Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - neděle 13.10.

13.10.2019, 09:44, aktualizováno 13.10.2019, 09:44
Previews
Wales hraje doma s Chorvatskem a nutně potřebuje bodovat, vedle toho ho bude zajímat i výsledek maďarské reprezentace v souboji s Ázerbájdžánem. Ve skupině C si ven pro body letí Nizozemsko a Německo, Polsko hraje se Severní Makedonií a už dnes může slavit postup...
Skupina C
Bělorusko - Nizozemsko  (neděle 18:00)
Nizozemsko za sebou má infarktový zápas proti Severnímu Irsku a nyní na něj čeká na první pohled snazší úkol. Oranjes přicestovali do Běloruska, kde budou pod tlakem, nesmí si totiž dovolit jakoukoli ztrátu...

Kvalifikační skupina C je hodně vyrovnaná a na jejím čele jsou s dvanácti body Nizozemci, Němci a Severní Irové. Ty může hodně mrzet čtvrteční duel v Rotterdamu, kde sice byli od úvodní minuty horším týmem, přesto se čtvrthodiny před koncem senzačně ujali vedení.

Domácí nakonec spasil Memphis Depay, který dokázal o pět minut později vyrovnat a ve čtvrté minutě nastavení přidat pojistku na výsledek 3:1, vítěznou trefu obstaral Luuk de Jong.

"Pokračovali jsme v trpělivé hře, ve druhém poločase jsme byli lepší a tlačili. Snažíte se zachovat klid, šance v takovém zápase přijdou a sami můžete vidět, že také přišly. Výhra je dle mého názoru zasloužená," hodnotil zápas obránce Virgil van Dijk.

"Prohráváte 0:1 a v tu chvíli začínají pracovat nervy, ale my na to zareagovali dobře. Máme dostatek kvality na to, abychom se nevzdali a soupeřům navíc v závěrech často docházejí síly. Samozřejmě to nebyl náš nejlepší zápas," pokračoval stoper Liverpoolu.

Už zmiňovaného Depaye se utkání v Minsku týkat nebude, má totiž problémy se stehenním svalem a do Běloruska vůbec neodcestoval, v základní sestavě by ho měl nahradit mladý střelec Donyell Malen z PSV Eindhoven.

S Běloruskem se pro boj o postup nepočítalo a realita tyto předpoklady potvrzuje. Tým zatím bodoval jenom proti Estonsku, na jeho trávníku vyhrál 2:1, doma pak ve čtvrtek remizoval 0:0. Pokud se Estonci nepostarají o dvě senzace, zůstanou v tabulce poslední a Bělorusové skončí čtvrtí.
Bělorusko - pravděpodobná sestava:
Gutor - Matveichyk, Polyakov, Politsevich, Marytnovich - Maevski, Yablonski, Savitskiy, Stasevich, Dragun - Skavysch.
Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Dumfries, Blind, Van Dijk, De Ligt - F. De Jong, Van de Beek, Wijnaldum - Promes, Bergwijn, Malen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.80 - 6.12 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Estonsko - Německo  (neděle 20:45)
Skupina C je hodně vyrovnaná a polepšit si dnes mohou Němci. Ti se představí na půdě posledního týmu tabulky Estonska, to zatím získalo jeden bod a minimálně v neděli se na tom s velkou pravděpodobností nic nezmění...

Německo zatím posbíralo dvanáct bodů, stejně jako Nizozemsko a Severní Irsko. První dvě jmenované země v tuto chvíli mají výhodu jednoho zápasu k dobru, který sehrají v neděli na venkovních půdách - svěřenci Joachima Löwa se představí v Estonsku, Oranjes odcestovali do Běloruska.

Německo ve středu sehrálo přátelský zápas s Argentinou a mělo vynikající začátek, když už ve 22. minutě vedlo 2:0. Skóre otevřel po čtvrthodině Serge Gnabry, o sedm minut později na něho navázal Kai Havertz. Gnabry tak jenom potvrdil vynikající aktuální formu - v probíhající kvalifikaci se trefil už pětkrát, minulý týden se navíc stal prvním hráčem historie Ligy mistrů, který nastřílel čtyři góly ve druhém poločase některého utkání milionářské soutěže, především díky němu si Bayern ze stadionu Tottenhamu odvezl triumf 7:2.

"Do každého zápasu jdu s tím, že se pokusím vydat ze sebe to nejlepší," říká Gnabry.

"Víme, že Estonsko v žádném případě nesmíme podcenit. Před vlastním publikem budou chtít dát gól, ten zápas nám v maximální možné míře zkomplikují," nepochybuje Gnabry.

Joachim Löw řeší otázku brankářů a pro tuto reprezentační pauzu se rozhodl pro šalamounské řešení - proti Argentině chytal Marc-André ter Stegen, v neděli pak dostane přednost Manuel Neuer. Zdravotní problémy na trávník nepustí Niklase Starka, už před soubojem s Argentinou se od týmu odpojil Jonathan Tah.

Utkání s Argentinou (2:2) bylo atraktivní a zároveň unikátní. Löw do základní sestavy nezařadil ani jednoho mistra světa, něco takového se od triumfu na turnaji v Brazílii v roce 2014 ještě nestalo.

Estonci v červnu schytali v Německu debakl 0:8 a i díky němu jsou na posledním místě skupiny. V tomto týdnu alespoň poprvé bodovali, když uhráli bezbrankovou remízu v Bělorusku. Doma proti Německu nenastoupí Aksalu, Kuusk a Vihmann, všichni tři už opustili tým a zamířili za klubovými povinnostmi.
Estonsko - pravděpodobná sestava:
Igonen - Teniste, Tamm, Mets, Pikk - Käit - Ojamaa, Antonov, Zenjov, Kreida - Sorga.
Německo - pravděpodobná sestava:
Neuer - Klostermann, R. Koch, Süle, Halstenberg - Kimmich - Havertz, Gündogan - Brandt, Gnabry, Reus.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 28.40 - 1.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Nizozemsko540117:612
 Německo540117:612
3.Severní Irsko64028:712
4.Bělorusko61143:104
5.Estonsko60152:181
Skupina E
Maďarsko - Ázerbájdžán  (neděle 18:00)
Čtyři z pěti celků bojují ve skupině E o dvě postupová místa na mistrovství Evropy. Tím beznadějně posledním je Ázerbájdžán, který se pokusí o body obrat Maďarsko. To ze třetí pozice jen těsně zaostává za Slováky.

Maďaři prožili povedené kvalifikační jaro, během něhož získali devět bodů ze dvanácti možných. Jenže na podzim se jim nedaří a po domácí porážce se Slovenskem odjeli relativně bez boje s prázdnou i z Chorvatska. Na druhou stranu se mohou opírat o své domácí prostředí, neboť před nezdarem s našimi východními sousedy jej pětkrát v řadě využili k zisku plného počtu bodů, přičemž jen dvakrát inkasovali.

Ázerbájdžán bodoval poprvé v minulém reprezentačním okně, a to proti soupeři, proti kterému by se to čekalo snad nejméně. Doma totiž remizoval s Chorvatskem zásluhou vyrovnávací Khalilzadovy trefy dvacet minut před koncem. Venku se mu ale vůbec nedaří. V posledních třech letech dokázal v soutěžním utkání uspět pouze na Faerských ostrovech, pouze bod si odvezl například z Malty.

Ani jeden z týmu se neprezentuje bůhvíjak ofenzivní hrou, což se promítá i do tabulky střelců. Obě mužstva mají po dvou dvougólových střelcích, domácím takto pomáhají Orban s Patkaiem, hostům Sheydaev a Emreli. Utkání v maďarské metropoli začíná úderem osmnácté hodiny a řídit jej bude nizozemský rozhodčí Higler.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.91 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wales - Chorvatsko  (neděle 20:45)
Ve skupině E se o druhé postupové místo zřejmě bude bojovat až do posledního kola a velmi dobrou výchozí pozici má Chorvatsko. To je na první příčce a za určité konstelace může postup slavit už dnes, potřebuje k tomu vyhrát ve Walesu a selhání Maďarska proti Ázerbájdžánu...

Úřadující vice-mistři světa se na úvod natrápili proti Ázerbájdžánu, následně padli v Maďarsku a v dalším průběhu si odvezli jen bod z Baku, i tak mají kvalifikaci velmi dobře rozehranou. Do této chvíli posbírali třináct bodů a patří jim první místo.

Naposledy Chorvatsko hostilo Maďarsko a poradilo si s ním 3:0. Vedle zisku tří bodů zaznamenalo i jednu ztrátu v osobě Marcela Brozoviče, ten inkasoval třetí žlutou kartu a vinou trestu se už vrátil do Milána, kde hájí barvy Interu.

"Bylo to těžké, ale vyhráli jsme. Odhalilo se několik věcí, na nichž ještě bude třeba zapracovat. Věřím, že se poučíme a nakročíme k postupu, zápas v Ázerbájdžánu byl varováním. Už jsme se o tom bavili, v týmu nás je dvacet a všichni si zaslouží hrát, někteří ale potřebují menší změnu a odpočinek, ne všichni mohou hrát tolik zápasů v tak krátkém čase," domnívá se křídelník Ivan Perišić, že by trenér Zlatko Dalić měl sáhnout k několika změnám.

Wales ve čtvrtek nastoupil na Slovensku a dostal se do vedení, utkání v Trnavě ovšem nakonec přineslo nic neřešící remízu 1:1. Domácí jsou se sedmi body čtvrtí, na rozdíl oproti svým soupeřům v boji o postup ale mají jeden zápas k dobru.

"Musíme vsadit na koncentraci a týmovou práci, a to ne na 70 nebo 80 minut, ale po celý zápas. Ty nejlepší týmy vás dokáží potrestat kdykoli, stačí jim sebemenší chyba. Ovšem také Chorvatsko se musí mít na pozoru, máme nebezpečné hráče," varuje Chorvaty domácí kouč Ryan Giggs.

Wales zatím proti Chorvatsku nastoupil pětkrát a ve čtyřech případech prohrál, jen jednou se zrodila remíza. Po problémech s kolenem je fit Gareth Bale, otázkou naopak zůstává start Aarona Ramseyho, ten laboruje se svalovým zraněním a o jeho startu se teprve rozhodne.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.28 - 3.22 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko641113:513
2.Slovensko631210:810
3.Maďarsko63037:99
4.Wales52125:57
5.Ázerbájdžán50145:131
Skupina G
Polsko - Severní Makedonie  (neděle 20:45)
Polsko v kvalifikacích nemívá problémy a výjimkou není ani ta o postup na mistrovství Evropy v roce 2020. Jerzy Brzęczek se svým týmem vede skupinu a postavení bude nyní potvrzovat proti Severní Makedonii...

Poláci v září prohráli ve Slovinsku a remizovali doma s Rakouskem, i tak jsou na prvním místě a na Slovinsko se Severní Makedonií mají k dobru pět bodů. Pokud v neděli vyhrají, budou slavit postup.

"V každém kvalifikačním zápase jde o tři body a proti Severní Makedonii to bude stejné. Výhra nás pošle na mistrovství a není třeba nic skrývat - máme to ve vlastních rukou. Rozhodně nás to nebude svazovat, ke každému zápasu přistupujeme se stoprocentní koncentrací," nechal se slyšet Bartosz Bereszyński.

Polsko v týdnu vyhrálo 3:0 v Lotyšsku a hattrickem se o to postaral kanonýr Robert Lewandowski. Kvůli zraněním tým už opustili Dawid Kownacki a Karol Linetty, mimo hru pak je i Krystian Bielik.

Severní Makedonie na velké turnaje nepostupuje a ten v příštím roce může být výjimkou. Tým si v září přivezl bod z Izraele a vyhrál v Lotyšsku, ve čtvrtek pak doma našel recept na Slovinsko. Tyto dvě země posbíraly jedenáct bodů, druhé Rakousko jich má třináct.

Hosté přicestovali do Polska bez jednoho důležitého hráče, mimo hru totiž je Enis Bardhi. Vedle něho nemůže nastoupit ani Darko Velkoski.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.45 - 6.86
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovinsko - Rakousko  (neděle 20:45)
Rakousko se po úvodních nezdarech zmátořilo, pravidelně sbírá body a dělá si zálusk na účast na druhém evropském šampionátu v řadě. Hodně důležitý pro něj nyní bude souboj se Slovinskem...

Rakušané začali kvalifikaci domácí porážkou s Polskem a následně neuspěli v Izraeli, od té doby si ovšem na konto připsali čtyři výhry a ztrátou rozhodně není ani remíza v Polsku. V součtu to znamená druhé místo s dvoubodovým náskokem na tandem Slovinsko, Severní Makedonie. Pokud by Rakušané nyní vyhráli a Severní Irsko padlo v Polsku, budou mít postup na dosah.

Rakousko se se Slovinskem v průběhu uplynulých dvaceti měsíců potkalo hned dvakrát. V červnu doma vyhrálo 1:0 a navázalo tak na přátelský zápas z března 2018, tehdy doma soupeři nastřílelo hned tři branky.

"Čeká nás klíčový a hodně těžký zápas, ve Slovinsku to nebude vůbec snadné," tuší německý trenér v rakouských službách Franco Foda.

"Musíme se dobře připravit a plnit taktické pokyny," dodal.

Hosté mají problémy se zraněními a mimo hru jsou Schlager, Wolf, Lainer, Grillitsch a Lienhart. Otazník se vznáší nad startem největší hvězdy Davida Alaby, ten má problémy se žebrem a ve čtvrtek nehrál proti Izraeli.

Slovinci po slabším úvodu v září porazili Polsko a Izrael a přihlásili se do boje o postup. O to více je může mrzet čtvrteční vystoupení v Severní Makedonii, to nezvládli a prohráli 1:2.

Do domácí sestavy se po karetním trestu vrací kapitán Bojan Jokić, mimo hru naopak jsou Milec, Črnigoj a Zahović.
Slovinsko - pravděpodobná sestava:
Oblak - Stojanović, Aljaž Struna, Mevlja, Jokić - Bezjak, Kurtić, Krhin, Verbić - Iličić - Šporar.
Rakousko - pravděpodobná sestava:
Stankovic - Posch, Dragović, Hinteregger, Ulmer - Baumgartlinger, Ilsanker - Lazaro, Sabitzer, Alaba - Arnautović.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.25 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko751111:216
2.Rakousko741216:713
3.Slovinsko732213:711
4.Severní Makedonie732210:911
5.Izrael722312:148
6.Lotyšsko70071:240
Skupina I
Kazachstán - Belgie  (neděle 15:00)
Belgie si ve čtvrtek jako první země zajistila postup na evropský šampionát a ve zbytku kvalifikace tak její trenér Roberto Martínez bude moci i experimentovat. První příležitost nabízí zápas v Kazachstánu, ten už je bez šancí na postup...

Belgičané v probíhající kvalifikaci neztratili ani jeden bod a mají vynikající skóre 28:1. To si ještě vylepšili ve čtvrtek díky drtivé výhře 9:0 nad San Marinem. "Mám radost, postoupili jsme, dali hodně gólů a i fanoušci jsou šťastní. Mohli jsme dát ještě více branek, z toho jsem trochu zklamán. Teď potřebujeme ještě třikrát vyhrát, abychom měli třicet bodů," řekl po utkání kapitán Eden Hazard.

Dvakrát se do sítě San Marina trefil Romelu Lukaku a stal se vůbec prvním Belgičanem v historii, jemuž se na mezinárodní scéně povedlo nastřílet padesát branek, v tuto chvíli jich na svém kontě má 51 a v neděli si nepolepší. Útočník Interu Milán do Astany neodcestoval a místo toho se vrátil do Itálie, důvodem nebylo zranění, ale dohoda, podle níž se v případě jistého postupu v říjnu už nebude angažovat u národního týmu.

Lukaku nepředstavuje jedinou belgickou absenci, z původní nominace už dříve vypadli Simon Mignolet, Hendrik Van Crombrugge a Maxime Lestienne a ze zdravotních důvodů nebyl reprezentaci k dispozici ani Kevin De Bruyne. Dalším marodem pak je Leander Dendoncker, záložník Wolverhamptonu bojuje se žaludečními problémy a jeho nedělní start není příliš pravděpodobný.

Kazachstán se na probíhající kvalifikaci naladil výhrou v přátelském duelu nad Moldavskem a na úvod skupiny v domácím prostředí smetl Skotsko, postupové ambice ale rychle vzaly za své. Svěřence Michala Bílka rychle vrátili na zem Rusové a o zbylé naděje je připravila domácí porážka od Kypru, po níž manko na druhou příčku narostlo na nedostižných jedenáct bodů.

Kazachstán se s Belgií zatím střetl pětkrát a na své konto si připsal dva nerozhodné výsledky. Tentokráte mu budou chybět zranění Yuriy Logvinenko a Nuraly Alip, mimo hru je i potrestaný Islambek Kuat.
Kazachstán - pravděpodobná sestava:
Nepohodov - Erlanov, Malyi, Marochkin - Vorogovskiy, Zhukov, Abiken, Suyumbayev - Pertsukh, Islamkhan; Khizhnichenko.
Belgie - pravděpodobná sestava:
Sels - Alderweireld, Boyata, Mechele - Castagne, Verschaeren, Witsel, Carrasco - Januzaj, Batshuayi, Thorgan Hazard.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.40 - 7.29 - 1.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Kypr - Rusko  (neděle 18:00)
Suverénem skupiny I je Belgie a za ní za postupem na evropský šampionát kráčí také Rusko. To má na své pronásledovatele k dispozici luxusní náskok a v neděli může slavit, na Kypru mu k tomu bude stačit i remíza...

Rusové na úvod prohráli v Belgii, dalších šest zápasů ale vyhráli a na třetí Kypr mají k dispozici už osmibodový náskok. Může za to i čtvrteční triumf 4:0 nad Skotskem.

"Zápas se Skotskem je už minulostí, nyní je před námi další utkání. Kvalifikaci máme skvěle rozehranou a musíme udělat už jenom poslední krok, ten hodláme udělat v neděli," říká trenér Stanislav Čerčesov.

Rusové vyhráli deset z posledních jedenácti kvalifikačních zápasů a hned osmkrát udrželi čisté konto, probíhající série šesti soutěžních triumfů v řadě pak znamená dorovnání historického maxima země. Velký vliv na tým má kouč Čerčesov, toho čeká 39. duel na lavičce národního týmu a v tomto ohledu se dotáhne na druhého Guuse Hiddinka, pořadí ještě nějaký ten měsíc bude vládnout Oleg Romancev (60).

Rusku bude na Kypru chybět Mário Fernandes, obránce CSKA Moskva je zraněný a už se vrátil domů. Otazník se pak vznáší nad startem Dmitrije Barinova, rovněž on měl zdravotní problémy a ve druhé polovině týdne trénoval jen individuálně.

Kypřané jsou na třetím místě tabulky a zůstali jediným týmem, který může Rusko připravit o postup. K tomu ovšem budou muset vylepšit vzájemnou bilanci, Rusko ještě nikdy neporazili, v posledních pěti duelech proti Rusku a Sovětskému svazu navíc dali jen jeden gól.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.41 - 4.13 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - San Marino  (neděle 18:00)
Krajně nepovedené byly čtvrteční duely v podání obou nadcházejících soupeřů, Skotska i San Marina. Ostrované prohráli již čtvrtý zápas v řadě a klesli na předposlední příčku, celek z jihu Evropy je bez bodu za nimi.

Skoti naposledy uspěli v červnu proti Kypru, od té doby prohráli čtyři po sobě jdoucí zápasy. Poslední dva dokonce poměrem 0:4, jímž nestačili na favority skupiny Belgii a Rusko. Nenavázali tak na úspěšný přelom roku, kdy zvládli vyhrát čtyři z pěti utkání. Alfou a omegou jejich úspěchu je vstřelení branky, neboť v posledních třech letech prohráli jedenáct duelů, v nichž osmkrát vyšli gólově naprázdno.

San Marino se naposledy radovalo z bodu před téměř pěti lety proti Estonsku zásluhou bezbrankové remízy, gól naposledy vstřelilo před více než dvěma lety při porážce v Ázerbájdžánu. Od té doby v patnácti zápasech obdrželo 68 branek, přičemž povětšinou ani nemuselo čelit soupeřům z kategorie nejsilnějších. V Lize národů si připsalo poměrně hladké prohry i proti Lucembursku a Moldavsku.

Utkání v glasgowském Hampden Parku začíná v 18 hodin, řídit jej bude francouzský sudí Brisard.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.00 - 45.00 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie770028:121
2.Rusko760122:418
3.Kypr731313:710
4.Kazachstán72149:117
5.Skotsko72055:176
6.San Marino70070:370

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
Liquid

kéž by ta Makedonie vyhrála v Polsku a Bělorusko obralo Holanďany

Reagovat
smazaný uživatel

Ideálne by bolo, keby Chorváti dnes večer vyhrali a zaistili si tak postup. S nami by potom nemuseli byť tak namotivovani a mohli by sme tam potom bodovať.

Reagovat
misinho7

snad to chorvati teda daju

Reagovat
Majk91

my nebudeme bodovat s chorvatmi ani keby nastupili s Bckom hrajucim na pol plynu, aspon nie vtedy, ak budeme mat na lavicke toho sasa. Taky mdly prejav muzstva som videl naposledy za legendarneho Safri Dua. Medzi tímy ktore dokazeme porazit je Madarsko asi strop, aj to len tak tak. Vacsie sance pre nasich ako sa dostat na Euro vidim v tej nadstavbe LN ktora sa bude hrat v marci. Tam by sme mohli dostat do skupiny timy Madarskeho rangu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nepostoupíte a budete hrát tu nadstavbu LN, budete mít soupeře z Ligy B. Aktuálně to vypadá na Bosnu, Irsko/Dánsko a Sev. Irsko (pokud tyhle týmy nepostoupí ze svých kvalifikačních skupin). To už mi spíš příjde jednodušší pokusit se využít té relativně furt ještě slušné šance na postup z téhle kvalifikace.

Reagovat
John Obi Mikel

OT: Dnes od 14:00 je na programu zajímavý přátelský zápas Brazílie - Nigérie, za nás možná nastoupí i Peter Olayinka. Zajímavé do budoucna bude, jak moji následníci popasují s mým odchodem a kdo mne nahradí.

Reagovat
Coutinho10

těšim se hodně....jediná škoda, že to nedává žádná naše TV, takže přes streamy

Reagovat
Kincl

Wales musí dneska zabrat pokud chtějí postoupit s Balem

Reagovat
cokoliv

A pokud chtějí postoupit bez Balea?

Reagovat
Losinho

Wales a Maďaři win

Reagovat
oli9

Reagovat
Coutinho10

Peter Olayinka nakonec není v základní sestavě, ale i tak se bude na co dívat

XI NIGERIA vs Brasil: Uzoho; Awaziem, Collins, Ajayi, Ekong; Ndidi, Aribo; Iwobi, Chukwueze, Simon; Osimhen

Reagovat
Coutinho10

Subs: Ezenwa, Okoye, Onuachu, Otabor, Ebuehi, Shehu, Esiti, Dennis, Olayinka, Azeez.

Reagovat
Coutinho10

XI BRASIL vs Nigeria: Ederson; Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi; Arthur, Casemiro; Gabriel Jesús, Neymar, Everton; Firmino.

Reagovat
Coutinho10

konecne se v 89. minute dostal na hriste

Reagovat
Coutinho10

ted obrana slusne nedurazna...hlavne Marquinhos

Reagovat
Zark

Bílkův Kazachstán zatím odolává

Reagovat
DieFohlenBMG

Mě tam baví ten Alexander Merkel, kdysi megatalent, v 17ti hrál v AC Milan

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ale moc toho mezi dospělými zatím neodehrál

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz vidim, ze Makedonie sice s nevoli, ale presto prevzala nazev Severni Makedonie, tak je jen krucek od toho aby se Slovensko vrattilo zpet k pojmenovani severni Uhry. Ani to velky pismeno bych jim nedal, severni Uhry a nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

nebo severni Uhersko, ale to je sumak

Reagovat
smazaný uživatel

ty si divny typek

Reagovat
smazaný uživatel

hledam svuj strop, tak jako ty s ty s tim Nemcem, co ho nikdo neznal v kabine

Reagovat
smazaný uživatel

sofunny

Reagovat
Coutinho10

koukam na Madary a jako v tech vetsich zapasech meli dobry fandeni i prave na repre, ale prijede Azerbajdzan a najednou jsou slyset maximalne naky vuvuzely nebo co to je

Reagovat
Kixi Syhimour

Wijnaldum

Reagovat
Kixi Syhimour

Hlavně že za nás má ty střely absolutně příšerné , ale proti Sheffieldu mu to vyšlo.

Reagovat
Coutinho10

trefil to luxusne...kdo nevidel, tak to stoji za to

https://streamja.com/56Oz

Reagovat
Kixi Syhimour

Jinak teda nevím, čí byl ten gól, ve vápně byli 3 Bělorusové na dva Nizozemce, že by zase chyba van Dijka?

Reagovat
Coutinho10

no jako...vypada to, ze o nem vubec nevedel, ale byl v jeho prostoru, takze asi teda jo, ale pokud si nejaky zavahani bude vybirat jenom v repre, tak se zlobit nebudu https://streamja.com/abAa

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako on tam měl toho hráče před ním, kterého musel pokrýt pokud by šel centr na něj a pak už neměl čas reagovat na toho druhé, byl tam sám na 2, podle mě se Nizozemci špatně postavili, jeden hráč ve vápně tam jaksi nebyl.

Nicméně mně přijde jeho start do sezónu trochu slabší, konec konců gól Leicesteru jde taky na něho. Ale chápu, že za zápas musí odvrátit spoustu jiných/podobných situací.

Reagovat
Coutinho10

je fakt, ze mu spoluhraci uplne nepomohli...nestihli si to rychle prebrat, coz je chyba

ke golu Leicesteru...tam to bylo dobre prihrany za nej, ale asi taky o nem mel vedet, ale stejnou vinu bych daval i Adrianovi, protoze tohle mel chytat....Alisson by to mel

Reagovat
Kixi Syhimour

Souhlasím, Adrián jistě taky neměl čisté svědomí (nicméně za potenciální ztrátu bych vinil především útok, resp. efektivitu ). Pak mě ještě napadl ten Salzburg, tam ho skvěle ten Asiat obehrál. Uvidíme jak se to bude vyvíjet, hlavní je že se zatím daří týmu .

A jinak možná to bude tím, že hrajeme trochu jinak než loni (?), podle mě hrajeme více útočně a pak je to větší zátěž na obranu.

Reagovat
Coutinho10

jako sam jsem prekvapeny, ze jsme neztratili ani bod...to bych se klidne vsadil, ze po zraneni Alissona to pro nas bude ztrata a min. 2-3x urcite ztratime, ale nastesti v ty ofenzive nam to vzdy, kdyz jsme potrebovali vyslo, ikdyz tam bylo taky dost spalenych sanci a kolikrat jsme se i nadreli (napr. s Sheffieldem nebo na Chelsea)

a k LM...Salzburg bude zlobit kazdyho a celkem se bojim, ze klidne muze se s nama i Neapoli o ten postup rvat az do posledniho kola a muze to byt podobne drama jako minulou sezonu v te skupine LM

Reagovat
Kixi Syhimour

Já jsem tak dost překvapen. Skvěle to vyvažoval útok, který (i přes zmíněné problémy) hrál dobře, ale i Adrián mile překvapil

Sám jsem zvědav, jak si Salzburg nadále povede, podle mě si dá Neapol na ně pozor (vzhledem k zápasu s námi), ale postup je od nás nutnost, leč naše venkovní forma v LM je stále daleko od ideálu.

Reagovat
Coutinho10

j prave...jako mam z toho trochu obavy a Neapol si myslim, ze ikdyz se na ne bude chtit pripravit, tak ten Salzburg je obere o body a nas tam ceka taky tezka prace + kdyz vememe v potaz PL, ktera pro nas zacina bejt pomerne jeste dulezitejsi, kdyz jsme 100%, tak klidne muze dojit v hlavach k tomu a nebo i nejakym protocenim kadru k tomu, ze PL proste bude daleko vetsi priorita, takze nic lehkyho nas neceka

Reagovat
Kixi Syhimour

Zrovna já jsem si moc dobře vědom, že nás nečeká nic lehkého

Tak sami uvidíme, teď alespoň potěšil ten Genk , na druhou stranu to indikuje těžký výjezd . Ideální by právě bylo mít postup zajištěn před zápasem v Rakousku, což je ten poslední, nemýlím-li se.

Reagovat
Coutinho10

j, cim driv bude postup zajisteny, tim lepe a mas pravdu, takze to je pomerne velka motivace to nenechavat na posledni kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho chyba + tam ještě měl být buď bek, nebo def. záložník.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Kixi Syhimour

No, fakt se mi nakonec zdá, že prostě van Dijk si hlídal svého a prostě dva neuhlídal, nicméně možná měl podíl na tom špatném postavení celkově.

Reagovat
Minister

Veď majú trest nie? Malo sa hrať bez divákov.

Reagovat
Coutinho10

je to mozny, ze to mate asi stejny s tim, ze tam muzou jenom deti...to by asi odpovidalo

Reagovat
smazaný uživatel

Madari maji super narodak a nektery fakt vynikajici hrace. Treba jedna velka haluz, ze Dzsudzsak nebo jak se to vlastne pise nikdy krom PSV nehral ve velkoklubu. A i to je sporny. Fakt genialni fotbalista, co ma serizeny oko s nohou. Jenze sem ho nevidel dlouhodobe, asi na to po cas sezony sere

Reagovat
smazaný uživatel

a takovych zneuznanych geniu je vic, ted treba Ilicic v Atalante nebo Polak Grosicki

Reagovat
kilobyte

Grosicki byl super na minulém Euru.

Reagovat
smazaný uživatel

Wales dnes vyhrať

Reagovat
oli9

Albánské kun dy se opět ukázali při přáteláku... Brescia Calcio - FK Vojvodina odpad albánský

Reagovat
Zark

nahodou maji albanci super hrace nektere

Reagovat
Coutinho10

Azerbajdzan ted dobre zariznutej

Reagovat
Coutinho10

jejich komentator dobre nezvlada a neni se co divit, kdyz v 90+ vam neuzna regulerni gol

Reagovat
Kixi Syhimour

To se díváš na azerbajdžánský stream?

Reagovat
Coutinho10

j nejdriv jsem mel madarsky ze Sport365, ale ten se v 1. polocase dost zasekaval, tak jsem dal na 2. polocas jiny...zkusil jsem azerbajdzansky, protoze arabsky a rusky (nebo nejaky takovy) jsem nechtel a i obraz byl lepsi, takze dobra volba + ty emoce na zaver, takze zajimavy match

Reagovat
Kixi Syhimour

ok, zajímavé

Reagovat
Coutinho10

udejte si obrazek sami...ale tady budou Slovaci asi slusne nasrani

https://streamja.com/A3Q9

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako směšné

Nicméně jestli náhodou nebyl ten týpek s tou "rukou" v offsideu.

Reagovat
Coutinho10

ja si myslim, ze urcite ne, protoze nebyl za tou carou, jak je u malyho vapna, kde stal zaroven posledni obrance nebo i ten hlavickujici...za nim podle me neni, kdyz jsem to pauznul: https://ibb.co/T1syqdw

Reagovat
Kixi Syhimour

na tom něco bude

Reagovat
Greny

Těžko říct ale ofsajd nepiskal

Reagovat
Kixi Syhimour

Nakonec to Coutinho dobře odůvodnil, podle mě.

Ale chápu, že nepískal offside, nýbrž tu "ruku".

Reagovat
Coutinho10

ta skupina Slovaku bude jeste hodne zajimava

a kdyz Wales vyhraje, tak muzou o 2 mista hrat 4 tymy do posledniho zapasu...uvidime, jak se s tim Wales popasuje

Reagovat
Coutinho10

Lovren vs James...hezky nam to pred dalsim kolem PL zacina jiskrit

Reagovat
EXoRcIsT

co sa stalo ?

Reagovat
Coutinho10

Lovren tam vrazil do Jamese telem...sice tvrde, ale asi ciste a James chtel penaltu, takze trosku to mezi nema zajiskrilo, ale pak se to uz uklidnilo, ale 2. polocas vypada, ze bude jeste zajimavejsi

Reagovat
fabec1222

Can

Reagovat
OTASi

Co udělal Can?

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
OTASi

Reagovat
Coutinho10

wow Wales uz jsem je chtel kritizovat za 1. polocas, ale ten zaver polocasu si to dobre dali a srovnali do satny

Reagovat
PP

ted na to taky čumím.. Ale tam byl faul od Welšana před 16kou..

Reagovat
Coutinho10

jako vletel tam hodne na riziko, ale hral i mic a to asi rozhodlo, ale kdyby piskal, tak se asi nemohli divit, ale dobre ze to nechal a mohli jsme videt vyrovnavaci gol...hned ten zapas ma vetsi naboj

Reagovat
Kucka

Reagovat
Losinho

Snad to zvládnou

Reagovat
eder

Tak mohl by Estonec nakopat skopčákovi prdel, to by byl příjemný konec neděle.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Coutinho10

Gareth skoro jako za mlada malem prosel pres 3 protihrace a byl by pred branou v sanci...skoda

Reagovat
Greny

Chorvati si to taky komplikují pokud by prohráli další zápas hrají bez Lovrena s Vidou a kdo tam je další na stopera teda moc nevim

Reagovat
Zark

jeste tam maji Jedvaje a pak vy tahnou nejakeho hrace z domaci ligy jak my Brabece

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele