Kombinovaná sestava Sparty v Jablonci ukázala sílu Sparty, pochvaluje si Krejčí

14.08.2023, 13:51
Aktuality

Kapitána Sparty Ladislava Krejčího potěšilo, že kombinovaná sestava Pražanů v sobotním ligovém utkání v Jablonci při výhře 5:1 předvedla svou kvalitu a ukázala sílu mužstva. V rozhovoru s novináři řekl, že si před úterní odvetou 3. předkola Ligy mistrů proti FC Kodaň nepřipouští tlak. Prozradil také, že se Sparta po úvodní bezbrankové remíze v dánské metropoli připravuje i na penalty.

Dánský trenér Brian Priske udělal v Jablonci osm změn v sestavě, Krejčí zůstal celý zápas na lavičce. "Jednak to pomohlo těm, kteří nemuseli hrát tolik zápasů v tolika dnech, takže si mohli odpočinout, a také to pomohlo těm, co nastoupili v Jablonci. Potvrdili neskutečnou kvalitu, kterou mají, a ukázali sílu našeho týmu," uvedl Krejčí.

Tlak nevnímá. "Pod tlakem jsem od té doby, co jsem ve Spartě, takže je to jen o tom, jaký tlak si připustíte. O tomhle úplně nepřemýšlím, protože by to byla akorát větší zátěž do výkonnosti," podotkl čtyřiadvacetiletý český reprezentant.

V české lize proměnil devět pokutových kopů za sebou. "Neřekl bych, že jsem expert. Samozřejmě jsem rád za tu statistiku, ale je to potom na každém jednotlivci, jak tu situaci zvládne. Samozřejmě se připravujeme i na penalty," řekl Krejčí.

Jasno má v tom, co úřadující čeští mistři musejí oproti duelu v Kodani zlepšit. "Musíme mít větší odvahu v defenzivní části, nebát se a nebýt tolik vzadu, víc si věřit dopředu. Doufám, že nás diváci poženou tak, že vývoj pro nás bude pozitivní," podotkl odchovanec brněnské Zbrojovky.

Autor: ČTK

Komentáře (27)

Přidat komentář
zorz767

Zcela upřímně bych byl radši, kdyby šel Krejčí a Vitík zůstal. Gomez se taky ukázal v dobrém světle. To byl dobrej kauf.

Reagovat
smazaný uživatel

Krejčí by byl obrovská ztráta nejen na hřišti, ale hlavně v kabině, jeho vůdčí schopnosti a sebevědomí, které přenáší na tým, tam nikdo jiný nemá.

Reagovat
Skleepy

Jo no, přesně, on to zas není nějaký extra geniální fotbalista, ale jeho mimoherní přínos, který má pro kabinu i pro tým na hřišti je nevyčíslitelný. Nemluvě o tom, že jako kapitán na sebe bere odpovědnost i při těch penaltách, které kolikrát kopal v neskutečně vypjatých momentech a tam už to moc není ani o tom, jak to umíš kopat, spíš o tom, jaké máš psychické nastavení a v tom on je skvělý.

Reagovat
bartes

podle mě brzo Krejčí půjde. Sparta dostane nabídku, která se neodmítá. Kromě toho, že penalty dává, tak nikdy nejsou čitelné. Téměř vždy volí jiné zakončení.

Reagovat
kilobyte

Buď to dává k levé tyči a nebo po pravé ruce brankáře.

Reagovat
Skleepy

Reagovat
ratusek

Reagovat
bartes

jednu z posledních dával nahoru

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Skleepy

Já si zas myslím, že by klidně mohl zůstat - protože v zahraničí bude těžké docenit jeho přínos, který má právě pro Spartu. Ne že by o něj nebyl žádný zájem, ale myslím si, že Rosa a ACS obecně si ho budou cenit o dost víc, než bude někdo nabízet.

Reagovat
Bakary3

To si docela myslím taky.

Hodně hypu kolem něj dělá počet gólů, kde hodně z nich jsou penalty - ne, že se nepočítají, ale o jeho herní kvalitě moc neříkají.

Je silný v soubojích, umí rozdat míč.

Ale je pomalej, hodně si pomáhá fauly, a že má často kliku, že mu některý závažnější ještě projdou.

A že mu taky projde kolikrát to, že se k protihráčům či rozhodčímu chová jako úplná chcanka.

Kvalitní hráč, ale nevím, jestli někdo dokáže složit peníze, kterými ho Spartu vykompenzuje.

A sám jsem zvedavej, kdo by to byl a jak by se dokázal v opravdu kvalitní konkurenci prosadit.

Reagovat
ratusek

jinde v zahraničí mu nebudou tolerovat chování k rozhodčím a protihráčům, jak je to u nás

Reagovat
Bakary3

U nás se tohle přičítá k "vůdcovství", "srdcarstvi", nebo že prý se někomu "dostal do hlavy"

Reagovat
St. Pauli

Do punticku s Tebou souhlasim, ale stejne mam pro to jeho zmrdstvi prazvlastni slabost.

Reagovat
Bakary3

Já to nesnáším, no, ale beru

Reagovat
verv

Tyhle řeči mě vždycky baví Jinde mu to nebudou tolerovat, jak kdyby všude po Evropě nebylo spousta hráčů, kteří se chovaj podobně nebo i hůř než Krejčí. A normálně tam fungujou. Nehledě na to, že i v té Evropě už něco odehrál.

Podobně prázdný fráze, jako v Evropě jim tohle pískat nebudou

Reagovat
ratusek

tak na mladýho capouska z ciziny tam fakt nebude nikdo zvědavej.

o tom, že je v Evropě jiný metr rozhodčích se předpokládám, ani bavit nemusíme

Reagovat
verv

Třeba po penaltě ve Zlíně tady spousta lidí psalo, že tohle v Evropě pískat nebudou. A pár dní potom pískli Plzni v Evropě penaltu za skoro totožnou situaci.

A jak píšu, v Evropě už má taky něco odehráno a nepřišlo mi, že by tam na něj nebyli zvedaví, respektive vlastně ani moc nevím, co by to v tomhle kontextu mělo znamenat.

Reagovat
Ahoso Widaho

Já ti nevím, ale viděls někdy třeba La ligu? Kolik takových "zmrdečků" běhá v zahraničí, to by ses evidentně dost divil.

Reagovat
St. Pauli

Presne dnes doslo na vase slova, panove...

Reagovat
St. Pauli

...

Reagovat
bartes

pokud za něho někdo nabídne +10, tak mu ho zabalí a sami přivezou, aby si to nerozmyslel. Česká liga není zas tak moc rentabilní, aby se vyplatilo držet mladého perspektivního hráče, za kterého lze dostat nějaké větší prachy.

Jestli se on prosadí, je pak věc druhá......

Reagovat
bartes

to samé platí o Krejčím. Pokud uvidí nabídku, tak nebude chtít být ve Spartě

Reagovat
kilobyte

Tak ono nejde ani tak o rentabilitu, ale je to hlavně o tom, že ti hráči chtějí ven. A když přijde pěkná suma, tak není důvod ho držet.

Reagovat
ACSeRw!n

zcela uprimne - totalni mimo nazor bracho

Reagovat
Pithivier

Petre? Vzal sis svy prasky? :/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele