do Anglie, jak většina fotbalové veřejnosti očekávala. Podpis devětadvacetiletého útočníka francouzského Monaka totiž nakonec získali Glasgow Rangers.

O střelce sedmi branek v letošním ročníku Ligy mistrů měl velký zájem především Bolton Wanderers. Ze souboje o urostlého fotbalistu však nakonec vzešel vítězně skotský celek, který podepsal s Pršem tříletý kontrakt.

"Rangers ukázali, že o mě mají opravdu zájem a jsem rád, že budu moci hrát za tento slavný klub," prohlásil okamžitě po podepsání smlouvy Pršo. Ten na sebe letos nějvíce upozornil ve střetnutí základní skupiny Ligy mistrů s Deportivem La Coruňa, kdy se na výsledku 8:3 podílel čtyřmi brankami.

Velkou radost ze vzájemné dohody měl manažer Rangers Alex McLeish. "Viděl jsem ho letos hodněkrát. Hraje velmi přímočaře a má velkou sílu, což je přesně to, co nyní potřebujeme. Jsem strašně rád, že se nám podařilo získat takovéhoto hráče," rozplýval se nad Pršovým příchodem McLeish.

Naopak zklamaný z této noviny byl kouč Monaka Didier Deschamps. "Mám hodně smíšené pocity. Na jednu stranu jsem rád, že si našel kvalitní klub. Avšak ztratili jsme tímto hráče, který dělal všechno pro klub, byl velkou postavou rovněž v kabině a částo dokázal i rozhodovat důležité zápasy. Do další kariéry mu samozřejmě přeji vše nejlepší," nechal se slyšet nejlepší trenér francouzské ligy v letošní sezoně.

Před svým odchodem ale sehraje Pršo v dresu Monaka čtyři veledůležitá utkání. Ve finále Ligy mistrů se na něho Didier Deschamps bude moci spolehnout v duelu proti Portu. Francouzský celek je pak stále ve hře o ligový titul a v posledních třech kolech se střetne postupně se Štrasburkem, Rennes a Bordeaux. Na vedoucí Lyon nyní ztrácí Monako pouhé dva body.

Skotský celek má za sebou hodně nevydařenou sezonu. Brzy opustil kolotoč evropských pohárů, nezískal ani jeden ze skotských pohárů a totálně propadl v lize, kde ztrácí na Celtic již 16 bodů. Není proto divu, že manažer McLeish začal brzy shánět nové posily. Ještě před Pršem se dohodl na přestupu s další trojicí fotbalistů a na Ibrox Parku budou od příští sezony působit obránce Jean-Alain Boumsong z Auxerre a záložníci Alex Rae z Wolverhamptonu a Marvin Andrews z Livingstonu. Směrem ze Skotského klubu naopak míří bratři Frank a Ronald de Boerové a německý záložník Christian Nerlinger, který již svůj kontrakt s Rangers rozvázal.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele