Preview pro FC Nantes

07.08.2013, 16:54
Názory a komentáře
Agresivní nástup Monaka sice trochu zastínil návrat jiného tradičního týmu, ale i přesto snad ve Francii není fanoušek, který by se na Der Zakarianovo Nantes netěšil - arménský kouč loni v Ligue 2 zaujal svižným, útočným fotbalem, a na nováčka tak bude upřena velká pozornost. Tím spíše, že drtivá většina hráčů zůstává prvoligovým prostředím prakticky nepolíbena..

FC Nantes (Michel Der Zakarian)

Změny v kádru: Zčásti za to může (již zrušený) přestupový zákaz, kterým FFA dočasně potrestala žlutozelené za neregulérní přestup Ismaëla Bangoury z katarského Al Nasru, zčásti fakt, že Nantes chyběla nějaká vyloženě výrazná hvězda, leč Der Zakarian tak vstupuje do své jubilejní prvoligové sezony s prakticky totožným týmem. Největším posílením je využití opcí na duo Venezuelanů Aristeguita - Cíchero, kteří zde hostovali už vloni a které klub nyní dohromady za necelé dva miliony eur vykoupil z FC Caracas; bez jejich pomoci by záchrana byla mnohem hůře dosažitelným cílem. Obranu navíc vyztužil stoper Vizcarrondo z argentinského Lanúsu, a do útoku se po vypršení čtyřměsíčního trestu už může zapojit i zkušený Bangoura; z odchodů by mohl mít nějaký vliv pouze přesun Keity do Angers.

Přednosti a slabiny: Právě sehranost, společně s všeobecným nadšením a entuziasmem jak hráčů, tak fanoušků a vůbec celého tradičně fotbalového města, by měly být na startu sezony nejvýraznějšími zbraněmi, které mohou v očekávatelném období otrkávání zajistit týmu potřebné body. Co se kádru týče, nejlépe vypadá útok - na dvě pozice kandiduje vedle loni dvacetigólové opory Djordjeviće a už zmiňovaných Aristeguity s Bangourou ještě tožský reprezentant Serge Gakpé - a výhledově také střed zálohy, kde se kromě ostře sledovaného Veretouta může do základu propracovat také ofenzivní tvůrce Adrien Trebel.

S obranou to dlouho vypadalo hůře, nicméně podpisy Cíchera s Vizcarrondem celkový obraz přece jen trochu vylepšily; oproti kvalitní levé lajně Veigneau - Bessat pak trochu zaostává ta pravá, jelikož ani Cissokho, ani Pancrate s Eudelinem prvoligové parametry zřejmě nemají. Největší nevýhodou však bude pochopitelně velká nezkušenost a možná naivita mladého týmu; ač kvalitativně Nantes řadu svých konkurentů v boji o záchranu převyšují, nějaký ostřílený vůdce, který by měl slovo na hřišti i v kabině, jim zkrátka chybí.

Hráč ke sledování: Jordan Veretout
O Veretoutových kvalitách se dobře vědělo už dříve, ale až nedávno skončené mistrovství světa do 20 let ukázalo, že se s ním bude muset skutečně počítat; kreativní defenzivní záložník na něm totiž vytvořil stabilní trojici s Paulem Pogbou a Geoffrey Kondogbiou, která výrazně pomohla mladým Francouzům k vytouženému titulu. Teď čeká na autora šesti loňských asistencí nová, ještě těžší výzva - v premiérové prvoligové sezoně mu totiž nestačí pouze nezklamat, naopak to bude muset být on, kdo svými kvalitami potáhne mladý tým za záchranou..

Prognóza: 19. místo
"Odstřelit" Nantes předem není nic jednoduchého - kdyby nic jiného, minimálně faktor genia loci ve Francii často funguje (a třeba typově podobný celek Sochaux takto "chrání" už několik let). Spoléhat se na sehraný kádr, který stačil na druhou ligu, však v historii stačilo skutečně málokdy - jistě, hráči Nantes mají slušný potenciál, ale otázkou je, jestli to na podobný skok bude stačit. Pravděpodobnost to není vysoká.

Tip na sestavu: (4-4-2) Rémy Riou - Issa Cissokho, Papy Djilobodji, Gabriel Cíchero, Olivier Veigneau - Fabrice Pancrate, Jordan Veretout, Lucas Deaux, Vincent Bessat - Fernando Aristeguita, Filip Djordjević

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (1)

Přidat komentář
raduinho

Nantes Pro mě jediný sympatický tým ve Francii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele