PROBUZENÝ STŘELEC

26.10.2004, 18:44
Aktuality
Dříve byl jen jedním z těch mladých hráčů, které Sparta posílala po hostováních. Postupně se vypracoval v hráče A týmu, v něm se ale jen těžko prosazoval. Situace se změnila až letos, probojoval se do základní sestavy a je k nezastavení, góly střílí o sto šest a dokonce je nejlepším střelcem české Gambrinus ligy. Asi už víte, o kom je řeč...

Je to Tomáš Jun, zabržděný sparťanský talent. Jeho kariéra se začala rýsovat když mu bylo právě devět let a s kamarádem se přihlásil na nábor mezi Sparťany. Vzali je... Už odmalička ukazoval, jakým talentem je. Byl zvyklý hrát se staršími hráči, trenéři v různých sparťanských mládežnických týmech si ho brali o kategorii výše. Od patnácti let procházel mládežnickými reprezentačními výběry.

Vypadalo to, že by se jeho talent mohl ocenit i ve sparťanském áčku, už v sedmnácti letech mu dal trenér Ivan Hašek možnost, které se nedočká každý fotbalista - zahrát si zápas Ligy mistrů. A ne ledajaký zápas, nastoupil na polovinu utkání proti Arsenalu na proslulém Highbury! Ale jak už je ve Spartě zvykem, talent upadal...

Ze začátku bylo všechno jak má být. Jun střílel góly a pomohl Spartě k titulu, ale pak přišel osudný zápas na úvod nové sezóny, ve kterém Sparta prohrála s Blšany 3:0 a odneslo to několik hráčů, mezi nimiž byl i Jun. Šel na hostování do Jablonce a pak už se prosazoval jen hodně těžko.

Zlom přišel až letos. Jun vytvořil obávanou střeleckou dvojici s Milanem Pacandou, společně už nasázeli třináct branek a vévodí tabulce střelců Gambrinus ligy. Vstřelil dokonce i zatím jediný letošní gól Sparty v lize mistrů, blízko k dalšímu měl i s Manchesterem. Je rychlý, dravý, mladý a hlavně dokáže dávat branky, to se od útočníka očekává. Není se tedy čemu divit, když se na něj spustil hon v zahraničí. Zájem o něj mají třeba Šachťor Doněck, Dynamo Moskva a i nejmenovaný klub z Německa. Jak dlouho ještě vydrží ve Spartě?

Autor: Jindřich Štěpánek

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no dravý není , rychly taky ale hraje dobře to se musí nechat

Reagovat
smazaný uživatel

No, řekl bych že na naše poměry je rychlý, ale ne moc spolehlivý....Teď se mu podařilo pár zápasů, ale jak dlouho mu to vydrží?!

Reagovat
HOST*HOST BECKHAM

JUN JE NEJLEPŠÍ A TAKY ZUSTANEAŽ DO KONCE GAMBRINUS LIGI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*sparta mistr ligy

Chci vám kouřit ptáky, hošani.

Reagovat
HOST*nawri

je to palič...

Reagovat
HOST*BECKHAM

SPARTIČKO MYSME STEBOU NEOPUSTÍME TĚ !!!!!!! BO MYTI VĚŘÍME !!!

Reagovat
HOST*BECKHAM

Věřím tomu,že to vyhraje.Protože má nejlepší střelce,obranu a samozdřejmě golmana!!!! jooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Prase

Jun je kopito!!!!!Na jaře bude v prdeli

Reagovat
HOST*Prase

Jun je kopito!!!!!Na jaře bude v prdeli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele