Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - čtvrtek 10.10.

10.10.2019, 08:56, aktualizováno 10.10.2019, 08:56
Previews
Hned dva důležité zápasy se vzhledem k dalšímu průběhu kvalifikace odehrají ve čtvrtek ve skupině E. Průběžně druhé Slovensko bude doma odrážet atak Walesu, zatímco Chorvaté si chtějí upevnit vedoucí pozici proti Maďarsku. Nizozemsko potřebuje vyhrát nad Severním Irskem. Rusko je favoritem v duelu se Skotskem...
Skupina C
Bělorusko - Estonsko  (čtvrtek 18:00)
Oběma bývalým postsovětským republikám se ve skupině C nedávalo příliš šancí na postup a papírové předpoklady se po polovině tohoto cyklu naplnily, ani jeden už totiž nemůže z této kvalifikace postoupit. O něco lépe na tom je domácí Bělorusko, které v pěti odehraných zápasech získalo tři body právě za výhru v Estonsku. Hosté jsou beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 2:18.

Domácí výběr nejprve neměl šanci v Nizozemsku a podlehl mu vysoko 0:4, pak zavítal do Severního Irska a i přes houževnatý výkon prohrál 1:2. Se stejným protivníkem se utkal v červnové odvetě a v Borisově na něj nestačil 0:1 gólem necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Mezi tím se utkal s Německem a za předvedenou hru se nemusel stydět, nicméně ani v tomto případě to na body nestačilo (0:2).

Teprve naposledy v Talinnu uspěl, za stavu 1:1 rozhodl ve druhé nastavené minutě Maksim Skavyš a soupeř mu teď rozhodně má co vracet. "Bylo to vyrovnané utkání a zvítězit mohl klidně i náš protivník. Jsem moc rád, že jsme to v závěru zlomili, do dalšího průběhu nám tato výhra může pomoci. Na druhou stranu jsme poznali, že ani doma to nebudeme mít s Estonskem jednoduché," vyjádřil se trenér Mikhail Markhel.

Ten vede běloruský národní tým teprve od druhé poloviny června, kdy nahradil neúspěšného Igora Krijušenka. Hned při své premiéře proti Estonsku tedy dokázal prolomit nepříznivou bilanci, navíc v následném přátelském střetnutí ve Walesu předvedli jeho svěřenci dobrý výkon a prohráli jen těsně 0:1. "Určitě bude na čem pracovat, ale je i na čem stavět a v tomto ohledu jsem optimista," dodal závěrem rodák z Minsku Markhel.

Estonci v dosavadním průběhu skórovali pouze dvakrát, největší debakl utrpěli v Německu (0:8). Naposledy přivítali dalšího favorita z Nizozemska a i proti němu neměli příliš šancí, prohráli totiž 0:4. "Nechceme zakončit naši cestu bez výhry a v žádném případě bez jediného bodu. Velkou šanci jsme měli před měsícem, teď musíme zmobilizovat síly a pokusíme se překvapit v Bělorusku," prohlásil kouč Karel Voolaid, který se s týmem taktéž ještě sžívá, neboť na estonskou lavičku usedl teprve začátkem července letošního roku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 3.97 - 7.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Nizozemsko - Severní Irsko  (čtvrtek 20:45)
Severní Irsko už jednou dokázalo Nizozemce porazit a moc rádo by to zopakovalo teď. Jenže to už je hodně dávná historie a v současnosti zase takovou kvalitu Severní Irové nemají. Nizozemci navíc v poslední době působí dost suverénním dojmem.

Na stadion De Kuip do Rotterdamu zavítá ve čtvrtek večer Severní Irsko s jediným cílem - vyhrát a připsat si další cenné body do tabulky. V ní jsou Severní Irové stále ještě před Nizozemci, kteří mají o jeden zápas méně. Svěřenci trenéra Franca Varrelly jsou na průběžné druhé příčce a za pět odehraných duelů stihli získat dvanáct bodů, tedy stejný počet jako Německo. Právě proti němu v minulém kole ale výrazněji narazili.

S Němci se utkali na domácí půdě ještě jako tým, který v kvalifikaci neztratil ani jeden bod. To se však změnilo po začátku druhé půle. Nejprve se krátce po změně stran prosadil Marcel Halstenberg a v nastaveném čase jej ještě doplnil Serge Gnabry. Čtyři těžce vybojované předchozí výhry tak zatím Severnímu Irsku na postup nestačí. A jakkoli jejich další zápas dopadne, nebudou mít jistotu vypadnutí ani jistotu postupu zaručenou.

Trenér Michael O'Neill nicméně doufá, že dosavadní výkony jeho svěřenců pomohou týmu k postupu. "Postoupit na závěrečný turnaj, to by bylo něco unikátního, jedinečného. Zatím je to jen teorie a v takto náročné a těžké skupině tím spíš. Nejsme favority a málokdo čekal, že budeme po pěti zápasech na druhém místě. Ale dokázali jsme to a já jsem optimista. Myslím, že můžeme ukázat zázrak a postoupit, opravdu tomu věřím. Rozhodující budou právě tyto zápasy s většími týmy."

Severní Irsko už Nizozemce jednou porazilo, i když nikdo z pamětníků samozřejmě není ve výběru současného kádru. Psal se totiž rok 1965 a jednalo se o kvalifikaci na mistrovství světa. Poslední duel, byť přátelský, skončil pro Severní Iry hodně nepřátelským výsledkem. Oranjes totiž soupeře rozebrali šesti góly.

Současnému Nizozemsku se daří možná ještě lépe. Pod vedením trenéra Ronalda Koemana se mu daří a po finále Ligy národů si Nizozemci budou chtít připsat na konto další úspěch. Budou ale muset zabrat, protože tohle není snadná skupina a výhodu má prozatím Německo na prvním místě.

Samozřejmě není nutné házet flintu do žita, protože Nizozemci můžou jeho výhodu brzy dorovnat, pokud vyhrají nad Severním Irskem. V minulém kole se jim povedlo napodobit výsledek z duelu s Německem, když Estonsku nasázeli čtyři branky a sami neinkasovali ani jednou. Teď je bude podporovat mohutná domácí eskadra, neboť na Stadion Feijenoord Nizozemci vyhráli posledních 14 duelů v řadě. Před příštím duelem s Běloruskem by se jim další tři body náramně hodily.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.97 - 15.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Německo540117:612
2.Severní Irsko54017:412
3.Nizozemsko430114:59
4.Bělorusko51043:103
5.Estonsko50052:180
Skupina E
Chorvatsko - Maďarsko  (čtvrtek 20:45)
Není to tak dávno, přesněji řečeno šest měsíců, od doby, kdy Maďarsko šokovalo fotbalový svět a s Chorvatskem si bez větších potíží poradilo. Teď mají Chorvati výhodu domácího prostředí a ve Splitu se pokusí upevnit svou pozici na čele tabulky.

Skupina E stojí před svými sedmými zápasy a ty samozřejmě zajímají také Slováky. Největším rivalem v boji o druhou příčku je pro ně v tuto chvíli Maďarsko, které se zapojí do hry ve čtvrtek večer. Stane se soupeřem Chorvatska, díky němuž ostatně vzbudilo ve světě nedávno velkou senzaci. V březnu tohoto roku si totiž Maďaři dokázali s Chorvaty poradit, i když poměrně brzy prohrávali brankou Anteho Rebiće. Přesto otočili vývoj utkání a připsali si překvapivé tři body.

Tentokrát je situace jiná. Maďarsko přepustilo druhé místo Slovensku, protože nezvládlo vzájemný souboj a v minulém kole s ním prohrálo 2:1. Naději na postup tím ale Maďaři samozřejmě neztratili, protože jim na první Chorvatsko stále chybí jen jeden bod. I proto bude duel ve Splitu pro Maďary i Chorvaty tak důležitým kláním.

Maďarsko v něm nebude mít úplně snadnou úlohu, protože kádr trenéra Marca Rossiho bude postrádat několik klíčových figur. Kvůli karetnímu trestu do zápasu například nenastoupí dvojice Barath a Nagy. Zdravotní problémy pak trápí zkušeného útočníka Krisztiána Németha.

Chorvatsko na tom mohlo po pěti zápasech být mnohem lépe, jenže nezvládlo minulé kolo. Tým trenéra Zlatka Daliće překvapivě jen remizoval s Ázerbájdžánem i přesto, že od jedenácté minuty vedl po proměněné penaltě Luky Modriće. Přesto jej domácí dokázali šokovat a nechybělo mnoho, aby jasný favorit dokonce prohrál!

Něco takového chorvatský trenér Dalić nehodlá nyní opakovat. "Je pravda, že minule jsme utkání mírně podcenili a na některých hráčích jsem navíc viděl velkou únavu. Přesto musíme podobné zápasy vyhrávat a ještě navíc přesvědčivým způsobem, pokud chceme postoupit. Pro další utkání očekávám lepší přístup a věřím, že s podporou našich fanoušků předvedeme něco, na co budou moci být hrdí," přál by si zkušený trenér.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.86 - 8.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovensko - Wales  (čtvrtek 20:45)
Slovensko zvládlo klíčový duel proti Maďarsku a po minulém kole si od něj vzalo druhé místo v tabulce. Teď se pokusí využít toho, že se první dva týmy postaví proti sobě. Na Štadión Antona Malatinského do Trnavy však zavítá silný Wales.

Slovensko se dostalo na druhou příčku skupiny E a bude na ní chtít zůstat co možná nejdéle. Zaručuje mu totiž postup na finálový turnaj. Navíc mohou svěřenci trenéra Pavla Hapala směle pokukovat také po místě prvním, neboť i favorizované Chorvatsko již několikrát ukázalo, že umí klopýtnout. Tentokrát se navíc utká s třetím Maďarskem, takže ať už situace ve Splitu dopadne jakkoli, smát se nakonec může právě Slovensko.

To ale musí nejprve zvládnout náročný duel s Walesem, což se mu na domácí půdě ještě nikdy v novodobé historii nepovedlo. Jen jednou, v roce 2006, Slováci nasázeli domácímu Walesu pět branek. Na svém území ale na první výhru čekají. Teď by se trenér Hapal moc rád dočkal a minulý zápas mu dává dostatek nadějí.

Po vysoké domácí porážce od favorizovaného Chorvatska, kterému Slovensko nedalo ani jednu branku, vytěžilo maximum z utkání s Maďary. Rozhodující branku na 2:1 (a svou první v seniorské reprezentaci) si na tu nejvhodnější příležitost nechala nová kometa slovenské kopané, mladý útočník Róbert Boženík. Není divu, že se po takovém výkonu dočkal hráč Žiliny další nominace.

A před zápasem s Walesem si neklade malé cíle. "Pokud dostanu šanci, pokusím se ji využít co nejlepším možným způsobem. Zase nás čeká náročný duel, který bude hlavně o detailech. Věřím ale, že budeme dobře připravení a zvládneme tento zápas k naší spokojenosti. Víme, že nás čeká soupeř, který disponuje obrovskou fyzickou silou. To je asi největší přednost Walesu, na kterou se musíme dobře připravit. Navíc má náš protivník v týmu zajímavé individuality. Přesto věřím, že se nám to podaří zvládnout," dodal mladý útočník.

Problémy trenéra Pavla Hapala před klíčovým duelem spočívají v diskvalifikaci obránce Lazia Řím Denise Vavra. Slováci mají soupeři co oplácet, protože v březnu s ním na jeho půdě těsně prohráli po jediné brance zázračného mladíka z Manchesteru Daniela Jamese.Teď je Slovensko druhé a za pět zápasů vstřelilo devět branek. Hned sedm jich ale také dostalo.

A s Walesem jej nečeká nic snadného Tým okolo Garetha Balea dělí od Slovenska jen tři body. Po dvou porážkách v řadě, které naklonily Wales lehce mimo finálový turnaj, se svěřencům trenéra Ryana Giggse povedlo minulé kolo. V něm i díky vlastní brance Pavla Pašajeva zdolali urputně hrající Ázerbájdžán a pozitivem bylo také rozhodnutí Garetha Balea, který i přes nepříliš dobrou aktuální formu za svou zem góly dávat umí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.18 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko531110:510
2.Slovensko53029:79
3.Maďarsko53027:69
4.Wales42024:46
5.Ázerbájdžán50145:131
Skupina G
Rakousko - Izrael  (čtvrtek 20:45)
Evropská kvalifikace se přehoupla do své druhé poloviny a pomalu a jistě finišuje. Na stadionu Ernsta Happela ve Vídni přivítají Rakušané Izraelce a ani jedna strana si už nemůže dovolit klopýtnout. Rakousko ztrácí na druhou příčku pouze bod, kdežto hosté rovnou tři. Březnové utkání ovládl v Haifě izraelský tým, hattrickem se tehdy blýskl Eran Zahavi.

Izrael v prvním zápase na domácí půdě zvítězil nad Rakouskem 4:2 a poměrně slušně zahájil další kvalifikační cyklus. Dlouho to ale nevydrželo, protože od začátku června nevyhrál a postupně se propadl až na čtvrtou příčku, odkud na postupová místa ztrácí tři body. Nyní budou mít svěřenci trenéra Andrease Herzoga možná poslední možnost, jak do bojů o postup na šampionát promluvit.

Právě pro rakouského trenéra je vídeňské utkání hodně delikátní záležitostí. Andreas Herzog má bizarní možnost svojí zemi coby izraelský trenér připravit o evropský šampionát a například získaný bod by k tomu výrazně přispěl. Izrael v minulém kole prohrál ve Slovinsku 2:3, ale herně ukázal, že se stále může zapojit do bojů o postup.

Rakousko má ke svému soupeři respekt a moc dobře si pamatuje výsledek z Haify. Na druhou stranu hráči jsou v dobré náladě a poslední vzájemný výsledek zas tak neřeší. "Měli jsme tam dost šancí, ovšem zápas už skončil a nás ve čtvrtek čeká další. Všichni jsme velmi motivovaní a samozřejmě chceme získat tři body," prohlásil střelec Marco Arnautović.

I pro tým Franca Fody to je velmi důležité utkání a Rakušané potřebují získat tři body, aby se dostali před Slovince. Rakousko pak v dalším kole čeká právě zápas v Lublani.

Zápas se uskuteční na vídeňském stadionu Ernsta Happela, kde domácím tak trochu zvlhnul střelný prach. Fodovi svěřenci totiž ve Vídni dva zápasy v řadě nedali gól. Poslední dva vítězné duely proti Lotyšsku a Slovinsku sehráli v Salzburgu respektive Klagenfurtu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.75 - 7.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Severní Makedonie - Slovinsko  (čtvrtek 20:45)
Slovinsko má po třech vítězstvích v řadě v této kvalifikaci velmi slušně našlápnuto. Aby po domácích skalpech Polska, dosavadního lídra skupiny, nebo Izraele nepřišly slušné výsledky vniveč, potřebovalo by samozřejmě uspět i na půdě Severní Makedonie. Jenže ani jeho soupeř si suma sumárum nevede vůbec špatně a může ještě usilovat o úspěch.

Vzájemná bilance obou týmů je zatím vyrovnaná. Jednou vyhrála Severní Makedonie, jednou Slovinsko, v tom úplně posledním duelu z března letošního roku se urodila zřejmě spravedlivá remíza. Vyrovnaný souboj se v podstatě očekává i v nynějším případě, byť hosté zásluhou uplynulé formy budou přece jenom pasováni do role mírného favorita.

Závěr tohoto kvalifikačního cyklu se netrpělivě blíží. A pakliže oba celky budou chtít zabojovat o první dvě postupové pozice, tři body by pro ně měly být cíleným atributem. "Všichni jsme si vědomi, o jaké utkání se jedná. Plně respektujeme soupeře, na jehož půdu zavítáme," uvedl na tiskové konferenci slovinský kouč Matjaž Kek.

Po šesti odehraných kolech ztrácelo Slovinsko na první příčku dva body, na třetí Rakousko disponovalo jednobodovým náskokem. Není zkrátka čas na nějaké zahálení. Situace na čele tabulky je vypjatá. "Bude to opravdu velká výzva jak pro hráče, tak pro celý realizační tým i pro všechny, co se kolem národního mužstva obecně motají," pokračoval Kek.

Domácím skvěle vyšla loňská podzimní Liga národů, v této kvalifikaci však, i díky papírově silnějším protivníkům, úplně tolik nezáří. Protože však dvakrát skolil Lotyšsko a k tomu přidali navrch dvě remízy, matematicky stále mohou promluvit do postupu. "Doufám, že teď se ukážeme víc než v prvním klání Lublani," říkal slovinský brankář Jan Oblak.

Hostům v nominaci chybí zraněný Martin Milec, v té naopak figuruje dle očekávání Bojan Jokič, jenže údajně není zcela fit, takže se předpokládá, že ho nahradí Jure Balkovec. "Potřebujeme do Severní Makedonie hráče, kteří budou připraveni na sto dvacet procent," upřesňoval Kek s tím, že zdravotní problémy ještě sužují také Erika Janžu.

Ani severomakedonský kouč Igor Angelovski neudělal ve svém výběru na dvojzápas se Slovinskem a v Polsku nějaká zásadnější překvapení. Mimo hru je nuceně pouze gólman Darko Velkovski, který je zraněný, od minulého reprezentačního srazu pak chybí pouze Kire Markoski. "Má zkrátka dobré hráče a celkově velmi dobrý tým," upozorňoval Oblak.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.21 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lotyšsko - Polsko  (čtvrtek 20:45)
Splnit povinnost někdy bývá těžkým oříškem, polská reprezentace však doufá, že v jejím případě půjde vše hladce. Lídr skupiny G Polsko se představí na půdě Lotyšska, kde bude hájit náskok před dotěrnými konkurenty. Lotyšsko v kvalifikaci ještě nezískalo ani bod a kde jinde to změnit, než před vlastním publikem.

Lotyšsko vlastně nemá vůbec co ztratit a to by mohla být jeho největší zbraň. Pobaltská země už v tomto cyklu žádnou díru do světa neudělá, ráda by se však vyhnula velké ostudě, kterou by zakončení skupiny bez jediného bodu určitě bylo.

Bilance domácích je přímo katastrofální. Šest zápasů a šest porážek s příšerným skóre 1:21. Z celé kvalifikace je na tom hůř jen San Marino. Lotyši ale věří, že mohou proti Polsku uspět, vždyť první zápas ve Varšavě nesehráli špatně, byť nakonec prohráli.

Zápas na stadionu Daugavas v hlavním městě pobaltské republiky bude tak trochu o jednom týmu. Veškerá tíha je totiž na bedrech Polska, které po šesti zápasech stále vede skupinu a to o dva body před Slovinskem a o tři před Rakouskem. Jakákoliv ztráta může být pro Polsko fatální a cestu Brzeczkových svěřenců zkomplikovat.

Polsku se minulý reprezentační sraz příliš nevydařil. Proti Slovinsku a Rakousku získalo dohromady jen bod a dovolilo tak svým největším soupeřům v boji o EURO se přiblížit. Hosté teď potřebují proti Lotyšsku nutně uspět a tři kola před koncem si udržet na své oponenty náskok. Kvalifikaci mají stále rozehranou výborně a kvalita bude ve čtvrtečním zápase jednoznačně na jejich straně. K dispozici bude veškerá palebná síla v čele s Robertem Lewandowskim nebo Arkadiuszem Milikem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 23.20 - 9.31 - 1.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko64118:213
2.Slovinsko632112:511
3.Rakousko631213:610
4.Izrael622211:118
5.Severní Makedonie62228:88
6.Lotyšsko60061:210
Skupina I
Kazachstán - Kypr  (čtvrtek 16:00)
Oba dva nadcházející soupeři už nemají příliš šancí na evropský šampionát, nyní se v druhém vzájemném utkání za sebou poperou o naději. Oba dva doposud vybojovali sedm bodů a za druhou postupovou příčkou Ruska zaostávají o propastných sedm bodů, což už bude ve zbývajících čtyřech kolech velmi náročné stáhnout. Za mírného favorita je považován domácí výběr, nicméně hosté bez šance na úspěch rozhodně nejsou.

Kazachstán doposud zvítězil dvakrát, když hned na úvod zaskočil Skotsko (3:0) a pak si připsal na konto povinnou výhru proti trpaslíkovi ze San Marina (4:0). Celkem jasné prohrál doma s Ruskem (0:4) a v Belgii (0:3), v září však odehrál dva dobré zápasy. Nejprve se představil na Kypru a od samého začátku vedl, nakonec z toho byl nerozhodný výsledek 1:1. Pak zavítal do Kaliningradu a proti Rusku sahal po senzaci.

Až do 89. minuty držel nerozhodný bezbranková stav, kdy rozhodující trefu vsítil Mário Fernandes. "Nechceme detailně rozebírat předchozí střetnutí, vždy se soustředíme jen na konkrétní souboj. Chceme, aby všechny tři body zůstaly doma. V tuto chvíli to vypadá, že bojujeme o třetí místo a za každou cenu bychom ho rádi udrželi, proto ve zbývajícím průběhu potřebujeme získat co nejvíce bodů," uvedl český kouč kazašské reprezentace Michal Bílek.

Kypr nemůže být se svým dosavadním vystoupením až zase tak spokojen, neboť se určitě chtěl poprat o dvě postupové příčky a zatím dokázal zdolat jen San Marino (5:0, 4:0). Proti největším favoritům se snažil vzdorovat a se svými konkurenty držel krok, ale Belgii podlehl 0:2 a Rusku v poměru 0:1. Jeho šance na EURO 2020 se výrazně snížily ve Skotsku, kde prohrál 1:2 a vůbec mu nepomohl ani již zmiňovaný výsledek 1:1 s Kazachstánem.

"Zápas proti Kazachstánu je pro nás velkou výzvou. Čekají nás náročné podmínky a velmi kvalitní soupeř, všichni však věříme, že to tentokráte zvládneme. Na utkání se stoprocentně připravujeme a bereme ho velmi vážně, cokoliv jiného než vítězství by pro nás bylo zklamáním. Pokud se nám to povede, tak ještě zůstaneme ve hře, což je pro nás to nejdůležitější," vyjádřil se izraelský trenér kyperského výběru Ran Ben Shimon.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.26 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Belgie - San Marino  (čtvrtek 20:45)
San Marino tuhle kvalifikační skupinu útrpně absolvuje a čeká, až skončí. Aby toho nebylo málo, tak se už ve čtvrtek potká s Belgií, vedoucím týmem celé skupiny. V dost možná předem prohraném duelu s favoritem bude San Marino chtít vstřelit svůj první gól.

To se mu ještě nepovedlo, protože jeho skóre je v tuto chvíli strašidelné. San Marino totiž zatím inkasovalo ohromujících 28 branek! Z toho vyplývá, že prohrálo všech šest duelů skupinové fáze a logicky se trápí až na posledním místě tabulky. S Belgičany se San Marino utkalo zatím sedmkrát a nepřekvapivě prohrálo všechny minulé zápasy. Před osmnácti lety se Belgičané dostali dokonce na dvojciferné číslo!

V tom posledním vzájemném střetnutí se Belgie docela držela zkrátka, když svému soupeři vstřelila jen čtyři branky. O rovnou polovinu z nich se postaral hvězdný střelec Michy Batshuayi, který si tehdy spravoval chuť z nepovedené klubové úrovně. Hned poté se San Marino ukázalo v duelu s Kyprem, který v Serravalle neměl s domácími slitování a nasázel jim opět čtyři branky, aniž by domácí jeho bránu výrazněji ohrozili.

Přesto se v duelu s Belgií chtějí fotbalisté San Marina ukázat. Obránce Fabio Vitaioli před zápasem uvedl: "Je jasné, že Belgie je obrovským favoritem nejen naší skupiny, ale také celého šampionátu. My nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Na tuhle situaci jsme zvyklí, nikdo od nás nic nečeká. My ale ano, nejdeme do utkání s poraženeckými pocity. Vždycky budeme hrdí na náš dres a vždycky se pokusíme udělat maximum, aby naši fanoušci odcházeli se stejným pocitem. Pokusíme se Belgii překvapit," dodal zkušený veterán.

Belgie ale do utkání půjde s jasným cílem - vyhrát. Jednak by si v případě jiného výsledku uřízla dost velkou ostudu a jednak má samozřejmě o co hrát. Pokud se jí povede vyhrát, tak si s předstihem zajistí postup ze skupiny. Takže myšlenky na to, že je to jen San Marino a porazí se samo, nepřipadají v úvahu.

A uvědomuje si to i mladý záložník Leander Dendoncker. "San Marino nehodláme podcenit. Chceme odehrát každý zápas na maximum, protože pro každého z nás je čest tady být. Pokud vyhrajeme, postoupíme, což byl od počátku kvalifikace náš cíl. A myslím si, že dnes už není vyloženě slabých soupeřů. Budeme muset hrát na plný výkon, abychom byli spokojení."

To Belgii nedělá větší potíže, jak ostatně Rudí ďáblové už mnohokrát ukázali. Belgie se předvádí ve velmi dobrém světle na obou koncích hřiště. Zatím dostala jedinou branku a sama jich dala už 19. Samozřejmě k tomu velmi přispělo i první utkání se San Marinem. Na domácí půdě Belgie už v osmnácti duelech neprohrála a tuhle bilanci bude chtít ještě vylepšit.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.00 - 45.00 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rusko - Skotsko  (čtvrtek 20:45)
Skotsko čeká zápas o všechno. Vzhledem k jejich nezáviděníhodné situaci totiž musí hráči trenéra Stevea Clarkea vyhrát, pokud si chtějí udržet šanci na postup ze skupiny. To ale nebude snadné, protože je před nimi domácí Rusko.

Skotsko má před sebou velmi náročnou, možná až nemožnou misi. Pokud chce i po sedmém utkání skupiny o postup na mistrovství Evropy pomýšlet na to, že se podívá na závěrečný turnaj, musí v dalším utkání vyhrát. Skotové si svou situaci zavařili sami a především v posledních třech duelech se jim katastrofálně nedaří sbírat tolik potřebné body.

Dvakrát z toho se Skotsko utkalo s Belgií a dostali v těchto dvou zápasech celkem sedm branek, aniž by jedinou samo vstřelilo. To se mu sice povedlo v domácím utkání s Ruskem, jenže ani gól Johna McGinna ze začátku utkání domácím v Glasgow nestačil na body. Rusům se naopak povedl dokonalý obrat a vděčit za to mohli také vlastní brance Stephena O'Donnella. Skotsko se i kvůli tomu nachází až na předposledním místě ve skupině a teď potřebuje vyhrát.

Ví to i manažer Steve Clarke, který před utkáním v Moskvě prozradil: "Máme před sebou dost možná ten nejnáročnější úkol, který musíme zvládnout. Rusko je po Belgii asi nejlepším týmem naší skupiny a dlouhodobě se prezentuje parádním fotbalem, který přináší dobré výsledky. Musíme si dát pozor na jeho šikovnost na míči stejně jako na zarputilost v soubojích. Pokud chceme jít dál, musíme vyhrát. A to nepůjde bez nasazení každého zúčastněného hráče," dodal Clarke.

Skotsku bude scházet karetní hříšník McTominay, ale jinak má trenér Clarke kompletní kádr k dispozici stejně jako jeho protějšek.

Rusům se pod vedením trenéra Stanislava Čerčesova daří velmi dobře a poslední tři duely vyhráli celkem snadno, naposledy těsně porazili Kazachstán. Je pravda, že duely s Belgií je teprve čekají, ale i tak je jejich 18 nastřílených branek velmi dobrou vizitkou. Skotsko se na ruské půdě ukázalo jen jednou a v roce 1995 z toho byla jen bezgólová remíza.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.15 - 7.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie660019:118
2.Rusko650118:415
3.Kypr621311:67
4.Kazachstán62138:97
5.Skotsko62045:136
6.San Marino60060:280

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (165)

Přidat komentář
Modroočko

Odplata za Cardiff, 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by som sa silno divil. Budú pokakaní už pri nástupe, ako vždy ked ide o volačo

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Budú ale aj tak možu 1:0 vyhrat. Wales je vonku tiež mimo

Reagovat
smazaný uživatel

No ked si predstavím ako sa ich rýchli hráči budú preháňať okolo ťarbavého Kucku a pomalého Rusnáka....Ale dobrá správa je že nebude hrať Ramsey.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Tak to áno, Rusnák by mi ani nevadil, tam je to otázka jeho formy. Kucka mi tiež v princípe nevadí (v Azerbajdžane odohral výborný zápas napr.) ale dnes by som hral Bénesa. Dnes nebudeme potrebovať rozbijať nič.

Reagovat
smazaný uživatel

Greguša a Haraslína miesto Kucka a Rusnáka.

Reagovat
pistacik11

Haraslina

Reagovat
smazaný uživatel

Hej hej...aj proti Maďarom sme boli

Reagovat
BílíAndelDrcKo

a neboli? veď maďari boli 30 minút značne nebezpečnejší. Gól sme dali z jedinej šance v prvom polčase. Ten tlak bol ale väčší o niečo vtedy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, že nie...Mali byť nebezpečnejší 90 minút a nie len pol hodiny..A hrá sa na góly a nie na nebezpečné pasáže alebo držanie lopty..Mám pocit, že si z tej našej výhry nešťastný.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

celý čas sa bavíme o vstupe do zápasu a boli logicky posraný. Je super, že to zvládli, lebo boli na tom psychicky zle, zbytočne. Bol to zápas o prvom góle, kt. sme chvalabohu dali. Ale prvý gól bol by bol pre našich veľka zataž a toho sa báli. Rovnako ako ked sme dostali gol na 1:1 tak to s nami zamávalo, tak, že Maďari mali hned šancu na 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako už len povieš...

Reagovat
smazaný uživatel

Boli veru boli.Keby s nami hral prvy polcas niekto silnejsi tak sa tu teraz nesmejes.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Odplata za Cardiff a ME, 2:0

Reagovat
Losinho

Snad to Wales zvládne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dost mozne s tym trenerom bez guliek.

Reagovat
penepi

Wales je vonku hovno, pekne 2:0.

Reagovat
db18

Jak včera chytal ter Stegen?

Reagovat
TheMally11

Wales za stodolu

Reagovat
smazaný uživatel

Ponúkať rodičovský barák je trúfalé, ale buzdiž..

Reagovat
juveforever

Wales je favorit, to by nám mohlo sedieť a prekvapiť

Reagovat
smazaný uživatel

Favorit? Kdo rikal?

Reagovat
johan14

To si jak na toto prišiel? Len preto, že sme ich doma ešte neporazili?

Reagovat
juveforever

skorej som myslel že ho tak musíme brať. poloha favorita alebo vyrovnaného súpera v doležitom zápase nám robí problémy

Reagovat
Kepy_FCB

Bělorusko - Estonsko 1:0

Belgie - San Marino 8:0

Chorvatsko - Maďarsko 2:0

Lotyšsko - Polsko 1:1

Nizozemí - S.Irsko 3:0

Rakousko - Izrael 2:0

Rusko - Skotsko 3:0

Makedonie - Slovinsko 2:2

Slovensko - Wales 2:0

Reagovat
netopier

Ak Lotyšsko oberie Poľsko o body, tak prebehnem nahý celé Slovensko v decembri od Ukrajinskej hranice po Rakúsku

Reagovat
mayday

Někde u Širavy nebo co je to tam za prdele už by tě nakládali modrýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Teoreticky by bolo dobre aj neprehrat doma s Walesom. Predsa sa hra o 6 bodov a keby u nas vyhrali mali by sme bodov rovnako ako oni ale o zapas by mali menej. Kucku posadit, Gregus za neho. Dat konecne nejake minuty aj Berovi ved hraje pravidelne v Holandsku. Len nevypustit ziadny suboj lebo futbal je o detailoch. Chorvati by mohli dnes vyhrat aby mali istotu postupu. Ich posledny zapas je s nami takze by nemuseli makat na 100%.

Reagovat
mimi_united

V niektorých aspektoch sme o triedu vyššie ako Wales. Hlavne obrana alebo brankár. Zálohu máme s nimi vyrovnanú no a útok má lepší Wales

Plus hráme doma takže by sme mali zvíťaziť. Prípadná prehra pôjde jednoznačne za Hapalom

Reagovat
Majk91

zalohu mame urcite lepsiu ako Wales, hlavne ked nehra Ramsey

Reagovat
mimi_united

A prečo nehrá?

Reagovat
suldik

Boji sa

Reagovat
Majk91

pisalo sa ze je zraneny.

Reagovat
smazaný uživatel

O tridu vyssi? To snad nemyslis vazne

Obrana Walesu jsou vicemene hraci z Premier League, to stejne oba golmani. U golmanu nedokazu rict, zda je lepsi Dubravka nebo golmani Walesu, coz je Crystal Palace/Lester, ale budiz, s golmanem souhlas, Dubravka tam chyta dobre.

Ale s ostatnim s Tebou nemuzu bohuzel souhlasit.

Reagovat
penepi

Cize nesuhlasis s tym, ze mame vyrovnanu zalohu a ze maju lepsi utok.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Brankár o niečo kvalitnejší u Slovenska, dokáže hrať nohami, čo je pre hru SK dôležité. Obrana je na strane Walesu. Slováci nemajú druhého stopéra, Pekarík nehráva dlho a Hancko sa hľadá. V tomto ohľade môže dnes byť rozdielový Valjent, hráva LaLigu ale ťažko povedať akoby zvládol toto. Wales je stabilnejši.

V stredovej trojici, ak im zase chýba Ramsey, sú Slováci lepší. Majú viac možností, kt. ale Hapal nevyužije. No celkovo prehrávali Wales v strede aj u nich. V útoku je Wales určite nebezpečnejší.

Reagovat
penepi

V com je ta ich obrana realne lepsia? Vsak to su drevorubaci z druhej anglickej ligy, akurat Davies tam je, my mame Skriniara.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, jsem zapomel, Skriniar je vlastne top obrance na svetove urovni

Reagovat
Majk91

ano je

Reagovat
penepi

Nie, ty tupy kokot, je slabsi ako Davies. Vlastne slabsi ako druholigovi obrancovia zo Swansea a Charltonu.

A ano, je to svetovy obranca. To ti povie drviva vacsina fanusikov Interu, resp. ludi, kt. si nevytvaraju na hraca nazor na zaklade troch (pripravnych) zapasov.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, a proto cumel jak retard na ten letici centr, opravdu paradni je :)

Reagovat
penepi

Samozrejme, mal ísť do súboja s dvojmetrový útočníkom a radšej spraviť penaltu. Gyomber ti to teraz ukázal, to bude rovnaký mentálny atlét ako ty.

Reagovat
JeséRodriguez

i ten Gyomber dnes hraje dobře

Reagovat
smazaný uživatel

jj ten byl taky paradni

Reagovat
twelwer

Jeb na to nabudúce, len sa strápňuješ

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Sú stabilnejší. Ako dobre naša vyzerá lepšie ale tá momentálna výkonnosť je podla mna u nich lepšia. Je to len názor.

Reagovat
Majk91

Zostava asi ista: Dubravka - Pekarik, Gyomber, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Hamsik - Bozenik. Jediný otaznik je pravy stoper, tam mozno postavi Valjenta namiesto Gyombera. Osobne by som nahradil aj Kucku Berom. Dufam ze nasi opat nepredvedu nejaky priposrany, mdly vykon, ako to pod Hapalom zacina byt zvykom.

Reagovat
Majk91

Mak a Rusnak na kridlach samozrejme

Reagovat
johan14

Pozerám, že si dal zostavu po dvoch vylúčeniach. Dnes rozhodne ako sme na tom v kvalifikácii, musíme vyhrať.

Reagovat
Majk91

Tak Mak ma skusenosti s vylucenim v klucovom zapase kvaldy

Reagovat
penepi

Benesa namiesto Kucku

Reagovat
Majk91

Benes alebo Bero ak tam chce mat Hapal aj nejakeho bojovného zaloznika

Reagovat
Raul=Real

Ziadny Gyomber ale Valjent, ktory hra zaklad v LaLige

Reagovat
smazaný uživatel

No ty voe, to jsou zápasy

Snad jen to Nizozemí...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ, často si to dokážeme skomplikovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Verím že Wales porazíme, som zvedavý kto bude za Wales kopať štandardky či Bale alebo Wilson. Tých Wilsonových by som sa obával viac pravdupovediac.

Reagovat
Greny

Každej si kopne jednu... A bude to 2:0

Reagovat
blaugrana

Reagovat
adalbertus

hajrá magyarok, hajrá Wales!

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
Greny

Bílek odvádí zatím velmi dobrou práci

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Wambasen

zabil jsi zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

Reagovat
johan14

Iránci napraskali 14 golov. Wau

Reagovat
mayday

Kdysi (kvalifikace někdy kolem 2000) porazili Maledivy tuším nějak 18:0, Daei dával snad 10 branek

Reagovat
blaugrana

30 na Wales.

Reagovat
smazaný uživatel

Dopice se vsema repre

Reagovat
smazaný uživatel

vsazený barák na Kazachy?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
messi80

Benes ani na lavičke??? Podla mňa mal. Byt namiesto kucku v základe.

Reagovat
Majk91

hlavne ze tam ma tragedov Gregusa a Durisa. Benes buducnost nasej zalohy a ten falat ho posadi na tribunu

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Neverím že by si ho dovolil dat na tribunu aj keď Hapal je aký je. Tam bude asi iný problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie docela nudí

Reagovat
PP

Úplně volný 2metrový chlap na malém vápně.. hezky obrana Slováků..

Reagovat
smazaný uživatel

ja uz fakt neviem co si mam o nich mysliet, su chvaleny v Laziu, Interi ci Mallorce a proste dojdu do repre a zrazu vyzeraju ako keby hrali stopera prvykrat.

Reagovat
PP

tak zrovna Škriniara jsem letos viděl už asi v 5ti zápasech a je špatný jak v repre, tak v Interu..

Reagovat
Liquid

Reagovat
twelwer

Tak ma par minel co robi, ale toto bolo Hancko zase. nesiel s hracom stal tam jak dement s rukami za chrbtom. Ten hra hrozne

Reagovat
smazaný uživatel

Tj ten Skriniar, top svetovy obrance, vis

Reagovat
smazaný uživatel

Ty máš z neho strašný komplex

Reagovat
smazaný uživatel

Mam no

Reagovat
blaugrana

cista pena

Reagovat
blaugrana

ale zaklad su pokerovane ruky a biela hriva...secko splnene

Reagovat
vetrnik

Hrvatska

3:0 polocas

Reagovat
Modroočko

Už nemám slov na tú obranu, tam kolektívne prepadá celé mužstvo... A Kucku v druhom polčase dole, prosím, úplne rovnakú robotu odvedie Greguš a okrem toho má aspoň nejakú techniku.

Reagovat
nani92

Hapal von

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Holanďani zatím slabota, Irové klasicky zalezlí a dávají dlouhé míče na ty 3 hroty a opět jim to docela vychází.

Reagovat
celeb

Mna z toho Maka snad porazi. Ech simulant, neschopny vyhrat jediny suboj poserie uplne vsetko, co mu jeho spoluhraci pripravia. Zas a zas a zas. Radsej tam mat mentalne jednoduchsich Weissa so Stochom.

Inak to az tak zle nie je, aj ked golu velmi pomohol Pekarik, ktory to branil tzv. na Sergiho Roberta. Ale aspon bol potom aktivny a snazil sa, zapajal sa do utokov, casto to slo po jeho strane.

Najlepsi jednoznacne (a prekvapivo) Bozenik, potom Marekario, ktory sa oproti poslednym zapasom vyrazne zlepsil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakto ze Stoch v tom Paoku vubec nehraje, zraneny?

Reagovat
Mirek na tenisu

Léčí si zápal po nových kérkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrají bratři? A jak hraje Ampadu?

Reagovat
Mirek na tenisu

Ampadu hraje výborně! Prý v Herthě leští..

Reagovat
smazaný uživatel

V Lipsku (ale to je detail)

Nevybral si zrovna dobré hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis Lipsko?

Reagovat
Mirek na tenisu

Sorry. Lokomotiv Leipzig vy dva jste se ještě nespletli co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ja jsem neomylny a uz jsem Ti rikal, at jdes radsi na tenis

Reagovat
Mirek na tenisu

Slovensko - Wales (0:1) po 1. půli. Vynikající fotbal. Z obou stran. Slovensko mělo trochu smůlu, ale Wales má skvěle propracovanou hru s výtečnou, tvořivou zálohou. A samozřejmě Balea a Jamesa.

Reagovat
Liquid

Wales zatím o ten gól lepší, celkově se mě hra líbí, má to spád, Pekarík hoří, Kucka se aspoň snaží, Hamšík neviditelný, penalta se dala pískat a už mohlo být hotovo, ale sem rád, že ještě není, Hapal je trenér pro rozvojové krajiny, proto pokud se Slovensko za takovou nepovažuje, tak by ho měli propustit a najít lepšího kouče

Reagovat
celeb

Rusnak zatial pod ocakavaniami, Mak ..., Kucka - lepsi nez posledne zapasy, ale stale nevyrazny a malo pri lopte, ale zas ked ju ma, tak dobre riesi situacie.

Adepti na striedanie: Mak, Rusnak, neskor aj Kuco, ktory zrejme cely zapas nevydrzi.

Pome Slovenskoooo!!!

Inak bratia Cesi maju v niecom pravdu, Skriniarove vykony v repre stale zaostavaju za klubovymi. Snad sa to co najskor zlepsi.

Reagovat
Mirek na tenisu

Holandsko remizuje do půle se Sev. Irskem. Tým složený z hráčů anglické druhé a třetí ligy...Nás takhle vyškolili v kvaldě o Mundial 2018. Pořád to říkám směrem k našim. Nejsou rozhodující vždy jména, ale sehranost a vhodně zvolená taktika. Jarolím který vyzkoušel 68 hráčů to nepochopil dodnes, mám ale takové tušení, že strejda Šilhavý jde v Lebkounových stopách.

Reagovat
Liquid

Šilhavýmu toho zatím moc vyčítat nelze

Reagovat
OTASi

No třeba promrdanej zápas s Kosovem, stavění Krále na AM, kde to neumí..za to moc chvály neschytal

Reagovat
Mirek na tenisu

Si děláš prču Likvidátore? Strýček se už odkopal dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Irové to drží bojovností a sehraností

Naopak Šilhavému se vyčítá, že nezapojuje nové mladé hráče, zatímco on se to snaží sehrávat.

Reagovat
celeb

Ako moze na takejto urovni ciarovy 3 x zle posudit ofsajd zo 4 ???

Reagovat
OTASi

To je fakt bizár

Reagovat
smazaný uživatel

Španieli s píšťalkou

Reagovat
Mirek na tenisu

Ofsajdy pomezní prasili proti Slovači. To je fakt. Hlavní ale strašně nepřesný a většinou na úkor Walesu. Být na lavce jiný trenér a ne gentleman typu Giggse tak ho sežere...

Reagovat
pingla

Kuco

Reagovat
OTASi

Krásnej gól jen nepolevit

Reagovat
smazaný uživatel

Z Maka ma bolí hlava, 1 na 1 prešiel naposledy snáď proti San Marinu... Jeho v prípravke učili kľučky do hráča? Jedna a tá istá, už XY rokov...

Reagovat
smazaný uživatel

prosimta ty uz musis byt imunny

Reagovat
Mirek na tenisu

Mak hrál výborně. Češi takového útočníka nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Už sú na lopate, treba to zabiť gólom

Reagovat
FCSL

Nizozemsko

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooool

Severní Irsko

Reagovat
OTASi

před chvílej jsem přemýšlel jestli na holanďany nebouchnu live za 2.05

Reagovat
Shevchenko

A teď si představ, jaký musel být kurz po tom gólu Irska.

Reagovat
OTASi

Jo no

Reagovat
twelwer

A ten handicap 0:1 po tom co dali gol

Reagovat
smazaný uživatel

Meter mimo vápno a on si pýta penaltu, živý kokot ten James

Reagovat
dave30

A komentátor si pýta, že to nebol faul...

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste to bude ale zajimave, Nizozemsko si nesmi dovolit prohrat.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
dave30

Nebezpečná střela a hosté budou vhazovat...

Reagovat
dave30

Jinak sranda poslouchat toho komentátora. To bol faul, to nebol faul, to bol ofsajd, to nebol ofsajd... Vždy okamžitě po písknutí. Místo toho, aby si počkal na opakovačku a řekl třeba, že to nevypadalo na faul (ofsajd), tak má okamžitě jasno.

Reagovat
jacobT

Merčiakova klasika, už som na tieto jeho výlevy alergický.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě si má koupit lístek na tribunu a nekomentovat. Vždyť je to naprosto neprofesionální.

Reagovat
jacobT

Mne to hovorit nemusis, bohuzial uroven komentatorov na RTVS je velmi biedna a Merciak celemu sportu v RTVS sefuje, tak to je potom tazko, ked si komentuje vsetko, co chce. Merciak je dobry komentator, pokial sa jedna o zapas, kde ani trochu nestrani jednej ci druhej strane. Ako nahle hra repre alebo je mu jedna strana sympatickejsia ako druha, tak je to otras.

Reagovat
dave30

Ten spolukomentátor je úplně v pohodě, mluví k věci (za mě super) a on mu to tak kazí...

Reagovat
jacobT

Maja Zemana mam aj ja rad, ten je jediny z nasich futbalovych komentatorov/"expertov", u koho vidno, ze tomu naozaj rozumie a ponuka divakovi aj nejaku pridanu hodnotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Šílený komentátor

Reagovat
Mirek na tenisu

Dneska byl nekritický i jindy velice korektní Marian Zeman. To mě překvapilo. Já mám Merčiaka docela rád. On je vždy skvěle připravený a komentování bere jako divadelní roli. Tak to má být. Nejhorší je styl Bosák který kraluje na ČT. Strejcovské, hospodské, chytrácké žvásty.

Reagovat
OTASi

Reagovat
smazaný uživatel

Holanďani parádní konec. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Luuk de Jong povedené střídání, ten musí hrávat od začátku.

Reagovat
mimi_united

Francúzsko, Belgicko, Holandsko budú top favoriti eura

Reagovat
Mirek na tenisu

Chorvatsko.

Reagovat
cristiano.K.

mě je těch severních irů fakt líto

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledok absolútne neodpovedá obrazu hry... Dnes jeden bod považujem za prehru... No a Ďumbier v závere premotivovaný

Reagovat
Modroočko

Rozhodca odpustil Walesu v nadstavenom čase dve červené karty, ten krpatý kokotko James si ju zaslúžil za faul na Pekaríka z fleku.

Reagovat
Greny

Na druhou stranu Gyomber asi mohl do sprchy dřív než v 88. A Wales měl kopat penaltu

Reagovat
Modroočko

Z opakovačky bolo vidno, že zasiahol najskôr loptu (našťastie), to penalta nebola. Ale dúfam, že ho už žiaden tréner nikdy nenominuje, lebo tie jeho zákroky a záver boli naozaj pekná vďaka.

Reagovat
JeséRodriguez

Hrál balón...

Reagovat
Mirek na tenisu

Sudí celý špíl připískával Slovákům, tak čo tu trepeš. Faul Jamese na žlutou, Bale to bylo na hraně pravda. Neměl odvahu mu dát redku. Nic by to ale neřešilo. Hráli jste ale výborně, myslím si že postoupíte s Chorvaty a zaslouženě.

Reagovat
Modroočko

No my sme si to tou našou roztrasenou obranou a mizernou predfinálnou fázou schopní pokaziť, túto kvalifikáciu sme v určitých herných činnostiach fakt nemožní. Tak zle brániacu slovenskú reprezentáciu som za posledných 11 rokov nevidel. Ten tím je ešte veľmi mladý, máme technicky šikovných hráčov, ale nezohratých v podstatných herných činnostiach, tí sa začnú poriadne zohrávať až v kvalifikácii o MS 2022. Hlavne treba dávať čo najviac príležitostí Valjentovi a presadzovať aj Bénesa, plus osobne si myslím, že namiesto všelijakými Šafrankovcami a Ďurišmi radšej nech tréner vyskúša Bernáta, ten by si mohol rozumieť s Boženíkom veľmi dobre. Nevravím hneď, ale do budúcnosti je to jedna z možností, ktorá sa mi najviac pozdáva.

Reagovat
Mirek na tenisu

Máte hodně mladých nadějných hráčů a ustálenou kostru mužstva. Vůbec bych z toho neměl strach. To když se podívám na Česko

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáme trénera

Reagovat
twelwer

Hovno velmi mlady, preco sa furt trepe ze velmi mlady a nepovie sa na rovinu ze je menej kvalitny ?

Reagovat
Kixi Syhimour

Řešení protiútoků u Walesu bylo naprosto příšerné, James kromě asistence dnes otřesný výkon.

Reagovat
Mirek na tenisu

V první půli byli právě v protiútocích jedineční. Po přestávce jim odešly síly. Asi tak.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jako v té druhé jich mě!i více, tak to asi bylo víc vidět, ale v té první se jim povedly tak 2?

Reagovat
Mirek na tenisu

Lítali jak pominutí. V první půli. Mezi 46. a 70. je Slovač zmáčkla. Wales šlapal vodu. Ožil až po redce Ďembéra.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo, to jo, síly jim potom došly souhlas . Nicméně i přesto se mi třbea zdálo, že remízu berou, leč ta je snad lepší pro Slováky, ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

*

Reagovat
smazaný uživatel

Zahral svoj štandard na viac nemá

Reagovat
Liquid

1.půli měl skvělou, druhou nebyl vidět jak Hamšík v 1.půli

Reagovat
Kixi Syhimour

Ke konci první půli už to taky nebylo asi ono, spíš bych napsal do gólu, že hrál ještě dobře. Ale jinak sice míč vyvezl, ale právě u protiútoků to řešil špatně.

Reagovat
twelwer

Ale vyborne zajebal tu sancu kde isli 4 na 2 v 95 minute

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele