Priske doufá, že si Sparta proti Kodani vypracuje víc šancí než minulý týden

14.08.2023, 15:51
Aktuality

Dánský trenér Sparty Brian Priske doufá, že si jeho svěřenci v úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti FC Kodaň vypracují více šancí a budou nebezpečnější ze standardních situací než minulý týden při úvodní bezbrankové remíze. V rozhovoru s novináři řekl, že o postupujícím rozhodnou detaily. Od Kodaně čeká stejný výkon jako v prvním duelu.

"Oba týmy vědí, co je v sázce, navíc se vzájemně hodně respektujeme, zejména v ofenzivě. Vědí, že jim můžeme ublížit. Doufám, že v útoku přidáme pět procent a vytvoříme si víc šancí než v Kodani. Také doufám, že budeme nebezpečnější ze standardek. V Kodani jsme jich pár měli, ale mohli jsme si při nich počínat lépe. Snad nám víkendové branky ze standardek (proti Jablonci) pomůžou," uvedl šestačtyřicetiletý Priske.

Od Kodaně nečeká překvapení. "Podle mě budou hrát stejně jako doma. Mají dobrý, zkušený tým, byť v něm jsou mladíci, kteří ale mají zkušenosti z Ligy mistrů. Přistoupí k tomu stejně jako před týdnem. Rozhodnou detaily," prohlásil býval trenér Midtjyllandu nebo Antverp, který v Kodani dělal v letech 2016 až 2017 asistenta.

Možností pokutových kopů, které by případně rozhodly o postupujícím, se nezabývá. "Myslím si, že už jsme předvedli, že penalty jsou jednou z našich oblíbených věcí. Obecně je netrénujeme, ale hodně je kopeme, když se rozdělíme na menší týmy. Na penalty jsou připraveni všichni, je to hlavně o psychické stránce a o tom být připravený na všechno," podotkl Priske.

Obhájce titulu v sobotu v lize zvítězil v Jablonci 5:1, přestože v jeho sestavě oproti duelu v Kodani nastalo osm změn. "Může nám to dodat sebevědomí do naší hry. Je to samozřejmě jiná úroveň, ale zároveň nám to dodává víru v hráče, kteří nastoupili, protože nedostávají tolik šancí," mínil bývalý hráč Genku, Portsmouthu nebo dánské reprezentace.

Vítěz dvojutkání postoupí do závěrečného předkola Ligy mistrů, kde se utká s lepším z dvojice Raków Čenstochová - Aris Limassol. Poražený bude bojovat o skupinu Evropské ligy buď s AEK Atény, nebo s Dinamem Záhřeb. Všechny zmíněné týmy včetně Sparty s Kodaní mají jistotu účasti minimálně ve skupině Evropské konferenční ligy.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
Harley111

O to , že si nějaký šance nevytvoříme strach nemám , ale nesmí se stát to co v Kodani když ze tří velkých šancí nedáš gol tak prostě nepostoupíš. Zítra to bude podobný jak v Kodani vyrovnanej zápas , který bohužel může rozhodnout kvalita lavičky. Tip 1-1 , 2-1 po penaltách.

Reagovat
kilobyte

Myslím, že zítra by to mohlo naší lavičce jít lépe. Naše lavička přejela Jablonec, zatímco lavička Kodaně prohrávala a až hráči základu to otočili. Po psychické stránce by na tom mohli být lépe. A možná i trochu po fyzické, když si důležití hráči mohli o víkendu odpočinout. Tak snad to pomůže.

Reagovat
Ahoso Widaho

Nepřeceňoval bych výkon v Jablonci. To byl strašnej průchoďák a po prvním gólu se hráči Jablonce úplně posrali.

Reagovat
kilobyte

Tak nejde ani tak o výkon, jako spíš o zvednutí sebevědomí a rozehrání lavičky.

Reagovat
Ahoso Widaho

To asi jo. Ale neumím si představit, že by třeba Minchevovi pomohl gól Jablonci k dobrýmu výkonu proti Kodani

Reagovat
kilobyte

Tak třeba jeho by to mohlo odsunout až třeba na 5. střídání.

Reagovat
Sosi

"O to , že si nějaký šance nevytvoříme strach nemám"

to jim moc nevěříš...

Reagovat
KingMaster13

Pokud Sparta dojde do prodloužení tak si myslím že to vzhledem ke kvalitě lavičky tutově nezvládne. Zase si ale myslím, že máte solidní šanci to urvat v základní hrací době

Reagovat
delfin

Priske jede kvalitu: "Myslím si, že už jsme předvedli, že penalty jsou jednou z našich oblíbených věcí."

Reagovat
smazaný uživatel

A Krejčí se bude nenápadně převílíkat, aby mohl kopnout všechny.

Reagovat
delfin

Mě se docela libí, jak z toho udělal výhodu pro svůj tým, když se takhle prořekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si vem, že by nám ty penalty pískali a my je nedávali Ta vostuda

Reagovat
delfin

To se stát nemůže, to by Krejčí brečel, kdyby je nešel kopat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hodně emotivní člověk. Jako já. Já měl Řepku rád. Já ho chápal

Reagovat
delfin

EL je taky dobrá liga, a třeba se uhraje i víc bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se prostě vždycky těším na další zápas a doufám, že to bude zábava. LM nejsou moje miliony, tak mě to zase tak nebolí

Reagovat
delfin

Jn, nepalí to tolik, když víš že peníze příjdou taky, a účty to víc než zacvaká. Navíc ještě pak spousta zápasů, ve kterých se ukáže kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele