Pro PSG to bylo složité, uznal po velkém obratu Fàbregas

21.11.2020, 11:53
Aktuality
Francouzská liga měla včera na programu dva zápasy a z kategorie nejatraktivnějších byl ten druhý, v němž proti sobě nastoupily AS Monaco a Paris Saint-Germain. Úřadující mistr nezvládl druhý poločas a nakonec prohrál 2:3, vítěznou branku knížecího celku si na své konto připsal Cesc Fàbregas...

Hosté měli utkání skvěle rozehrané, po trefách Kyliana Mbappého vedli 2:0 a v závěru první pětačtyřicetiminutovky jim dvakrát zkazil radost VAR. Druhá půle už přinesla zcela jiný obrázek, do listiny střelců se opakovaně zapsal Kevin Volland a rozhodující trefu obstaral v 84. minutě z penalty Fàbregas.

PSG k zisku tří bodů nepomohlo ani uzdravení Neymara. Trenér Thomas Tuchel nasadil do sestavy řadu hráčů, kteří za sebou mají reprezentační srazy, před sebou pak dost možná klíčovou bitvu o účast ve vyřazovací fázi Ligy mistrů.

"O přestávce jsme doufali, že dáme kontaktní gól a dostaneme PSG pod tlak. A také jsme věděli, že soupeře v úterý čeká těžký zápas proti Lipsku, PSG po změně stran polevilo a ubralo na agresivitě. Podobné zápasy mi sedí, mám zkušenosti, týmu dodám klid a dovedu využít šancí, to se mi dnes povedlo," liboval si někdejší hráč Arsenalu, Chelsea a Barcelony.

"Pro PSG to bylo složité, spousta hráčů se teprve vrátila z reprezentačních srazů a v úterý nastoupí v Lize mistrů s vědomím, že případná porážka bude znamenat obrovskou komplikaci v boji o postup do osmifinále. Možná to už měli v hlavách a my toho využili," domnívá se španělský fotbalista.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (25)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Každá prohra žoldáků z PSG potěší

Reagovat
Bucky

Za každý bohatý klub hrají žoldáci? Liverpool je tedy taky slušná banda žoldáků. Nebo je to o počtu odchovanců, kde ani "mládežnický" Dortmund v současnosti nijak neexceluje a až na výjimky hráče kupuje. Nebo můžou hrát fotbal jen kluby, kam bohatí majitelé vstoupili už v minulém století a teď už se to nesmí?

Reagovat
9augi9

Nezvládaš

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
lajka30

Reagovat
Bucky

Ne, jen nechápu a nikdo mi to zatím nevysvětlil.

Reagovat
smazaný uživatel

tak od Replikatora nemůžeš chtít nějaké vysvětlení, ten se vyjadřuje jen smajlíky nebo holýma větama

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ranoth

Liverpool banda zoldaku a co potom mate vy v Reale

Reagovat
Bucky

Porozumění psanému textu, snad se to jednou naučíš. Samozřejmě, že podle téhle stejné logiky by byla banda žoldáků i Real. Proto mě zajímá, co je ten důvod nazývat PSG týmem žoldáků? Prachy to být nemůžou, protože pak jsou žoldáci i týmy jako Real, Liverpool apod. Drahé posily taky ne, protože to by bylo stejné. Jasný, historie tam je menší, ale oni si tu svou historii tvoří dnes a žádný uměle vytvořený klub to není, nějaký ten úspěch zvládli posbírat už dříve a jejich týmem prošlo pár super hráčů. Liverpool existuje taky už od 19. století, ale mezi velkokluby se zařadil až v 70. letech. Já prostě nerozumím tomu, jak tyhle lidi takový klub žoldáků definují.

Reagovat
Ranoth

do Liverpoolu, do Realu a dalsich ktory si na seba zarobili sami aj bez miliard z ropy chodia hraci kvoli ambiciam a vyzvam, do PSG si chodia hraci akurat tak zarobit alebo ziskat jednoduchy ligovy titul na ktory sa nemusia ani zapotit.. vynimka je mozno City aj to len kvoli tomu, ze hraju anglicku ligu

Reagovat
Bucky

Jsi naivní, jestli si myslíš, že do Realu, Liverpoolu apod chodí hráči primárně kvůli ambicím a výzvám. Možná tahle doba někdy byla, dnes už to tak ale dávno není. Většina přestupů je v rukou agentů a klubů, hráči většinou poslechnou. Kolik hráčů současného kádru Liverpoolu by tam šlo, kdyby souběžně přišla vyšší nabídka z PSG? Všechna čest těm pár výjimkám, které odmítnou dobře placený přestup jen kvůli věrnosti ke klubu, ale kolik takových je.

Reagovat
kilobyte

Do Liverpoolu nechodí hráči kvůli "zajímavému projektu".

Reagovat
Bucky
Reagovat
EAG le grand amour

V Paříži asi nikdy neslyšeli pojem "Le Csaplárova past".

Reagovat
Seydou Doumbia

Le Tsaplarique pastiq

Reagovat
Bucky

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
naheCZ

Reagovat
REPLIKATOR

Csaplárova + VAR past = neměli nárok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
8lampard8

Reagovat
Kuchta

Legenda

Reagovat
Irek

Irek nemít rád PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele